Детегледачките

• 10 872
  • 227
  •   1
Отговори
# 75
Попитах авторката на колко години е,защото според мен и възрастта  на майката оказва влияние.Едно е да имаш малко дете на 20 ,друго е на 40.Аз съм на 38 и мога да кажа,че вече нямам толкова енергия и търпение колкото като бях на 20.Моят син е много палав,страшна енергия има и просто понякога вече не издържам на умората.По-добре ли е да е по цял ден с мен и аз да му повишавам тон и да му се карам и в крайна сметка и двамата да се изнервим още повече или да отиде на ясла /той обожава/ и да си играе с децата,а аз да взема глътка въздух.Аз предпочитам второто.

# 76
Попитах авторката на колко години е,защото според мен и възрастта  на майката оказва влияние.Едно е да имаш малко дете на 20 ,друго е на 40.Аз съм на 38 и мога да кажа,че вече нямам толкова енергия и търпение колкото като бях на 20.Моят син е много палав,страшна енергия има и просто понякога вече не издържам на умората.По-добре ли е да е по цял ден с мен и аз да му повишавам тон и да му се карам и в крайна сметка и двамата да се изнервим още повече или да отиде на ясла /той обожава/ и да си играе с децата,а аз да взема глътка въздух.Аз предпочитам второто.

Ясла е едно ( там има контакти с деца на неговата възраст ), а детегледачка, особено каквито са тук разни пенсионерки, които заработват допълнителни доходи с това. Нито са квалифицирани, нито пък могат да тичат след малки деца. Щом ти на 38 казваш, че се изморяваш, представи си някоя баба на 65 и то не родната му, че поне да си сигурна, че ще седи, ако трябва залепена до него, за да не му се случи нещо. Виждала съм баби платени детегледачки в градинките с поверените им деца. Не бих си го причинила на своето.  Stop Ако си мислиш, че не повишават тон. Това е най малкото.  Laughing

# 77
pasinet,аз говоря за квалифицирани кадри,а не за бабки на по 60/70г.Знам,че в Бг е по-различно.
В яслата където е синът ми работят 5/6 момичета и всички без изключение са на 20/21г.

# 78
Какво общо има наемането на детегледачка с обичта на майката към децата? От незапомнени времена буржоазията си е имала детегледачки за децата, че и кърмилици. При това без необходимост майката да ходи на работа- просто за нейна помощ. Майките оставящи си децата на детегледачки не са по-лоши майки, бих казала даже точно обратното, т.к. не са психически изтормозени от денонощен плач или мрънкотене.
Всеизвестен факт е, че сегашната българка, пък и тази от вчера, т.к. детегледачки не може да си позволи, активно се възползва от баби. Разликата е че бабите не говорят като правило на няколко езика с детето, нито имат педагогическо или медицинско образование -точно обратното, най-много да окалпазанят възпитанието на детето тотално и нагло да оспорват родителските ти качества и права.

Въпрос - що за родителски качества има човек, който поверява отглеждането на детето си на други хора, та било то и баби?

Не знам как е било едно време,но е и факт,че тогава децата са нямали такава връзка с майките си ,а са обичали повече дойките си!   Peace

Когато една жена е ПРИНУДЕНА да работи,защото парите не стигат,е разбираемо.Донякъде.

Но да родиш дете и да го хвърлиш на баби,детегледачки,ясли и градини,а ти да си направиш магазин /с парите на мъжа си  или на баща си/, да назначиш продавачки да работят ,а ти да висиш нон-стоп по кафетата и ресторантите с идеята ,че си бизнес -дама,ей това не го разбирам.
А колко такива примера имам напоследък около мен,не е истина просто... !  

Сега отивам да дочета темата...

# 79

Виждала съм баби платени детегледачки в градинките с поверените им деца. Не бих си го причинила на своето.  Stop Ако си мислиш, че не повишават тон. Това е най малкото.  Laughing
Мда, а аз срещнах в градинката една която го държа през цялото време наакано, а то се пускаше по пързалката и представете си как се е било омазало горкото, но тя така и не го прибра да го преобуе. Детето беше на 2 годинки някъде. Заговорих я и тя ми каза че му е детегледачка, защото се учудих че родната му баба би го държала наакано с часове. Та то меришеше от два метра.. Whistling

# 80
Аз съм от тези дето се жертват изцяло в името на детето и семейството.Много добре знам каква е цената.Постепенно губиш контакти и приятелите ти намаляват.Губиш позиции в работата си ,даже и без работа може да останеш.Подръжката ти се позанемарява,защото нямаш време .Пропускаш възможности за повишаване на квалификацията си,налага ти се да отклоняваш неустоими предложения за работа докато накрая спрат да те търсят.И ако в един момент мъжа ти го осени ''истинската любов '' и ти го сервира се оказваш в не особено завидна ситуация.Зависимостта е коварно нещо,ако човека до теб се окаже подлец.

За това не гледам в чуждата паничка и не упреквам никого Peace.

# 81
Нямам нерви да изчета всички страници.

Само да си кажа мнението - според мен за едно дете (над 2-3 години) е по-добре да прекарва вечерите с щастлива и удовлетворена майка, отколкото със скучаеща домакиня.

Ех,колко пожелателно е това...
Всички искат да имат перфектната работа,която не тежи,не тормози,добър и разбран шеф, чудесни колеги,които не те натоварват и затормозяват психически,някой да ти телепортира детето от градината до в къщи,да ти донесе зеленчука от пазара,да ти сготви вечерята ,а ти да се прибереш ЩАСТЛИВА И УДОВЛЕТВОРЕНА, за да прекараш два-три часа САМО с детето си!

Ама истината е на другия бряг...
Това ,което е действителност за 90 % от работещите майки:На работа от 8 или 9 ч до 18 най-малко вечер.След това на бегом до градината,после през пазара /магазина, после в кухнята да готвят вечерята,после сервиране,-отсервиране /дори и таткото да помага,пак си трябва време/, и към 20-21 часа най-после може да отдели малко време на детето.Ама пък то станало време да си ляга,щото на сутринта не могат да го събудят за градина...

Та,питам аз,къде е тая щастлива,удовлетворена майка,дето отделя повече и по-пълноценно време за детето си? newsm78  

# 82
Това ,което е действителност за 90 % от работещите майки:На работа от 8 или 9 ч до 18 най-малко вечер.След това на бегом до градината,после през пазара /магазина, после в кухнята да готвят вечерята,после сервиране,-отсервиране /дори и таткото да помага,пак си трябва време/, и към 20-21 часа най-после може да отдели малко време на детето.Ама пък то станало време да си ляга,щото на сутринта не могат да го събудят за градина...

Та,питам аз,къде е тая щастлива,удовлетворена майка,дето отделя повече и по-пълноценно време за детето си? newsm78  

Доста си в грешка  Joy Но нищо де, нали личната "саможертва"  трябва все пак да изглежда смислена на фона на НЕ-контактуващите с децата си работещи майки  Joy Joy Joy

# 83
Много с рогата напред е започната тая тема. Авторката, БГ мама не е една жена, а няколко хиляди и всяка една си има своите мотиви да работи или да не работи. Чудно ми е ти как разпредели бързо всички в две редици, пък уж не ти харесва да се слагат хората по кутийки /или може би, само теб/.

Има жени, които си седят вкъщи като паразити, оправдавайки се, че са се отдали на децата.
Има такива, които хукват на работа, защото не могат да си представят, че ще се лишат и един ден от живота навън заради памперси и домакинска работа.
Има и такива, които намират баланса в живота си и успяват да си гледат децата пълноценно, но и да не забравят, че са личности. Постигат го в различни периоди в живота си, когато едното е приоритет, пък другото отива на заден план.

Само не разбрах ти защо си седнала да се кахъриш за чуждите деца? На теб ли ти ги говорят тия неща, нещо за децата им ли тъжиш, та чак и 20 страници тема се лющи тука за лицемерките, които не са честни в твоите очи.  

# 84

Доста си в грешка  Joy Но нищо де, нали личната "саможертва"  трябва все пак да изглежда смислена на фона на НЕ-контактуващите с децата си работещи майки  Joy Joy Joy
Не знам кое ми е грешката...това са ми споделяли познати ,това пиша.
Прибирали се изморени,скапани...не го измислям аз!

# 85
да си гледаш детето до 3 години е лукс - мъжа ми трябва да е милионер,
имам гледачка за малкия и време да си се поровя тук  и да работя НА ПОЛОВИН ДЕНNaughty
лоша майка  Joy

Последна редакция: пн, 29 мар 2010, 15:56 от kailid

# 86
имам се гледачка ..
Не е верно това. А детегледачката, тя какво, да не би да е безплатно  newsm78

# 87
  • София
имам се гледачка за малкия и време да си се поровя тук  и да работя НА ПОЛОВИН ДЕН:naughty:
лоша майка  Joy

не знам дали мъжът ти трябва да е милионер...но на половин работен ден, да ти излиза по-изгодно да работиш и да плащаш на гледачка вместо да си гледаш детето - вероятно имаш добре платена работа, обаче има ужасно много  хора, които за цял работен ден взимат толкова, колкото биха платили за гледачката....и смисълът си отива....
а мъжо спокойно може и да не е милионер, за да си гледаш детето до 3 и повече години в къщи...

# 88

Много вярно Naughty
И аз съм от лошите майки,дето си дадоха детето на градина на 1 годинка.
Но никой в странство,не ме пита гладна ли съм,жадна ли съм?
Къде беше тогава де ме съдиш,или щеше да ми помогнеш финансово,да бъда добра майка,не нещо друго.....
А да не забравя,понеже работех и събота(понеже нямаше свободни места за директори Mr. Green),пак на градина детето,още по-лоша ставам,нали,и безотговорна Naughtyразбира се....................

# 89
steluka,я по-добре кажи коя е градината  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт