за сурогатните майки

• 138 018
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 545
  • Sofia

С раждането си, детето има право на живот.
А все пак, децата не ги носят щъркелите. Те биват зачевани и раждани от мъж и жена, без да им е била дадена преди това любезна заявка за живот от бъдещото дете.
И какво общо има това, че човешкия живот свършвал? Разбира се, че свършва. Но дори един ден да се открие път към безсмъртието, убедена съм,че вие ще се възпротивите  Laughing

# 1 546
Къде е разликата според вас: 19-годишно момиче със умерено изразен сърбеж забременява и по ред причини не прави аборт, но знае че ще отсави детето за осиновяване и жена, родила вече - забременява с дете което не е биологично нейно и тя от самото начало знае и не иска да го задържи и го дава на биологичните му родители - каква е разликата, освен метода на забременяване?!

Няма абсолютно никаква разлика, права си. Допадат ли ти 19-годишните, пострадали от сърбеж, които изоставят децата си? Харесва ли ти идеята ти самата да си едно такова дете?
Аз нямам вина за това, имам волята но нямам ресурса да го спра. Защото половата култура на младежта е равна на НУЛА.

# 1 547
  • България-Швейцария
В цялата тема се повтаря едно: искам, искам, ИСКААААААМ!!!
По-скоро едно:  'Няма пък, 'щото ние така сме решили.'

Точно такава маса имаше и там се бяха събрали достатъчно заинтерисовани хора.
Освен кръгла маса има и представителни проучвания на общественото мнение по темата, проведени много преди нея.
Резултатите хич няма да се харесат на противниците на СМ.

Учудвам се, че намираш доходите на консули, военни аташета и търговски съветници за високи.
Визирах един период отпреди 25-30 и повече години, социалистическа България vs. западна държава, когато въпросните длъжности съвместяваха и друга, неофициална функция. В наши дни матрицата има други измерения.

Цитат
Аз нищо лошо не виждам в поведението на жената. Това е типично женско поведение, откак свят светува...
По мое мнение пък е узаконена проституция. И изключително вредна конфигурация за отглеждане на деца.
Твърдението,  че подобни бракове са стабилни също няма много общо с действителността.
Когато на мъжа му писне да е ходещ банкомат повечето се разпадат, а съществуващите на хартия са просто една куха форма, лишена от съдържание.
Интересно пък какви спомени от преди раждането има дете, родено като гаранция за финансовия просперитет на майка си...

# 1 548
  • София
слагам в скоби, защото не е точно по темата.

(Джози, моля те, смири се малко - не си права в случая...

евро се засегна, и то основателно, от това, че ти нарече "миткане" огромната работа, която свърши председателката на Зачатие Анна Зашева (ето повод да й научиш името) по създаването на Фонда. тази жена също се бореше за другите - тя дете си има.

аз също се засягам от такова отношение. не разполагаме с ресурс да информираме цялото общество относно нашите проблеми и инициативи, въпреки, че ужасно много би ни се искало да можем да го направим. и към това се стремим. кръгла маса, събрала лекари, юристи, политици и пациенти се проведе в парламента - има информация за нея на сайта на НС. предварително имаше съобщения по медиите и на сайтовете на двете организация. конкретно Зачатие отиде на тази маса основно за да атакува наложената дискриминативна възрастова бариера за жени, подлагащи се на инвитро лечение. уви, тази тема не се оказа интересна за политиците и беше тотално пренебрегната, макар и първоначално да беше обявена като втора точка от дневния ред на кръглата маса. а тя засяга хиляда пъти повече жени от сурогацията....  и последно - за "браншовата" защита на интересите. всички жени от ръководството на сдружението, регионалните координатори и модераторите на сайта са с решен репродуктивен проблем и се радват отдавна на своите деца... )

# 1 549
  • Sofia

Международна харта за чоешките права.

Би ли цитирала конкретният текст? Благодаря.

# 1 550
katqsl, същото е като ползването на донорска яйцеклетка или осиновяването.
Къде е разликата според вас:
19-годишно момиче със умерено изразен сърбеж забременява и по ред причини не прави аборт, но знае че ще отсави детето за осиновяване и жена, родила вече - забременява с дете което не е биологично нейно и тя от самото начало знае и не иска да го задържи и го дава на биологичните му родители - каква е разликата, освен метода на забременяване?!
Ще ти отговоря грубо, моля да не се обидиш. Разликата е в нивото на сърбежа. Докато в единия случай бебето е поставено пред свършен факт - грешка на 19 годишната, във втория то е зорлем набутано в сходна ситуация + принизяването на СМ (сори, лично мнение) до куфар.

Не ни ти се сърдя, и въпреки грубостта на изказването ти, отговора ми е че набутаното дете е желано, както е желано и детето на момичето със сърбежа, но от други майка и баща, не от чешещата се!

# 1 551
слагам в скоби, защото не е точно по темата.

(Джози, моля те, смири се малко - не си права в случая...

евро се засегна, и то основателно, от това, че ти нарече "миткане" огромната работа, която свърши председателката на Зачатие Анна Зашева (ето повод да й научиш името) по създаването на Фонда. тази жена също се бореше за другите - тя дете си има.

