за сурогатните майки

• 138 018
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 470

Първо, ще те помоля да не ми говориш на 'бе'.  Rolling Eyes
Второ не разбрах кои са твоите колеги, някакво образование ли имаш, за което не съм разбрала, четейки те?
И трето. Съгласна съм, че обществените отношения не подлежат на силов натиск, поради което и казах преди ( ти нали четеш, бе?) че ако едно общество не иска - няма да приеме такава промяна. В крайна сметка тези семейства вървят своят път с или без мнението на обществото. То може/ше да им съдейства да улесни в някаква степен процеса, но не ще - като не ще, не ще. Животът си продължава както досега. До следващия път.
Или до измислянето на изкуствена матка.

# 1 471
От безплодие не се умира.

Пак ти казва - това не е живот. Благодари се Богу!

# 1 472
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
evro, мисля, че няма смисъл, не хаби енергия излишно.

# 1 473
Е да, ама жените с биологично свои деца или изобщо жените с деца какво да правят посред нощ, ако не да пеят Анатема за нещо което не касае дори и роднините им?

Виж, имам изключително близки хора с проблема, но са върли противници на СМ.
Не виждам защо трябва да използвате нещастието, за да изкарвате тези, които имат деца едва ли не виновни, че имат деца или пък да им отнемате правото да говорят.
Още повече, че доколкото четох във форума, множество хора с репродуктивни проблеми са противници на СМ.

# 1 474

Първо, ще те помоля да не ми говориш на 'бе'.  Rolling Eyes
Второ не разбрах кои са твоите колеги, някакво образование ли имаш, за което не съм разбрала, четейки те?
И трето. Съгласна съм, че обществените отношения не подлежат на силов натиск, поради което и казах преди ( ти нали четеш, бе?) че ако едно общество не иска - няма да приеме такава промяна. В крайна сметка тези семейства вървят своят път с или без мнението на обществото. То може/ше да им съдейства да улесни в някаква степен процеса, но не ще - като не ще, не ще. Животът си продължава както досега. До следващия път.
Или до измислянето на изкуствена матка.

"Бе" е шеговито, а не обидно в такъв формат на общуване.
Ако го намираш за неуместно, казвам го отново без "бе"-то.

Имаше доста сериозни аргументи и подробни обяснения.
При интерес от страна на четящите - има го и не е изтрито.

Не става дума за приемане на регламент насила, т.е. противно на обществените нагласи.
Става дума за невъзможността да се гарантира изпълнението и на най-добрия регламент  с реални гаранции и с хуманни средства за въздействие от страна на държавата.

# 1 475
От безплодие не се умира.

Да, не се умира от безплодие. Но репродуктивния дял на медицината цъфти в усилията да го преодолее. Идеята е, че човешкият живот сега има по-висока цена ( и грижата за живота започва от момента на зачеването му), а хората имат изконно право да са родители, и съответно науката търси начините да отговори на тези обществени ценности. Само до преди 65 години хората не са знаели и капка от това, което се случва сега в тази сфера.
Технологиите тепърва ще се развиват. Stay tuned Simple Smile

# 1 476
Visible, в случаят ти не си купуваш кое да е дете.
Въпреки, че има и такива случаи нали ... например, когато млада майка дава за осиновяване бебето си веднага след като го роди ( и да не се лъжем - е доволно заплатена) Това е също търговия, тя защо не се осъжда.

Приемам желанието на всеки да има дете, напълно естествено е. Бих подкрепила всяка жена в желанието й да има рожба, в борбата й, но не и тази, която е готова да откупи рожбата на друга. А СМ е точно това, покупко-продажба. За мен нещата излизат от нормалните граници.
Ако се погледне от страната на самите деца, а не от страната на болно-амбициозни "родители" нещата ще са различни. Но е трудно да прескочим сами себе си.
Да, детето не е кое да е. Но не е и "свое".
За последното момичетата са писали.

# 1 477
На никого не вменявам вина, споделям впечетленията си и те са такива, ако и на по-интелигентните като теб да не им харесват.
А пък щом сте запознати или сте имали репродуктивти проблеми или имате такива познати (в което дълбоко се съмнявам) сигурно сте запознати и че пациентската организация на семействата с репродуктивни проблеми Зачатие и фондация Искам Бебе подклепят СМ, което ще рече че именно проблемните двойки с истински лица и имена застават зад това, а не хвалиплювковци.

# 1 478
Визибъл със същата сила висят и заключенията ти към осиновените деца. А те също са деца на майките си, на тези които ги желаят!

