За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 17

• 27 636
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за отговорите!   bouquetА Осцилокопциума за какво е? Сутринта бяхме при доки. Гърдите са ок. Изписа капки Виброцил за секрета в нослето, който се стича към гърлото. Също изписа и по 1 ампула вит.С. И тъй като в кутията липсва листовката, а на кутията пише, че е инжекционен разтвор - та не мога да разбера може ли да се дава през устата или в аптеката не са ми дали това, което е на рецептата?  Embarassed Вие как го давахте вит.С - с лъжичка и неразтворен ли?

# 601
  • София
По принцип има и ампули, на които си пише, че са за пиене, но и тези можеш да му дадеш. Неразтворен в лъжичка, да.

# 602
Момичета,малката от няколко дена й излезнаха едни пъпчици по ръчичката-ситни са,като от претопляне но някои са воднисти(имат едно като малко мехурче).Има ги само по едната ръчичка от китката до лакътя. От какво може да са?С какво да ги мажа?Ако някой е имал подобен случай нека даде съвет.

# 603
Същите пъпки има и моето дете - само че са по коленете и ръцете точно където описваш, и на двете. От месец и повече ги имаме...първо избиха на челото - после по ръцете. Тези от челото изчезнаха, сега останалите си стоят. Мислех че е от храна - след експерименти (спирах различни продукти, да видя дали не е от тях - от млечни, от месо и т.н.) пъпките си стояха и си стоят, като на последната консултация док каза, че са от външно дразнение - което идея си нямам какво може да...айде, по коленцата да е от лазене или триене в леглото (спи по корем вече), ама по ръчичките от какво да са...И така...
не съм ти особено от полза, но споделих и аз Simple Smile

# 604
  • София
Криси нека ги погледне най-добре лекар и да ти даде съвет.

# 605
Момичета,малката от няколко дена й излезнаха едни пъпчици по ръчичката-ситни са,като от претопляне но някои са воднисти(имат едно като малко мехурче).Има ги само по едната ръчичка от китката до лакътя. От какво може да са?С какво да ги мажа?Ако някой е имал подобен случай нека даде съвет.

По описанието,което даваш,приличат на тези като нашите!Ситни,все едно са пълни с нещо и с черно връхче.Основно са по крачетата и ръчичките при нас.
Аз мажа с Фенистил гел и нищо друго.Ако,къпеш детето със сапун,не е зле да го ограничиш ,поне до като не поотминат пъпчиците,защото той допълнително може да раздразни!Пробвай с душ-гел.
Ако прэдължат да излизат обаче,непременно трябва да се види от кожен лекар.

# 606
  • София
Кристал - моят син миналата година имаше 2-3 пъти такива..даже тук бях писала...в градината даже една леля заяви че било варицела... Simple Smile оказа се алергия към разни треви, като гази в тях и така по крекете и кръста пъпки...но не бяха много ситни...
Освен финистила и капки противоалергични ни беше написала педито.

# 607
Момичета, а как се отварят ампулите с вит. С?  Embarassed

# 608
Ампулите ги чупя, от едната страна има една точка,на моите е синя, или леко с ножа от същата страна си помагам, лесно е....

# 609
Кристал - моят син миналата година имаше 2-3 пъти такива..даже тук бях писала...в градината даже една леля заяви че било варицела... Simple Smile оказа се алергия към разни треви, като гази в тях и така по крекете и кръста пъпки...но не бяха много ситни...
Освен финистила и капки противоалергични ни беше написала педито.

Ами,те при нас се получиха точно 2 пъти,но за период-да речем месец горе-долу.Лекарката каза,че не намира нищо притеснително и освен Фенистил гел,нищо да не давам.След като я намажа 5-6 пъти,връхчетата изчезват,но остават само петната от пъпките.
Аз пък си мислех да не я претоплям,защото е  вечно потна,даже и като спи. Rolling Eyes

Момичета, а как се отварят ампулите с вит. С?  Embarassed

Притискаш с палец,пръстенчето на ампулата  или горната част(как го обясних) Mr. Green

# 610
  • София
Ако беше от потене щяха да са предимно по  тялото....
Ако толкова се поти като спи, посъблечи детето малко или завивай с нещо по-леко.

чупат се ампулките просто, не е като старите да се режат с ножчета...само чуквач леко първо с нокът по горната част да слезе цялата течност в тялото на ампулката и после чупиш..аз така натискам с палец горната част на ампулата.

# 611
Ако беше от потене щяха да са предимно по  тялото....
Ако толкова се поти като спи, посъблечи детето малко или завивай с нещо по-леко.

Спи по боди с къс ръкав и тънка пижамка или само с боди с дълъг ръкав.Определено не обича да е навлечена.

# 612
Момичета бяхме на лекар-каза че е реакция от слънцето,понеже бебешката кожа е нежна и не е свикнала на слънце и т.н.Каза да мажа с Фенистил гел.Склонна съм да се съглася защото наистина пъпчиците се появиха като започнах да я изкарвам по къс ръкав.

# 613
  • София
Кристал - ами остави детето по къс ръкав и къси гащи... и тънко одеалце....щом се поти, явно му е горещо на детето.

# 614
Благодаря за помощта! Справихме се с първата ампула  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт