за сурогатните майки

• 138 000
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 410
Цитат
Имам само едно изказване, в смисъл, че при аборта убития плод е един, а при ин-витрото - десетки ( унищожени или използвани неизвестно къде, неизвестно от кого, неизвестно с каква цел и неизвестно как.

В този ред на мисли на ясно ли си че милиони ембриони загиват още преди да достигнат маточното тяло или едва достигнали го?

# 1 411
Андариел, с такова впечалтение останах от филма на Мира Добрева.
Не мога да крия, че ме докосна много този филм, плаках за тези хора.
Самата аз не знам дали бих могла да стигна чак до там в борбата за дете , но не ми пречи да им съчувствам и да искам да са улеснени по пътя, по който са тръгнали.Ако регламентът се направи умно с няколко рестрикции няма да има  тъмен бизнес.  Например, да важи само за български граждани, само такива с никакъв друг начин ... такива хора не са армии. Не си представям разни "Златки" а си поръчват някой да им носи бебетата. Това е нещо, което го виждам в много изолирани и доказани липса на др. алтернатива случаи.

# 1 412
какъв ви е проблема че едно семейство ще има биологично свое дете, било то износено от друга матка?

Няма никакъв проблем, има само един въпрос - защо едно семейство трябва да има биологично свое дете, износено от чужда матка?

# 1 413
какъв ви е проблема че едно семейство ще има биологично свое дете, било то износено от друга матка?

Няма никакъв проблем, има само един въпрос - защо едно семейство трябва да има биологично свое дете, износено от чужда матка?

Защото това е исконно парво на всеки и кои сме ние да съдим тези семейства след като има алтернатива!

п.п. забелязвам че основно жени без репродуктивни проблеми са най-върлите противници и акъла не ми го побира защо е така?

# 1 414
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
А има ли някаква точна теорема, или формула, по която да ти се обясни?
Защото май това очакваш.
Е, няма да стане.
За теб това е плод на егоизъм, какво искаш да ти каже някой?
Нещо, на което отново да се подиграеш, и да дадеш нетактичните си определения?

# 1 415
  • София
и мен филмът ме докосна, съчувствам на тези жени, но не искам в БГ узакконяване на СМ и толкова! за мен едно трогващо филмче не оправдава узаконяването на См.

# 1 416
Цитат
Имам само едно изказване, в смисъл, че при аборта убития плод е един, а при ин-витрото - десетки ( унищожени или използвани неизвестно къде, неизвестно от кого, неизвестно с каква цел и неизвестно как.

В този ред на мисли на ясно ли си че милиони ембриони загиват още преди да достигнат маточното тяло или едва достигнали го?

Милиони ... оплодени яйцеклетки ...и при спирала не загиват.
А може би ако съм жива няколкостотин хиляди години ..., ама не ми се вярва ... hahaha

Както казва Бояна: " Марш в библиотеката ..."

# 1 417
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Цитат

Милиони ... оплодени яйцеклетки ...и при спирала не загиват.
А може би ако съм жива няколкостотин хиляди години ..., ама не ми се вярва ... hahaha

Както казва Бояна: " Марш в библиотеката ..."

Ясно е, че еvro няма предвид яйцеклетки на една жена

# 1 418
Miraetta, що за дивотии? 

# 1 419
  • София

Ако ще изчезават бебета или ще се изнудват по родилните отделения, това определено ме интересува, защото  всяка от нас може да стане случайна жертва на уреждане на отношения между други за "другите неща", които не интересуват лобиращите за разрешаването на СМ.

ашколсун, Мираетта! невероятна манипулаторка си, шапка ти свалям. с нетърпение чакам кога ще стигнеш до падането на метеорит от космоса като връх на апокалиптичната картина. само бебета не бехме крали още в темата за СМ, ето, че и това стана.

само, нали не заблуждаваш все още някого, че водиш цивилизована и рационална дискусия, в която представяш аргументи на експерт-юрист?

а в библиотеката не е зле да идеш и ти по въпросите за инвитрото, защото познанията ти са доста куцички.

# 1 420
 Laughing Колко плитко...
Разбира се че нямах предвид за репродуктивния период на една жена...
Не познавам Боряна, но идея си нямаш колко библиотеки съм изчела.

и мен филмът ме докосна, съчувствам на тези жени, но не искам в БГ узакконяване на СМ и толкова! за мен едно трогващо филмче не оправдава узаконяването на См.

Не е важно я да съм добре, важно е Вуте да е зле!

# 1 421
  • София

първо отговори на въпроса защо ти трябваше да имаш свои биологични деца. после задавай въпроси с вирнатия пръст.

(ужасно съжалявам, че се разочаровах така силно от теб конкретно. ценях много мненията ти по почти всички въпроси, но тук виждам един съвсем друг човек и това ме кара да поставям под съмнение искреността ти и по останалите теми, в които си писала...)

# 1 422
Не знам хора, на 36 съм и ме е страх да отсичам така "тоя има право, оня няма право" ...  дядо ми ако го питаме той е лекар от старата генерация и за него съществува само естествения отбор - ако не става по естествен начин отиваш в сиропиталище и осиновяваш. точка. аз не мога така да разсъждавам. страх ме е, че ще допре до нас , че ще ходим по някакви сложни пътища , изследвания, процедури ...

# 1 423

Защото това е исконно парво на всеки и кои сме ние да съдим тези семейства след като има алтернатива!

п.п. забелязвам че основно жени без репродуктивни проблеми са най-върлите противници и акъла не ми го побира защо е така?

Точно обратното.
Жени, минали през това и задминали го, са най-върлите противници.
Не четеш вмнимателно.
А доста голяма част от жените с репродуктивни проблеми не биха поръчали бебе.
А свое, е колко е свое от донорска яйцеклетка и чужда утроба.
И никой не ги съди.
Българските закони не отказват гражданска регистрация на такива деца, ако по закона на страната на  раждането на децата нещата са ОК.

# 1 424
Нещо, на което отново да се подиграеш, и да дадеш нетактичните си определения?

Към мен ли се обръщаш?  Rolling Eyes В случай, че да, недоумявам с какво съм предизвикала пламенната ти горест и ще се радвам, ако съумееш да се удържаш. Трудно ли ти е да отговориш на един такъв прост въпрос? И ако не е плод на егоизъм, на какво е тогава?

evro, докъде според теб човек може да стига, защитавайки изконните си права? Посочи ми границата, за да помисля върху нея...

P.S. jam, не пиша тук, за да очаровам когото и да било, така че няма нужда от лични обяснения. Никога не съм споменавала, че е трябвало да имам свои деца и не знам възоснова какво си стигнала до такова заключение. На осемнадесетгодишна възраст чух от лекари, че има вероятност да не мога да имам свои деца и живях с тази мисъл немалко време. Кълна ти се, никога не ми е хрумвало, че по този повод трябва да се впусна в нечовешка битка с живота си, да се сърдя, да вея онеправдан пръст и да плащам на чуждите матки. Никога не ми е хрумвало. Провокираш ме да пиша неща, които инак не бих писала, но айде, от мен да мине... малко откровения преди лягане. Остани със здраве. Слава Богу, лекарите сбъркаха.

Общи условия

Активация на акаунт