за сурогатните майки

• 137 915
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 670
doba_28, на тези десет и на следващите десет, че и на по-следващите ще има бъде забранено да имат деца в случай, че не се приеме закон за сурогатството, само и единствено ако за желаещите да имат деца няма друга алтернатива. А такава има. 

# 2 671
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За никой не е от полза да се налага тази алтернатива като единствен възможен избор, luna.

Mama_Nana, да, права си, точно така е.
Моят отговор беше по конкретен постинг, иначе не оперделям кой избор е правилен .

# 2 672
doba, заЩото според твоята елементарна логика на ниво "вле4уго" трябва да позволим и даже да стимулираме:

убийци
изнасилва4и
педофили
...

само и само да не им забраняваме да си упражняват това, дето им е на душата
горките те
живи да ги опла4еш, как им е забранено това, което искат

Доколкото разбирам от поста ти - сравняваш хората, които искат да имат дете с помощта на заместваща майка с убийци, изнасилвачи и педофили.
Мисля, че шведската клавиатура ти е погодила номер. Не е възможно да правиш това сравнение.
  Shocked
Просто не е възможно.

# 2 673
  • в сърцето на един мъж...
1. Вярата в доброто и в това да си помагаме един на друг не е нещо лошо; - аз вярвам в доброто, но не и изнасиленото добро...
2. Законите се създават и променят от хората - иначе още щяхме да сме в средновековието а и преди това. - да, създават се и се променят от хората, но трябва да има някакво основание да се променят. Ти правист ли си? Можеш ли да предвидиш промяната на един закон как би се отразил върху останалите сфери на живота? Защото тук, хората, запознати с тази материя, вече дадоха мнения как ще се промени ситуацията. Или заради 10 човека, променяйки закона, ще оставим хиляда и десет без родители? Или в позицията да доказват с генетични тестове на кого са родители и на кого деца...

Кое е по-лошо да има един закон забраняващ на 10 човека да имат деца или един закон който им го разрешава и който урегулира нещата? - няма лошо, стига този закон да не накърнява останалите човешки права.

Никой не казва, че според такъв един закон нещата трябва да са прости и лесни - напротив вярвам, че за да се разреши нещо такова ще се минава през доста комисии и въпросните манекенки дето щели да си купуват деца ще се отсяват още в началото.
- да никой не казва, че е просто, но и никой от защитниците на СМ не каза как да стане така, че да не се допусне корупционна практика или да се защитят участващите в приключението сурогация.

Факта продължава да си е факт - който иска сурогатното майчинство да е забранено в България, на практика забранява на тези 10 семейства да имат деца.
И на следващите десет.
И на следващите десет.
И на следващите десет... Да продължавам ли?
- Това не е факт, това са емоции в най-чист и първичен вид...

А за тинейджърите и месечния цикъл... - Факт е, че ти твърдиш, че ние убиваме неродени деца. На какво се основава това ти твърдение? Не е смешно изобщо това за месечния цикъл и тинейджърите.

Аз не забранявам на хората да правят нещо, нито искам да ги накарам да раждат насила, нито пък да осиновяват насила.
Съжалявам, ако сте ме разбрали така.
- Не, само твърдиш, че тези, които са против това са убийци. Това е вид морален тормоз...

# 2 674
Всъщност и да няма закон, никой нищо не забранява и См е факт
Преди 7 години се роди внучето на моя съседка от сурогатна майка, тук, в България(точно след дъщеря ми)
От тогава кой знае още колко бебета са родени така
Не одобрявам СМ, но по- добре да има закон, отколкото всичко да се случва по този начин

# 2 675
Ето, това е интересно. Как точно се случи? Познаваш ли сурогатната майка? Детето знае ли? Колко други хора наоколо знаят?
Ще е добре да разкажеш, иначе само си говорим общи приказки.

# 2 676

Аз не забранявам на хората да правят нещо, нито искам да ги накарам да раждат насила, нито пък да осиновяват насила.
Съжалявам, ако сте ме разбрали така.
- Не, само твърдиш, че тези, които са против това са убийци. Това е вид морален тормоз...

Темата е емоционална и аз като човек с емоции ги предавам без да искам в постовете си. Ако някой се е почуствал лично обиден - искрено му се извинявам.

Относно тормоза - сигурно си прочела постовете преди моите. Емоционалния тормоз и директните обиди спрямо привържениците на СМ са стотици и са наистина директни и груби. Погледни само постовете по мой адрес - наричат ме влечуго, откачалка и т.н.

Изказването ми за убиването на неродени деца е може би наистина прекалено емоционално, но няма как да е друго - в края на краищата забраната да се раждат деца по този начин и в момента е факт. Лично аз смятам, че такава забрана не трябва да съществува.
В момента тя е в полза точно на търговците на плът.

# 2 677
doba_28, на тези десет и на следващите десет, че и на по-следващите ще има бъде забранено да имат деца в случай, че не се приеме закон за сурогатството, само и единствено ако за желаещите да имат деца няма друга алтернатива. А такава има. 
Каква е тя?

# 2 678
Осиновяването.

...Някои от последните постинги ме накараха да направя асоциация с един друг неприет закон, нарочно не упоменавам кой. Та, сетих се, че неприемайки даден закон, се дава по-голяма свобода и никакъв контрол при извършването на определени дейности.... в този ред на мисли, може би е по-добре да има такъв.

# 2 679
Осиновяването.

...Някои от последните постинги ме накараха да направя асоциация с един друг неприет закон, нарочно не упоменавам кой. Та, сетих се, че неприемайки даден закон, се дава по-голяма свобода и никакъв контрол при извършването на определени дейности.... в този ред на мисли, може би е по-добре да има такъв.

Поздравления.
Позволявам си да цитирам думи на Geia, които много ми допаднаха.
От тема за осиновяването са, но за мен звучат актуално и тук.

...
Майка се става трудно - дали с осиновяване, дали с естествено забременяване, дали с процедура /ин витро или инсеминация/. Една жена трябва наистина да осъзнае тази необходимост и да реши сама за себе си как да стане майка. А освен всичко друго има куп фактори, които могат да определят нейното решение дали да бъде едно или друго.
В България, не са дорасли хората и не са надмогнали селския си манталитет, за жалост - да не се бъркаме в живота на другия, да не му гледаме в паничката, да не му пречим. Ето това, в повечето случаи е определящ фактор - дали или против осиновяването.
...

# 2 680
Темата е емоционална и аз като човек с емоции ги предавам без да искам в постовете си. Ако някой се е почуствал лично обиден - искрено му се извинявам.
Относно тормоза - сигурно си прочела постовете преди моите. Емоционалния тормоз и директните обиди спрямо привържениците на СМ са стотици и са наистина директни и груби. Погледни само постовете по мой адрес - наричат ме влечуго, откачалка и т.н.
Изказването ми за убиването на неродени деца е може би наистина прекалено емоционално, но няма как да е друго - в края на краищата забраната да се раждат деца по този начин и в момента е факт. Лично аз смятам, че такава забрана не трябва да съществува.
В момента тя е в полза точно на търговците на плът.

Много те моля да прегледаш внимателно темите - привържениците и на двете страни - за и против, си размениха такива обиди, че да се чудиш как може нормално да се води разговор. До момента, до който се включи, аз зададох няколко простички въпроса, без да си позволя да квалифицирам никой от водещите спор тук, само базирайки се на прочетеното. Даже написах, че в началото на отворената дискусия и минала през дългогодишен стерилитет бях категорично за СМ. Моята позиция еволюира въз основа на прочетеното, отсятото и отстранените емоции, въпреки болезнения ми опит. В замяна на това бях обвинена, че съм забравила какво е и че съм убиец на деца. Аз лично теб с нищо не съм те обидила, а те помолих да седнеш и да ми разясниш така, че да ме убедиш, че аз съм сгрешила и наистина такъв закон трябва да има. Търговци на плът ще има узаконени от закон за сурогацията - това е в чист вид такава търговия - в единия случай с плътта на майката, както любезно ни казаха, тя ще търгува със собствената си утроба, в другия случай ще е търговия с детето. Това е основата, на която ще стъпи този толкова искан и защитаван от теб закон. Кое в случая налага узаконяването на такава търговия?

# 2 681
  • София
Закон има - СМ е забранено  Peace

# 2 682
joannna, чудесно, че си се поровила да ми извадиш постовете Peace Само че кое точното е актуалното в случай на сурогация?

# 2 683
Ето, това е интересно. Как точно се случи? Познаваш ли сурогатната майка? Детето знае ли? Колко други хора наоколо знаят?
Ще е добре да разкажеш, иначе само си говорим общи приказки.

Не знам дали тогава я имаше цитираната забрана в семейния кодекс, май не
Знам за случката, защото ми предложиха лично на мен да стана СМ,аз не исках, но разбира се много лесно си намериха жена, тя живя при тях почти през цялото време, отделно си получи сумата, семейството живее в чужбина, мисля че детето не знае (не сме го обсъждали)
Това е
Със закони или не, всичко си се случва, няма какво да си затваряме очите

# 2 684
Много ми е интересно вие осиновителите ако имахте свои деца износени и родени от вас дали щяхте да мислите за осиновяване,надали и утрешния ден като ви зададът въпроса -Мамо а ти ако можеше да родиш твое дете дали ще ме вземеше и мен.
Какво ще отговорите истината или най лицемерно ще го погледнете в очите и ще го излъжете.

Общи условия

Активация на акаунт