за сурогатните майки

• 138 018
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 450
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Това си е баш по Филипова.
Вие тия лекари масово с рога и опашки вече ги издокарахте.
И хайде стига, грозно е това - биели се в гърдите, че са майки...
Не съм делила никога майките на осиновителки, забременели нормално или чрез АРТ.
Но в тая тема се прави, и то точно от хора, уж борещи се за морал.

# 451
Това си е баш по Филипова.
Вие тия лекари масово с рога и опашки вече ги издокарахте.
И хайде стига, грозно е това - биели се в гърдите, че са майки...
Не съм делила никога майките на осиновителки, забременели нормално или чрез АРТ.
Но в тая тема се прави, и то точно от хора, уж борещи се за морал.

Лекарите са си съвсем нормални хора и в преобладаващата част от практиката си, помагат на хората.

Но Хипократовата клетва съдържа най-важното: Не вреди !

А АРТ процедурите не лекуват и не спасяват живот и за тях един човек не носи отговорност. Тя се размива - лекари, среден мед. персонал, обслужващи, юристи, закони, посредници и пр. сволоч.
Та веднага ще прегърна идеята за СМ и ще ме убедите колко е хуманна само ако ми посочите кой носи отговорността от А до Я на целия процес,  като този някой трябва и да може да влияе върху останалите и то само с хуманни средства.
Такова нещо да е възможно ?
Ако си смъртен човек не виждам как е възможно.  
А ако няма такава възможност - значи е зловещо и безотговорно.

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 01:32 от Miraetta

# 452
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами честно да ти кажа Miraetta, не знам  Tired
Иска ми се да има вариант да се носи отговорност от А до Я.
Мисля си, че не е толкова трудно да се направи схема...
Като цяло, не за конкретния въпрос, за България важи точно обратното,
за да има вариант за теч, това ми е ясно.
Но все пак, смятам, че и на лекарите им е ясно какво мазало ще стане в близко бъдеще, ако се злоупотребява точно с това, и не се подават толкова лесно на изкушение.

# 453
Ами честно да ти кажа Miraetta, не знам  Tired
Иска ми се да има вариант да се носи отговорност от А до Я.
Мисля си, че не е толкова трудно да се направи схема...
Като цяло, не за конкретния въпрос, за България важи точно обратното,
за да има вариант за теч, това ми е ясно.
Но все пак, смятам, че и на лекарите им е ясно какво мазало ще стане в близко бъдеще, ако се злоупотребява точно с това, и не се подават толкова лесно на изкушение.

Ами има тука някои, които знаем, че идеалната схема не е възможна, защото това, в което се опитват да бръкнат, че да го измоделират, не се поддава на моделиране не на 100, а дори и на 50 % .

Май всички знаем, защото знаем, че бременността не може да се спре и после да се продължи откъдето е спряла,
че човек в съзнание ако не иска да легне на операционната, може да бъде накаран със сила или заплаха,
че бременната жена има определена власт над тялото си и никой закон не може да каже докъде свършва тя и откъде започва бебето при все, че до опрределен етап то е нежизнеспособно ако се отдели от нея, а животът и е заложен и зависим от бебето, независимо колко е усъвършенствана медицината,
че човек не може да следи друг 24 часа, 7 дни в седмицата, 10 лунарни месеца,
че насила никой не може да бъде накаран да осинови, дори да го е поръчал и платил и да е наел СМ,
че делата се точат с години и едно бебе как ще живее и с кого докато минат всички производства пред всички инстанции, .
...
това са само прилично звучащите аргументи.
В толкова постинги има мои и на други хора аргументи.

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 02:24 от Miraetta

# 454
  • Paris, France
Вие да сте научили или присъствали лично да видите какво става с вашите ембриони ? ..............А сега след като в схемата освен донорски продукти се включва и СМ, направо става кеф голям - и ДНК експертиза да има накрая, то толкова творчество се предполага ...

