за сурогатните майки

• 137 905
  • 3 017
  •   1
Отговори
# 2 895
.... и да отнемете ролята на Господ.

Това изказване от страна на привърженик на идеята за СМ звучи меко казано нелепо.  Laughing

# 2 896
Много моля, защитниците на СМ, да гледат Отечествен фрон тази седмица. Ще им бъде полезно.

# 2 897
  • София
Досадена съм от потребители, които компенсират личните си несгоди като си позволяват да се държат неприемливо.
JP, благодарение на агресивни и нетолерантни хора като теб, който и да е закон, дори и най-алтруистичния, няма да мине.
Светът не е джунгла, в която изпъква най-озъбилият се, хората навсякъде ценят мисълта, интелектуалната мощ, а не възможностите ти на развихрила се върху клавиатурата италианска перачка.
Съветвам те, това поведение, което показваш тук, да не го "лъскаш" навън, в реалният живот, защото определено ще си аутсайдер. Перманентно бит при това.
Темата е за човеци,и техните нужди. Не за животни, които търсят отдушник на малкия си отчаян животец. Peace
Смарти и Бояна, да не сте сестрички?
Всеки, който ви опонира има малък, отчаян животец, кофти кредити, безработен, аутсайдер, или болно дете, изобщо - нещастник някакъв.
Но това не е обида, обида е само това, което ви казват.
Вълк, не приемам обиди, но и не съм си позволила никога да обиждам. Не виждам как нетърпимостта ми към грубостите води до подобна на твоята интерпретация. И нека да поясня, това че отразявам въпросната грубост изобщо не означава, че тя ме засяга емоционално- просто не виждам защо трябва да приема подобно отношение, било и в интернет. Разбирам, че по някаква причина си имаш  отношение към мен, но те моля за в бъдеще да го изразяваш по по- умерен и приемлив начин.

# 2 898
  • София
Всеки има глава на раменете си и може да поема отговорност за децата си. Вече давах десет пъти примера с жени, които знаят, че има проблем с доносването до термин, но си поемат риска. Това е много лично решение, но ако държиш да знаеш защо и как - питай Фоксче например. Тя е решила да предприеме такъв риск, за да има свое дете - въпреки че е осиновила.
Грешка - осинових след като забременях Peace, не е ясно какво щеше да стане, ако беше наопаки.

Минавам само да кажа, че силно ми хареса предложението да се промени СК в частта, регламентираща, че майка се става с раждането. Дерзайте, аз ще ви чета  - остават ви само 5-6 страници Mr. Green

# 2 899
  • София
А как, според теб, се става майка? Значи, раждаш ти дете, обаче не си му майка! И кой и как ще каже кой му е майка? Ти ли трябва да доказваш или как?

# 2 900
  • София
Ами това питам и аз де, пък и питам за инвитро с донорска яйцеклетка например, как се доказва, че детето е твое  Mr. Green

# 2 901
  • София
Много лесно - раждаш го!

# 2 902
С раждането жената става биологичен родител, наричан за по-кратко "майка". Но в същността си "майка" е по-широко понятие.

# 2 903
  • София
Много лесно - раждаш го!
Лесно сега, ами ако се промени презумцията?
Предложението за промяна е безумно.

# 2 904
  • София
Точно, че презумпцията не трябва да се променя! Това ще обърка живота на всички деца, които ще се родят след една такава промяна. "Майка" може да е много широко понятие, но базисното и обичайното е, че жената е майка на бебето, което ражда, поне до момента, в който не се откаже от това бебе.

# 2 905
И дори отказала се от детето, което е родила, без значение по силата на договор, или поради друга причина, тя не престава да бъде негова майка.

# 2 906
Да кажем, че се намери друга законова рамка, която не докосва презумпцията за майчинството в СК.
(Не разбирам защо приемате подобен вариант едва ли не за даденост.)

Какво друго имате против уреждането на алтруистичното сурогатно майчинство по медицински показания?
Ако може без остроумни подмятания за клонирането и извънземните, благодаря.

И дори отказала се от детето, което е родила, без значение по силата на договор, или поради друга причина, тя не престава да бъде негова майка.
Жените, които раждат собствени генетични деца и се отказват от тях, оставяйки ги за осиновяване, престават ли да бъдат майки?
По-точно, стават ли изобщо майки?

# 2 907
Напротив този закон ще мине иначе всичко това ще продължи на става на черно ,но няма да спре

# 2 908
  • София
Жените, които раждат собствени генетични деца и се отказват от тях, оставяйки ги за осиновяване, престават ли да бъдат майки?
По-точно, стават ли изобщо майки?
По силата на закона са майки до евентуалното осиновяване на детето. Това означава, че детето е наследник на жената на равно с другите й деца, които не са изоставени. Законът защитава правата на детето, което е най-важното. Промяната на това условие ще наруши правата на всички деца, които ще се родят и отглеждат от износилите ги жени, за сметка на 5-10 деца, които евентуално ще се появят на бял свят от СМ.

Дар, и продажбата на деца на черно я има, но никой не иска да я узакони, нали? Между другото като се позамисля, двете неща започват доста да си приличат, особено ако говорим за СМ с донорски материал  newsm78

# 2 909
  • София
Какво друго имате против уреждането на алтруистичното сурогатно майчинство по медицински показания?
Ако може без остроумни подмятания за клонирането и извънземните, благодаря.
През всеки две страници питате. Е, и аз не разбирам как може да го намирате за нормално и хуманно да експлоатирате, може би не лично вие, едно женско тяло и едно бебе в името на самозадоволителни желания?
Изисквате алтруизъм от другите? А поръчителите?

Общи условия

Активация на акаунт