за сурогатните майки

• 137 924
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 275
# 1 276
  • София
Хайде, jam, аз съм лаик. Нямам медицинско образование. Ти като сведуща в тази област ми дефинирай "донор".
За мен е - лице, което преотстъпва свой орган, клетки, кръв и други /изброй ги ти/ на друго лице с цел подобряване на здравословното състояние и спасяване или удължаване на живота на приемника.
Къде бъркам в дефиницията? Какво изпускам?

както виждаш, нищо не се споменава за "присаждане" в сегашната ти дефиниция.
лице, което преотстъпва матката си на друго лице, за да износи тази матка ембриона на второто лице, е донор. временен. с цел преодоляване на здравословен проблем - стерилитет.
не е нужно да му изрязват матката и да я пришиват другиму.  Laughing

# 1 277
Хайде, jam, аз съм лаик. Нямам медицинско образование. Ти като сведуща в тази област ми дефинирай "донор".
За мен е - лице, което преотстъпва свой орган, клетки, кръв и други /изброй ги ти/ на друго лице с цел подобряване на здравословното състояние и спасяване или удължаване на живота на приемника.
Къде бъркам в дефиницията? Какво изпускам?

Не се излагай,скъпа,сурогатното майчивство няма нищо общо с донорството.Абе вие верно ли сте толкоз зле?

# 1 278
  • Вън от пространство и време
АРТ в България също са по-евтини и не по-малко успешни от други места по света. Но аз не съм срещнала и една чужденка в клиниката, която посещавах.

Навремето в клиниката която аз посещавах идваха македонки (които още в края миналия век имаха право на три сериозно субсидирани от държавата процедури). Не помня защо предпочитаха тук да дойдат. Имаше и няколко туркини, една от които живееше в Одрин. Беше симпатична жена и разменяхме адреси, та затова съм сигурна.

Според мен за АРТ сега не идват защото не е чак толкова по-евтино, като се включат и разноските около престоя, все пак... Но при положение че СМ не е разрешено в повечето страни от ЕС, поне според мен наистина може да се превърнем в страна, предпочитана от такъв тип "туристи".

# 1 279
  • София

Не се излагай,скъпа,сурогатното майчивство няма нищо общо с донорството.Абе вие верно ли сте толкоз зле?
Естествено, че няма. Донорството е животоспасяваща процедура, все пак.
СМ нито спасява живота на отделен индивид, нито съществуването целокупното човечество.

# 1 280
  • в моя гьол
Е да, ама нито матката е преотстъпена, нито здравословния проблем е преодолян.
Матката е използвана за посадъчен материал. Къде е общото с донорството?

Не вярвах, че ще го кажа, ама stefani6, чети бе душо, чети. Къде твърдя, че сурогатното майчинство е донорство?

# 1 281
  • София
... Не искам да се узаконява сурогатството, защото веднъж узаконено при едно условие, много лесно може да се добави и друго, и друго , и друго, докато се стигне дотам, че БГ се превърне освен в туристическа дестинация за евтин алкохол и секс, и за сурогатство. Искам тази врата да е заключена. Както се казва, покритото мляко котките не го лочат!

Въпроси има ли?

Това също е валиден аргумент. Но има въпроси! Simple Smile

Защо Гърция не се е превърнала в такава туристическа дестинация? Или Украйна?

АРТ в България също са по-евтини и не по-малко успешни от други места по света. Но аз не съм срещнала и една чужденка в клиниката, която посещавах.

Ние не сме толкова бедна страна. Това може и да не ви се вярва - но това е само защото не сте ходили в Индия, която се дава като пример.

Защото с малки изключения АРТ-та са разрешени в развитите страни и на чужденците не им е нужно да ходят зад граница. И в допълнение, въпросната чужденка при АРТ трябва да е на място, защото всичките процедури и проследяване изискват нейното лично присъствие и доста време. При СМ дори не е нужно поръчващата чужденка да стои тук! Достатъчно е да си "донесе" генетичния материал. Дори и това не е нужно, защото процедурата по оплождане на яйцеклетките се извършва в изкуствена среда, в лабораторията и може да бъде изпратено с DHL (примерно) до нашенско. Тук трябва да е СМ, а не чужденката! И трябва тук да е възможно чужденката да дойде за раждането и бебето да се впише на нейно име!

За това какво става в Гърция и Украйна не мога да отговарям! Тяхна си работа! Нито живея там, нито ме засягат! Не си ли забелязала, че в БГ всичко е възможно? Това, че в Гърция не е станало нещо, не означава, че ние сме застраховани!

# 1 282
В украйна СМ туризма е факт - вижте, беше посочен линк.

# 1 283
  • София
Ами, за едно бебе 15 000 евро никак не са много! Колкото една нова кола. От които, ако правилно съм видяла, премията за СМ е 100 евро. Какво му плащаш!

# 1 284
  • София
Хе-хе. Един ден да се прибера по-рано от работа. Пиша си във форума, гледам си "Спешно отделение". Попадам на епизод за СМ.
СМ отказва секцио, бебето с влошаващи се тонове. Форцепс (доколкото разбрах, че не гледам плътно). Тежко неврологично увреждане. СМ не смята бебето за свое дете, поръчителите не го искат, като е с минимален шанс за пълно възстановяване. Алтруизъм, любов, приказка. Ще дочакам края на епизода, да видя дали ще има щастлива развръзка.

Ами, за едно бебе 15 000 евро никак не са много! Колкото една нова кола. От които, ако правилно съм видяла, премията за СМ е 100 евро. Какво му плащаш!
Разсрочено плащане предвидено ли е?  smile3502

# 1 285
  • София
Донорството е животоспасяваща процедура, все пак.
СМ нито спасява живота на отделен индивид, нито съществуването целокупното човечество.

и донорството на яйцеклетка и сперматозоиди ли спасява живот?  Laughing

# 1 286
Хе-хе. Един ден да се прибера по-рано от работа. Пиша си във форума, гледам си "Спешно отделение". Попадам на епизод за СМ.
СМ отказва секцио, бебето с влошаващи се тонове. Форцепс (доколкото разбрах, че не гледам плътно). Тежко неврологично увреждане. СМ не смята бебето за свое дете, поръчителите не го искат, като е с минимален шанс за пълно възстановяване. Алтруизъм, любов, приказка. Ще дочакам края на епизода, да видя дали ще има щастлива развръзка.

Разсрочено плащане предвидено ли е?  smile3502

Напиши какъв е краят на епизода, макар че се досещам. Двойката ще потърси друг алтруист.  

# 1 287

Яйцеклетката и сперматозоидите не са органи.
Впрочем, и този вид донорство не е без проблеми.
Но изместваме темата.

# 1 288
  • София

Не. Права си. Ограничих се само до органи, които са жизнено необходими.
Друг е въпросът, че аз и това не приемам за себе си (за яйцеклетката и сперматозоиди). Не бих се възползвала.

Напиши какъв е краят на епизода, макар че се досещам. Двойката ще потърси друг алтруист.   
Ми не стана ясно. Бебето си остана да виси в болницата. Лекарят, който се занимаваше със случая остана да страда до него. Генетичните родители се изнесоха. Родителката под наем -  Whistling

# 1 289
  • София

Яйцеклетката и сперматозоидите не са органи.
Впрочем, и този вид донорство не е без проблеми.
Но изместваме темата.

никой никъде не е ограничил донорството само до органи, нито донорството е ограничено само до животоспасяващи действия.

Общи условия

Активация на акаунт