Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 662
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
ени за меда и аз знам че не е хубаво да се дава,пробвай да го отучиш докато още е малък и съвсем не е привикнал.
а колкото до капките аз давах инфакол,но от известно време давам биогайа и засега има ефект.
а като казах на доки че съм сменила капките ми каза че намираме това което ще облекчи детето и ще му действа най-добре,така че мисля че няма проблем да пробваш с други капки.
тинче обърни се към БУ,тя ще ти отговори за кармата.

# 136
Eни, благодаря ти, мило.И аз първо това си помислих, че се е регулирала лактацията по нейното хранене, но ме притесни, че количеството е намаляло и времето й за нахранване се увеличи на почти двойно.Не знам дали е нормално.И аз започнах чая на Хип сега.Пия много течности, даже ми бяха казали да ги намаля като имах много кърма, но не съм се ограничавала от течности.
Краси, мислех си за Бу, но реших първо вас да ви питам, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и знае решението.
Бу, имам следния проблем и притеснение и моля за помощ
Здравейте, милички.Аз от вчера съм доста притеснена и ви моля за помощ.От вчера нещо много ми намаля кърмата.Преди цедях след всяко хранене доста, Симона се нахранваше за 10мин., а от вчера не е така.Сутринта след като яя нахраних изцедих обилно количество и после на обяд още не ми се бяха напълнили гърдите така както беше предните дни и едва се нахрани от двете гърди детето.После до вечерта не цедих че ако се бях изцедила нямаша да ма какво да хапне следващото хранене и чак вечерта изцедих известно количество, но през ноща изобщо не ми се напълниха така гърдите и сутринта пак нямах количеството от предните дни.В общи линии преди хапвахме и цедих след всяко хранене, а до следващото имах страшно много кърма, даже ми ставаха на камък гърдите, щяха да се пръснат от изобилии, а от вчера го няма това изобилие и дори за двойно по-дълго време не се нахранваме.Някой, ако може да ми помогне да си възстановя количеството наа кърмата ще съм много благодарна.Много ми е мъчно, че стана така Cry

# 137
Здравейте мили майчета!  love001 Hug Hug Hug

Да се запиша и аз в новата тема, аз не бях много активана преди да родя но редивно съм с вас и си ви чета само да ми остане време.
Нашата Божидарка вече е на 1 месец и дванадесет дни. Страшни колики има, много я боли, постоянно плаче няма ден, няма нощ - нищо не я успокоява, Ръце не ни останаха и на мен и на тати и на баба. Само изправена позамълчава малко. С какво не пробвахме Еспумизан, Инфакол, Биогая/после ги комбинирах Инфакол с Биогая/ чай на Хипп от копър, чай от семена на копър, чай Бебезан, друсане, слагане по корем, топли кърпи на корема, масаж на коремчето абеее каквото се сетиш и който каквотони каза.... НЕ ПОМАГА. От толкова чайове засега само вода не съм й давала, атя си пие чайчетата добре.
Естествено оттолкова химикали се запече и сега ака само с моя помощ а тя е поставям вдупето изострено сапунче намазано в олио. Когато заспи /за 15 минути/ постоянно се напъва и пъшка и сумти и плаче насън абее сърцетода ти се скъса.

Иначе ние сме и на кърма и на АМ от втората й седмица. Тъй като беше 9дена в интензивно отделение моята кърма както беше много , намаля и вече не й стигаше след като ми я дадоха.  Когато я храня само с АМ й давам по 90 грама, а педито каза по 100, но засега 90 й стигат.
Някой беше питал за ваксината през първи месец - да Ви успокоя добре я понесе, нямаше странични ефекти не усети че я сложиха.  Излизаме на разходка още от 25 ден просто не се издържа в къщи с нейния рев а навън се успокоява.

Та така....... извинете че стана дълго, но преживяванията са много а знам че на доста все още им предстоят.
Пожелавам на всички мами сили и спокойствие за да се справят с положението   bouquet

# 138
рали и ние бяхме така,рев та рев.когато спи охка,пъшка,сумти,грухти-и аз какво ли не пробвах,то не бяха капки и компреси.но от два дена я наблюдавам че не и стига млякото и почва да реве на два часа и половина ,а тя яде на 3-4 часа.е давах и де и увеличих млякото на 130 гр,ние сме само на АМ.
знаеш ли по колко карма изяжда,да не би да не и стига .

# 139
Здравейте,
за жалост и Габи от вчера има колики. В чудо се виждам при желанието си да я облекча. Педиатърката ни каза да пълним половин литрово шише с гореща вода и да го слагаме между нейното и моето коремче, та като я гушкам да се затопля. Не знам кое я успокоява повече гушкането или топлината, но има някакъв ефект.
eniq, доколкото знам меда не се препоръчва и заради медикаментите - антибиотици и стимуланти, които дават на пчелите. Предполагам, че ако си сигурна в производителя няма да е толкова сериозен проблем.
Исках да Ви попитам и слагате ли мъниците да лежат по коремче? Ако да, колко време след раждането започнахте и за по колко време?
А мамчетата на смесено хранене, които се цедят исках да попитам дали смесвате кърмата с АМ или ги давате по отделно?
Благодаря предварително!
Спорен ден!

