2880 лв. накуп за майки студентки - 3

• 53 910
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
  • на Земята
Благодаря ви за отговорите! Ами ще кандидатствам редовно,а после може задочно да се прехвърля.Няма да ми е излишно.
А тази бележка кога я издават? Като започнат лекциите или трябва да е минал поне семестъра? Питам за една приятелка,на която бебето е на 3 месеца в момента и да не изтърве срока докато кандидатстваме през юни.

# 106
  • Бургас
pokjei към момента на подаване на документите трябва да представиш уверение,че си студент -редовно обучение.
Предполагам уверение издават по всяко време,стига да ти е платен семестъра.

# 107
  • у нас
pokjei към момента на подаване на документите трябва да представиш уверение,че си студент -редовно обучение.
Предполагам уверение издават по всяко време,стига да ти е платен семестъра.

така е! На мен ми казаха че в момента, в който си платя семестъра и могат да ми издадат уверение Peace

# 108
  • на Земята
А има ли срок уверението или важи за цялата учебна година?

# 109
А има ли срок уверението или важи за цялата учебна година?
уверението важи месец ако не се лъжа, но когато подаваш документите трябва да е издадено същия месец  Peace

# 110
Здравейте,
знае ли някой дали тази еднократна помощ се дава ако майката е редовно обучение, но в университет от друга държава в ЕС?

# 111
Аз съм завршила семестриално.Остават ми държавни изпити.Може ли някой да ми каже полага ли ми се тази помо6т?

трябвало е да оставиш поне един изпит

Аз съм завършила семестриално - имам един оставащ изпит + държавен изпит. Но студентските ми права са до октомври тази година. Детенцето ми е на 15 дни сега. Уча в Пловдивския университет. Не знам какво ще пише на уверението, ако поискам такова. Дали ще имам шанс да ми бъде отпусната омощта????

# 112
  • Пловдив
изкарай си уверение,за да видиш какво ще пише

# 113
Здравейте. Скоро бях попитала в този форум дали майките докторантки получават еднократната помощ за раждане на дете, която получават студентките, но ми беше отговорено отрицателно. Нямаше логика да е така и много се зарадвах, като чух преди малко по новините, че майки докторантки са завели дело, спечелили са го и вече ще получаваме тази помощ. Без да познавам тези жени  се гордея с тях и съжалявам, че не съм знаела за иниацитивата им да се присъединя към тях. Знаете ли как мога да се свържа с тези жени? Какви документи се подават и къде? Това дело важи ли за формата клинична ординатура, защото двете форми на обучение са доста идентични?

# 114
И аз се интересувам от темата

# 115
Аз не мога да съм полезна за въпросите ви, но искам да кажа нещо.
За първи път чухме по новините с мъжа ми днес за този казус.
Коментирахме абсурдността на положението. Хората, които утре биха били наша гордост със знанията си.....да бъдат ощетени така безумно....
Браво,момичета.

# 116
Според това http://phd-center.bvu-bg.eu/index.php?Cmd=zvo би трябвало студенти, докторанти и специализанти да минаваме под общ знаменател.

# 117
Здравейте, познавам майката която спечели делото добре.  Тя вложи доста в тази кауза, най вече като време и нерви, но си заслужаваше. Но едно не мога да разбера - тази асоциация на докттрантите, която нищо не направи и първоначалния и отговор беше,  че всеки намира начин за допълнително осигуряване, която даже не си беше направила труда да провери правно казуса с какво лице застанаха пред камерите? Иначе съм много щастлива, че има хора като Лили, които не се спират пред безсмислени административни решения и си търсят правата.

# 118
  • В.Търново
Здравейте,мами!Съвсем случайно попаднах на темата,завърших през март месец.Ако се запиша отново през септември,бебето живот и здраве ще е на 3 месеца и би следвало да имам право на тази помощт.Въпросът ми е за размера,който ще ми се полага:2880лв или броят на месеците,оставащи до навършване годинката на детето*240лв?
Ако университета е частен,това ще окаже ли влияние?
Благодаря предварително за отговора   bouquet

# 119
anelia001, би трябвало да ти изплатят месеците от началото на учебната година до навършване годинка на детето *240. Няма значение частен или държавен  Peace

Общи условия

Активация на акаунт