Подсъзнанието може всичко 23 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 98 670
  • 709
  •   1
Отговори
# 585
Desss много точно  казано  Peace

notes ,приеми детенцето си такова,каквото е,успокой се,обгради  го с много любов,освободи се от вината,обичай себе си и се радвай на живота.Всичко ще си дойде на мястото с времето  Peace

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 15:33 от raliko

# 586
# 587
Писка Лиска, помоли Ангелите, Архангелите- Архангел Михаил за насока- ако имаш книгата на Връчу-" Архангели и извисени учители"- оттам ще си избереш- трябва доста да помислиш кого и за какво можеш да помолиш. Ако я нямаш ще ти помогна- ще препиша кой за какво отговаря. Още се сещам да поговориш с Висшия й Аз.
 Hug
Мише- това за дрехите е много интересно- наистина има дрехи с които съм преживяла нещо лошо и не ми се иска да ги обличам- ще разчистя и аз!  Peace

# 588
  • Universe
Писка Лиска, Hug на човек насила можеш да му вземеш, но не можеш да му дадеш...

Веднъж Ученикът и Учителят вървели по междуселски път. Гледат, насреща им върви човек, целият се тресе от нерви, почти плаче.
-Какво се е случило, приятелю?-попитал Учителят.
-Току що един човек ме обиди, ... с такива тежки и грозни думи, ... не заслужавах това.
-Той не може да те обиди-коментирал Учителят.
-Как да не може, като ме обиди!-удивил се пътникът.-Та ти даже не знаеш кой е той. Мен също виждаш за пръв път. Как можеш да твърдиш подобно нещо?
Учителят отстъпил няколко крачки встрани, търсейки нещо по земята. Накрая видял това, което търсел. Взел го и го подал на пътника, стискайки го в юмрук.
-Вземи, това непременно ще ти помогне.
Човекът машинално взел каквото му подават, но виждайки, че това е бръмбър, се стреснал и го хвърлил на земята.
-Какво значи това?-възмутил се той.
-Извинявай, приятелю, не исках да те изплаша. Но моят Ученик наистина има това, което ти е нужно.
И обръщайки се към Ученика, му казал:
-Дай на този достоен човек това, което намерихме, докато почивахме в градината.
-Какво е то?-настръхнал пътникът.-Да не е още някоя гадост, няма да я взема!
Ученикът развързал торбата, която носел. Бръкнал вътре и му подал ябълка. Мъжът озадачено погледнал красивия и сочен плод. След като се уверил, че няма уловка, благодарил, но не взел плода.
-Защо не взимаш?-поинтересувал се Учителят.-А бръмбъра взе.
-Бръмбърът ... ами взех го, защото не знаех какво ми даваш. А ябълка просто не ми е нужна.
-Така е и в живота: често взимаме, това, което не ни е нужно, без да се замислим. Дават ни-взимаме. Но между това "да ти дават" и "да ти дадат" има съществена разлика. Аз може да ти давам нещо, но докато ти не го вземеш, моето действие остава незавършено: аз ти давам-ти не взимаш. Но ако аз ти давам и ти вземеш, моето действие става завършено:аз съм дал-ти си взел. Аз не мога да ти "дам" нещо, докато ти не го приемеш. Аз мога да давам, но "да дам" -това е действие, зависещо от двама ни в еднаква степен. Ако някой те обижда, ти имаш избор-да приемеш оскърблението (най-често правим това, без да се замислим) и да се обидиш или просто да не го приемеш, осъзнавайки, че това не ти е нужно. Ето защо казах, че човекът не може да те обиди, той те е обиждал, но ти си му помогнал в това, да бъдеш оскърбен, приемайки обидата.

# 589
  • Шотландия
Дарена, Мижка, Винце, не искам да изреждам повече - всички вие, момичета, ми давате всеки ден нещо, над което да мисля и да ставам по-мъдра и по-добра. Не пускам често постове само с благодарност, за да не спамя уж. Но винаги изпращам положителни мисли в отговор на това, което чета тук. Благодаря на всички - тук съм дошла като ученичка, всяка една от вас ми дава по нещо, което да науча или да осмисля - благодаря ви!  Hug

notes, разбирам как се чувстваш. И аз да се включа в общия хор на другите, които казват, че някои неща просто е добре да се приемат и да се върви нататък. Всъщност... всички неща, като се замисля  Laughing Ще дам пример със себе си. Имам абсолютен музикален слух, свирила съм на пиано доста години като малка и тогава мечтаех да стана певица или актриса (като всяко дете). В един момент осъзнах, че просто нямам глас за пеене (а и други неща ми липсват, за да съм певица хехехе. Помня, че тогава бях съкрушена от откритието си, защото си мислех, че това беше краят на моята мечта да нося радост на хората. По-късно, разбира се, осъзнах, че това не е краят на света и че има много други начини да носиш радост и да бъдеш щастлив.

