за сурогатните майки

• 137 924
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 815
  • Бургас
Обсъждайки дали или, аз пак искам да питам всички, който желаят да плащат за утроба.
Сигурни ли сте, че заради това ваше желание няма да настане търговия и пазар с деца и утроби?
Защото договор, кой на кого трябва да даде детето не може да има. То не е собственост, че да се договаря чия е.
И договор включващ два живота също ми се струва, че трудно би бил написан.
Тук не ме интересува първичната рана, емоцията и друго. Чисто технически питам.
И в крайна сметка става дума само за гена на майката.

# 1 816
Бижу, това не е конкретен отговор. Хайде напиши нещо конкретно, за което може да видим дали го има при абсолютно всички осиновени, и от друга страна дали пък не го проявяват и неосиновени деца.
Като реша да напиша дисертация по темата, ще ти дам материала смлян. Сега си търси сама информация. Пак казвам, има книжки по темата. Там е обяснено простичко и достъпно за всеки! Peace

Обикновено не се правят генни изследвания преди и след трансплантация или преливане на кръв. А като искате конкретни доказателства, че има проблем при деца, родени и отделени, какви са вашите конкретни доказателства, че такъв проблем няма?
Но обикновено се пият три шепи лекарства, които да подтискат имунната система, за да не отхвърли органа.
А, баш! Много хубав въпрос! Hug

Съжалявам, не пропуснала съм, не си ми интересна.
Много съм ти интересна даже! Mr. Green

Бижу, точно за този твой коментар си помислих, че ще предизвика лавина от възмущение. Но явно си права - няма какво да се коментира.
Аха! Peace

# 1 817

Детето, гледано с любов и възпитано според порядките и религията на семйството си с какво ще е по-различно от моето, вашето?

evro, няколко пъти се опитаха да ти обяснят, но ти не желаеш да знаеш, защо продължаваш да задаваш един и същи въпрос?

# 1 818
Кой от вас прави разлика между генетика и имунология?

# 1 819
  • Бургас

Детето, гледано с любов и възпитано според порядките и религията на семйството си с какво ще е по-различно от моето, вашето?

evro, няколко пъти се опитаха да ти обяснят, но ти не желаеш да знаеш, защо продължаваш да задаваш един и същи въпрос?
В порядките на коя точно религия ще е възпитано, след като родителите му са ги прекрачили точно с едно свое решение? Не можеш да учиш някого да вярва в нещо, в което ти не вярваш.
Кривнах малко, но ми стана интересно.

# 1 820
Бе защо егоизъм бе, хора?!
Сурогат ще стане майка която е озряла за това, напълно осъзната и готова за този акт. Няма да сте вие, няма да съм за.
Как да преценя колко е Озряла? Да я помоля да ми напише три изречения и това ще ми е предостатъчно... Mr. Green Сурогат ще стане жена, която няма мозък в главата, която е меркантилна и комерсиална и която си мисли, че има право да се бърка в работата на Бога.

# 1 821
  • София
Бе защо егоизъм бе, хора?!
Сурогат ще стане майка която е озряла за това, напълно осъзната и готова за този акт. Няма да сте вие, няма да съм за.
Егоизъм проявяват родителите-поръчители. Защото изискват твърде голям жест от една жена. Които за да задоволят собствените си нужди са готова да си играят на лотария със съдбата.
Защото не виждам никаква разлика с осиновяването, освен едно огромно желание да си обичам само "моето". Затова.
Каква религия? Износва го майка индийка, отглеждат го японци. БПЦ какво мисли за сурогатството? Католическата църква? Мюфтията?

# 1 822
Кой от вас прави разлика между генетика и имунология?
Аз.

Цитат
Генетика (от гръцки гено γεννώ — раждам) е наука за гените, наследствеността, и изменчивостта на организмите.
Цитат
Имунологията е медико-биологична наука, която се занимава с изследвания на различните аспекти на имунните системи на организмите. Конкретни задачи на имунологията са изучаването на:

* физиологичното функциониране на имунната система в състояния на добро здраве и болест,
    * проблемите във функционирането ѝ при различни имунни заболявания (автоимунни заболявания, свръхчувствителност, имунна недостатъчност, отхвърляне на трансплантанти),
    * физическите, химическите и физиологичните характеристики на компонентите на имунната система ин витро, ин ситу и ин виво.
Към кое да отнеса сурогатното майчинство? Thinking

Освен това съм напълно против този акт да се нарича майчинство с тази цел, с която се извършва!

# 1 823
Бижу, виждам, че можеш да цитираш. Попитах те конкретно. Приема на лекарства се отнася до евентуална имунологична реакция, а не промяна на генетичен код.

# 1 824
Единия линк е на някакъв център, другия не съм специалист да разбера какво точно са написали, но в кръвта на майката циркулирал някакъв ген. материал. Аз знам че има клетки от бебето в кръвта на майката - така правят тестове за пола в 8 г.с., и ......?

# 1 825
Бижу, виждам, че можеш да цитираш. Попитах те конкретно. Приема на лекарства се отнася до евентуална имунологична реакция, а не промяна на генетичен код.
Мога, да. bowuu
А приема на чужд орган защо изисква приема на лекарства, предпазващи от имунологична реакция? Заради чуждия генетичен код в него или щото съм руса?

# 1 826
Ако някой от привържениците на Сурогатното Майчинство ми покаже една религия, която оторизира купуването на утроба, и изкуственото произвеждане на деца на килограм, ще се съглася с него на мига Peace

# 1 827
Да, но категорично не поради опасност, че ще се промени твоя генетичен код.

# 1 828
Бижу,
зарежи. Много хора се опитаха и продължават да го правят, но без резултат.
Да придобиеш дете на всяка цена, дори с цената на неговото страдание...е висша форма егоцентризъм и самолюбие. Жалкото е, че това са хора, които от години апелират за морал, за зачитане на правата, за липса на дискриминация на база репродуктивните си проблеми. Същите, които обществото не разбираше и дискриминираше, сега правят точно същото спрямо неродените деца чрез  СМ.
И добре разбират последствията, ама Мираета е права - да сътвориш човек, на всяка цена, дори и осакатен, за да ти пасне на болката.  
Не се хаби, за да види нещо човек, то той първо трябва да го пожелае.
 Тук ще ти кажат, че не носиш травмата, че никой не я носи, че майките, осиновили деца, не разбират, че си внушават. Че всички оправдават проблемите си с изоставянето и осиновяването, защото така им е угодно.
Мира, как беше онова за тока - като не го вижда човек, значи го няма.  Laughing

# 1 829
Да, но категорично не поради опасност, че ще се промени твоя генетичен код.
Верно ли? Аз хич не се притеснявам за генетичния код на СМ. А за горкият продукт, който ще се пръкне от нея.

Общи условия

Активация на акаунт