Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 666
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте момичета.Имам едно въпросче .. малката от няколко дена има колики , и взехме чай от копър.На кутията обаче пише само  как се прави ... бихте ли ми казали вие как го давате?Преди ядене .. след ядене, и по колко горе долу.Много ми се виждат 100мл за веднъж.  Thinking
Аз давам на бебо между храненията.Обикновено 100мл за ден са ни много,тъй като си пийва и водичка.Той пие около 50-60мл. от чая ,за това правя всеки ден по 50 мл като слагам почти равна чаена лъжичка  Peace И чая дори да не го е изпил за деня,на другия ден задължително правя нов!

# 331
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА

Относно килограмите аз съм +5 от преди раждането но единственото нещо което предприемам е това да гледам да намаля тестените продукти особенно тези от ВЕЛИКДЕН. А и тръгнах вече на пилатес и мисля че упражненията ще са ми доста полезни:
1. защото това е един вид разтоварване от ежедневието
2. спомагт за това раздвижване и стягане на мускулатурата
доколкото знам при кърмене от самото кърмене се свалят ежедневно допълнително калории

А и вижте какво открих:
http://missby.wordpress.com/2008/01/26/bf-food/

Тук могат да се задават и въпроси директно към БУ
Здравейте момичета.Имам едно въпросче .. малката от няколко дена има колики , и взехме чай от копър.На кутията обаче пише само  как се прави ... бихте ли ми казали вие как го давате?Преди ядене .. след ядене, и по колко горе долу.Много ми се виждат 100мл за веднъж.  Thinking

Аз го давам между храненията когата е нервен Алекс това ни е един от методите за приспиване малко чайче и след това биберон като количество се събира неповече от 100 мл да изпива за 24 часа понякога и по-малко ако е спокоен
Аз първоначално давах чай ХИИП но каточе ли от него се увеличаваше апетита и го замених с обикновен чай от смелени семена то копър май го няма този ефект - може и да си внушавам Joy Joy

# 332
  • На брега
Цитат
NovaTema от къде купуваш сусамовия тахан и не ми стана ясно дали от него бебето има колики или няма връзка между двете неща.
Купувам го от супермаркера.
Няма връзма м/у него и коликите на бебо Simple Smile.
Приемам го заради високото му съдържание на калции.
Така компенсирам намаления прием на калции от млечните продукти, които съм ограничила заради коликите...
Виждам, че коментирате теглото си. Моят проблем е, че много огладнявам от кърменето и май започнах да качвам обратно кг. Sad
На вас влияе ли ви кърменето на апетита?

# 333
аз правя за деня 100мл от чая.давам и между храненията,но по 1-2 пъти дневно.
ако не и дръпна шишето ще изпие всичкия чай,понякога изпива 50гр половин час преди храна и после пак си хапва млякото.според мене от чая миша огладнява.
но засега от капките Биогая и чая на Хип от копър съм доволна(и ако по 2 пъти дневно)
хелена пробвай ги.нали питаше за акането.

# 334
  • Солун/Велико Търново
Благодаря ви за отговорите  Hug Дано помогне .. че милата много се мъчи.Иначе .. незнам вашите бебоци как са , но Софи изобщо не харесва биберона .. още от самото начало,а четох ,че е хубаво да се дава .. защото започват да си смучат ръчичките

# 335
  • Варна
Благодаря на всички за съветите  Simple Smile
Говорих с педиатъра и тя ми каза да купя Дуфалак, малко се притеснявам обаче, каза ми също капки БиоГая и кремче за коремче.
Аз давам Инфакол за колики и съм доволна, но лекарката каза също, че е възможно да се е запекла от тях.
Дано да се оправи милото, че се шашкам много.

# 336
хелена ако си на карма яж круши и пий сок от круши.

# 337
Здравейте, мили мами  Hug Hug Hug

ЧЕСТИТО на Декрио!!! Много, много да Ви радва малката принцеса и да Ви е жива и здрава!!!  smile3525 smile3525 smile3525

