за сурогатните майки

• 137 909
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 850
e, явно няма избор, ако не се приеме закон, разрешаващ СМ  Simple Smile

# 2 851
  • София

Синдромът на Рокитански е наследствено заболяване. Причинява се от наследен И от двамата родители дефект на 1ва хромозома. Генът е рецесивен, тоест, трябва и двамата родители да имат тази мутация за да имат дете с такъв синдром. Рискът, когато и двамата родители са носители на гена е 25 процента, като при всеки рецесивен ген.

Невена, аз преди да напиша постинга си, съм прочела доста статии по темата. никъде не съм срещала такива обобщаващи твърдения, каквито привеждате тук.

"The first sign of MRKH syndrome is a primary amenorrhea in young women presenting otherwise with normal development of secondary sexual characteristics and normal external genitalia, with normal and functional ovaries, and karyotype 46, XX without visible chromosomal anomaly. The phenotypic manifestations of MRKH syndrome overlap with various other syndromes or associations and thus require accurate delineation. For a long time the syndrome has been considered as a sporadic anomaly, but increasing number of familial cases now support the hypothesis of a genetic cause. In familial cases, the syndrome appears to be transmitted as an autosomal dominant trait with incomplete penetrance and variable expressivity. This suggests the involvement of either mutations in a major developmental gene or a limited chromosomal imbalance. However, the etiology of MRKH syndrome still remains unclear."

"Only analysis of large cohorts of MRKH patients will certainly help to delineate new candidate genes and to establish phenotype/genotype correlations necessary for the genetic diagnosis of the syndrome."
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1832178/

учудвам ви се на лекотата, с която тръскате твърдения от най-разнообразни научни области...

# 2 852
  • София
няма държава в която раждайки автомтично ставаш маика.???
Поклон!  smile3538 Рядко губя ума и дума.

# 2 853
  • в сърцето на един мъж...
e, явно няма избор, ако не се приеме закон, разрешаващ СМ  Simple Smile

В страните, приели сурогацията никъде не е отменено правото на рожденна майка. Какъв е доводът да стане това в България?
Има избор, просто човек трябва да го види и намери за себе си. Ако аз имам генетичен проблем, който се предава на детето ми и го обрича на труден живот предпочитам да осиновя, пред това да ползвам СМ.

# 2 854
няма държава в която раждайки автомтично ставаш маика.???
Поклон!  smile3538 Рядко губя ума и дума.

И аз ги загубих Mr. Green

# 2 855
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
mini_79 говори за моралния (аз бих го нарекла просто личен) избор на жената, която има генетично заболяване.

Разбира се, че ще губите, като се захващате така буквалистски за нещата.

# 2 856
  • София
Дам, навсякъде по белия свят майка ставаш както ти кефне - било по генетична идентичност, било по родоразрешителна дейност.
Никой не твърди, че всяка жена е добра майка, обаче.

# 2 857
няма държава в която раждайки автомтично ставаш маика.???или  за вас са майки тези ,кото раждат захвърлят,зверстват издевателстват???

а, какво ставаш  Joy
може би баща или баба..........

# 2 858
все едно да кажеш, че ако в 13 седмица скринига за Даун разбереш, че детето ти е с такъв синдром и ще направиш аборт, за да го предпазиш от живота, който ще има
аз не бих го направила, ти явно да  Peace

# 2 859
все едно да кажеш, че ако в 13 седмица скринига за Даун разбереш, че детето ти е с такъв синдром и ще направиш аборт, за да го предпазиш от живота, който ще има
аз не бих го направила, ти явно да  Peace

Не е нужно да се вади от контекста на изказването, но не, не бих направила аборт, както и не бих си оставила детето, особено ако е със синдром на Даун в дом. Ще си го гледам. Поради тази причина отказах втория път амниоцентеза.
Говорим за генетични заболявания, за които се знае от преди зачеването, че се предават на децата. Синдрома на Даун няма нищо общо с това, за което говорим.

# 2 860
естествено е да няма, защото не е твърдение в подкрепа на тезата, която ти защитаваш  Simple Smile

# 2 861
Е, то и в подкрепа на твоята не е, но то тук толкова неща се изписаха дето лежат само на едните чувства, така че едно повече или по-малко май няма особено значение, освен за увеличаване на страниците на темата...

# 2 862
Е, то и в подкрепа на твоята не е, но то тук толкова неща се изписаха дето лежат само на едните чувства, така че едно повече или по-малко май няма особено значение, освен за увеличаване на страниците на темата...

За кои точно едни чувства говориш? За "едните чувства" на жена, която иска да има свое генетично дете или за "едните чувства", които се разискват в контекста на първичната рана? Щото и от теб не прочетох научни факти и велики открития. Общо взето и двете страни лежат на чувства - и защитниците, и противниците на СМ.

# 2 863

Geia, да не би да искаш да ни внушиш някак, че твоите точно аргументи почиват на кой знае какви факти?

И тъй като виждам, че на няколко пъти казваш как ти би постъпила - да ти напомня, че въпросът в темата касае по-скоро дали би позволила на други да постъпват по начин, различен от твоя.

# 2 864
Общо взето и двете страни лежат на чувства - и защитниците, и противниците на СМ.
Eto ти една теза, която е различна от емоционалните - АЗ лично НЕ вярвам, че този закон  ще има само и единствено алтруистични цели. За какво се бърза? Кой кого кара да бърза? Каква беше тази масирана кампания по форуми и Тиви-та?
Хората, които го предлагат, също НЕ СА наясно. Калинка, разбирате ли, ми застава и ми пропагандира как трябвало да се промени закона в частта за рождената майка.

Пълна мъгла е, обаче "дайте да приемем' някакъв там закон.

Общи условия

Активация на акаунт