Личното присъствие не може да гарантира, че това са точно ембрионите на майка Х и баща У. Няма как да си ги познаят.

За ДНК - ДНК тестовете се приемат за достоверни но на много места по света, като тук във Франция или Съединените Щати, не са определящи за бащинството или майчинството. Пример : Във Франция законен баща се съмнява в бащинството, прави тест в приета от съдилищата лаборатория и се оказва, че не е биологичен баща на детето. Съдът не оспорва, че не е баща, но НИКОГА не го освобождава от задълженията и правата на законен баща като: издръжка, право на наследяване, право на носене на бащиното име, свиждане итн., освен ако биологичният баща или друг мъж не пожелаят да осиновят детето и съдът реши, че осиновяването е в интерес на детето (може и да отхвърли молбата на кандидата за осиновяване).

Друг пример: Поради липса на физическа прилика с родителите или някакво заболяване родителите правят генетичен тест, който установява, че нито един от тях не е биологичен родител на детето. Намесват се задължително социалните, защото този факт може да се отрази негативно върху грижите, които детето получава. Родителите се разпитват - ползували ли са услугите на клиника, коя, донорски ембрион?, смяна на ембрион по грешка (случва се), майката е износила детето за други, но не го е предала итн. Ами ако родителите са приели донорски ембрион, но поради заболяването на детето не го искат? Трудно е да се докаже кой, как, кога, какво. Какво става с детето????????

ДНК експертизите, които обикновено са точни и са с много малък процент грешка, не са решаващото за определяне на законен родител, макар че се вземат предвид.

Цитат

На тях им е ясно. Мазалото не зависи от тях. Те са технически персонал. В Англия, където СМ е разрешено е трудно да се намери клиника, която да го практикува и почти невъзможно да се намери лекар, който да се съгласи да извърши процедурата. И не е случайно.

# 455
Понеже няколко пъти се споменава вече, трябва да се уточни че майката и бебето нямат общо кръвообращение. Детето си има собствено - не случайно сърцето е един от първите органи които се появяват и започват да функционират.
Често и кръвната група е различна.

# 456
Понеже няколко пъти се споменава вече, трябва да се уточни че майката и бебето нямат общо кръвообращение. Детето си има собствено - не случайно сърцето е един от първите органи които се появяват и започват да функционират.
Често и кръвната група е различна.

Поправих неточния си израз, благодаря.
Но единното функциониране и неразривната зависимост на телата не са мит.
Милата ми баба имаше един израз: "бременната жена - с единия крак в горба".
Сигурно съвременната медицина е направила този израз не така актуален, поне се надявам да е така.

# 457
  • Boston, MA
Miraetta, съвременната мисъл води началото на живот от раждането. Ако ти си заедно с папата на мнението, че животът започва от яйцеклетка, кажи си така, спорът е безмислен, поне за мен.  Stop

# 458
То заклеймяват абортите, то големи хуманистки.
Една жена колко аборта има, не десет нали, колкото има подготвени ембриони при средно ин-витро ...

Ако това визира моя постинг, аз споменах спиралата, не абортите. Доколкото знам целта й е да попречи на оплодената яйцеклетка да се имплантира, т.е. нещо като да убиваш по някой и друг ембион всеки месец.

# 459
Здравейте,
днес случайно гледах "на кафе"с Гала и темата беше за сурогатните майки.

Наистина много хубава тема,възхищавам се на всички жени,които са готови да помогнат на такива семейства,който по някаква причина не могат да се сдобият със свое.
Това е много благородно,аз лично не бих се подложила,защото със сигурност ще се превържа към бебето.Не бих си представила да ми го вземат и да не мога да го видя.Едва ли ще го преживея,и точно за това се възхищавам на жени,които са готови да станат сурогатни майки.

Разбира се, че трябва да се регламентира сурогатното майчинство. Дори да не се прави от идеализъм, пак е добро и за двете страни. Не виждам защо трябва да се отнема правото на хората да се договарят по този въпрос - след като и двете страни печелят.

А мисля, че преувеличавате връзката на детето със сурогатната майка. В крайна сметка и осиновените деца не се износват от осиновителката - значи ли това, че никога няма да създадат пълноценна връзка майка-дете?

Много е лесно да се проповядва като не си изпитал кошмара на повтарящите се аборти и никога не ти се налагало дори да помислиш за осиновяване на дете.

# 460
  • София
Думите на Мирама за това на кого какво било писано са ужасни! Не може така да се отсича, че природата решава. Ако оставяхме само природата да решава, нямаше да са измислени антибиотиците и да има лекари и лекарства, а само щяхме да с къстим и да чакаме каквото дойде, пък който оцелее - оцелее!

Да, има връзка между майката и бебето още преди раждането, но какво е тя на фона на следващите поне 18 години живот заедно е "другата" майка? Мен биологично, нито психологически не ме притеснява износванто на бебето от друга жена, защото все пак това бебе ще е свързано с жив човек, а не да е  изкуствена матка. Виж, последното наистина би било трагедия. Притеснява ме това, че напоследък по нашенски всяка хубава възможност или идея започва да се изражда, да се омърсява, докато накрая стане гнусна  хората се отвратят от нея. Не вярвам, че законът ще затвори всички възможни вратички за злоупотреба. Отсега си представям грозните спорове за детето.

Мираета,
Няма нужда даги описваш такива апокалиптични! То, ако си пусем фантазията какво може да стане, трябва да се гръмнем накрая целокпно цялото населние! Подобни неща са говорени и навреметоза инвитрото, и за транслантацията на органи, че и дори за първите сърдечни операции! Започвам да си мисля, че си член на някаква религиозна секта.

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 08:00 от Andariel

# 461
Имам предложение, авторката на темата да добави една кратка анкета на тема "да се разреши ли законово сурогатното майчинство". Ще  е интересно да се видят резултатите.

# 462
Имам предложение, авторката на темата да добави една кратка анкета на тема "да се разреши ли законово сурогатното майчинство". Ще  е интересно да се видят резултатите.
Присъединявам се. Предполагам, че има доста хора, които мислят и по двата начина, но не смеят да пишат тук или не им се въвлича в ненужни спорове.

# 463

Мираета,
Няма нужда даги описваш такива апокалиптични! То, ако си пусем фантазията какво може да стане, трябва да се гръмнем накрая целокпно цялото населние! Подобни неща са говорени и навреметоза инвитрото, и за транслантацията на органи, че и дори за първите сърдечни операции! Започвам да си мисля, че си член на някаква религиозна секта.

Как и откъде започва живота не ни е по силите да знаем със сигурност.
Но имам респект към нещо, над което определено нямаме власт.
Изопачаването на нерозово казани истини стига до пределни размери.
Мамите от ос-е ги зачеркнахте без да ги прочетете. Те споделят как се живее с определен тип хора, а никого не карат да осиновява.
Най-коректно юридически няколко човека се опитаха да кажат, че този абсурд не подлежи на поне средноприемлива регламентация и където е разрешен, е последван от дела по десетина години, а самото му осъществяване за участниците е кошмарно, и то за всички участнци.
А това, че съм от секта, искрено ме разсмя ...
 Hug

# 464
НЕ си права, че ги зачеркнахме, аз лично внимателно прочетох казаното от Ганката и Фуси. Дори помолих Фуси да ми прати с копи пейст инфото от нейния блог, защото нямах достъп вчера.

Въобще-на всички тук, мисля, че е ясно, че това дори не може да бъде сравнявано с операция за смяна на пола, както вече се появи в по-преден пост, защото там пълнолетен върши със себе си това, което намира за нормално-друг е въпросът дали наистина е така-а тук се касае за появата на нов живот, но по желанието на повече от един възрастен.

Общи условия

Активация на акаунт