за сурогатните майки

• 137 905
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 880
  • София

А отношението ми към Бояна е абсолютно провокирано - като си изчела темата, би трябвало да си забелязала.
Не е възможно друг да носи отговорност за твоето поведение. 

# 2 881

А отношението ми към Бояна е абсолютно провокирано - като си изчела темата, би трябвало да си забелязала.
Не е възможно друг да носи отговорност за твоето поведение. 

И къде споменавам, че очаквам такова нещо?

# 2 882
Забраняващ, или разрешаващ и регламентиращ, закон трябва да има за нещо, което би могло да се случи, или вече се случва.
Затова има законодателен орган - да реагира на промените в живота ни.

# 2 883
  • София
А отношението ми към Бояна е абсолютно провокирано -
Не е възможно аз да провокирам у теб подобни прояви. Желаеш да се държиш така и намираш в мое лице повод, но не аз съм причината за нещата, които пишеш и начина, по който се държиш. Твърдейки обратното отричаш своята отговорност за поведението си.

ПП С обидите изречени до момента нарушаваш правилата на форума.

# 2 884
  • София
Не е нужно всяко нещо да се регулира с отделен закон. СМ вече е регулирано, както написаха по-назад някои от юристите в темата - в Наредбата за асистираната репродукция. И по подразбиране в СК в частта за произхода на детето. Какво повече има да се регулира? Нещата и сега са ясни!
Ама, номерът е, че привържениците на СМ не искат закон, който просто да регулира, а такъв, който да разреши СМ. 

# 2 885
  • в сърцето на един мъж...
Ми давай сега да се цакаме с всички гей двойки Rolling Eyes
Аргумента не е, че някой води дело, а това, че може да остане дете без родители. Аз те попитах няколко пъти как ще се защити детето, но отговор така и не получих. Ако целта е да се раждат деца и да се захвърлят, ако имат недостатъци, то и сега ги има прекалено много.

# 2 886
Общо взето и двете страни лежат на чувства - и защитниците, и противниците на СМ.
Eto ти една теза, която е различна от емоционалните - АЗ лично НЕ вярвам, че този закон  ще има само и единствено алтруистични цели. За какво се бърза? Кой кого кара да бърза? Каква беше тази масирана кампания по форуми и Тиви-та?
Хората, които го предлагат, също НЕ СА наясно. Калинка, разбирате ли, ми застава и ми пропагандира как трябвало да се промени закона в частта за рождената майка.

Пълна мъгла е, обаче "дайте да приемем' някакъв там закон.

Така и аз съм съгласна. Нека не е утре или след седмица. Но поне да се започне обсъждане, да се даде шанс.

# 2 887
Ми давай сега да се цакаме с всички гей двойки Rolling Eyes
Аргумента не е, че някой води дело, а това, че може да остане дете без родители. Аз те попитах няколко пъти как ще се защити детето, но отговор така и не получих. Ако целта е да се раждат деца и да се захвърлят, ако имат недостатъци, то и сега ги има прекалено много.

Ок, колко често се случва това в страните, в които СМ е разрешено? Нали ще си говорим с факти? По-често ли от случаите, в които осиновители връщат осиновено дете или случаите, в които съвсем "нормални" родители зарязват децата си.

Наистина ли не ме разбираш като ти казвам, че липсата на 100% гаранция, че всичко ще мине по план, не е аргумент? Не си съгласна с това?

# 2 888
  • София
Общо взето и двете страни лежат на чувства - и защитниците, и противниците на СМ.
Eto ти една теза, която е различна от емоционалните - АЗ лично НЕ вярвам, че този закон  ще има само и единствено алтруистични цели. За какво се бърза? Кой кого кара да бърза? Каква беше тази масирана кампания по форуми и Тиви-та?
Хората, които го предлагат, също НЕ СА наясно. Калинка, разбирате ли, ми застава и ми пропагандира как трябвало да се промени закона в частта за рождената майка.

Пълна мъгла е, обаче "дайте да приемем' някакъв там закон.

Така и аз съм съгласна. Нека не е утре или след седмица. Но поне да се започне обсъждане, да се даде шанс.
Именно това казвам и аз от самото начало, но улисани в обиди представителите на острещната страна не желаят и да чуят. Разрешаването на СМ е нещо много сериозно и преди да се приемат каквито и да е закони е редно да се обсъдят всички аспекти на въпроса. Не виждам какво спешно налага разрешаването, при положение, че много други държави се въздръжат от подобно решение и изчакват по сериозни проучвания.

jp Не вярвам първата изплъзнала се от клавиатурата ти обида да е била към мен, но взаимоотношенията ти с останалите слабо ме вълнуват. Досадена съм от потребители, които компенсират личните си несгоди като си позволяват да се държат неприемливо.