Разказвам ти това и се сещам за една майчица на детенце с увреждания, която случайно видях преди няколко години на морето. Детето седеше на кафене на столче, а тя трябваше да притича през улицата до магазина. Чаках приятел на същата маса. Жената много спокойно с усмивка ме попита дали ще ставам следващите 5 минути и дали мога да постоя с нейното ангелче, докато тя отиде да купи нещо от магазина отсреща. Разбира се, се съгласих. Детенцето беше стеснително, но се "заприказвахме", играхме си, провирахме количка през едни клонки в саксията между нас, минавахме през тунелчета и се катерехме по планини. Жената се върна и отново с огромна любов се зае с детенцето. Не видях и сянка на смущение или неудобство у нея или съзнание, че детето е различно от другите (а то беше!). Побъбрихме и се разделихме. Тази жена беше приела детето и това, какво е то като божи дар, знаеше, че то е дошло да я научи на нещо и приемаше този подарък с много любов и благодарност.

Сигурна съм, че и на нея не й е лесно - но искам да кажа, че винаги има повече от една гледна точка върху всяко нещо. Написах това, заради фразата, че се борите с проблемите на детенцето. Вероятно се чувстваш така, защото ти е трудно. Може би можеш да се опиташ да "отпуснеш веслата" малко и да се опиташ да видиш и други начини, по които детенцето ти може или вече е бъде щастливо, наред с всички грижи, които полагаш за него. Всяко дете е дар, независимо какво е.

За теб и за Писка Лиска - според Абрахам на Естер и Джери Хикс това, което можем да направим за близките си, когато искаме да им помогнем, а те не приемат помощта ни или защото не искат, или защото не разбират или не могат - можем да ги държим в представите си как са щастливи и успешни. Т.е. не да се натъжаваме от това, което Е в момента, а да си представяме това, което искаме да бъде. Защото така ще можем да им помогнем да създадат най-доброто бъдеще за себе си - така, както те го разбират, за да са щастливи.

Прегръщам ви и двете. Hug
 bouquetЧета ви , от втората тема , всичко е много хубаво , просто толкова много се радвам , като чуя за успехите на някой от вас   bouquetАз обаче , трудно се справям с всичко .......Може би преди години , когато нещата при мен са били по друг начин да , може би щях да имам вяра сили..... Сега , откакто разбрахме за проблемите на голямото ми детенце (то е с аутизъм ) и от3 години се борим с това , някак си остави някакъв тъжен отпечатък в нашия дом . Кто зная , каква бях преди.... весела , усмихната , щастлива  HugСега , мъката по проблема на детето ми неможе да ме напусне , и ежедневието ми тотално се промени . Немога д аходя на работа , постоянно отбивам атаки от хора , които не знаят за проблема на детето ми и го намират за невъзпитамо , имам още две малки съкровища , и се разкъсвам , че не им давам необходимата любов и внимание , защото някак си всичко се завъртя около проблема на каката . Ходим по логопеди , психолози , търчим .....За капак и мъжа ми остана без работа ......Как да мисля позитивно .....От известно време може би месец , нещо неистово ме кара да изхвърлям дрехи Shockedама почти всички , сънувах , че мета една къща и от мръсна стана бледо розова  ooooh!Аз естествено не изхвърля , защото незнам шпосле с какво ше се облечем  Mr. GreenИ скоро, преживях нещо напълно съзнателно , което ми подсказва , че някой иска да ми покаже нещо . Лежа и си мисля , и по едно време , усетих как ръцете ми се повдигнаха нагоре ,но толкова леки и ефирни , после седнах също толкова лек и накрая се изправих Shocked, като същевременно пък тялото ми лежеше. Е тука вече ме помислихте за луда, и литнах така лека и се видях как си лежа до детето  ShockedБеше обаче навсякъде много тъмно , направо рог , и това лекото тяло се изплаши и търсех , крушки да светна и видях една маса с червена покривка и там имаше много лампи и свещи ....исках д авзема една много малка лампичка и в тоя момент видях някаква сянка , и така се изплаших , чисто физически , усетих как леката аз се намърдах обратно в леглото  Mr. GreenИ доста време стоях вдървена .Това е , много мислих по случката , но нито съм я желала , нито съм практикувала , и на другата вечр същото , но пак неможах да светна .......
Прегръдки от мен   bouquet Hug

