За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 665
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Мерси момичета,още днес ще взема такава машинка на Чико(ако намеря в нашия малък град)или ще поръчам по нета.

# 511
  • София
Ние пък за морето си бяхме купили една лампа, включва се в контакта свети синичко и около лампата има реотани, привлича комари, пеперудки и т.н. нощни гадинки и ги гори(мисля, че и в метро продават такива)...нямахме проблеми с ухапванията....иначе комарниците на прозорците са ми най-чистият вариант.

# 512
Е,и ние си имаме комарник на вратата на терасата,но явно влизат през другата врата.А тези лампи които горят буболечките,те не пръщят ли като ги горят?

# 513
  • София
ми де да знам...не съм чула някакво диво пращене Simple Smile може и да има някое леко пук.. не съм обърнала внимание...нито ми е миришело на пърлено, ако и това ти изниква като въпрос...
просто бяхме на море на бунгала и решихме с такова да си решим проблема.

# 514
Мерси момичета,още днес ще взема такава машинка на Чико(ако намеря в нашия малък град)или ще поръчам по нета.

Криси, ние имаме такава машинка, искам да ти кажа, че  просто нямаше комар, който пропусна да се "нанесе" у дома.

# 515
Здравейте пак!
Имам нов въпрос към по опитните мамчета.Според вас как трябва да процедирам със излагането на слънце.Синът ми е роден в края на март.В Пловдив вече е горещо обаче едната баба казва че не мога да го съблека изведнъж по къс ръкав и къси гащи а трябвало постепенно да го разголвам и евентуално чааак юли да сме по къс ръкав само.А детенце така се поти с тези ризки и гащеризони в момента че се притеснявам да не го разболея от потенето при все че се преобличаме по 100 пъти.Вие с повечето опит какво бихте ме посъветвали?

# 516
  • София
Имаше някакво правило, обличате детето като вас + една дрешка повече.
Моят син днес беше по къси панталонки, тениска с къс ръкав, чорапки, пролетни обувки и шапка.
Според мен можете да облечете бебето по-леко. Завивате го в количката с по-тънка пелена.
Наистина не е хубаво изведнъж да разсъблечете бебето, но пък можете да го обличате по-леко Simple Smile

# 517
Определено, освен това като шава под пеленката, ще се разхлажда. "Постепенно"-то съм го правила за период около седмица, но пък беше седмица без колебания в температурите, а гледай сега какво е ooooh!

# 518
АнМари е права и аз така знам. Бебе в количка се обличча с една дрешка повече от родителя. Слагай леки памучни дрешки. Забрави за дънки и плюшени гащеризончета. Достатъчено е боди без ръкав, памучна блузка и ританки или пролетен панталон и чорапки. Завивай с памучна пеленка. Щом детето се поти значи не му е комфортно така облечено.

# 519
При нас даже нямаше и постепенно,ако е горещо са по къс ръкав и панталонки.Винаги ме е било страх,че ако се изпотят ще е много лесно да настинат.Все още взимам по една резервна дрешка ако захладнее,но виждам,че на децата така им е по-приятно

# 520
  • София
Хм, тази година при нас нямаше "преход", от дългият панталон малкия мина на къси и 3/4.
В количката обаче нося и допълнителни дрехи.

# 521
Raffaella Sanzio ти ме хвърли в размисъл.Какво да правя сега?Ние имаме машинка с таблетки,ама не върши работа.

За малки бебета ясно,ами аз какво да я правя моята щерка?Казват ми че й е рано за къс ръкав,но на мен като все ми е горещо и си мисля дали и на нея не й е топло.Дали наистина й е рано за къс ръкав?

# 522
  • София
Баба ми все казваше, че това време (преходното) е най-опасно.
Криси, сложи и на твоята щерка боди потник, сложи тениска, вземи и връхна дреха. Ако детето ти стои само в количка, под сенник, може и да е по-топло. А и сте по на юг от нас Simple Smile
1вата количка на Алекс беше с голям сенник и под него си беше задушно.

Ние с моя син все сколасваме да излезем на разходка към обяд. Тогава е топло и е добре за тениска. Следобед като излизат с баща си е по-топло облечен, да речем с жилетка, суичър или яке в/у тениската Simple Smile

# 523
AnMary мерси.Ами малката си стои само в количката.Другия ми проблем е че не дава да й сложа шапка-ако шапката е без връзки маха я и я хвърля на земята,а ако й сложа шапка с връзки започва да пищи.Не знам какво да я правя,изобщо не е хубаво да я разкарвам под слънцето без шапка.

# 524
  • София
mimashki - аз обличах детето като мен..и до сега така.
не виждам защо в жегите да не може да го оставиш по къс ръкв, ако духа или заспи може и едно чаршафче отгоре...
Никога не съм слагала 1 дрешка плюс...да не говорим, че аз съм зиморничева и ако трябваше детето да е едно + винаги щеше да е претоплен Simple Smile

kristina23(1986)- щом е само в количката - сенник, ако не стига има едни допълнения за сенник, ако ли не - поне чадърче.

Общи условия

Активация на акаунт