Мамита на мен нещо все не ми стигат часовете в денонощието  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Уж се организирам, организирам.... и пак времето сякаш лети - щрак с пръстите и вече е време пак да папа Любо...  Laughing
Забравих да Ви се похваля, че на Великден направихме първата разходка. Сега ме е много яд, че времето е кофти и не можем да излизаме. Духа много гаден вятър и само на прозорчето се показваме.
Да Ви се похваля, че вчера ни падна пъпчето  Peace С Любо май сме шампиони по падане на пъпче  Sunglasses - цели 15 дни удържахме  Mr. Green Но пък вчера като падна такъв рев му удари детенце, че бях на крачка от това да звъня на педиатъра... Много се уплаших - за първи път плачкаше така мишлето.
И аз давам преварена водичка с копър или бебезан и малко захар /захарта нали ги разхлабва и акат по-лесно/
Има ли мамита, които сами си къпят бебоците? без чужда помощ? Много ще съм благодарна ако споделите как се организирате, защото мисля да пускам бабата от другата седмица, пък Тоши нали е до късно на работа и сигурно ще ми се наложи да го къпя сама... Та ще се радвам на споделено мнение и опит  Peace
Връщам се назад да Ви чета мами  Hug
Много прегръдки за всички Ви   bouquet    bouquet    bouquet

# 338
вашите бебчета колко време прекарват в легълцето си, защото ние много малко, щом е буден е или на нашето легло или в ръцете ни

# 339
  • София
Здравейте, искам да попитам някой поръчвал ли е дрешки от http://www.abubu.bg/. Харесала съм някой неща и се чудя дали и на живо са хубави. Ще съм ви благодарна да споделите мнение.
 darida  относно къпането, аз сама си го къпя в коритото, естествено още не го слагам  вътре, и на нас вчера ни падна пъпчето и мисля да изчакам няколко дни съвсем да зарастне преди  да го сложа в коритото. За сега само го държа отгоре с едната ръка , а с другата го измивам лекичко.

# 340
Ivas аз съм пазарила от Абубу няма да сбъркаш всичко е много качествено а материите са много мекички  smile3503

# 341
Карамелр,мерси за отговора.
Не се наложи бебо спа докато мама си направи контролната в университета Wink

hellena,може би в твоето хранене нещо се е променило...?Салатки от зеле и марули,репички ако консумураш- спри ...Нз какво друго да ти кажа,може да пробваш ти да ядеш по-разхлабващи храни-ще му се отрази и на него-примерно сливи или нз...

Novatema,на мен не ми влияе на апетита нямам много,но пък съм жадна мноооого особено след кърмене.

Дарида,колко късно се прибира,защото ние нашия мишок го къпим понякога към 12... Ти във ваничка ли го къпиш вече?Иначе за времето,имам чувството ,че Георги един съм да не му е непрекъснат и цялото ми домакинство е с главата надолу.Гледай сега да си почиваш ,пък другото ще почака  Hug

На нас също ни падна пъпчето!И след още един ден ще се къпем в ваничка,може първия път да викна мама ,че няма да знам какво да правя...

Момичето не мога да реша дали има колики,мисля че има,но от време на време само,по-добре да не започвам с лекарствата нали?Сега примерно не иска да спи .... и плачка и се превива ,но иначе винаги си поспива след ядене...

# 342
  • София
golddigger  благодаря за отговора. Сега ще  направя поръчка.

# 343
  • София
Чесита дъщеричка на Декрио!!!Да е жива и здрава
Благодаря на всички за вниманието. Вики вече е по-спокойна. Сега и мама е тук та успях да се изкъпя и сега ще обядвам.
krasita1, не е ли много да даваш Биогая 3 пъти по 5 капки. На шишето пише 5 капки на ден и доки така каза.
Който има акаунт в Арена бг, може да си дръпне компилация от 146 детски песнички, там я има Мила моя мамо - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=99cd1cb0de712984e … 9383f33a6177180f0
(името е COLLECTION - 146 Children songs [BG and Russian]). Много съм доволна, има много боклук, но ги има и всички хубави песнички.

# 344
ахони аз като взех капките питах тук мамите които дават Биогая питах и януарски и февруарски мами но ми отговори само 1 мама че дава 5 капки на ден.поразрових се малко в нета и открих стари теми на майчета и едната беше споделила че аптекарката и казала да дава първите 3 дена 3 пъти по пет капки и от там нататък по 5 пъти на ден.аз давам 3 пъти на ден.онзи ден и дадох само веднъж че цял ден бяхме навън и и забравих капките и вечерта пак се скъса от рев.другия вариант е да давам сутрин към 9 и вечер към 20 часа.

Общи условия

Активация на акаунт