# 590
Здравейте ,момичета
Връщам се от семинара на Кехоу и искам да споделя с вас впечатленията си , който са много ярки,силни и прекрасни.Просто думите не могат да опишат моите чувства.Всички 1000 човека ,които присъстваха на семинара просто бяха .... очаровани.Накрая всички станаха на крака и дълго аплодираха този страхотен човек.Просто на никой не му се искаше да се раздели с него.Благодаря му.
Думите и видеото не са достатъчни но все пак искам и споделям с вас кратък запис от неговото представяне. txtloves  Hug
Линк за сваляне  : http://dox.bg/files/dw?a=12d2a60050

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 23:05 от Intella

# 591
Very Irresistible,преди време бях попаднала на една интересна техника от нлп-досега рових в нета,но не можах да я открия.Накратко състои се в следното-когато изпитваш тревога или каквото и да е било неприятно чувство задай си въпроса защо и то многократно докато стигнеш до ядката на проблема.Например ти казваш,че не искаш да общуваш попитай се защо,защото ти е неприятно(примерно)-защо,за това и това-защо и така докрая на защотата.Бъди напълно откровенна със себе си и когато стигнеш до последното защо ще се почувстваш много по добре.Така твърдеше автора на статията и е прав-личен опит.Mijjka,и аз обичам да изхвърлям дрехи и да си разчиствам гардероба,но някакси ми е некомфортно когато ги хвърлям в контейнера.Ти къде ги разчистваш.                                                                       

# 592
Благодаря на всички, които писаха до мен. Много сте мили и отзивчиви Simple Smile
 ще впрегна всичките си сили в името на промяната. Още повече, че след два месеца се прибира приятеля ми (моряк е) и не искам да продължавам да го тормозя със съмненият си, ревността и страховете ми. Той мн ме обича, търпелив е, но не е приятно - нито за мен, нито за него.
Лека вечер и спокойна нощ на всички!
Нещо имам проблем със свалянето на Кехоу, а нямам търпение да го видя  newsm78

# 593
Малко е големичък файла но не можах да го намаля.Добрата новина и ...изненада за мен беше , че половината аудитория беше от мъже , а не-толкова добрата е,че по-малко от 1% от световното население чете нашите книжки и има желание за промяна на живота към по-добро.Кехоу ни помоли да продължаваме да се развиваме за да можем да дадем личен пример на хората. Praynig

# 594
Mijjka,и аз обичам да изхвърлям дрехи и да си разчиствам гардероба,но някакси ми е некомфортно когато ги хвърлям в контейнера.Ти къде ги разчистваш.  

Оставям ги в пликове до контейнера за боклук, за да може някой да ги вземе, ако се нуждае от тях  Simple Smile  
Защо се чувстваш некомфортно? Тези дрехи или обувки или вещи вече не са в твоето настояще, а са просто част от твоето минало  Grinning
Те трябва да си тръгнат от теб, за да направят място на още по-хубави неща!   bouquet
Спомням си покойният ми дядо казваше, че "след седем сити идвали седем гладни години". Бях малка, но винаги когато го казваше, аз му опонирах, че това изобщо не е вярно Laughing
Явно интуитивно съм усещала още тогава, че истината е много по-различна  Peace

Intella , благодаря за файла   bouquet

# 595
......
notes ,приеми детенцето си такова,каквото е,успокой се,обгради  го с много любов,освободи се от вината,обичай себе си и се радвай на живота.Всичко ще си дойде на мястото с времето  Peace

Peace

notes, не обръщай внимание на реакциите на хората към твоето дете!  Wink   Неоспорим факт е, че  колкото повече се фокусираме върху даден проблем, толкова повече той  нараства. И обратното... Wink  Не се отдавай на негативните си мисли и отчаянието...Опитай...просто експериментирай обратното и рано или късно  ще започнеш да забелязваш промените. Вселената отговаря на мислите ти! Точно тогава, в  най-трудните моменти, когато си мислим, че нещата са стигнали  до дъното... трябва да сме най- постоянни във вярата си ! Peace  Без вяра сме загубени.Като дърво без корен сме...