# 140
ох Красита знам ли  педито каза 100 гр стигат  на тая възраст,ърмата ми е малко около 30 гр затова додавам 90 гр. не искам пък да й разтягам стомаха отсега.
Ето пак се събужда с писък...

# 141
Здравейте и от мен,
по въпроса за АМ и количеството кърма исках да питам мамите с по-големи беб4ета - колко сте давали когато са били на 10-на дена, ако е само кърма и ако е само АМ, също смесват ли се?  newsm78 Аз давам по около 70 мл кърма, която е изцедена предварително, а преди това я слагам за около 20-30 мин. на гърда. Не мога да разбера дали си нахранва само от гърдата, защото ми заспива на 20-тата минута. Затова за по-сигурно се цедя и додавам със шише. След това не плаче, което значи че сигурно се нахранва. Та въпросът ми е колко е нормалното количество, което би трябвало да поема на едно ядене ?  newsm78 Благодаря предварително за отговорите ви.  Hug

# 142
рали мойта педи каза до края на първия месец 100гр.
аз до вчера давах 120гр,но понякога и 100 изяжда.тя си показва колко и се яде.
но от снощи давам 130гр-засега си ги изяжда,но ние сме много лакоми.
и аз неискам да и давам по много да не я тапча,но като е гладна,няма как.
пък знам ли може да са ни ревливи децата  Laughing
памдар аз я слагам по корем след първия месец между храненията за по малко.
ако някоя мама я интересува гимнастиката и масажа на детето мога да напиша.
нашата мед.сестра ни даде една книжка която си приснимах и там пише за гимнастиката.

# 143
БОБИ аз си водя записки и веднага ще ти отговоря.
значи на 10 дена само на АМ е изяждала мейду 60-90 грама на 3-3.5 часа.
и според мен не би трябвало да се смесват,ако детето яде от шише се дава първо кърмата и после АМ.
БОБИ прожвай едно хранене с изцедена кърма само от шише и ще видиш колко изяжда.ако трябва изцеди 100гр и я виж колко ще изяде.

# 144
с масажа и гимнастиката може да се започне ,когато бебето навърши 1-1 1/2мес. и бебето да е достигнало 4 кг.
най-добре да е първото бодърствуване сутрин.в стаята трябва да е добре затоплено 21-2 градуса.бебето да е съблечено голо върху плота.ръцете на майката или таткото да са добре затоплени.масажа се извършва чрез поглаждане,почукване,размачкване и разтриване.всяко действие се повтаря 4-5 пъти в следната последователност-ръце,гърди,корем,крака и гръб..
ПОГЛАЖДАНЕТО-от пръстите на ръцете и краката към рамото и бедрото.с поглаждане започва и завършва масажирането на всяка част на тялото.
ПОчУКВАНЕ-с леки,отсечени и ритмични удари с върха на пръстите.в областа на сърцето,корема и бъбреците НЕ се прави.
РАЗМАчКВАНЕ-на ръцете и краката се извършва с кръгообразни притискания,които започват от пръстите и завършват към рамото и бедрото.
РАЗТРИВАНЕТО-се извършва с дланта или пръстите на ръцете.разтриват се предимно големите мускули на крайниците,корема гърба и седалището.размачкване и разтриване на ставите не се прави.
КОМПЛЕКСИ ЗА МАСАЖ И ГИМНАСТИКА
ЗА деца от 1 1/2 м.до навършване на 2м
1.МАСАЖ

ПОГЛАЖДАНЕ на горните крайници,гърдите,корема,долните крайници ,гърба.
2.ГИМНАСТИКА
-Рефлекторно сгъване и разгъване пръстите на стъпалото.
-Поставяне по корем.
-Рефлекторно пълзене по Бауер.

ДАНО СЪМ ВИ БИЛА ПОЛЕЗНА.

