За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 603
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Mishonda, за информация свързана с кърмене и отбиване пишете в Кърмене и захранване на бебетата
Мисля, че там има и тема за захранване на кърмачета.

Моя син захраних късно. Не беше на кърма, а АМ. На 9м е имал само едно твърдо хранене. И пак не беше чисто твърдо, защото давах АМ след пюрето.
До 1г на детето всяко хранене трябва да е млечно.

# 661
  • София
да, всъщност е така...при нас бяха 3, защото беше слаб и трябвашще да го охранвам...не че се получи....
иначе то кашата също се води млечно хранене, нашите реално бяха  сутрин и следобед каша Simple Smile рядко друго...(което при едно дете ако е заместено, пак ще си е млечно Wink)

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 18:55 от Angel_Dust

# 662
  • София
да, всъщност е така...при нас бяха 3, защото беше слаб и трябвашще да го охранвам...че че се получи....
И аз така действах с кашата... и не го охраних. А исках де Simple Smile
Добавях АМ навсякъде, и каша също. Ефект никакъв.
Преди 2 дена му сложиха 4тия пентаксим и го мериха. Малко преди 2г - 10,800кг и 83см.

# 663
  • София
хахаха...аз не помня на две..последното ми записано е на година и 5 месеца...88 см и 10,200 :)3 години по-късно е 108/9 см и 15,5- 16 кг Simple Smile юхууу Simple Smile няма охранване...пък яде колкото мен....или повече...

# 664
  • София
Алекс не знам дали яде повече от нас, но от кака си определено Simple Smile Педиатърката рече, че бил чудесен с тези мерки. Има какво да се желае де.
Той вярно, че се роди по-малък, ама би трябвало вече да е наваксал.

# 665
  • София
аз не знам..чудя се дали е възможно от саностола да му се лепи повече....не му се променя апетита, но като почне да го пие и имам чувство, че качва....
от есентта от както пие е качил 2 кг....което иначе...може би за година(че и повече) е качвал толкова преди това...

# 666
  • София
При дъщеря ми не съм забелязала такова нещо. До скоро давах и Ескимо и Саностол, и на двамата. Но Саностола свърши и трябва да купя нов.
Малкият видимо отслабна когато проходи. Преди това според мен беше пухкаво бебе Simple Smile

# 667
  • София
я да ви питам нещо за нощното пишкане...
децата, които стават за такова...къде ходят - тоалетна, гърне, гърне в стаята или на вън? как се оправят в тъмнината или ви будят??? или да си пусна тема...някъде...може би в нашите деца?

# 668
  • София
Дияна гърне почти не използваше, а и то стоеше в банята. Будеше ме. Всъщност ни будеше до преди 2-3г. Сега вече сама става Simple Smile
Ако искаш пусни тема в Нашите деца, ще получиш повече отговори отколкото тук.
Дияна ме будеше, защото я беше страх от тъмното.

# 669
я да ви питам нещо за нощното пишкане...
децата, които стават за такова...къде ходят - тоалетна, гърне, гърне в стаята или на вън? как се оправят в тъмнината или ви будят??? или да си пусна тема...някъде...може би в нашите деца?

Една позната будеше детето си /момче/ нощем и го изпикаваше в гърне. Някъде на вашата възраст като беше. Но мисля, че както е свикнало детето.

# 670
  • София
ааа да бе...то нали, за ад го будя аз трябва да се събудя Simple Smile))
а иначе...не е свикнало, днес му е първата нощ без памперс и понеже все още сутрин не е празен...та се чудя, как да ги подредя нещата, че да ни е удобно...

# 671
  • София
Буди го, като за начало. После може и някакъв режим да си направи. Т.е. да се усеща кога му се пишка и да те буди.
не помня при Дияна кога махнах нощния памперс. Във всеки случай беше преди навършване на 3г.

# 672
Ами може би ще трябва да го будиш отначало. Иначе дъщеря ми го махна до втората годинка. Все си мисля, че при момичетата става по-лесно newsm78.

# 673
Аз никога не съм будила малкия да пишка.Нито дъщеря ми.В това отношение явно съм късметлийка Simple Smile
А досега сутрин като сваляше памперса сух ли беше?Нощния памперс го махнах миналата година по това време-юни май беше.Обаче сутрин доста време памперса беше сух.Така,че знаех,че не пишка вътре Simple Smile.Мисля,че детето ще си покаже само.Просто го остави няколко вечера и виж дали ще се буди за пишкане.Можеш да сложиш първата-втората вечер под чаршафа памперсна пелена ако стане фал.Сутрин като се събуди-веднага на гърнето.Забелязала съм,че моето пишка след събуждане малко.Насън-не.Сега вече чака да дам гърнето.Не се изпуска дори и да се забавя.
Дъщеря ми ме будеше когато и се пишка.Малкия-почти не.

# 674
Дъщеря ми преди да махнем нощният памперс, също не съм я будила. Просто като видях, че остава сух, спрях да слагам. По-нататък се будеше сама и когато на 3 години започна да спи в своята стая, често се случваше да се носи нощем с възглавницата си, гърнето и ролка тоалетна хартия към нашата спалня hahaha. При сина ми предполагам, че ще стане по-трудно, но той пък /както вече споменавам няколко пъти ooooh!/ почти не пие вода /друго - абсурд/ и сега се случва понякога памперса да е сух или най-много да е пикал 1-2 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт