за сурогатните майки

• 138 010
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 425
какъв ви е проблема че едно семейство ще има биологично свое дете, било то износено от друга матка?

Няма никакъв проблем, има само един въпрос - защо едно семейство трябва да има биологично свое дете, износено от чужда матка?

Защото иска и това е съкровено право на всеки човек.

# 1 426
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Нещо, на което отново да се подиграеш, и да дадеш нетактичните си определения?

Към мен ли се обръщаш?  Rolling Eyes В случай, че да, недоумявам с какво съм предизвикала пламенната ти горест и ще се радвам, ако съумееш да се удържаш. Трудно ли ти е да отговориш на един такъв прост въпрос? И ако не е плод на егоизъм, на какво е тогава?

Пламенната ми горест си предизвикала с редковатите ти словоизлияния (явно поради консистенцията им и ти не си могла да ги задържиш там, където им е мястото) по-назад в темата.

Егоизмът е същия, поради който ти си се размножила.

# 1 427
  • София
Laughing Колко плитко...

и мен филмът ме докосна, съчувствам на тези жени, но не искам в БГ узакконяване на СМ и толкова! за мен едно трогващо филмче не оправдава узаконяването на См.

Не е важно я да съм добре, важно е Вуте да е зле!

Хайде, хайде, няма нужда от клишета! При мен не минава този плитък опит да ми вмениш такива долни страсти. защото и аз мога да използвам същата поговорка, но в случая, че заради 30 жени, които искат СМ, се отваря широко портата за търговия със сурогаттство в БГ. заслужава ли си заради комфорта нна 30 жени страната ни да се превърне в дестинация за сурогатски туризъм? А?

# 1 428
Мисля, че на 100 места вече беше посочено, че раждането на дете е не право, а интерес, според закона. Не може да е право нещо, което зависи от природата, просто няма как да стане - правото е социално-политически термин, той няма отношение към природата изобщо.
Природата изобщо не я споменавам - там е ясно - естествен отбор - който не може, автоматично губи всякакви права. Нали това е културата - да тушира онова, което природата определя безпрекословно? Но именно същата култура някак е развила и идеята за ценност на човешкия живот и за човешко суверенно достойнство - и тук влиза и това на детето. При СМ детето наистина се превръща в стока, при това пряко, не косвено (косвената стока тук е трудът на "носачката" и нейната матка).

Между другото СМ е един от най-разпространените начини за гей-двойките да се сдобият с деца. Аз нямам нищо против гейовете, имам приятели, само казвам, че това също проблем, който се обсъжда в доста страни.

# 1 429
Въртите, сучите , ...... едно и също от едни и същи,. Четох, четох, но най-накрая много, много ми хареса един въпрос.......

защо ти трябваше да имаш свои биологични деца?

Страхотен въпрос, няма що- ако понятието Майка се изчерпва, с това - "Да има свои биологични деца"-   Божееее  ooooh!, То тази Жена е много далече от това да е Майка-/разбирайте го както искате/

# 1 430
Пламенната ми горест си предизвикала с редковатите ти словоизлияния по-назад в темата. Егоизмът е същия, поради който ти си се размножила.

Размножила съм се не в инкубатор, нито съм подарък от леля. Явно нямаш способността да вникваш в съдържанието на писмен текст, нито да отговаряш еднозначно на въпроси, затова спирам да следя епистоларните ти изяви. Довиждане.

# 1 431
Колкото струва те не плащат легално нито ако се легализира, нито сега.
Веднага цитатче.
Козовски казва, че всичко струвало 4 000 ЛЕВА, а другото не го интересувало.
Тичам да постна цитатчето.

Peace Ами именно, медицинските процедури ги плащат и тук, и зад граница. А може би тук са малко по-евтини? А може би е по-добре данъкът да отива в БГ хазна, не в която и да е друга? Може би си спестяват транспорта? ....

Мога да кажа какви са ( поне на мен колко ми излезе процедура инвитро зад граница). Самата процедура не е скъпа ( да речем около 4000лв). Лекарствата са в пъти по-скъпи от тези в България, а самия престой - хотел, храна, самолетни билети - там вече съвсем се обърква сметката. Нещата минаха 25000 лв.