# 145
  • Враца
Здравейте милички, ето ме и мен в новата темичка. Само хубави новини да има. Ени относно меда той е силен алерген ако им в семейството ви предразположени към алергии по добре не го давай. Знам защото баща ми гледаше пчели и не даваше никакви лекарства защото си беше за нас меда а и сме привърженици на екологичното отглеждане, но се оказа че аз имам алергия към меда и ги продаде. Честита месечинка на Вики. Сами вече е на 46 дни и изяжда по 150 мл. АМ или кърма и около 100 АМ. Той си показва по колко като е гладен правя още като бута шишето спирам.Първо давам кърмата посре АМ не ги смесвам. Много е лаком милия и ако не си получи папкането веднага се сърди после и стачкува.С повръщането леко се оправиха нещата като мина на режим на често и по малко който сам си направи, но сме взели и антирефлуксно мляко което ще почна като ни свърши кутията Фризовом.От чай на хип не стига че го плюеше и се мръщеше ами така огладняваше че нямаше нахранване и го спрях така ще си го изхвърля сигурно.Иначе за увеличаване на кърмата аз съм доволна повече от този българския чай от аптеката от колкото от този на хип. През деня ми спи много не спокойно буди се през 30-40 мин. хапне малко и задреме. Ходи до тоалетна понякога два пъти на ден понякога през ден не го мъча да се изхожда по друг начин защото няма промяна в консистнецията. (леле ама го обясних) Гимнастика и масаж правим вечер след банята голям кеф е само тогава мълчи иначе е страшен рев докато го оправя и почне да яде.Слагам го по коремче преди ядене за малко докато се изнерви и си го обръщам. Педито каза да махна вече нощното хранене но е страшен рев и не знам как ще стане. Аз съм на крак от сутринта в 5 и успях да боядисам 15 яйца да изпера да изчистя и да се изкъпя и това на прибежки и пропълзявания че дребо само мрънкоти. Сега е нахранен и се опитва да спи но ставам от компа през две минути, като си опусне бибата и рев. Направо съм гроги но ще хващам темите че изпита ей го дошъл. Лелеее колко изписах. Весели празници милички и хубав ден. При нас дойдоха лястовичките и съм много щастлива имам си 4 гнезда и сега им се радвам.

# 146
Мили мами  Hug Hug Hug
Минавам само да Ви пожелая хубаво изкарване на празника утре, защото не знам дали ще успея да се включа  Wink Бъдете с най-близките и любимите си същества и целунете малките съкровища от мен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ения   Hug и целувки на Краско  Heart Eyes
Щастлива съм! дано свекърва ти да се оправи  Hug
tincheto   Hug аз не знам как да ти помогна, но стискам палчета миличка!
Липсват ми Вени и Маринекс... Загубихте се мамита... Хайде появете се, че наистина липсва компанията Ви  Hug
rali_bt   Hug няма да й се разтегне стомахчето... не се притеснявай. Ако е по-гладна сега и изпапа повече, то на следващото хранене може да изпапа по-малко. Любо е така - сутрин към 7 е бая изгладнял /последното ни папане е в 1 през ноща/ и изцоква 100 мл. папане, иначе през деня яде м/у 60 и 90 мл. както сам си прецени. Не му настоявам щом стисне устетата, а той това добре го умее  Mr. Green просто спирам.
Янинчето питаше за водичката  Hug Аз по препоръка на педиатъра давам м/у храненията ако се събуди. Не го будя специално да пие вода. И пак не настоявам - веднъж я плюе, веднъж пие... както му дойде така  Peace
Много Ви прегръщам всичките!!!

# 147
Момичета здравейте и от нас. За съжаление при нас новините не са най-хубавите - с Митко сме с болница, защото от четири дена в болница. Снощи отидохме на преглед в Токуда и ни казаха, че с толкова малко бебе ще е най-добре да останем, защото може да се влоши много бързо. И така останахме с болницата, където ао не друго но поне лекарите са много любезни обянсяват ми всичко и сме в самостоятелна стая и за Митко има отделно легло, че как се спи с толкова малко бебе на нормално легло не ми се мисли. Според лекарите ще ни държат поне 4 дена и добре, че в стаята има телевизор а и мъжът ми м донесе лаптопа за да не изпукам от скука.

Ения, вече са ти казали но да добавя и аз - мед не се дава на толкова малко бебе. 

# 148
делигт-какво му има на Митко?

# 149
delight  Hug Много съжалявам ,но какво е станало с Митко ? Бързо да оздравява мъника и да се прибирате от болницата. Praynig Praynig Praynig Много ми става мъчно ,като прочета, че има болно детенце. Sad Като знам аз как се чувствам си представям какво ви е на вас  Hug Ще чакаме да пишеш как вървят нещата при вас  Peace Стискам ви палчета fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
тинчето писах ти ЛС  Hug
eniq Hug Може и от анибиотика да го боли коремчето.Дано бързо да му минава, че напоследък много му се събра на Краско. Hug
Pamdar малката беше на 10 дена ,когато започнахме да я слагаме за малко по корем(след къпане) , но тя е доста стабилна във вратлето вече и все повече заяква  Hug Много е жилава  Wink
Ние боядисахме яйцата ...по точно каките ги боядисаха, аз само направих боите  Mr. Green , а корабиииии  от магазина. Mr. Green
Мами вече сте записани на 1-ва страничка всички .Благодарности на АнМари ,която беше така добра да помогне.Като оправят проблема и ще ви изтрием от чакащите.Ако има някоя мама ,която да съм пропуснала ,нека да пише за да направим корекция
Сега ви желая на всички весели празници и умната с боренето на яйцата   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт