за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 1 935
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Лемън Деси, така мислиш сега. Ами ако в осмия месец, се чувстваш различно? И се окаже, че вместо да сториш добро, си се травмирала непоправимо? Rolling Eyes

Ами какво друго да кажа, освен че всичко е риск, и понеже аз съм отговорен човек, ще си нося последствията, и ще си имам обица на ухото, а може и цяла верига.

Това е чудесно, но къде остава детето в цялата тази галимация?
И не говоря за травми, мавми...Става дума за СМ, която решава, че не иска да даде бебето. Де факто, тя ще отгледа чуждо дете, признавайки го за свое. Чувствайки го, и обичайки го..като свое.  bouquet

Ами затова аз писах, че само бих могла да бъда СМ, защото се познавам горе-долу.

# 1 936
Всичко е егоизъм и заложеното дълбоко у човек желание за продължение на вида му.
Да, лишената от природата да има деца жена, има право избор, по-точно на два. Първият, да осинови дете, но то няма да бъде така нейно. Така че, на преден план излиза вторият избор- детето да бъде износено от друга жена, но с нейното ДНК.
И тук за мен желанието да имаш дете, носещо твоето ДНК на всяка цена е висша форма на егоизъм и силно изразено его.

# 1 937
Боянаа, далече отиде.
Стерилитета в целия си блясък е разлене на мъжки, женски и общ. Като съотношението е 40/40/10.

# 1 938
да допълня евро - останалите 10% са неизяснен стерилитет.

# 1 939
  • София
Боянаа, далече отиде.
Стерилитета в целия си блясък е разлене на мъжки, женски и общ. Като съотношението е 40/40/10.
Знам това. При мъжете има и други проблеми, но мен повече ме интересуват жените. Разбира се, които нямат проблеми подобни на отстранена матка. Защо да не се проучи въпроса. Ако 20- 30 процента имат именно такива проблеми защо да не им се помогне?

Все едно, този разговор не е за тук.

# 1 940
Аз пък съм напълно съгласна с това което казва Бужу в този толкова "гаден" според някои пост. Дори нещо повече - достигането до това прозрение беше и моето лекарство навреме да изляза от света, в който единствената ми мисъл се въртеше около появата на заветните две чертички.

според Бижу, природата е преценила, че ти не си годна да бъдеш родител.

Не, Джам, Природата е преценила, че нещо в гените ми или в комбинацията на моите и на любимия човек гени не е наред и беше така добра да ни го покаже по подходящ начин. Аз така възприех нещата за себе си, за да мога да продължа напред, след 8 години борба, безкрайни болезнени медицински процедури и т.н. За мен просто трябва да има разумна граница до къде може да стигне лечението. Когато започне сериозно да вреди на физиката и психиката на човек продължаването му не е приемливо за мен.
 Peace

Твоята граница е била година, моята 10, на пиятелка 10 опита... всеки си определя границата и никой не е съдник други му.
А ако толкова много разчитате на природата, защо давате панадол?

# 1 941
  • Бургас
evro, поне чети какво коментираш.
Аз така възприех нещата за себе си, за да мога да продължа напред, след 8 години борба, безкрайни болезнени медицински процедури и т.н.
Не умаловажавай много моля. Кофти ми е вече да ви чета.
Ганката е постигнала нещо много голямо и то много трудно.

# 1 942

Първична рана имат само изоставените деца, а не отделените за дни или седмици. казах и по- рано, че не всяко отделяне е съдбоносно. Има някакъв ефект, което доказва, че подобни неща влияят, но не може да се сравнява с изоставянето.

Ако това наистина е доказано, защо родители, които изоставят децата си не са подведени под отговорност? Има такива, които го правят не веднъж, а неколкократно. За тях е просто един подпис и проблема им е решен. Никой не ги обвинява в нанасяне на поражение върху детската психика. Обвиненията за проблемност при тези деца са насочени към дома, който ги е приел /не мога да се сетя как наричаха този синдром/.

# 1 943
А някой от вас замислял ли се е, че върху репродуктивното здраве на жените у нас голяма роля играе кастриращото ги патриархално, мачистко общество?

разтълкувай ми го това, моля, че не го разбрах? как по-точно играе роля?
Нашето общество дава предимство на мъжа. Родителите по- често желаят да имат син, по- често се страхуват, че сина им ще бъде женствен, отколкото, че момичето им ще бъде мъжествено. Момичетата, които живеят в типично мачистко, патриархално общество много често са "кастрирани" и по един или друг начин отхвърлят пола си или негови проявления- не желаят или не могат да заченат, не желаят да кърмят или дори изпитват отвращение към това, например. Другата част компенсират проблема като отиват в другата крайност и не се чувстват пълноценни ако са без мъж, ако не родят син, а след това не могат да се разделят със сина си дори след като той се ожени, защото така се лишават от своеобразното придобиване на фалос. Това е са социални факти. Не съм лекар, не съм почитател на алтернативното и разните нови медицини, но и нормалната медицина признава психосоматичните заболявания.
Та това е наистина въпрос. Дали е възможно да се докаже като хипотеза- и да, и не, но защо да не се опита. Ако една добра психотерапия има реален ефект защо да не се ползва като вариант наред с останалите. С това не намеквам, че тези хора не са в ред или са болни психически- просто всеки може да има проблеми, за които не осъзнава, но пък им търпи последствията.