....
Направете едно добро дело днес  за Природата-посадете цвете, изчистете си  боклука- не пушете и се усмихвайте повече! Heart Eyes newsm51 kiss

Hug

Писка Лиска, мила, не можем да променяме или да влияем на чуждата воля.  Твоята майка, ми напомня донякъде на моята.  Mr. Green  В началото майка ми казваше, че чета глупости и се притесняваше за мен. После обаче като видя, как се развива живота ми...доста   се успокои.  Laughing  И аз в началото  много и говорих и се опитвах да я убеждавам как ли не...но тя си знаеше нейното.

Един ден седнахме всички тримата в хола...аз майка ми и баща ми и изгледахме два филма заедно/ понеже знам, че сами няма да си ги пуснат никога Wink/ Филмите бяха" Разговор с Бога"/и двете части/ и "Тайната".  Точно в този период, когато бяха много нашумели. Аз ги бях гледала и двата  най-малко 3 пъти...но пак ги гледах с удоволствие с тях.  Наблюдавах ги ..и забелязах, че гледат с голям интерес!  Останаха  много впечатлени...защото там видях хора, които са се излекували и така нататък...След време забелязах в на майка ми библиотеката нови книги. Flutter  Започнала беше да чете моите книШки.  Много се зарадвах вътрешно... Sunglasses  Просто я бях  оставила сама да достигне до желанието  да поиска и да се интересува от тези неща.
 Майка ми е на  хапчетата, които гълтат с цели шепи... За кръвно, за глава  и кво ли не... Crazy  Казах и за Луиз Хей, поиска дори да я прочете /" Илзекувай тялото си" /   но и след това не не беше готова да се раздели с хапчетата си. Споделям, че никак  не ми е приятно да гледам, как се тъпче с тях, но  избора си е неин и аз нищо не мога да направя  повече от това, че и дадох да прочете книгата... Rolling Eyes  Така че,  споделяй с майка си,  но не я насилвай към промяна...дай и време...сама да я поиска  Peace  

Intella, отивам с интерес да свалям и да  гледам линка! Благодаря , че сподели   bouquet

Дарена, Мижка, Мила, Лени, raliko, Делфина... Hug Heart Eyes

# 596
  • Universe
Intella, Hug  bouquet

По повод старите дрехи - отдавна подарявам/хвърлям (по-скоро сгъвам изпрани и прибрани в торбичка, закачени на контейнера)/ - бях чела по фън шуй, че ако не ти върви, или нещо буксуваш, е добре да поразчистиш старото, за да освободиш място за новото /старото пречи на движението на енергията/. Обясних го много елементарно, но същността е тази  Wink
Ето нещо по въпроса - Изхвърлете старите вещи!    и  Разчистете ненужните вещи, за да ви върви

П.П. Не е по "нашата" тема, ама да споделя една статия, която ме изпълни със самочувствие   Peace
             КАКВО СМЕ ДАЛИ НА СВЕТА  

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 23:23 от lenny_pld

# 597
Здравейте дами!
        newsm51
Благодарско за  материалите систематизирани в тази тема!
Колко се лутах из нета  doh
 А то тук били отговорите на много от въпросите, които ме вълнуваха.
                  bouquet
Чета Ви с удоволствие!
 smile3501

# 598
  • Universe
Из книгата  "Wishpin - Алгоритъмът на успеха "на Джеймс Соул - http://www.jenite.net/2010/03/wishpin.html

- http://www.book.store.bg/p25712/wishpin-algoritymyt-na-uspeha-dzhejms-soul.html