# 2 889
  • в сърцето на един мъж...
jp, ти определено имаш проблем с точно този въпрос и това се отразява определено на начина ти на писане. Да, има проблеми, но нали затова е обсъждането, за да се избегнат тези неща, не да се втурнем през глава в нещо, което изобщо не сме сигурни, че работи на нашите ширини. И да, аз много добре те разбирам, знам какво те тормози и определено това нещо ти пречи да разсъждаваш трезво. 
Липсата на 100% гаранция, че всичко ще мине по план, не е аргумент, но останалите неща са доста сериозни аргументи, но ти просто не желаеш да ги видиш. Няма смисъл да предъвквам отново аргументите с теб, най-малкото защото ти си улисана да обиждаш и да доказваш, че СМ е най-великото нещо на света и трябва на всяка цена да го има, без дори и за момент да се замислиш за продукта от СМ...

# 2 890
Продукта е човек, който ще живее с последиците от едно законово решение или няма да се "появи", поради забрана. Всики "за" и "против", според мен трябва да се гледат  през очите на човешки животи и съдби. И не на тези, които искат, а на онези, които нямат право на глас и мнение, и за които остават последиците от един експеримент.

# 2 891
А отношението ми към Бояна е абсолютно провокирано -
Не е възможно аз да провокирам у теб подобни прояви. Желаеш да се държиш така и намираш в мое лице повод, но не аз съм причината за нещата, които пишеш и начина, по който се държиш. Твърдейки обратното отричаш своята отговорност за поведението си.

ПП С обидите изречени до момента нарушаваш правилата на форума.

Бояна,

Разбираемо е спокойните ти доводи, както и тези на Гея и други форумки, да бъдат посрещани без опонентите да имат спокойствието да прочетат за какво иде реч.

Само си напомням да не забравя, че преобладаващата част от българките, поръчали си дете от СМ, са емигранти в чужбина и е нормално да са афектирани от едно по-широко и по-задълбочено обсъждане на негативите на подобно начинание, с което вече са се обвързали.

С това си обяснявам и факта, че за цитираната форумка само "вия" и от мен един правен аргумент не е прочела.
Дар за мен толкова мило и разумно даде доводи и ясно констатира, че будим само подигравки.
Факт е.
На нито един правен довод не се получи поне опит за отговор от привържениците на конструкцията СМ.
Защото няма разумни доводи, а само "искааам и вие не давате".

# 2 892
JP, благодарение на агресивни и нетолерантни хора като теб, който и да е закон, дори и най-алтруистичния, няма да мине.
Светът не е джунгла, в която изпъква най-озъбилият се, хората навсякъде ценят мисълта, интелектуалната мощ, а не възможностите ти на развихрила се върху клавиатурата италианска перачка.
Съветвам те, това поведение, което показваш тук, да не го "лъскаш" навън, в реалният живот, защото определено ще си аутсайдер. Перманентно бит при това.
Темата е за човеци,и техните нужди. Не за животни, които търсят отдушник на малкия си отчаян животец. Peace

# 2 893
Чета, чета и пак не мога да разбера- на противниците на СМ когато им изнася поднасят доводи относно рационалната страна на въпроса, а в друг момент го избиват на морал и чувства.
Мираетта- не мога да оборя правовите аспекти, или поне онези които на теб ти се иска, защото не съм юрист, а прост мърчандайзер с низка душица и нещастен животец.  Wink
Като сте толкова добри юристи, защо не водите спора в съда, а в подфорум КЛЮКАРНИК на женски интернет форум. Там е по-редно да се докажете колко умни и велики сте и да отнемете ролята на Господ.
Ако някога изобщо в мен се е прокрадвала мисъл, че бих могла да осиновя дете, след като видях и прочетох как се държат осиновители в тази тема категорично ме отказаха от тези мисли. Може да съм с мизерен живот и низка душа, но не желая да съм такава като вас.
Поздрави и слънчев ден.

# 2 894
Мини, никой не те е характеризирал. Но е твое право да приемаш казаното по повод на чуждата агресия, като статут за твоето съществувание.
Доводи против имаше много, и то повече от брилянтни.
За съжаление, колкото и обиди и злост да влагате, този закон няма да мине.
Късмет Peace

Общи условия

Активация на акаунт