# 1 432

P.S. jam, не пиша тук, за да очаровам когото и да било, така че няма нужда от лични обяснения. Никога не съм споменавала, че е трябвало да имам свои деца и не знам възоснова какво си стигнала до такова заключение. На осемнадесетгодишна възраст чух от лекари, че има вероятност да не мога да имам свои деца и живях с тази мисъл немалко време. Кълна ти се, никога не ми е хрумвало, че по този повод трябва да се впусна в нечовешка битка с живота си, да се сърдя, да вея онеправдан пръст и да плащам на чуждите матки. Никога не ми е хрумвало. Провокираш ме да пиша неща, които инак не бих писала, но айде, от мен да мине... малко откровения преди лягане. Остани със здраве. Слава Богу, лекарите сбъркаха.

Жестоко противоречие в заключението.

За едни е "слава Богу", за други е "защо за Бога" - ей от тука идва неразбирателството. Едните спират след "Слава Богу", другите вечно търсят отговорите, докато имат сили. И това е толкова присъщо за човека, колкото и това да има дете.

А Miraetta говори абсолютно наизуст. Окончателно се убедих. Тръгнала маймуни с трици да лови......

# 1 433
да се превърне в дестинация за сурогатски туризъм? А?

е нали ще е само за български граждани, какъв туризъм  Rolling Eyes

# 1 434

Ако ще изчезават бебета или ще се изнудват по родилните отделения, това определено ме интересува, защото  всяка от нас може да стане случайна жертва на уреждане на отношения между други за "другите неща", които не интересуват лобиращите за разрешаването на СМ.

ашколсун, Мираетта! невероятна манипулаторка си, шапка ти свалям. с нетърпение чакам кога ще стигнеш до падането на метеорит от космоса като връх на апокалиптичната картина. само бебета не бехме крали още в темата за СМ, ето, че и това стана.

само, нали не заблуждаваш все още някого, че водиш цивилизована и рационална дискусия, в която представяш аргументи на експерт-юрист?

а в библиотеката не е зле да идеш и ти по въпросите за инвитрото, защото познанията ти са доста куцички.

На нито един от моите аргументи не противопоставихте аргумент, на нито един въпрос нямаше дори опит за отговор.

Само като сте дежурни по тема минавате да размахате пръст ако много драстично стане ясно, че не желаете диалог, а повърхностни аплодисменти.
А за изопачаването на думите ми няма да говоря. То ви излага повече от размахването на пръст.

Хората четат кой какво пише и имат глави да мислят.

# 1 435
Miraetta, става въпрос за узаконяване на СМ по медицински причини, а видно от филма и не само е че тези случаи са 20 за година, за тези жени ли говориш? Жените с репродуктивни проблеми сме много, но малцина са тези които не могат да износят детето си и честно казано познавам само една от стотици която е против. А ако ти също си имала подобен проблем, както и crazy chick, явно сме се разминали пред последните 10 години.

crazy chick, границата е до там до където се вдигнат веждите ти!

За Бога, чрез СМ по медицински причини 20 семейства ще имат свои деца - това ли е съдбовния проблем?

# 1 436
  • София

ти това вярваш ли го? защото аз не го вярвам. Тук нищо не е това, което изглежда.

# 1 437

Хайде, хайде, няма нужда от клишета! При мен не минава този плитък опит да ми вмениш такива долни страсти. защото и аз мога да използвам същата поговорка, но в случая, че заради 30 жени, които искат СМ, се отваря широко портата за търговия със сурогаттство в БГ. заслужава ли си заради комфорта нна 30 жени страната ни да се превърне в дестинация за сурогатски туризъм? А?

Айде заради 10 човека с рядко заболяване да им спрем лечението, става ли?

# 1 438

А Miraetta говори абсолютно наизуст. Окончателно се убедих. Тръгнала маймуни с трици да лови......

Кое е наизуст ?

Или е важно да прозвучи нещо негативно по повод на  разприказвалите се, няма значение какво.
По-разсеяните ще попият оценката.
Няма да губят време да четат.

# 1 439

Хипотези са това с туризма. Като и това с търговията, егоизма, плащането, глезотиите.  Особено неадекватни, при положение, че няма дебат, все още достатъчно широк и задълбочен, камо ли закон.

Общи условия

Активация на акаунт