За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 620
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Ейнджъл,пазим се с презервативи и понякога с прекъснат полов акт.Точно от това се притеснявам,да не си имаме второ чудо,че лекарката категорично ми забрани да забременявам преди да са минали 2 години от секциото.Ще изчакам до понеделник и ще правя тест,дано да не се налага.Все пак благодаря на всички.

# 631
И аз да питам за нещо много обсъждано с махането на памперса .... От днес оставям Калоян без памперс , знам че става от раз , но въпроса ми е главно дали да слагам за съм или въобще да го премахна . Притеснявам се само от това че той поема огромни количества вода, сок , мляко , и незнам как точно докато спи ще успеем да не се напишкаме ........ ( за ноща главно става дума ) . От сутринта сме само с едни напишкани гащички , но идва време да лягаме на обяд - дали да сложа памперс ???????А за ноща -  мисля че ще ползваме все още , дали е проблем ????????Случвало се е да е супер сух памперса сутрин , и да се изпишкаме обилно в гърнето като станем , а също така се случва и да сме страшно мокри , дори и преобути веднъж през ноща .......... Дайте съвет как да процедирам ?????????? Усещам го че не пишка така безразборно вече и може да стиска , но тези нощи .............

Чак пък от раз, едва ли ще стане. Докато е буден да, просто изпишкваш начесто. Синът ми до момента не мога да го накарам да пиша, когато аз искам, освен ако не е след сън веднага. Но когато спи, независимо дали следобед или нощем, е рано да го оставяш без памперс. Първо махнете успешно дневният.

# 632
Абе и аз мисля че няма начин особено ние да го махнем така веднага , но всички тука мои комшийки ми казват че при техните деца така са направили , и че е лош вариант да му слагам , макар и само нощем ..... newsm78 Махало се от раз !!!!

# 633
Абе и аз мисля че няма начин особено ние да го махнем така веднага , но всички тука мои комшийки ми казват че при техните деца така са направили , и че е лош вариант да му слагам , макар и само нощем ..... newsm78 Махало се от раз !!!!

Сега се сетих как процедирах с дъщеря ми. Държах я с памперс, но изпикавах постоянно. В един момент се научи да казва и се е случвало накрая да хвърлям чисти, но вече доста смачкани памперси и така, докато бях сигурна, че положението е под контрол. Започнах да оставям само през нощта, и до 2-годинки махнахме и нощният. Със сина ми обаче имам опасения, че няма да се случи толкова скоро.

# 634
  • София
polin_a - така е по листовка, вярно си е за тантума, но нашата лекарка ни го изписа на 10 месеца и от тогава все го ползваме...каза, че има вероятност от алергична задушлива кашлица, но това и на 30 месеца като стане бебето...все може да се появи...иначе нямало проблем.

pisi81 - първо се маха дневният памперс, после постепенно дневният за сън и най-накрая нощният....
Филип още си спи с нощен и пишка по доста, но сега смятам повече да не купуваме памперси и да се учи просто да става да пишка нощем.. ще видим след няколко дни как ще е положението Simple Smile))
А пк детето ти е малко и може и нищо да не се получи, имай го предвид...моят на тази възръст отказа категорично, после на 2,8 месеца за няколко дни  се научи на пишкане без памперс, с голямата нужда по-сложно, защото просто се инатеше и се стискаше по седмица...и се отказах да го насилвам... за следобедният сън спря да се напишква на 3 , да ака без памперс на 3,4 г чак реши че може... та така ние бавно и плавно, когато детето е готово....за мен е по-важно той да е готов, сигурен и спокоен, не да го насилвам, щото някой казал, че непременно трябва и е срамота  примерно още да ходи с памперс.

Криси - след секцио на всички препоръчват да почакат 2 години до следващото забременяване и въпреки това доста майки забременяват и раждат и доста по-рано Wink

# 635
  • София
Първият път като ни изписаха Тантум верде и аз се притеснявах. Скоро обаче видях това http://www.framar.bg/%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%83%D0%BC-%D0%B2 … -pid19002829.html

Тантум верде има с различна концентрация. Тази от 0,15% е подходяща за деца. Разтвора е 0,15%, а спрейовете 0,15% и 0,30%.

# 636
  • София
Да де, все пак пише от 3 години Wink аз за това писах и че е голямата опаковка , не малкият(той всъщност е тантум верде форте), именно заради концентрацията Wink

# 637
  • София
Да да, мисълта ми беше за това, че пише, че за  деца от 3 мес. до 3 год. засегнатият участък се намазва с помощта на памучен тампон, навлажнен с разтвора., че става и за над 3месеца.

# 638
Здравейте,момичета и аз да се запиша с едно бързо въпросче за режима на сън на дечицата.Дъщеря ми е на 10 месеца и до скоро спеше по 2 пъти на ден.Ставаше към 7.30-8.00,после към 10.30-11.00 спи около час и нещо,следобед към 16.00-16.30 дремва за 30-40 мин. и вечер към 21.30 заспива.Но напоследък взе да става сутрин към 9-10ч., на обед заспива към 13ч.,следобед към 18ч. и вечер ме държи до 23ч.дори и повече и ми идва малко тежко.Дайте идея какво да направя,все още се кърмим вечер и ставаме по 2-3 пъти,а ако се събуждаме сутрин в 7 ще лудна направо,а и не искам да я приспивам по светло към 20ч.Ох така го обясних,дано някой ме разбере .... Crazy

# 639
Здравейте,момичета и аз да се запиша с едно бързо въпросче за режима на сън на дечицата.Дъщеря ми е на 10 месеца и до скоро спеше по 2 пъти на ден.Ставаше към 7.30-8.00,после към 10.30-11.00 спи около час и нещо,следобед към 16.00-16.30 дремва за 30-40 мин. и вечер към 21.30 заспива.Но напоследък взе да става сутрин към 9-10ч., на обед заспива към 13ч.,следобед към 18ч. и вечер ме държи до 23ч.дори и повече и ми идва малко тежко.Дайте идея какво да направя,все още се кърмим вечер и ставаме по 2-3 пъти,а ако се събуждаме сутрин в 7 ще лудна направо,а и не искам да я приспивам по светло към 20ч.Ох така го обясних,дано някой ме разбере .... Crazy

Опитай да отложиш малко заспиването, което сега е в 13 часа. Така ще отпадне това в 18 и вечер ще ляга по-навреме.

Някой давал ли е Флудитек? Днес бяхме на лекар, защото Ник започна много да кашля. Сливиците са доста възпалени. Изписаха му Суметролим и Мукоплант, но аз вместо него, на сама глава взех Флудитек и сега се чудя дали не сбърках. От Мукопланта преди време му се образуваха храчки и не можеше да спи, та затова го замених сега. Освен това оня ден по съвет от тук му взех Тонзилотрен. Проблем ли е да го давам сега с новите сиропи?

# 640
Poli, въобще не съм на ясно с това, за което говориш (надявам се скоро и да не разбера), но за кашлица Стоала е идиален. Хомеопатичен е, за кашлица от различен призход. Облекчава я значително, а и като кашляш  не те боли корема. Бързо оздравяване на Ник. Hug Може и съвета ми да не е на място, но от Стодал съм ужасно доволна и за себе си.

# 641
  • София
Поли, те сиропите са за отхрачване. Карат те да кашляш, за да се прочистят бронхите- изхвърляш храчка. Аз на Моника съм давала само Мукоплант. За мен съм съм си купувала Стодал и съм много доволна от него.
Според мен трябва да си вземеш това, което са ви изписали. Този , за който говориш не го знам.
Тонизилона може да си го продължи без проблем.
Лейла, трябва да предотврариш съня в 18ч. Приспивай я към 2 на обяд...Ама то и аз какво съм седнала да ти давам съвети като режима през деня ни е всеки ден нов  Mr. Green

# 642
  • София
polin_a права е Geraldine - сиропите тип стодал, мукоплант, проспан и подобни са за отхрачване...целта им е да изкарват храчки...за сливици...не виждам какво много ще помогне....
има и сиропи от типа на синекод, които пък са за суха кашлица и я подтискат....
Сигурна ли си, че е само в сливиците проблема, защото и Суметролима е за бронхити, може би просто е чул/а нещо и на слушалките...
Иначе мукопланта просто не го давай преди сън, а 2-3 часа по-рано, да може да си изкара всичко детето...Флудитек, той би следвало да има същият отхрачващ ефект...

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 09:15 от Angel_Dust

# 643
  • Видин
Имам един въпрос  Embarassed Crazy Синът ми почна вече на всяка смяна на памперса да си пипа пишката, бута с пръст, стиска, чудо  Crazy И много бързо еректира. Да го оставям ли да прави тези упражнения или да го спирам? Като му махна ръката много се ядосва, рита, бие  Crazy От друга страна така зверски стиска че чак на мен ми става зле. А той така се е съсредоточил - не мърда и не гъква  Mr. Green

# 644
Angel_Dust, доста обстойно го слуша със слушалките, макар че не знам какво е чула, защото той се дереше яко ooooh!. Тъй или иначе не каза нищо. Но за сливиците каза, че са много възпалени. Засега ще се въздържа от Мукопланта Rolling Eyes. Наистина не му понесе добре предният път. Докато тази нощ спа спокойно и не е кашлял. Като стана от сън, пак се разкашля. Като го нахраних, понечи да повърне, но не успя. Не пие вода, не пикае, кошмар ooooh!. Снощи имаше разстройство, ака два пъти доста рядко, сега няма нищо. Въобще отказа да прави каквото и да било в гърнето. През нощта може би веднъж, два пъти да е пикал.
Geraldine, ще продължа с Тонзилотрена. Поне вкарвам малко вода с него Confused.

Общи условия

Активация на акаунт