За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 591
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Поли,лятото няма начин да не започне да пие повече вода Simple Smile.Но и децата са като възрастните според мен-някои пишкат на половин час дето се вика ,а някои-2-3 пъти на ден.Малкия и през деня не пишка често.4-5 пъти на ден май.Не съм засичала.А пие много течности.Дори понякога ме е притеснявало,че толкова рядко му се пишка.Ама то и аз съм така,та се успокоявам с това Simple Smile.

# 676
  • София
Galina* - точно, че никога не е бил сух сутрин, а понякога си е направо препълнен, но той вече не иска да спи с памперс и е разбираемо мисля, все пак е на четири и половина...
иначе с такива пелени се заредих....

# 677
Поли,лятото няма начин да не започне да пие повече вода Simple Smile...

Чул те Господ ooooh!. И мен ме притеснява това не-пикане, ама като не пие ooooh!.

Galina* - точно, че никога не е бил сух сутрин, а понякога си е направо препълнен, но той вече не иска да спи с памперс и е разбираемо мисля, все пак е на четири и половина...
иначе с такива пелени се заредих....

А буди ли се нощем сам? Може да спи по-дълбоко, и ще се изпуска. Според мен е по-добър вариант да се будите и ти и той, но все пак ще си прецените с времето. Иначе трябва да стои мокър цяла нощ Rolling Eyes.

# 678
  • София
ми... в какъв смисъл да се буди...чат-пат се буди, да се завие, да пие вода.... за пишкане...кой го знае...все ще се събуди ако се напишка...евентуално...въпреки, че следобяд и опишкан си е спал без да му пречи.

иначе аз принципно също ставам по таз причина един-два пъти... освен и него да го дигам...но пък не ми се ще и съня да му разбутвам прекалено.

# 679
Това с буденето ще бъде само временно. Освен това може да ограничите течностите вечер. Щом така или иначе се будите и двамата, значи може и да пикае в гърне. Ако не беше сам да не ще памперса, не бих будила и аз. но щом не го иска - в гърнето Peace.

# 680
  • София
течностите няма да му ограничавам и без друго в градината почти не пие, остава и вечер да му ги огранича...
абе..ще го видим...дано си остана само с притесненията....мен предимно ме тревожи ако се напишква много или ако го будя как ще се наспива за градината...и без друго едвам става сутрин....та ако има как да не се буди и става ще е перфектно...но ще видим...

# 681
Поне отначало няма да остава сух. Щом и сега си пикае в памперса. Но нали казваш, че така или иначе все се пробуждате нощем. Едно изпикаване отнема съвсем малко време. Гърнето да ви е под ръка и това е. Едва ли ще има проблем със заспиването после.

# 682
  • София
мерси...ще пробвам...ще внеса тогава гарнето в стаята...поне да не го разхождам...за сега...

# 683
  • София
Аз като малка се напикавах нощно време. И трябваше да ме будят, за да ходя до 00, защото аз може и да се събудя ама вече напикана.
Обяснението на лекарите било за спина бифида, но не с това наименование.
Аз и сега малко трудно ставам вечер. А ставам, за да ходя до 00. Но като ми се ходи до 00, започвам да сънувам, че съм на тоалетната чиния, и т.н. И понякога скачам в последният момент Simple Smile

Внеси гърнето в стаята, буди го... ти ще видиш г/д на колко време. Мисля, че няма да има проблем със съня след това.

# 684
Angel, смятам че си наясно все пак, но да си го кажа! На 4.5 години детето е достатъчно голямо само да си изгради режим. Щом все пак пишка и нощем за начало трябва да се ограничат течностите и преди лягане да посети тоалетната и сутрин още със ставането пак. А нощно време задължително се спират течностите. Ако детето е здраво не би трябвало да има проблем да изкара нощта без пишкане в леглото. Е в началото винаги има фалове newsm09! Мисля, че основния проблем при вас е, че синът ти досега е спал с памперс и му е било спокойничко да си пуска "на топличко в гащите". Не се притеснявай, той вече е голям и бързо ще му мине!

А сега моя личен опит- миналата година оставях синчето през деня без памперс (с наченки на учене на гърне и да не го спарва в жегите), но без успех. Беше го страх да седне на гърнето, затова цяла зима упражнявахме сядане с дрехи и памперс. А преди три седмици го махнахме вече успешно newsm44. Но разликата при нас е, че сутрин винаги имахме сух памперс (просто нашия човек е майстор на сутрешното стискане) и сега като стане първо се обличаме, закусваме и тогава правим пиш.

Извод - това е дълъг, много дълъг процес. в никакъв случай не става от раз. (дори от веднъж да се махне памперса, детето не го замества веднага с гърне)
няма точна рецепта, всяко дете е различно.

Извенете за дългия пост!

# 685
  • София
Всъщност първата нощ мина прекрасно, два пъти се опитвах да го будя, той категорично отказа да става, сутринтта си беше съвсем сух, само дето го тормозех...даже ми се скара защо гърнето било в стаята и, че не му е там мястото.
Дано и за напред така....няма да правя опити повече да го дигам...ако иска да става, ясно ми е, че може и инциденти да има...
Иначе , че процеса не е кратък...особенно при някои деца...го знам...много добре даже Simple Smile както се вижда и при нас не е кратък, най-вече защото не съм искарла да го притискам и насилвам по никой начин.
А това със сухият памперс сутрин е огромна разлика всъщност...но както и да е...ще го видим...

# 686
Всъщност първата нощ мина прекрасно....

За пореден път се убеждавам, че повече ги мислим нещата, отколкото трябва Crazy.
Поздравления  bouquet! Дано и занапред все така Peace.

# 687
Момичета, можете ли да ми опишете как изглежда ухапване от комар или някаква друга твар, върху бебешка кожа?Сдобихме се с едни потресаващи пъпки, една сутрин, на едната ръка само от китката (4-5броя) и нагоре по ръчичката още 2-3 пъпки. Гплеми, червени, вътре сякаш пълни с бяло, като мехури. Не даваше признаци да го притеснява и реших, че нещо го е нагризкало. На 3-ти ден (днес) са вече избледнели и сякаш завяхнали, а самите мехурчета имат кафява точка на върха Thinking Интересно ми е, все пак, дали е било ухапване, затова питам как изглежда то при малки деца.

П.П Ейнджъл - успех Hug

# 688
Дреб е яла ягоди на пюре и в Данонино (ако там ги има). Въпросът ми е мога ли сега да й дам да яде сурови ягоди колкото иска или трябва да захраня? Благодаря.

# 689
  • София
Raffaella Sanzio - по-добре  по-постепенно...в пюретата до колкото зна и другите бебешки храни им извличали някак алергизиращото...не знам точно как да го обясня...но съм чела нещо такова...за това можело на 8 месечно да дадеш каша или пюре с ягоди, но не и плод ягода.... та аз не бих рискувала...

Стеф - при моят син ухапаното от комар е изглеждало...както при мен и при всеки друг възръстен... та не знам... може ли да ги снимаш?

Единствените големи пъпки приличащи на мехури с нещо са били при Филип от варицела... но пък за 3 дни...щеше да се е разпространило...аз бих си го завела на лекар...водя си го за всякакви странни обриви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт