за сурогатните майки

• 137 924
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Ама, стига сте намесвали осиновяването! То е съвсем друг случай, със съвсем други обстоятелства и развитие! Говоря за масовия случай - детето се зачева, ражда и отглежда в обикновено семейство от генетично-биологично-социалните си родители, т.е. всички тези разделения, дето се правят за това кой е по-родител не съществуват! Обяснено по-просто, Той и Тя се събират, женят, правят секс, Тя забременява, ТОй живее с майката, Тя ражда и Той и Тя заедно си гледат бебето!
Осиновяването е друга работа и много моля, повече не го намесвайте в тази тема, защото няма нищо общо със СМ!

JP много добре е обобщила основните характеристики на проблемите на СМ. Съгласна съм с описаното като фактология. Въпросът е, че на база тази фактология и други аргументи в полза на моята теза, аз съм против узаконяването на СМ, а тя, доколкото си спомням е "за".
Работата е там, че всеки от нас има достатъчно твърдо мнение, защото освен на фактически данни, се основава и на нашите вярвания, които както е известно, са устойчиви характеристики и трудно се променят. Това за хората с твърдо мнение. Има и една голяма група, които са на принципа "съгласна съм, ама аз не бих в никакъв случай и при никакви обстоятелства". Обаче е много по-привлекателно да са "за" някоя кауза, отколкото против. И не че има значение каузата, важното е да звучи напредничаво, че да не ги помисли някой за сухари и закостеняли селяни.

# 1 216
  • София
Най накрая аргументиран опонент  Wink - jp!!!

Няколко бележки, концентрирани основно върху материята, от която разбирам:

Цитат
1. Правна сложност. Не може да се отрече, че такава има. Основният риск вероятно е СМ да откаже да предаде детето. За щастие, по този въпрос има натрупана известна статистика, която сочи, че тези случаи са редки - дори при СМ срещу заплащане. Това основно се дължи на сериозните психологически тестове, прилагани от центровете за СМ върху кандидатките.

За мен - това не е основния правен проблем, най-малкото защото може да се случи, може и да не се случи. Основния правен проблем ЗА МЕН е "Може ли човешко същество да бъде предмет на договор" Това го казвам сериозно и моля да се чете недраматично а да се види същината на въпроса

Допълнителните правни проблеми, са свързани с родството и наследяването, облигацонните отношения относно договора, които ще присъстват при всички случаи

Осиновяването също е договор и също носи правни последствия.

# 1 217
  • София

Твоята генетична смърт нищо не означава и не влияе на друго, освен на генетичната ти суета.

Ами дай да отречем фундаментите на живота за твой кеф. Инстинктът за продължение на рода е точно толкова древен и фундаментален, а и важен за съществуването на света, колкото инстинктът за самосъхранение. Без първичните инстинкти просто не би имало живот.

# 1 218
Договор между кого и кого е осиновяването?

# 1 219
  • София
Какъв зов на кръвта към биологичния си баща? Това го чувам за пръв път!

Така ли? Нима детето не разпознава интуитивно баща си, нищо че не е било в корема му?

Откъде ще го познае? (Помни го още като сперматозоид ли?  Wink) В най-добрия случай може да смята гласа му за един от обичайните шумове. Бебето има връзка с майка си по време на бременността, защото макар и с изкривен звук, чува гласа й, нивата на нейните хормони влияят на бебето и неговото състояние. Ама, защо изобщо трябва тук да казвам азбучни истини за връзката майка-бебе преди раждането?

Т.е. ти твърдиш, че бащата няма значение за детето?

# 1 220
Най накрая аргументиран опонент  Wink - jp!!!

Няколко бележки, концентрирани основно върху материята, от която разбирам:

Цитат
1. Правна сложност. Не може да се отрече, че такава има. Основният риск вероятно е СМ да откаже да предаде детето. За щастие, по този въпрос има натрупана известна статистика, която сочи, че тези случаи са редки - дори при СМ срещу заплащане. Това основно се дължи на сериозните психологически тестове, прилагани от центровете за СМ върху кандидатките.

За мен - това не е основния правен проблем, най-малкото защото може да се случи, може и да не се случи. Основния правен проблем ЗА МЕН е "Може ли човешко същество да бъде предмет на договор" Това го казвам сериозно и моля да се чете недраматично а да се види същината на въпроса

Допълнителните правни проблеми, са свързани с родството и наследяването, облигацонните отношения относно договора, които ще присъстват при всички случаи

Осиновяването също е договор и също носи правни последствия.

Само за 5ти път - осиновяването НЕ Е договор -  как ви хрумна подобна глупост

# 1 221
  • София
Договор между кого и кого е осиновяването?

Между държавата и осиновителя. И като всеки договор може да се разтрогне, предполагам знаеш?

# 1 222
Клер, моля ви спрете се. Съжалявам за тона но пишете абсолютни глупости... изказвайте се за всичко друго, но не и за право

# 1 223
Ганка,
права си. Отказвам се, безсмислено е просто. Особено след последните бисери. Tired

# 1 224
  • Бургас
Аз не за първи път го казвам.
За сурогатното майчинство съм,доскоро се колебаех дали аз бих станала,сурогатна майка,сега все повече  мисля че бих станала такава.

# 1 225
  • София
Клер,
Моля те, не се опитвай да изопачаваш думите ми и да ги тълкуваш по невъзможен начин! Никое дете по подразбиране няма причини да се съмнява в произхода си. То приема по подразбиране, че е произлязло от родителите си, че носи техните черти, че е тяхна родна кръв. Трябва някой да посее съмнение у него или направо да му каже, че баща му не му е роден баща и/или майка му не му е родна майка, че да започне да си задава въпроси.

# 1 226
  • София
Клер,
Моля те, не се опитвай да изопачаваш думите ми и да ги тълкуваш по невъзможен начин! Никое дете по подразбиране няма причини да се съмнява в произхода си. То приема по подразбиране, че е произлязло от родителите си, че носи техните черти, че е тяхна родна кръв. Трябва някой да посее съмнение у него или направо да му каже, че баща му не му е роден баща и/или майка му не му е родна майка, че да започне да си задава въпроси.

Никое, освен роденото от СМ, което по презумпция е информирано, изпълнено със съмнение и дълбоко нещастно.

# 1 227
  • София
Клер, моля ви спрете се. Съжалявам за тона но пишете абсолютни глупости... изказвайте се за всичко друго, но не и за право

Да, осиновявенето е героизъм, уреден от семейния кодекс.
А СМ следва да е престъпление, уредено от закон.

# 1 228
Вие всъщност искате ли разговор или просто искате да дразните  Wink?

Нито с първото се справяте добре, нито с второто  Peace

# 1 229
  • София
Вие всъщност искате ли разговор или просто искате да дразните  Wink?

Нито с първото се справяте добре, нито с второто  Peace

Вие се дразните, понеже не съм на Вашето мнение. Моите почитания, че сте приютили и се грижите за изоставено дете, но това не променя фактът, че осиновяването е правен акт, носещ правни последици. Иначе не оспорвам благородните Ви подбуди и Ви поздравявам!

Общи условия

Активация на акаунт