за сурогатните майки

• 137 909
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 805
Поръчителите не знам как някой може да ги задължи да приемат (осиновят) дете, което по някакви причини не им пасне на изискванията за да го направят.
Не мога да си обясня защо се смята, че "поръчителите" имат някакви по-различни изисквания към детето от родители, които се сдобиват с него по естествен път. Всеки нормален родител мечтае едно основно нещо за детето си- то да е живо и здраво. Ако по някаква причина това не е така, любовта към детето не секва.
Вярно, хора всякакви, но да се твърди, че за родител, направил всякакви процедури, за да се сдобие с дете, вероятността да го остави, ако "не отговаря на изискванията му" е по-голяма ми се вижда некоректно.

# 2 806
  • София
Аз лично се отнасям с подозрение към благородните мотиви на хора, които искат нещо на всяка цена. Разумът поставя граници все някъде.
Има разлика в изискванията - при СМ се изисква нещо от чужд човек в системата майка-бебе. Много лесно и вероятно е да се обвини СМ за некоректно износения плод, например. А и генетичните родители нямат никакво правно задължение да си приберат бебето или да останат в регистрите, като разсиновители (или както там се процедира).

# 2 807
  • Вън от пространство и време
Поръчителите не знам как някой може да ги задължи да приемат (осиновят) дете, което по някакви причини не им пасне на изискванията за да го направят.
Не мога да си обясня защо се смята, че "поръчителите" имат някакви по-различни изисквания към детето от родители, които се сдобиват с него по естествен път. Всеки нормален родител мечтае едно основно нещо за детето си- то да е живо и здраво. Ако по някаква причина това не е така, любовта към детето не секва.
Вярно, хора всякакви, но да се твърди, че за родител, направил всякакви процедури, за да се сдобие с дете, вероятността да го остави, ако "не отговаря на изискванията му" е по-голяма ми се вижда некоректно.

Никъде не съм писала каква е вероятността поръчителите "да го оставят" - по-голяма или по-малка. Писах само че АКО се случи, за разлика от "сдобиването по естествен път" с отказа от детето те се отървават от всякакъв вид ангажименти към него, като проблемите остават за СМ и семейството й.

# 2 808
Аз лично се отнасям с подозрение към благородните мотиви на хора, които искат нещо на всяка цена. Разумът поставя граници все някъде.
Има разлика в изискванията - при СМ се изисква нещо от чужд човек в системата майка-бебе. Много лесно и вероятно е да се обвини СМ за некоректно износения плод, например. А и генетичните родители нямат никакво правно задължение да си приберат бебето или да останат в регистрите, като разсиновители (или както там се процедира).
И тогава кой поема отговорността за този нов живот!? В случай че и поръчителката, и утробата под наем не го припознават като свое и желано!?  И от толкова много писания по темата, една заяви ли, че иска някой да й роди дете!? Като е толкова наболял проблемът, защо не срещам нищо от първо лице по въпроса!?  Rolling Eyes

# 2 809
Никой в тази тема няма да обяви, че му трябва СМ. Защо да го прави?
За да го подкрепят ли?- Съмнително.
За да го оплюят ли?- Едва ли това му трябва.
За да го разпитат ли?- Ще бъде разчепкан.
Че каква му е ползата тогава?

# 2 810
ами естествено е да не го прави в подфорум с такова име
има специализирани сериозни форуми, където жени влизат и търсят точно това
тук влизаме като ни сърбят пръстите да разчешем клавиатурите  Simple Smile

# 2 811
  • Paris, France
вродената липса на матка се дължи на заболяване, наречено синдром на Рокитански.
то не е генетично заболяване и няма данни да се предава по наследство.

няма такива наследствено предавани заболявания, които водят до липса на репродуктивни органи.

Чисто любопитство  Peace Ние това горното откъде го знаем... в смисъл, до този момент не е имало начин да се провери дали синдрома на Рокитански се унаследява нали? Сериозно питам, не искам да се драча

Синдромът на Рокитански е наследствено заболяване. Причинява се от наследен И от двамата родители дефект на 1ва хромозома. Генът е рецесивен, тоест, трябва и двамата родители да имат тази мутация за да имат дете с такъв синдром. Рискът, когато и двамата родители са носители на гена е 25 процента, като при всеки рецесивен ген. Има документирани случаи на 2 или 3 засегнати дъщери в едно семейство. Засегнатите жени са с висок риск от специфични ракови заболявания, бъбречни и дефекти на гръбначния стълб, преждевременно остаряване на яйчниците и хормонални дисфункции.

# 2 812
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Подкрепи това, което твърдиш с някакъв линк.

# 2 813
Защо всъщност сте против?Грам не разбирам

# 2 814
  • София
прочети темата и ще разбереш! Дори да четеш всеки десети пост, пак ще ти стане ясно!

# 2 815
  • София
Защо всъщност сте против?Грам не разбирам
Ще ти го обясня с три реда:
- търговия с човешка плът
- наложителни промени в цялостното законодателство
- неизяснени проблеми от емоционално естество на всичи нива в обществото

# 2 816
доколкото знам сурогатството е доброволен акт и никой не ти опира нож в гърба за да ставаш,така че смятам,че търговията отпада
да,законът трябва да се промени ,тъпо е твърдението,че майка е тази ,която ражда/вижте изоставените деца по домове/
емоциите са нещо естествено ,но пак опираме до доброволният акт,така ,че смятам,че всичко се разрешава

# 2 817
  • София
Забрави, и робството е било доброволно за едната страна...
Кой закон трябва да се промени според тебе?  Whistling

# 2 818
сравнението е неуместно и меко казано глупаво.След като има желаещи да станат сурогатни майки какъв ви е проблемът????

# 2 819
законът ,който дескриминира

Общи условия

Активация на акаунт