# 1 479
Visible, в случаят ти не си купуваш кое да е дете.
Въпреки, че има и такива случаи нали ... например, когато млада майка дава за осиновяване бебето си веднага след като го роди ( и да не се лъжем - е доволно заплатена) Това е също търговия, тя защо не се осъжда.

Приемам желанието на всеки да има дете, напълно естествено е. Бих подкрепила всяка жена в желанието й да има рожба, в борбата й, но не и тази, която е готова да откупи рожбата на друга. А СМ е точно това, покупко-продажба. За мен нещата излизат от нормалните граници.
Ако се погледне от страната на самите деца, а не от страната на болно-амбициозни "родители" нещата ще са различни. Но е трудно да прескочим сами себе си.
Да, детето не е кое да е. Но не е и "свое".
За последното момичетата са писали.

Тук се правят, че не виждат очевидни неща.
Никой не е против желанието да имат хората бебе (дай Боже всекиму), а против мерака да се бръкне и изкорми от съдържание основен механизъм за обновление, ама ако може без да носим отговорност за това.

За себе си намирам за излишно повече да присъствам и да споделям до болка искрено и добросъвестно професионално.

Само не знам защо не ме напуска мисълта, че така уж с хуманна цел е започнало и зараждането и приемането на фашизма в Германия. Не съм историк и моля за извинение ако съм неточна в изразите.
Първоначално е започнал като на масите се в нушавало, че настъплението към Русия се прави с цел да се оземлят немците, за които няма земя.
Имало е закони, по силата на които при наследяване за най-големия брат била земята, за следващите нямало.
Та Русия с необятните си и неизползвани пространства била идеална и всичко се правело за доброто на немските семейства с повече от едно момче.
И от тези уж разумни и хуманни работи ....

# 1 480
сигурно сте запознати и че пациентската организация на семействата с репродуктивни проблеми Зачатие и фондация Искам Бебе подклепят СМ, което ще рече че именно проблемните двойки с истински лица и имена застават зад това,.

Да, не лъжа, че имам близки с репродуктивни проблеми.
Да, прочетох за фондация Искам бебе. Удивена съм.

И все пак, намирам за грозно да се използва като аргумент за купуването на дете "да живееш без дете не е живот" или "ужасно нещастие е да нямаш дете". Има по-етични начини да се сдобие човек с дете. Да, може би не със свое, но трябва да си много тесногръд да предпочетеш да си купиш дете пред това да осиновиш.
Признавам, че може би съм твърде консервативна и не дотам разкрепостена, но смятам употребяването на детето единствено като средство за задоволяване на личното желание да се почувстваш добре, за нещо неприемливо.

Разбирам хората, които искат да имат деца, но не разбирам хората, които го искат на всяка цена. Това е лично мнение, не мога да го докажа, признавам.

И, напротив - изказване, което има за смисъл "аз съм нещастна, понеже нямам дете, а вие не одобрявате да го имам, затова сте лоши" вменява вина и още как!

Друг е въпросът, че никой тук, който се е изказал против СМ не твърди, че на хората с репродуктивни проблеми не бива държавата да оказва помощ. Напротив! Просто с този конкретен метод не са съгласни.

# 1 481
Мираетта, каква ти е професията? Извинявай, но наистина не успявам да схвана, какво професионално има в мнението ти, в каква област?

# 1 482
evro, в единия случай осиновяваш детенце, което е разделено от БМ. В другият купуваш първо БМ, после и детето й. Има разлика, но явно си достатъчно разпалена, за да не я уловиш.
СМ е издигане на гените в култ. Нещо, което не умея.

Miraettabouquet!

# 1 483
Цитат
Никой не е против желанието да имат хората бебе (дай Боже всекиму), а против мерака да се бръкне и изкорми от съдържание основен механизъм за обновление, ама ако може без да носим отговорност за това.
Интересен начин да се изразиш!

Никой на сила няма да стане сурогат!

п.п. Мен пък всичко ми заприличва на оня пародия "Народа с/у Фънки", много плювни в нета а на площада 3 пъпчива тийна.

Visible, явно от недоверие в собствените си идеали не проумявате че никой нищо не купува. Една добра жена предлага утробата си на едно изстредало семейство!
А тезата за гениге (?!) пак казвам кой кого е да съди ближния.

# 1 484
Стига с това купуване!!! Аман!
Само пари и купуване са ви в главите.

Общи условия

Активация на акаунт