аз също се засягам от такова отношение. не разполагаме с ресурс да информираме цялото общество относно нашите проблеми и инициативи, въпреки, че ужасно много би ни се искало да можем да го направим. и към това се стремим. кръгла маса, събрала лекари, юристи, политици и пациенти се проведе в парламента - има информация за нея на сайта на НС. предварително имаше съобщения по медиите и на сайтовете на двете организация. конкретно Зачатие отиде на тази маса основно за да атакува наложената дискриминативна възрастова бариера за жени, подлагащи се на инвитро лечение. уви, тази тема не се оказа интересна за политиците и беше тотално пренебрегната, макар и първоначално да беше обявена като втора точка от дневния ред на кръглата маса. а тя засяга хиляда пъти повече жени от сурогацията.... )

Ама, моля ти се, Джем!!!
Къде видя в мои постинги думичката "Миткане"???Айде не ми вкарвайте думи, които не съм изрекла?? Намери ми постинг, мой, в който АЗ ОМАЛОВАЖАВАМ работата на Анна Зашева??? Ти поне си умна и сериозна жена, кажи къде изрекох/написах тези думи???
Ми вие вече обърнахте темата на лични нападки.

# 1 552
Редактирах се, Джоузи. Грешката е моя!

# 1 553
Как се реши, че всеки има право на дете? Как изобщо може да се вменява право върху друго човешко същество??? ....

Не че е важно, но ми се стори интересен подписа ти. Предполагам, знаеш как твоят кумир се сдоби с деца?

# 1 554
Аз от тази тема и от някои други във форума си направих заключение, че много хора са неспособни на емпатия дори към такива с много сродна на тяхната болка... Но все пак има такива, което е прекрасно!
Gankata, аз лично се прекланям пред Майки като теб, без значение от причината да направите своя избор... Чудесно е, че ви има все още, момичета!   bouquet

# 1 555
http://www.parliament.bg/?page=news&lng=bg&SType=show&id=2003

Това е от сайта на НС.
Струва ми се не достатъчно като информация. Има ли някъде където може да се прочтетат повече детайли от обсъждането?

# 1 556
  • София
Аз го написах "миткането", защто точно така ми изглежда. В продължение на няколко дни всеки ден ми скокваха от някоя телевизия! И все едно и също приказват!

По повод изследванията на общественото мнение, къде са те? И дали, ако сега, след като се повдигна съсем въпросът и хората се размислиха, проучванията ще покажат същите резултати? Защото в едно проучване е много важно кой, как и защо задава въпросите.

# 1 557
Не ни ти се сърдя, и въпреки грубостта на изказването ти, отговора ми е че набутаното дете е желано, както е желано и детето на момичето със сърбежа, но от други майка и баща, не от чешещата се!

Аз не мога да отрека, че има логика в това, което казваш, но продължавам да твърдя, че то разглежда само и единствено желанието и поведението на възрастните. Не виждам никакво съчувствие към положението на "набутаното", щото на него му е все тая, дали някой го иска или не иска - то бива откъснато от мястото, в което се е създало, по субективна за него причина. И страда цял живот, пък ако ще после да попадне и на хора-ангели.

# 1 558
katqsl, същото е като ползването на донорска яйцеклетка или осиновяването.
Къде е разликата според вас:
19-годишно момиче със умерено изразен сърбеж забременява и по ред причини не прави аборт, но знае че ще отсави детето за осиновяване и жена, родила вече - забременява с дете което не е биологично нейно и тя от самото начало знае и не иска да го задържи и го дава на биологичните му родители - каква е разликата, освен метода на забременяване?!
Не, не е същото. Това, че някой е имал глупостта да забременее на 16-18 или няма значение на колкого години без да го желае, не е същото като умишлено да забременее с идеята да изостави детето. Именно умисълът е разликата - едното вече се е случило, а другото се планира да се случи....или това няма значение щом крайния резултат е еднакъв, така ли?? Защо тогава едно предумишлено и непредумишлено престъпление примерно се третират по различен начин?
Колкото до донорството - след като се твърди, че генетичната майка е майката, а СМ не е, тогава в обратния случай кой е майката - донорката???Или майката се тълкува според изгодата? И донорството изобщо не е изчистено от въпросителни, но там в крайна сметка никой не разменя развит човешки организъм, а клетка. Именно затова е далеч по-приемливо и може да послужи в борбата със стерилитета поне в известна степен...но именно това се чудя най-вече аз - след като това не помогне, се отива към СМ. Когато/ако и то не помогне - коя е следващата стъпка - защото нали се твърди, че всеки има правото на дете, някакси за мен логическият извод от това твърдение е, че значи няма граници при възпроизводството на гените или поне никой до тази страница не се наема да я сложи (може би защото се опасява, че ще засегне чувствата на част от хората с репродуктивни проблеми или може би смята, че не трябва да има ограничения). И това го разбирам, но не съм съгласна, че е достатъчен аргумент за липсата на каквито и да е било граници.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 19 нови отговора.

# 1 559
Редактирах се, Джоузи. Грешката е моя!
Приема се.

Аз никъде в темата не бях груба или непочтена, смятам.

Просто МОЯТ основен мотив е СЪМНЕНИЕТО в почтеността и искреността на внасящите "поправките" по закона. Да оставим другите ми мотиви. Както и доколко тези "поправки" няма да допринесат за аутсорсинг на СМ в България. Ми не вярвам на политиците ни и това е. Дори да оставим настрана етичните, морални и други задръжки, това ми е достатъчно.

Добре, защо като е толкова благородно, прекрасно, умно, защо в страни като Франция вече 7 години има дебати по темата и все още законът е забранителен? Те по-недемократични ли са от нас, по-глупави ли? Не разбирам.

В Германия също не е разрешено.

Общи условия

Активация на акаунт