за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 655
Единственото, което искам да кажа е, че по никакъв начин няма да приема, че някой трябва да си дава правото да тегли локуми на тема какво е важно за мен и какви са ми подбудите за това.

luna, за кажем - нямаш матка, или е негодна по някаква причина.
Нещо не ти достига, че да приемеш осиновяването на детенце като вариант.
Искаш дете, твое.
Медицински вариантът съществува.
Благодаря, LemonDesi!Не съм в такава ситуация и колкото и да опитвам, не бих могла да знам, какво е...

Знам само, че във всеки живот има някаква драма и аз не искам да бъда съпричастна към създаването на нова евентуална. Много е объркващо и не е простичко за осъзнаване. Мисля, че не сме дорасли да вземем решение като общество и да живеем с последиците.

П.П. И не бих се обявила "за" само и само да изглеждам мила и добра или от състрадателност. И в момента има възможности да бъдеш майка.

Още една редакция. Сега видях и другия отговор на въпроса ми.

1. Проблемите, които не позволяват бременност.
2. Няма деца, които могат да бъдат осиновени. Потърси в нета къде е узаконено СМ и как там е решен въпроса за деца останали без родители.
Понеже знам, че домовете са пълни с деца за осиновяване,  втора точка не ми се вижда основателна причина за разрешаването на сурогатството. Остава само и единствено проблем за забременяване и износване и неистово желание на кандидат-майката бъдещото дете да носи наполовина нейни гени. Нищо друго.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 12:37 от luna

# 2 656

Никой няма право да забранява на някого да има дете!!!

Правиш ли разлика между това "да имаш дете" и да ти 'родят дете"? Laughing
И зЕми, та слагай от време на време по един пълен член, помагало, казват. Whistling

# 2 657

Правиш ли разлика между това "да имаш дете" и да ти 'родят дете"? Laughing
И зЕми, та слагай от време на време по един пълен член, помагало, казват. Whistling
Grinning

Да правя разлика - огромна е.
Благодаря за зебележката - ще се старая занапред.

Laughing

# 2 658

Никой на никого не забранява да си има деца - хората раждат, осиновяват, гледат деца, кой им забранява? Mr. Green

Защо точно съм откачалка?  Защото вярвам в доброто или защото Ви изясних, къде се намирате и от коя страна на проблема?

Значи, вие добрите, срещу нас - лошите? Mr. Green Е, не мога повече, честно, ще се уморя от смях.
Пътят към ада е покрит с добри намерения, доба_28

# 2 659
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами убийте ме, ама мое дете е детето с моите гени, а не детето, което бих родила евентуално като СМ.
Осиновеното дете е нещо съвсем различно, то е мое дете, но няма нищо общо със случая от горното изречение.

Добрите и лошите нямат нищо общо с определения като откачалка.

# 2 660
Е не можах да се сдържа.  Grinning

Защо точно съм откачалка?  Защото вярвам в доброто или защото Ви изясних, къде се намирате и от коя страна на проблема?

Това, че се дразните показва само, че съм ударил в точното място.

Ако това означава, че съм откачалка - ми добре... откачалка съм.

А за Шведската клавиатура - поста ти показва ниска култура не само заради 4-тата.
Показва, че освен че не можеш да готвиш си непоносимо злобен човек.

Както по-рано откачалката писа:
1. Определяте кой има право да се ражда и кой не;
2. После апетита идва с яденето и започвате да определяте кой и как има право да мисли;
3. Всички инакомислещи в затвора или защо не на гилотината, в концлагерите или в сибир;

Грубостта Ви е направо учудваща, но предполагам че това е защото сте със шведска клавиатура.

хапеш като пепелянка с извадени зъби
давай, имаш потенциал
дано ти доставя удоволствие

а готвенето какво общо има с темата, е мистерия   newsm78

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 12:36 от Анонимен

# 2 661
Ами убийте ме, ама мое дете е детето с моите гени, а не детето, което бих родила евентуално като СМ.
Осиновеното дете е нещо съвсем различно, то е мое дете, но няма нищо общо със случая от горното изречение.

А тези, които раждат деца с донорски яйцеклетки в коя категория са? Детето няма гените на майката, не е осиновено. 100% съм сигурна, че всяка такава жена твърдо вярва и казва това дете е мое.

# 2 662
  • в сърцето на един мъж...
Е, не е истина просто ooooh!

Доба, престани да ни навираш доброто, любовта, съпричастието и библейските притчи в очите. Къде видя някой да забранява на някого да има дете??? Хайде моля те, като си толкова мил, любезен, и вярваш в НЛО, да ми цитираш кой на кого забранява да има деца??? И не ми пиши глупости от сорта, че не даваме на неродените деца шанса да се родят. Защото по тази логика де що има тийнове, всичките такива деца убиват, че ти е бедна фантазията. Явно ще се наложи всеки месец да ходя да се изповядвам, щото видиш ли с цикъла си трепя поне по едно дете месечно Rolling Eyes
Коя е страната, на която се намираме? На тези, които смятат, че няма нужда да се променя закон, за да се удовлетвори искането на 10 човека?

