За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 618
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ами просто не знам иначе за какво ще изписвапие тогава Суметролим и Фудитек(това да не е един сироп , на гранулки, който ес разтваря, подобно на антибиотиците)...
Пита ли за тантум верде просто, ако е само сливиците ми се вижда по-логично...
Но ако чува нещо в гърдите...то тогава детето ТРЯБВА да кашля.... моят като е бил с бронхити изрично докторката изписвайки му такива сиропи ми е казвала да го карам нарочно да кашля....

иначе по принцип бих купила изписаните неща, ако смятам, че нещо не понася на детето ми, бих го казала в кабинета още, за да предпише друго подходящо, а не после по своя преценка аз да си избирам какво в аптеката Wink

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 09:45 от Angel_Dust

# 646
  • София
Момичета, синът ми много се стряска докато спи. Знам, че е рефлекс на Моро, но понякога за минута се стряска по 8-10 пъти и то при пълна тишина и нищо, което да му разваля съня. Често и проплаква в съня си за около 5-10 сек. и после пак заспива.
Нормално ли е това?

# 647
*Антония* и при нас беше така,мисля че е нормално.Ще мине след около месец-два  Peace

# 648
  • София
*Антония*, нормално е. Вит. Д даваш ли?

# 649
  • София
Давам Вит. Д, от 20 ден му предписаха по 1 капка, но да си призная има дни, в които забравям да му го давам.  Embarassed

# 650
  • София
Щом са ви изписали вит. Д си го давай редовно. Това, че си изпуснала някой друг ден не е болка за умиране. Педиатър определя количеството на вит. Д според прегледа на фонтанелата и ребрата на бебето. Вит. Д помага за усвояването на калции в организма, а калция има общо със стряскането на сън.

# 651
  • София
Благодаря за изчерпателният отговор!   bouquet

# 652
Имам един въпрос  Embarassed Crazy Синът ми почна вече на всяка смяна на памперса да си пипа пишката, бута с пръст, стиска, чудо  Crazy И много бързо еректира. Да го оставям ли да прави тези упражнения или да го спирам? Като му махна ръката много се ядосва, рита, бие  Crazy От друга страна така зверски стиска че чак на мен ми става зле. А той така се е съсредоточил - не мърда и не гъква  Mr. Green
При нас ситуацията е подобна, но започна преди месец някъде. Не знам дали това е период и отминава или може да се превърне в "навик". Аз точно , за да не си "отскубне" пишката, му пробутвам разни играчки, докато сменям памперса, и в повечето случаи така забравя да се дърпа.

# 653
И аз като сложих малката за първи път на гърне и като си видя ''пеперудката'' явно й стана интересно и първите 2 дена я пипаше,но вече спря.Нормално е да й е интересно.

Ейнджъл,няма нищо притеснително,закъсня ми с 8 дена но ми дойде.Кога мога да си пусна хормони?Ако някой знае нека пише.

# 654
  • София
Криси, питай точно гинеколога...зависи какъв хормон изследваш се прави по различно време от цикъла.
и ти пожелавам наистина да няма проблем Simple Smile

сега погледнах, на едните ми пише ден 1-4, на прогестерона 22 ден.
(по спомен тези дни се броят от началото на цикъла).

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 13:33 от Angel_Dust

# 655
  • София
amanita, моя също си подърпва мъжкото достойнство когато сменям памперса. Но пипа леко. Явно в началото е дръпнал по-силно и го е заболяло. Сега пипа леко.
Не казвам "не" и не се карам, за да не реши, че все пак това е нещо забранено.
Период е, и минава.

# 656
  • София
Маминки мили,

по колко пъти на ден давахте на 9-месечните си слънчица ТВЪРДА ХРАНА?
Ние засега сме на 2 твърди (пюре в 12 ч. и каша в 18 ч.), а останалото е КЪРМЕНЕ. От вчера давам и попарка, но я бъркам с пюрето на обяд (става много вкусно, Алекс лапа като обезумял). Чудя се обаче дали попарката да не иде сутрин (9 ч. попара, 12 ч. пюре и 18 ч. каша)? Или да изчакам още преди да заменя още едно млечно хранене? 

Благодаря!   bouquet

# 657
  • София
ми най-добре да отиде сутрин...моят обаче ядеше 3 пъти дневно твърда, без да е заместено нито едно млечно хранене и така чак докато не отбих, той реално си сучеше малко след всяко хранене...също и между тях Wink
но не ми е хрумвало да смесвам пюрето с попара...защо????

# 658
  • София
ми най-добре да отиде сутрин...моят обаче ядеше 3 пъти дневно твърда, без да е заместено нито едно млечно хранене и така чак докато не отбих, той реално си сучеше малко след всяко хранене...също и между тях Wink
но не ми е хрумвало да смесвам пюрето с попара...защо????

Извинявай, но ми е любопитно как си отбила при положение, че си кърмила след всяко хранене с твърда храна?
Питам защото аз започнах да отбивам именно като заместих 2 от кърменетата с твърда храна (постепенно, разбира се!), но не ми е много ясен процеса...

# 659
  • София
ами наложи ми се да пия лекарства, които бяха напълно несъвместими с кърменето и трябваше 10 седмица да не кърмя, така че на година и две  месеца беше , отбих от раз...и не само през деня сучеше кат  бебе ми и нощем се будеше  по милиард пъти за  кърмене.... но реално нямаше проблем...след 2 дни не се и сещаше денем...нощем малко повече се будеше....

но по принцип ако не се беше наложило имах желанието да кърмя поне до две...ако може и до 3 години....така че...за никъде не бързах...

Общи условия

Активация на акаунт