За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 656
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Много благодаря на всички Simple Smile - информацията определено ще ми е полезна.Сега обаче ще чакаме времето пак да се стопли че днес е облачно и хладно.
А да попитам друго.Какво мислите за разхлабителните чайове и препарати.Аз имам проблеми с перисталтиката още от дете.Едно време беше лесно - цигарата с кафето рано сутрин и всичко е ок.Сега обаче няма цигара, кафе много рядко и то някакво, което е толкова слабо, че трудно може да се нарече кафе.
Страх ме е защото кърмя и ако пия някакъв чай или лекарство да не вземе да получи разтройство малкия.Дайте някакви съвети

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 11:26 от mimashki

# 526
На мен ми помагаше една ябълка вечер преди лягане и на сутринта всичко беше ок и без кафе  Peace

# 527
  • София
Криси, много от децата не понасят шапки. Държиш я под сенника. Или слагаш чадър на количката.

mimashki, преди време една приятелка ми каза лек за коремните разтройства. Сутрин се пие чаша топла вода, не гореща. Каза, че това било много ефикасно.

# 528
  • София
да, то всъщност това помага, не кафето, а топлото...може и топло мляко с лъжичка мед.(и прясното мляко и меда помагат), също миже да ядеш малко по-разхлабващи храни, повече плодове, овесени ядки.... да избягваш запичащите и така...

# 529
Ох, избягвам ги запичащите и пак Sad .Днес  рискувах и си сварих едно пакетче чай от сена да видим дали ще помогне.Само се надявам на бебчо да не му се отрази твърде разстройващо

# 530
  • София
Само че за сената пише за бременност и кърмене ето това: Приемането от бременни и по време на кърмене да става само при лекарско предписание и контрол.
Аз не бих експериментирала.

За дуфалака сиропчето - Според съвременните научни изследвания, Дуфалак може да се използва безопасно по време на бременност и кърмене, при условие, че се прилага според указанията.Обърнете се към Вашия доктор за съвет преди да започнете да употребявате някое лекарство!

Лактулоза мип Какво трябва да имате предвид по време на бременност и кърмене?

Според съвремените научни изследвания, Лактулоза-MIP може да се използва безопасно по време на бременност и кърмене, при условие, че се прилага според указанията.

Та...ако го закъсаш по-добре с едно от двете....
Или пробвай да пиеш пробиоптик някакъв. примерно био гайа...

# 531
Да на кутиите със сена която не е на пакетчета пише така, а на кутиите пакетирана сена пише че може да се приема.Рискувах, с не много концентриран чай, а иначе ми се струва че каквото и да приема така или иначе ще се отрази на бебока след няколко часа.Но от друга страна пък си мисля че е по добре да приема нещо с риск да го поразстроя, отколкото да ми се натравя кръвта и да тровя и бебето.Моите "маратони на непосещаемост на WC-to" Grinning не са много кратки...
Все пак благодаря за информацията!

# 532
  • София
ами тогава пии дуфалак поне не е опасен по никой начин за детето...

# 533
Да на кутиите със сена която не е на пакетчета пише така, а на кутиите пакетирана сена пише че може да се приема.Рискувах, с не много концентриран чай, а иначе ми се струва че каквото и да приема така или иначе ще се отрази на бебока след няколко часа.Но от друга страна пък си мисля че е по добре да приема нещо с риск да го поразстроя, отколкото да ми се натравя кръвта и да тровя и бебето.Моите "маратони на непосещаемост на WC-to" Grinning не са много кратки...
Все пак благодаря за информацията!
Koгато бременеех пиех епизодично сенна на таблетки и ми се отразяваше добре,но аз никога не съм имала сериозен проблем с констипация!Или яж зеленчуци ,плодове,повече сокове/фрешове,вода,много фибри,овесени ядки с кисело мляко за закуска,пълнозърнест хляб ,супи от сезонни зеленчуци със стрити семена от лен,слънчоглед и сусам и няма да имаш проблеми! Hug

# 534
mimashki пробвала ли си със зелена салата, лапад, спанак - сега поне им е сезона? Киви на гладно , прясно изцеден портокалов сок, банани, активия, мюсли?????

# 535
  • София
аа без банани по-добре Simple Smile))

# 536
бананите спомагат за запека!

# 537
Благодаря ви на всички!Изпробвала съм повечето неща - ябълка вечер или сутрин на гладно, кисело мляко пък ям поне по 3 кофички на ден,активията също съм я пробвала даже нарочно пробвах онова с 14те дни - всичко има временен ефект.Трябва ми нещо ново обаче какво...

# 538
  • София
киселото мляко запича(активията казват, че имало леко разхлабително просто в нея, не знам така ли е...), ябълките уж регулират, но обикновенно и те не са в разхлабващ аспект...
разхлабващи са бобовите, карфиол, броколи, царевица,  спанак и подобни.
също ест круши, тиква, сливи, дини, пъпеши, кайсии, праскови, ягоди, малини, мисля гроздето също и пр.
мляко - прясно, топло или не...с мед....на гладно.
Овесени ядки.
Цитруси действат добре също...кивитата...
Повече течни храни по-добре - тип супички...
Салатка - домати, краставици.... със сиренето по-леко, ест. мин. сухоежбина, шоколади и пр...

Ако пък толкова...можеш като накърмиш сутрин да пробваш едно леко, топло кафе, после ако знаеш, че 3 часа  поне няма да иска детето...

# 539
бананите спомагат за запека!

Embarassed Embarassed Embarassedзначи съм дефектна...

Общи условия

Активация на акаунт