за сурогатните майки

• 137 905
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 135
Аз мисля че е разрешено между роднини, но не съм сигурна, поне така е според статии от предишната тема.
Все пак нека да е ясно че едно такова дете не би било въобще родено, без такава процедура. Кой може да застане и да каже че е било по-добре да не се ражда, защото някой смята че има травма защото не расте при майката която го е износила. Това са само някакви теории, но излиза, че едва ли не са с научна значимост, и трябва всичко да се подчини на тях. Много по-важно е как расте детето в каква среда, с каква грижа и т.н.

Последна редакция: ср, 31 мар 2010, 16:13 от Arizona

# 136
... тези, които сте категорично против, говорите така, защото ИМАТЕ деца.
А ако нямахте, дали мнението ви щеше да е същото?
Не мисля.

Абсолютно същото щеше да е.
Не си искрена, не е възможно да е същото.

Защо мислиш така?

# 137
Мираета, разбирам те. Обаче хората си мислят, че нещо дето не го виждат с очите си и не го пипат с ръцете си не съществува.
Жалко!

Мдааа, те и братята роми с тока така  .... ама тук са дами с претенции ...., уж.

# 138
  • София
Клер, ще те целуна   bouquet.
Имах спор какво е демокрацията тия дни и не можах да обясня, че имаме право на избор, но и задължение да приемеме избора на мнозинството. Не ми повярваха. Ти ми даваш надежда, че не съм толкова изфъштяла.

Благодаря!   bouquet

# 139
  • София
Аз мисля че е разрешено между роднини, но не съм сигурна, поне така е според статии от предишната тема.
Все пак нека да е ясно че едно такова дете не би било въобще родено, без такава процедура. Кой може да застане и да каже че е било по-добре да не се ражда, защото някой смята че има травма защото не расте при майката която го е износила. Това са само някакви теории, но излиза, че едва ли не са с научна значимост, и трябва всичко да се подчини на тях.

Точно това имах предвид и аз!

# 140
Има десетки подобни въпроси, които можем да зададем, когато се обсъжда създаването на закон за СМ. И, лично аз, колкото повече въпроси си задавам, толкова повече се убеждавам, че СМ  трябва да се забрани официално.

Вече е направено  Peace

Е, направено, ама не както трябва. Сутринта по Нова, оня коч, проф.Козовски се хвалеше, че тъкмо с такъв случай се занимавал сега - две сестри, едната ще става СМ за другата. ooooh!

# 141
Има толкова държави, където е разрешено и законово регламентирано - и си функционира от години; не мога да разбера какво толкова обсъждате. Не се въвежда чудо невиждано и нечувано, има си законови прецеденти, има си установена медицинска практика.

Има търсене и предлагане; просто трябва да е легално и регламентирано. На когото не му харесва, да не го прави.

# 142
Всяка нормална жена би го направила за сестра си или близка приятелка, предполагам. За другите ще е просто бизнес, но не виждам драма и в това. Трябва да има регламент обаче задължително.

Както и всеки мъж би го направил за свои близки приятели предполагам. Да им направи дете имам предвид.... Кво толкова.

Впрочем за сугогатните бащи защо нищо не се казва. Техните права кой ще защитава... Защо само сурогатните майки се обсъждат.
Сурогатните бащи пак остават в сянка...

# 143
Има толкова държави, където е разрешено и законово регламентирано - и си функционира от години; не мога да разбера какво толкова обсъждате. Не се въвежда чудо невиждано и нечувано, има си законови прецеденти, има си установена медицинска практика.

Има търсене и предлагане; просто трябва да е легално и регламентирано. На когото не му харесва, да не го прави.

Държавите, в които е свободно разрешено и регламентирано са Русия, Украйна, Грузия, Индия, ЮАР - все прочути демокрации

На наркотици също има търсене и предлагане. На поръчкови убийства също. Аз отдавна се чудя, що не ги регламентират  newsm78 Хем данъци ще им събираме

Аризона,
би ли ми посочила точната законова разпоредба, която позволява СМ между роднини

# 144
  • София
М/у роднини е разрешено май, както споменах.
НАРЕДБА № 28 от 20.06.2007 г. за дейности по асистирана репродукция
Раздел IV - Медицински дейности и биологично-лабораторни методи, прилагани при
асистирана репродукция
3. При осъществяване на асистирана репродукция не се разрешава:
3.14. постигането на сурогатни бременности;

От Fussii , страница две по-напред.

# 145
В една от цитираните по-напред теми от форума, имаше линкове към статии ,май че наЩерев едната, в която той казваше че е разрешено.

Ами Канада, Щатите? и в един щат да е разрешено, това е достатъчно.

# 146
W САЩ законът по темата е много неясен и варира от пълна забрана (Мичиган) ,до забрана ако не си женен (Невада)или ако е платено (Орегон, Ню Мексико), или ако е в брак от еднополови (Вирджиния), до може би ок (Охайо,Тенеси)  Всеки щат си има регулации,5 мисля забраняват изрично, редица други имат език който уточнява елементи от процеса без това да го прави "легален". Често тази тема се обсъжда наред с тази за евтаназията поради изключително противоречивите мнения по темата. Калифорния съвсем не озаконява СМ 100%, там има повече подобни дела просто и има база за сравнение. Принципно погледнато, това че нещо е комерсиално само по себе си не го прави автоматично нелегално и зло. Има много писано по темата как този процес е регулиран по света,има разлика м-у "аз мисля"  и "фактите са".

# 147
Е  КАК МОЖА БЕ АНКО!!!!

Веднага да си изтриеш инфото ... сп. Блясък, "На кафе" и прочие достоверни източници по темата съобщават други факти

Веднага да се пренапишеш

# 148
Държавите, в които е свободно разрешено и регламентирано са Русия, Украйна, Грузия, Индия, ЮАР - все прочути демокрации

Би ми било интересно да разбера - в Грузия, с нейното население от близо пет милиона човека (тоест - до някъде съизмеримо с нашето), примерно в рамките на една година, колко бебета се раждат, родени от сурогатни майки; какво е заплащането на "услугата" в сравнение със средната заплата за страната; възползват ли се чужди граждани от "услугата", и как точно е регламентирано това...

# 149
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Осъзнатият избор да не осиновиш дете, защото знаеш,
че нещо не ти достига за да го направиш, е с почти
същата морална стойност, колкото обратния.
Не смятам, че тази възможност трябва да бъде отнета на хората,
които имат нужда от нея. Не мисля, че избора да го направят, дори да е разрешено, за тях ще е толкова лесен.
А ако са решили на всяка цена - със закон или без - ще го постигнат, което от своя страна ще е свързано с много повече евентуални проблеми.
И не го считам за комерсиализация, защото всъщност, хората имат нужда от това дете, а не нужда да дадат парите за него.

Общи условия

Активация на акаунт