Бояна, напълно сте права, че психологически фактор може да стои в основата на някои случаи на безплодие.
Според някои изследователи, до 30% от случаите с неизяснен стерилитет се дължат на психологически фактор.

Това обаче не са точно двойките, които биха имали нужда от сурогатна майка.
За тези двойки си има психологически програми. Една такава работи от около две години, организирана от една от спряганите тук лоши организации.

Не само липсата на матка (по рождение или след оперативно отстраняване) може да е показание за сурогатна бременност.
То е само най-очевидното. Има също жени, които нямат никакъв проблем да заченат и износят бебе, само дето една бременност би провокирала или влошила тяхно заболяване, което може да бъде фатално за тях и за бебето.

А иначе не виждам наистина какво значение има за една жена след хистеректомия дали живее в общество на мачовци. Или по-лошо, на кучки.
  bouquet
  bouquet

# 1 944
А ако толкова много разчитате на природата, защо давате панадол?
Не ми сравнявай създаването на живот с даването на аспирин!

# 1 945
  • София

Първична рана имат само изоставените деца, а не отделените за дни или седмици. казах и по- рано, че не всяко отделяне е съдбоносно. Има някакъв ефект, което доказва, че подобни неща влияят, но не може да се сравнява с изоставянето.

Ако това наистина е доказано, защо родители, които изоставят децата си не са подведени под отговорност? Има такива, които го правят не веднъж, а неколкократно. За тях е просто един подпис и проблема им е решен. Никой не ги обвинява в нанасяне на поражение върху детската психика. Обвиненията за проблемност при тези деца са насочени към дома, който ги е приел /не мога да се сетя как наричаха този синдром/.
Естествено, че е доказано. Престоят в институция също носи поражения и по тази причина навсякъде се работи в посока изоставените деца да се гледат в среда подобна на домашната, както е в SOS селищата, например. Юридически не мога да кажа защо не ги подвеждат по отговорност и каква санкция могат да им приложат. Предполагам, че е по- важно да не се криминализира изоставянето, за да бъдат спасени деца, които биха били умъртвени, например, или биха живели с родители, които не са в състояние да ги отглеждат. Тук се гледа по- малкото зло, по- малката загуба. Винаги ще има родители, които по различни причини изоставят децата си.

joannna Много е хубаво, че има такава програма. И аз си спомнях 30% процента, но казах ако, защото не бях сигурна и сега няма как да проверя.

# 1 946
Цитат
Не само липсата на матка (по рождение или след оперативно отстраняване) може да е показание за сурогатна бременност.
То е само най-очевидното. Има също жени, които нямат никакъв проблем да заченат и износят бебе, само дето една бременност би провокирала или влошила тяхно заболяване, което може да бъде фатално за тях и за бебето.

Тук намирам логика и трябва лекарска комисия да разглежда частните случаи.

Бижу, скучна си ми. Подминавам те, прави го и ти, моля.

# 1 947
Бижу, скучна си ми. Подминавам те, прави го и ти, моля.
Ти си ми безразлична. Но говориш смешки, с които заблуждаваш хората, които още не са взели решение за или против са, та затова ти обръщам внимание. Дори и на противното мнение, нямаш достатъчно идея как да се аргументираш, така, че да те уважава човек!

# 1 948
  Само един въпрос, но моля за честен отговор.

Детето, което ражда сурогатната майка, нейно ли е в някаква степен и в каква ?
 Ако решите да ползвате услугата на такава жена, ще признаете ли и в каква степен, че сурогатната майка е родител на това дете?
  Оттук тръгва всичко. Ако хората, разчитащи да продължат гените си не си затваряха очите пред факта, че това бъдещо дете няма да е само тяхно, а и на жената, която го е износила и родила, нещата щяха да са съвсем различни и може би този спор нямаше да го има.  

# 1 949
  • София

Ако една жена има ЗАБОЛЯВАНЕ, което се влошава при бременност и дори може да бъде фатално, би следвало да помислим, че това е тежко хронично състояние, което предполага една възможност заболяването да се наследява.
Не смятам, че жени с тежки заболявания би трябвало да държат именно на този метод, не виждам генетично основание за това.
Признавам, че ако в рода ми имаше тежки заболявания от различен характер, дори и да можех да раждам, бих била доста разколебана, камо ли ако не мога, да търся СМ.

Извинете за отклонението, ама ми се струва уместно. Познавам мъж, който може да има деца, но се ожени за разведена жена, с дете, именно заради гените си. Впрочем - умен, хубав, успял, самият той - напълно здрав. Но...фамилната анамнеза го подтикна да не пожелае да се възпроизведе генетично.
Та така...

Общи условия

Активация на акаунт