за сурогатните майки

• 138 010
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 440
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Пламенната ми горест си предизвикала с редковатите ти словоизлияния по-назад в темата. Егоизмът е същия, поради който ти си се размножила.

Размножила съм се не в инкубатор, нито съм подарък от леля. Явно нямаш способността да вникваш в съдържанието на писмен текст, нито да отговаряш еднозначно на въпроси, затова спирам да следя епистоларните ти изяви. Довиждане.

Няма в какво да вникна.
Не съм на твоето мнение, но ти си груба към хиляди хора с проблеми.
Не си струваш дори да се опитам да вникна в нещо, написано от теб.

ПП Надявам се, да не ми се налага да те виждам  Grinning

# 1 441

А Miraetta говори абсолютно наизуст. Окончателно се убедих. Тръгнала маймуни с трици да лови......

Кое е наизуст ?

Или е важно да прозвучи нещо негативно по повод на  разприказвалите се, няма значение какво.
По-разсеяните ще попият оценката.
Няма да губят време да четат.

Точно защото чета. И защото познавам evro, защото познавам и жени с репродуктивни проблеми. И никога не са ми били безразлични, независимо, че са ми далечни вече.....за жалост. И те никога не биха се изказали токова грубо и неделикатно, неже ли да са върли противници, както твърдите.
Това Ви е наизуст. И други неща. Олеквате.  

# 1 442

А Miraetta говори абсолютно наизуст. Окончателно се убедих. Тръгнала маймуни с трици да лови......

Кое е наизуст ?

Или е важно да прозвучи нещо негативно по повод на  разприказвалите се, няма значение какво.
По-разсеяните ще попият оценката.
Няма да губят време да четат.

Точно защото чета. И защото познавам evro, защото познавам и жени с репродуктивни проблеми. И никога не са ми били безразлични, независимо, че са ми далечни вече.....за жалост. И те никога не биха се изказали токова грубо и неделикатно, неже ли да са върли противници, както твърдите.
Това Ви е наизуст. И други неща. Олеквате.  

Кое от мен е наизуст ?

# 1 443
Жестоко противоречие в заключението

Глупости, Nino. Нима има човек, който да оспори децата като пълно щастие? Разбира се, че е слава Богу! Разбира се, че всяка жена иска да роди свои здрави деца... Абсолютно всяко нормално семейство би положило усилия в тази посока, ако се установи проблем. Въпросът е един-единствен: докъде се простира хоризонтът на тези усилия.

# 1 444
хора, тази тема май се изчерпа..

# 1 445
 Mr. Green Честно казано, като чета писаниците на "враговете" на СМ, предимно майки с 1-2 деца, и като гледам как отричат цитираната по-горе поговорка ... и се сещам защо в БГ сме на тоя хал - защото "общество" в истинския смисъл нямаме, никога не сме имали и скоро няма да имаме, но разни същества, вживяващи се в тази роля се стараят именно на Вуте да му е зле ...

Е то и кръводаряването според милите ни "морални" закони е само и единствено безвъзмездно ... не защото това е единственото морално, а защото обществото не иска да плаща ... Е, има много хора, на които им се налага да си плащат на черно по няколко пъти в годината за тая "безвъзмездна" кръв, щото същото това "морално" псевдообщество всъщност не иска да дарява безвъзмездно ...

Та ... важно е да не се регламентира СМ, защото едва ли не сме щяли "туризъм" в тая посока да развием ... Пък който има зор, да си плаща зад граница, нали това не са "представителите на обществото", с по 1-2 деца? Какво ги бърка тях чуждото нещастие? Те така ще визпитат и децата си ... горките осакатени деца ...

# 1 446
  • София

Хайде, хайде, няма нужда от клишета! При мен не минава този плитък опит да ми вмениш такива долни страсти. защото и аз мога да използвам същата поговорка, но в случая, че заради 30 жени, които искат СМ, се отваря широко портата за търговия със сурогаттство в БГ. заслужава ли си заради комфорта нна 30 жени страната ни да се превърне в дестинация за сурогатски туризъм? А?

Айде заради 10 човека с рядко заболяване да им спрем лечението, става ли?

а,не, не! И този номер не минава в тази тема! Чудех се кога ли някой ще го пусне в обращение! лекарстватта и лечението на редките заболявания е обикновено въпрос на живот и смърт за  човека. Безплодието не е нещо, от което човек умира, ако не му се осигури СМ, че да има той генетично свое дете! Една бездетна жена може да доживее до дълбока старост, докато човек с рядко заболяване е с преброени дни живот.

# 1 447
  • София
Хайдеее, като свършиха смислените аргументи "за" се вади скритото асо  "затоваа сме на тоя хал"! Сигурен знак, че скоро темата е бъде  заключена. Стига бе! Вече сте несериозни! Сценарият е известен. Картите са преброени. Време е да дойде модераторът.

# 1 448
Нищо ново, всичко в тази тема се повтаря през 5 страници.
И пак никой от привьржениците на регламентирането не ми отговори:
кой закон от коя дьржава да вземем за пример, кьдето всичко е ясно и точно регламентирано?
Аз поне не знам да има.
Просветлете ме!

# 1 449

Аз си чакам отговора.
Кое е наизуст ?
Какво ловя ?

# 1 450
Mr. Green Честно казано, като чета писаниците на "враговете" на СМ, предимно майки с 1-2 деца, и като гледам как отричат цитираната по-горе поговорка ... и се сещам защо в БГ сме на тоя хал - защото "общество" в истинския смисъл нямаме, никога не сме имали и скоро няма да имаме, но разни същества, вживяващи се в тази роля се стараят именно на Вуте да му е зле ...

Е то и кръводаряването според милите ни "морални" закони е само и единствено безвъзмездно ... не защото това е единственото морално, а защото обществото не иска да плаща ... Е, има много хора, на които им се налага да си плащат на черно по няколко пъти в годината за тая "безвъзмездна" кръв, щото същото това "морално" псевдообщество всъщност не иска да дарява безвъзмездно ...

Та ... важно е да не се регламентира СМ, защото едва ли не сме щяли "туризъм" в тая посока да развием ... Пък който има зор, да си плаща зад граница, нали това не са "представителите на обществото", с по 1-2 деца? Какво ги бърка тях чуждото нещастие? Те така ще визпитат и децата си ... горките осакатени деца ...

newsm45 newsm45 newsm45

отивам да се обеся

# 1 451

Хайде, хайде, няма нужда от клишета! При мен не минава този плитък опит да ми вмениш такива долни страсти. защото и аз мога да използвам същата поговорка, но в случая, че заради 30 жени, които искат СМ, се отваря широко портата за търговия със сурогаттство в БГ. заслужава ли си заради комфорта нна 30 жени страната ни да се превърне в дестинация за сурогатски туризъм? А?

Айде заради 10 човека с рядко заболяване да им спрем лечението, става ли?

а,не, не! И този номер не минава в тази тема! Чудех се кога ли някой ще го пусне в обращение! лекарстватта и лечението на редките заболявания е обикновено въпрос на живот и смърт за  човека. Безплодието не е нещо, от което човек умира, ако не му се осигури СМ, че да има той генетично свое дете! Една бездетна жена може да доживее до дълбока старост, докато човек с рядко заболяване е с преброени дни живот.

Благодари се на Бог че не знаеш какъв живот е без деца, за които всяка твоя клетка крещи от нужда!

# 1 452

Извинявай, чисто хипотетично - защо мислиш, че не можем да създадем ясен и точен закон, в който всичко да регламентирано? Задължително ли е винаги да взимаме пример. Или по принцип вярваш в импотентността на българското общество/държава?

# 1 453

newsm45 newsm45 newsm45

отивам да се обеся

Избери си здрава греда!

# 1 454
Те така ще визпитат и децата си ... горките осакатени деца ...
Колко плоско. А какво да кажем за децата плод на фиксидея, чиято майка ще ги продаде? Те какви са? Не са осакатени, нали?
Нямам деца. И дори да не мога да имам не бих си купила.

Общи условия

Активация на акаунт