За спалното бельо...

• 32 135
  • 75
  •   1
Отговори
# 60
Не ти препоръчвам от хавлиените чаршафи с ластик.
Пълен боклук са , развличат се , набират се и стоят ужасно грозно . Sick
Визирам тези които се продават тук в Бг.

# 61
TAC - са турска марка и за мен са средна категория - не са тотален боклук , но пък и за цена качество доста са се изхвърлили
хавлиени и трикотажни с ластик обаче са си тотален боклук след 10 тина пранета няма ластик няма чаршаф Mr. Green

# 62
 Привет на всички   bouquet

Случайно някой да знае къде може да има нещо подобно на това с морските звезди като десен:

http://www.vratitza.com/?r=home/doc/t100/t128/t137&lang=bg

Вратица не го произвеждали вече.

# 63
  • Пловдив
Привет и от мен  Hug

Лично аз не покривам спалнята с шалте или одеало, така че ужасно държа на спаното бельото.
Препоръчвам ви горещо ТАС  Peace
Последно купувах около Коледа, ранфорсхасе бяха намалени на 80лв. Според мен, за ТАС не се плаща само качеството на материята и шева, ами и идеите на дизайнерите им за шарки и цветове. Сега като отворих, повечето сайтове са само по няколко модела показани (разни рози и подобни), но в магазините може да се побърка човек от избор (поне аз,де!) Освен това всички са с различна шарка отгоре и отдолу и на плика и на калъфките, та, като се сложат иначе, наистина цялата стая сякаш се променя. Не са евтини, разбира се, но ако човек може да си позволи - по-добре едно такова, отколкото 2 други.

# 64
Аз харесвам спалното бельо на Рокси Roxy. Имат магазин в базара на последната спирка на 9-ката тролея в Борово. Купих едни от бамбук (?) ама са много меки и гладки. Много по-приятни от памучен сатен. Малко са скъпи обаче.

# 65
  • Mediterraneo
Благодарна съм на бабите си, мама и свекърва ми, че ме обзаведоха със спално бельо. За спалня и единични комплекти. Памучно, бяло, с бродерии, с хубави калъфки.
Отделно от това, преди години имах възможност да си купя от чаршафи на Пиер Карден( водеха ги с дефекти, но и досега не съм разбрала къде са). Памук с различни щампи в пастелни тонове. Имам няколко комплекта. Тъпото при тях е размера на калъфките- за дълги възглавници са. Освен това комплектите не включват плик, а горен чаршаф, който е подходящ само за лятото.
Купувала съм и от редутските чаршафи, но само за единично легло.

# 66
момичета, и нас ни обзаведе свекървата със спален к-т, като от едно време...бял, с бродерии и горният чаршаф е с дупка по средата на плика, като всичко това е от някаква хасковска фирма, ако още има желаещи за такива чаршафи, ще ви дам координатите от етикета...дано са актуални
 Peace

# 67
  • София
момичета, и нас ни обзаведе свекървата със спален к-т, като от едно време...бял, с бродерии и горният чаршаф е с дупка по средата на плика, като всичко това е от някаква хасковска фирма, ако още има желаещи за такива чаршафи, ще ви дам координатите от етикета...дано са актуални
 Peace

Дай ги, моля те! Откога търся подобно спално бельо Wink)

# 68
  Наследих два топа домашно тъкано платно доста по-фино от така наречените едно времешни чаршафи.Преди две години дадох единия да ми ушият два комплекта  и остана .Невероятно меко и приятно на допир усещане.Обаче не са бели а по-скоро шампанско.От това съм най -доволна Peace.
   Също имам една ракла от онези от едно време белите с рязаната бродерия още със заводските етикети  ooooh!,по които тъгуват някои домакини.Та не съм очарована.Твърдички са доста,а и бродерията по калъфките убива и се отпечатва на бузата ми когато взема да се въртя .Въпросната бродерия е машинна .Моят сингер(2005г) има доста такива програми ,а вероятно и други машини за шиене по нови по-модерни.Бродериите са въпрос на желание и на време.Проблема при тези от ''едно време'' е че сме им позабравили недостатъците,а си има причини да стоят в раклата. Peace
Имам комплекти готови купени от метро,но ги давах за преработка.Странни размери,но поправимо.
Тези дни се оглеждаме за детско легло на малката ,което ще замени бебешкото и темата ми е много актуална. Мисля да купя плат и да дам за ушиване.Тъканите са важни както по-напред писаха.
Донесоха ми като подарък едни комплекти от Индия.Невероятно мек и тънък памук в много приятни тонове.Перфектен е за летните жеги.За съжаление такъв не съм виждала тук.Жалко че никой познат няма път натам.
Пробвахме и веднага отхвърлихме едни като сатенени,хлъзгави и държат хладно,но се мачкат ужасно и имаше нещо изкуствено в тъканта и ''лепнеха''.Преди няколко години се срещаха често по магазините.На пръв поглед изглеждаха ок,но още на сутринта с милото бяхме единодушни,че не стават.Скоро не съм засичала от тях,но да не се излъже и друг. Embarassed

# 69
Искам да попитам за размерите на комплектите, които се продават - доколкото разбрах като пише 150х200, това е размерът на матрака и реално долният чаршаф е по-голям, нали така? Simple Smile

А можете ли да ми препоръчате къде да търся чаршафи с размер 160х200, навсякъде, където гледах са все 150х200 или 180х200 / 180х220, което пък май е много голямо.  Confused

И последно - за олекотените завивки - по-евтините, като това стават ли? Или тази, всъщност каква е разликата..

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 22:02 от foxie

# 70
180/220 е верният размер за матрак 160/200, за да може добре да се подпъхне от всички страни. Размера, който е посочен си е за чаршафа, не за матрака.

# 71
Практиката е доказала следното когато става дума за чаршаф с ластик е посочен размера на матрака на етикета , а във всички други случаи размера на артикула

# 72
Мерси!! Simple Smile

# 73
  • Варна
Аз за зимата бях купила протектор за матрак от хавлиен плат, но наистина много се раздърпа и не става.
Сега имам един от Икеа и два от една жена, която ми ги направи по наши размери. Мои познати ме свързаха с жена от Димитровград, която произвежа спално бельо и от нея си купих няколко комплекта. Беше много мила- нямаше втори плик в цвета, които исках а трябваше да си тръгваме та ми го уши заедно с протекторите и ми ги изпрати по куриер.
Сега като се роди малкия пак й се обадих и си поръчах отделни неща, защото исках някои неща да са с по-различен размер. Мен ме устройват от към качество/цена. Да, на ТАЧ определено мнооого ми харесват, но не мога да си ги позволя, а и обичам разнообразието, така че купувам нещо по-евтино, което догодина без проблем ще сменя и ще си купя новичко.

Иначе като гледам сайта на фирмата няма електронен магазин, но има снимки на някои десени, така че предполагам може да й се даде поръчка и да изпрати.

www.et-fregata.com

# 74
Да ви се похваля и аз, че открих перфектният спален комплект, материята е супер яка, пише, че е Ранфорс, което в основата си е памук, но с екстри   Laughing Адски са удобни и красиви, не знам кой е производителят, но мъжът ми ги поръча от тук, след като от няколко месеца му обяснявах, че ни трябва нов спален комплект, тъй като нашите са пред разпад (и нищо чудно, купени са от Метро)...

http://www.mondo.bg/index.php?id_category=548&controller=category#/категории-спални_комплекти-ранфорс

Сега поръчахме и чаршаф с ластик пак от там, надявам се и той да е толкова хубав  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт