Паническо разстройство - част 5

• 177 295
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
ivap , разбира се , че правя разлика между психиатър и психолог просто личната му даде направление за психиатър ,но той се върна толкова разочарован от там , че вече не желае да се занимава с проблема.
Иначе относно моето състояние - да , и аз се радвам , че не съм я докарала до хапчета , но само се моля да не се задълбочат нещата , защото чувам за хора , които ги е страх да стоят сами в къщи или да излизат навън без придружител. Е, на масови събирания като концерти и дискотеки и аз не се чувствам комфортно , но мога да изтърпя. Просто се задушавам от много хора на едно място. Това мисля , че не е проблем само на хората с ПР , а и на хора , които нямат реално проблеми.

# 466
  • Варна
УФ, аз съм пак при вас. Stop
Имам един въпрос.
Някой пил ли е Еспритал.
Изписахами го но не мога да се реша да го пия.
В момента пия и Ксетанор сутрин по едно ХАПЧЕ и допълнително вечер да започна да вземам по 15 мг. Еспритал ooooh!
Много малко информация има в интернет Sick

# 467
ивка27, част от проблема ни е, че много четем за лекарствата и болестите, които имаме. Четем и слушаме за страничните ефекти и някак си даваме всички странични ефекти /или поне ги усещаме/  Rolling Eyes
Прочети листовката, ако нещо те притеснява се върни при лекаря и пробвай да видиш как се чувстваш  Hug

Аз днес пак съм с пристъпи на тревожност ...  ooooh! Няма ли край това чудо?

# 468
И АЗ СЪМ В НЯКАКВО ПОСТОЯННО НАРЕЖЕНИЕ
Все едно имам хиляда работи с които няма да се справя
и се стягам, а от това ставам още по непохватна ooooh!
Имам чувство че непрекъснато ми се гади
Шефката с която работя суртин, вчера ми казва , че нещо не съм в час
Явно доста ми личи, защото ми каза че съм разконцентрирана, умислена и под напрежение
Аз си го усещам, не очаквах обаче така да ми личи

# 469
Оф , при мен пък като дойде есенно време ми става едно такова депресирано и свито. Миналата година беше някакъв ад. Такова нещо не бях изпитвала. Не знам какво ми стана ,не можех да спя изобщо. Ходех като дрогирана по улиците, забравях елементарни неща, нищо не ми се правеше , това следствие на безсънието , беше ми постоянно лошо и имах ужасно сърцебиене. Абе с две думи - депресия. Понеже никога преди това не ми се беше случвало да не мога да спя , по принип съм от поспаливите хора , направо се видях в чудо. Сещам се с мъжа ми бяхме поканили гости за 2 дена с приспиване от друг град, аз отидох да спя едната вечер в нашите , за да не се гъчкаме всички в малкия ни апартамент и не спах цяла нощ  Shocked. Не знам как издържах на другия ден на кръчма. Боже, дано тая година не ме сполети това нещо Praynig.От тотгава и до ден днешен още ми се случва да не мога да мигна и то е , защото си го внушавам , както можете да се досетите Laughing. Един от симптомите на ПР поне при мен е внушението.

# 470
И аз да се отчета, че не съм писала от доста време. Кризи получавам все по-рядко. По-рядко, разбирайте веднъж или два пъти в месеца, което за мен си е направо рядко. Пия само Ламиктал и мента, глог и валериан. Ламиктала даже по едно хапче на ден и скоро мисля и да го спирам. Деанксит отдавна не пия, нося си в чантата, ей така за съпорт:) Като се почнах с деанксита и ламиктала свалих 11 кг, сега като поспрях едното и намалявам другото - си ги качих в миг. Дано, обаче, не е само период на затишие пред буря. Всички знаем какво ни носят есенно-зимните периоди. А аз общо взето, по препоръка на доктора, не трябва да взимам баш сериозни антидепресанти, че съм била хиперактивна личност и могат да отключат маниакалност. Та карам на леки работи. То не че Ламиктала е лек, но пък и май не се води антидепресант. Както и да е.
Успех на всички и по-малко кризи.  bouquet

# 471
Здравейте момичета, кризи не съм имала отдавна, обаче сега чакаме съкращения на работа и ми е адски напрегнато Confused
Знам , че не трябва да се тревожа обаче вчера една колежка е получила предизвестие и ми се скапа всичко  ooooh!

# 472
Heltah , 1-2 пъти в месеца е добър резултат Hug. Аз не помня от кога не съм получавала точно криза, по - скоро безпокойство , но то в днешното забързано ежедневие на всеки му се случва. Понякога си казвам как на практика нямам сериозни проблеми (да не чуе дявола) , как всичко е повече от ок в живота ми , но все черни мисли ме преследват. Лошото при нашето състояние е , че не знаеш кога ПР ще се завърне отново.

# 473
Елизабет, така е. Колкото и да не ми се ще да го пиша, мисля, че оправия няма завинаги. Не знаеш кога ще те връхлети пак. Може да е след 10 години. Но пък в крайна сметка, поне при мен така се получава, сега съм се научила да оценявам сладостта на живота без кризи. Всяко едно безпроблемно излизане го оценявам много. Още не мога да си преодолея страха от пътуване в чужбина, обаче.

# 474
В какво се състои точно страха ти от чужбина? Моя мъж също се страхува , но по - скоро заради самото пътуване със самолет или автобус. Аз пък толкова да обичам да пътувам , доставя ми страхотно удоволствие. В началото , когато трябва да пътуваме до непознато място ми е свито понеже не знаем къде ще отидем , къде ще попаднем. Сещам се това лято с мъжа ми отидохме на почивка и в Созопол не ни хареса в хотела , където бяхме и направо се депресирах за 1 ден .
Аз преди се страхувах да не ме метне , докато ме постригват. Сега почти не се притеснявам , също и като пътувам с автобус. Преди време на една определена спирка , предната преди моята ми ставаше зле. Знаете как е , един път като ти се случи на дадено място и после те преследва мисълта дали няма пак да се случи. В дискотека като съм ми е малко по - кофти. Някак си там губя равновесие от многото шум и хора на едно място се задушавам сякаш. Не мога да преодоля , обаче страха от мерене на кръвно. Брее, не съм знаела , че такова чудо съществува. Оня ден мислех да карам майка ми да ми го мери не , че ми е било зле, просто така. Еми докато си го помисля и вече ми се раздумка сърцето.

# 475
Здравейте, почетох доста. Имам нужда някой да каже поне, че не съм толкова ненормална....
След второто раждане започнаха следните оплаквания - кошмари и лош сън, отпадналост, отчаяние, ще кажете следродилна депресия. Направих изледвания. Нормални. На кардиограма видяха "прескачане" на сърцето. Сетих се да изсладвам хормони и от там хипофункция на щитовидната жлеза. За сърцето казаха че е здраво , но в следствие от това, че пия хормони се влияе сърцето. Казаха още че имам вродено, някакво петънце на едната клапа на сърцето, което уж не ми пречи. Този период на ходене по лекари е най-ужасния в живота ми!
Спирах хормона, но сърцето не спира да прескача. Имам периоди, които чувствам че не мие добре, панирвам се  и се отчайвам едновременно. Втълпила съм си, че ще умра, заради сърцето... Имам и периоди, когато това просто не ми достига до главата, и се усещам че и сърцето ми е добре.... Вече нямам почти никакви от предишните оплаквания. Но остава страха... и внушението... Всемам Деанскид по предписание на кардиолога, който казва че  е на нервна основа... Вземам и Бизогама за сърцето.
Знам, че няма да ме излекувате, но виждам че помагате. Само да знам че не съм сама. Не споделям това с близките си, няма да разберат.
Благодаря ви

# 476
Елизабет, моето е страх, че отивам на място, където не знам на кого да разчитам, на кого да се обадя, ако ми стане зле...такива работи. А самолета го преживявам на траквиланти. За рождения ми ден мъжо щеше да подарява уикенд в Париж. Нали се сещаш как стана. Аз като си представих, че трябва да пътувам из целия град с тия ми ти тълпи в метрото и изпаднах в криза само при мисърта. Така и не отидохме никъде.
Галке, спокойно. Тук самовнушението е най-големия враг. Ще видиш в темата, че разходките, любимите хора, спортът, слушането на музика, домашните любимци... това са все неща, за които можеш да се закачиш и да си кажеш, че те успокояват. Да си внушиш, че всичко е наред. Не твърдя, че винаги върши работа, но определено има ефект.

# 477
Мама Галка, добре дошла в отбора на паниките. Не се притеснявай, ще мине. Ще ти кажа нещо, като започнеш да мислиш за такива лоши неща, просто си хвани гоблена и ще видиш как ще ти олекне, успокои... Мен ме спасиха гоблените  Wink

# 478
Може ли от Пр да вдигам кръвно и да ми изтръпват ръцете и краката .Нямам апетит.моляви пишете ми

# 479
aynur, и аз правя така, нареждам и пъзели - има същия ефект, но понякога ме побеждава, не ми се шие, не ми се реди, нищо, напоследък чета книги, но пез деня на работа, когато не съм заета много и .....  Такива глупости си предствям  ooooh!

анастасова, аз имам същите оплаквания, ноще ми изтръпват дланите, вдигам понякога кръвно... и се паникьосвам...

Общи условия

Активация на акаунт