за сурогатните майки

• 138 010
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 455
Когато проблемите се стоварят върху собствената му глава, човек преосмисля много свои твърдения. Казвам го от опит. Когато те касае лично е различно от празно философстване във форум.

# 1 456

Извинявай, чисто хипотетично - защо мислиш, че не можем да създадем ясен и точен закон, в който всичко да регламентирано? Задължително ли е винаги да взимаме пример. Или по принцип вярваш в импотентността на българското общество/държава?

Напротив, вярвам в българския законотворчески гений, който е превърнал красивата ни страна в един малък рай на земята. Само СМ беше останало неуредено, но и него ще уредим.
А сега сериозно: тук за аргумент се използва това, колко сме изостанали в сравнение с едни по-развити страни. Да се поучим от примера им. Ама не би!

# 1 457

А Miraetta говори абсолютно наизуст. Окончателно се убедих. Тръгнала маймуни с трици да лови......

Аз си чакам отговора.
Кое е наизуст ?
Какво ловя ?

Аз мисля, че отговорих, кое Ви е наизуст. Поясних се. Не мисля да се повтарям. Концентрирайте се. Не ме питайте пак, тероризирате ме.  Laughing

# 1 458
Те така ще визпитат и децата си ... горките осакатени деца ...
Колко плоско. А какво да кажем за децата плод на фиксидея, чиято майка ще ги продаде? Те какви са? Не са осакатени, нали?
Нямам деца. И дори да не мога да имам не бих си купила.

Щом така го разбираш О.К.
Моето дете е фикс идея и ако знаеш само колко сме щастливи и благодаря на Бога за това!

# 1 459
Visible, в случаят ти не си купуваш кое да е дете.
Въпреки, че има и такива случаи нали ... например, когато млада майка дава за осиновяване бебето си веднага след като го роди ( и да не се лъжем - е доволно заплатена) Това е също търговия, тя защо не се осъжда.
Или при такова пренасяне – от родилната зала към осиновителите на детето ще му бъде нарушено правото на нормално развитие , както беше споменато някъде назад?

# 1 460

Извинявай, чисто хипотетично - защо мислиш, че не можем да създадем ясен и точен закон, в който всичко да регламентирано? Задължително ли е винаги да взимаме пример. Или по принцип вярваш в импотентността на българското общество/държава?

Не защото сме некадърни да измислим нещо. За измислянето на пожелателни неща не е проблема.

А за комплектоването на всяко едно добро правило с реални гаранции, ако нещата не се случат по позитивния начин, как държавата със силата си ще гарантира и то с хуманни, не с какви да е средства, че насрещните задължения ще се изпълнят.

Обществените отношения, които с лекота мислите, че подлежат на регулиране, са от такова естество, че не подлежат на намеса със сила.
Писах и давах примери, писаха и даваха примери колеги.
Ами прочетете бе.

# 1 461
Въпреки, че има и такива случаи нали ... например, когато млада майка дава за осиновяване бебето си веднага след като го роди ( и да не се лъжем - е доволно заплатена) Това е също търговия, тя защо не се осъжда.

Според закона, е престъпно да го продаде. Кое не се осъжда, не разбирам?

# 1 462

Осьжда се. Преследва се от закона и никой не призовава да я легализираме, защото така или иначе се случва.
Лека нощ.

# 1 463

А Miraetta говори абсолютно наизуст. Окончателно се убедих. Тръгнала маймуни с трици да лови......

Аз си чакам отговора.
Кое е наизуст ?
Какво ловя ?

Аз мисля, че отговорих, кое Ви е наизуст. Поясних се. Не мисля да се повтарям. Концентрирайте се. Не ме питайте пак, тероризирате ме.  Laughing

А и вие не знаете, ясно.

# 1 464

Самата реалност, че това се случва никого не скандализира.
А са близки ситуации. И в двата случая детето не остава при родилата го жена, а директно отива в семейството, което го очаква понякога и през цялата бременност на жената.

# 1 465

Напротив, скандализира се, при това много пъти. Просто в момента темата е друга. Но да, ситуациите са доста близки, именно затова ми е странно, че повечето хора ще се напълно против майката, която ражда и си изоставя веднага детето в дом (срещу пари или без пари), но намират действията на жена, която прави същото за едва ли не милосърдна. Да, ще кажете - идеята на втората е, че това дете ще бъде при добри родители, ще е обгрижвано... Ами някои може и така да мислят, ама има хора, които си изоставят децата, именно с идеята, че биха били ужасни родители без никакви пари и на 15 години, например... Има и такива казуси. Но едно е да има някакви редки изключения, друго е това да бъде често срещано. Истината е, че СМ е бизнес по същността си, а изоставянето на деца - безотговорна жестокост.

# 1 466
Жестоко противоречие в заключението

Глупости, Nino. Нима има човек, който да оспори децата като пълно щастие? Разбира се, че е слава Богу! Разбира се, че всяка жена иска да роди свои здрави деца... Абсолютно всяко нормално семейство би положило усилия в тази посока, ако се установи проблем. Въпросът е един-единствен: докъде се простира хоризонтът на тези усилия.

Чий хоризонт, Крейзи?
Аз питах много пъти - имало ли е сериозна дискусия на умни глави от всички страни, които боха били ангажирани със СМ? Лекари, психолози, юристи, пациенти, евентуални СМ, които да изяснят хоризонта. Признавам, може да се окаже, че и за мен не е бил съвсем ясен. Въпреки, че откровено казано не чувам за сурогатството от вчера и имам вече някои убеждения.
Но не приемам картинката, която ми рисуват хора в темата и се изказват абсолютно едностранчиво - за ужаси, рани, търговия, осакатени души. Това не го приемам.

# 1 467

А са близки ситуации. И в двата случая детето не остава при родилата го жена, а директно отива в семейството, което го очаква понякога и през цялата бременност на жената.
Е да, ама жените с биологично свои деца или изобщо жените с деца какво да правят посред нощ, ако не да пеят Анатема за нещо което не касае дори и роднините им?

# 1 468

Хайде, хайде, няма нужда от клишета! При мен не минава този плитък опит да ми вмениш такива долни страсти. защото и аз мога да използвам същата поговорка, но в случая, че заради 30 жени, които искат СМ, се отваря широко портата за търговия със сурогаттство в БГ. заслужава ли си заради комфорта нна 30 жени страната ни да се превърне в дестинация за сурогатски туризъм? А?

Айде заради 10 човека с рядко заболяване да им спрем лечението, става ли?

а,не, не! И този номер не минава в тази тема! Чудех се кога ли някой ще го пусне в обращение! лекарстватта и лечението на редките заболявания е обикновено въпрос на живот и смърт за  човека. Безплодието не е нещо, от което човек умира, ако не му се осигури СМ, че да има той генетично свое дете! Една бездетна жена може да доживее до дълбока старост, докато човек с рядко заболяване е с преброени дни живот.

Не си наясно колко дълбок е проблема с безплодието. Благодари се , че не те е засегнал. Само за сведение : Според изследвания на Света здравна организация (СЗО) приблизително 8-10% от двойките се сблъскват с някоя от формите на безплодие.

Та въпроса ми е с какво право ( всъщност , коЙ ти дава право) на хора с такъв проблем да се отказва помощ?

# 1 469
От безплодие не се умира.

Общи условия

Активация на акаунт