Ако искате да сте щастливи, бъдете. ~ Лев Толстой
Правим себе си или нещастни, или силни. И в двата случая влагаме еднакво усилие. ~ Карлос Кастанега
Радвайте се на малките неща, защото някой ден може да погледнете назад и да осъзнаете, че те са били големите неща. ~ Боб Бролт
Прехвърлянето на целите ви на хартия увеличава вероятността да ги постигнете с хиляда процента! ~ Брайщн Трейси
Ненаписаните цели си остават само пожелания. ~ неизвестен автор
Кой обичан, може да се смята беден? ~ Оскар Уайлд
Състоянието на живота ти е само едно отражение на състоянието на съзнанието ти. ~ Уейн Дайър
Невъзможно е дума само в речника на глупците. ~ Наполеон
Приятелството не е голяма работа - то е милион малки работи. ~ неизвестен автор
Ако нещо можеш да правиш или мечтаеш да можеш, започни. Дързостта носи в себе си гениалност, сила и магия. ~ Йохан Волфганг фон Гьоте
Неуспехът е ключът към успеха; всяка грешка на нещо ни учи. ~ Морихей Уетиба
Прочисти едно ъгълче на ума си и креативността веднага ще го изпълни. ~ Дий Хок
Важното е: във всеки момент да можем да жертваме това, което сме, в името на това, което бихме могли да станем. ~ Шарл Дюбоа
Вчера дръзнах да се боря. Днес дръзвам да спечеля. ~ Бернадет Девлин
Животът е като лук: обелваш го люспа по люспа и понякога плачеш. ~ Карл Сандбърг
Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце. ~ Конфуций
Има само един успех - да можеш да изживееш живота си по свой начин. ~ Кристофър Морли
Красотата не е изписана на лицето; тя е светлина в сърцето. ~ Халил Джибран
Ако днес е било идеално, нямаше да има нужда от утре. ~ надпис на постер
Не забравяй, че земята обича да усеща босите ти крака и ветровете копнеят да играят с косата ти. ~ Халил Джибран
Бъдете щастливи в мига, това е достатъчно. Мигът е всичко, от което се нуждаем, нищо повече. ~ Mайка Тереза
Moже да се каже, че сме живи само в моментите, в които сърцата усещат съкровищата ни. ~ Тортън Уайлдър
Щом престанеш да сравняваш това, което имаш с това, което нямаш или което искаш да стане, ще започнеш да се наслаждаваш на това, което е. ~ Чери Хюбър
Щастието не е място, а посока. ~ Сидни Дж. Харис
Само живеенето не стига, човек трябва да има слънце, свобода и малко цветя. ~ Ханс Кристиан Андерсен
Ние избираме радостите и скърбите си много преди да ги изпитаме. ~ Халил Джибран
Успехът е колко високо ще отскочиш, след като удариш дъното. ~ Джордж Смит Патън
Животът е по - лесен, отколкото си мислите: всичко, което се иска, е да приемете невъзможното, да минете без необходимото и да понесете непоносимото. ~ Катлийн Норис
Има нещо странно в живота : ако откажеш да приемеш нещо, което не е най - доброто, много често го получаваш. ~ Съмърсет Моъм
Една роза може да е моята градина... Един приятел - моят свят. ~Лио Бускалия
Успехът се блокира, когато се концентрираме върху него и го планираме. Срамежлив е - не излиза, докато го гледам. ~ Тенеси Уилямс
Само едно нещо трябва да се промени, за да познаем щастието в живота си : къде фокусираме вниманието си. ~ Грег Андерсън
Част съм от всичко, с което съм се срещнал. ~ Алфред Лорд Тенисън
Изгубването на една илюзия ви прави по - мъдри, отколкото откриването на една истина. ~ Лудвиг Бьорне
Съвършенството е достигнато не когато няма какво да се добави, а когато няма какво да се премахне. ~ Антоан дьо Сент Екзюпери
Трябва да сме готови да се отървем от живота, който сме си предначертали, за да изживеем този, който ни чака. ~ Джоузеф Камбъл
Живейте в стаи, пълни със светлина. ~ Корнелий Целс
Аз живея в настоящето. Миналото само си спомням, а бъдещето очаквам. ~ Хенри Дейвид Торо

# 599
Лени, страхотни сентенции Hug
Нямам време да прегледам в момента, но цялата ли книга е написана на този принцип-мисли или...
За старите дрехи съм съгасна напълно.
Забелязала съм че някои дрехи могат направо да те задушат, да ти вземат въздуха, да те хванат за гърлото...
Аз хвърлям много, изобщо не се привързвам към вещи или дрехи.
Дрехи, които ми носят лоши усещания или спомени, директно заминават на боклука и се чувствам много добре така.

Общи условия

Активация на акаунт