1. Определяте кой има право да се ражда и кой не; - никой не го определя, има закони, те трябва да се спазват. Или трябва да въведем божествените закони, за да са по-подходящи за целите ти?
2. После апетита идва с яденето и започвате да определяте кой и как има право да мисли; - Това, че някой не мисли като теб, не означава, че ти пречи на теб лично да мислиш.
3. Всички инакомислещи в затвора или защо не на гилотината, в концлагерите или в Сибир; - инакомислещите имат право да мислят различно от това, което ти мислиш. Тези, които не мислят като теб, те за къде са???

# 2 663
И на кого точно са "добрите" намерения?

Аз не Ви забранявам нищо. Вие забранявате, защото имате "доброто" намерение да спестите бъдещите евентуални проблеми.

Но проблемите не се решават със забрани - цели империи са се срутвали, защото хората не обичат да им забраняват.
Повечето от хората искат сами да определят живота си.

Как точно преценявате, кой какво да мисли и да желае? Това някакъв клуб на богоизбрани ли е?

Да аз знам, че ще има проблеми и знам също, че хората се справят с проблемите си. Тия със забраните обаче не могат и не искат
да разберат, че не са те тия които ще решават живота на всички около тях.

Ми що не забраните на земята да се върти и да бъде обла. Много по-безпроблемно беше да е плоска, да е в центъра на вселената и
човека да е върха на творението? Що не вземете та да изгорите на клада всички несъгласни с Вашите забрани?

Има човек има проблем - няма човек няма проблем.
Това да сте го чували някъде?

# 2 664

А тези, които раждат деца с донорски яйцеклетки в коя категория са? Детето няма гените на майката, не е осиновено. 100% съм сигурна, че всяка такава жена твърдо вярва и казва това дете е мое.

Аз не оспорвам това.
Казвам за себе си какво считам.
Доста по-назад в темата бях писала, а и честно казано, много преди въобще да се постави публично въпроса за СМ съм разсъждавала върху това,
че за мен е много по-трудно да бъда донор на яйцеклетка, отколкото сурогатна майка. Но това по никакъв начин не означава, че смятам, че детето от такава яйцеклетка не е дете на майката, която го е родила.

# 2 665
doba, заЩото според твоята елементарна логика на ниво "вле4уго" трябва да позволим и даже да стимулираме:

убийци
изнасилва4и
педофили
...

само и само да не им забраняваме да си упражняват това, дето им е на душата
горките те
живи да ги опла4еш, как им е забранено това, което искат

# 2 666
Относно

Къде видя някой да забранява на някого да има дете???

joannna, цитираното от теб не е пълната ми мисъл и това я изкривява
ако ти смяташ, 4е отка4алки като доба напр са идеални родители, то аз не смятам
с писаниците си доказваш единствено, 4е не вси4ки трябва да имат деца

явно и ти си в групата на изкукуригалите като доба, щом не си ме разбрала
горките ви евентуални деца, какви ли психопати ще ги направите

мислех да не го пиша толкова ясно, но явно се налага заради празните ви глави
...

# 2 667
Продължават обидите и неуместните сравнения.

# 2 668
1. Вярата в доброто и в това да си помагаме един на друг не е нещо лошо;
2. Законите се създават и променят от хората - иначе още щяхме да сме в средновековието а и преди това.

Кое е по-лошо да има един закон забраняващ на 10 човека да имат деца или един закон който им го разрешава и който урегулира нещата?

Никой не казва, че според такъв един закон нещата трябва да са прости и лесни - напротив вярвам, че за да се разреши нещо такова ще се минава през доста комисии и
въпросните манекенки дето щели да си купуват деца ще се отсяват още в началото.

Факта продължава да си е факт - който иска сурогатното майчинство да е забранено в България, на практика забранява на тези 10 семейства да имат деца.
И на следващите десет.
И на следващите десет.
И на следващите десет... Да продължавам ли?

А за тинейджърите и месечния цикъл...
 Laughing
Аз не забранявам на хората да правят нещо, нито искам да ги накарам да раждат насила, нито пък да осиновяват насила.
Съжалявам, ако сте ме разбрали така.

# 2 669

Аз не оспорвам това.
Казвам за себе си какво считам.
Доста по-назад в темата бях писала, а и честно казано, много преди въобще да се постави публично въпроса за СМ съм разсъждавала върху това,
че за мен е много по-трудно да бъда донор на яйцеклетка, отколкото сурогатна майка. Но това по никакъв начин не означава, че смятам, че детето от такава яйцеклетка не е дете на майката, която го е родила.

Не е въпрос за спор. Нещата са си сериозни. Идеята ми е, че в зависимост от мястото, на което е поставена жената, то тя има различен избор и всяка е права, независимо, че на моменти се изпада в противоречие.

Кое е по-лошо да има един закон забраняващ на 10 човека да имат деца или един закон който им го разрешава и който урегулира нещата?

Ако има закон, но нямам пари не мога да се възползвам. Ако имам пари с или без закон ще постигна целта си. Какво ще правят хората при първия случай?

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 13:00 от Mama_Nana

Общи условия

Активация на акаунт