Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 659
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Да може би зелената салата по Великден е оказала влияние  Embarassed
Много ме е яд, ако е така.
Аз ще ви предложа още един он-лайн магазин също с дрехи от Англия
www.dunstarltd.com  Simple Smile

# 346
  • София
Мерси за отговора, но не смея да давам толкова много... за сега  Simple Smile
Novatema, умирам от глад след кърмене. И затова си имам още много килограми за сваляне.
darida   Hug Hug Hug

# 347
ахони а вики плачка ли още?
хелена много е хубав сайта,а къде им се намира склада?

# 348
Ние вече сме си у дома. Мъжът ми се е постарал да пооправи къщата и редовно е пускал миялната, но за пералнята не се е сетил и сега имам да пера до утре. Сега чакам да си дойде довечера и голямото ми момче, защото въпреки, че идваха всеки ден по 2 пъти в болницата ми е станала едно мъчно за него и нямам търпение да си дойде.

Ахони как сте с малката бузанка, дано се е успокоила и ти заедно с нея?

# 349
дели добре сте си се завърнали,дано повече не се налага влизане в болница.той митко сополи и кашлица ли имаше?
че ние морим едни сополи откакто се е родила и няма оправия.
след малко ще ходим на лекар да я видим.
това дете хич неиска да спи.дремне малко и се събуди и мрънка.много е неспокойна.и вашите дечица ли са така.огладнява по начесто а сме на АМ  и знам колко яде.като и направя повече мляко не винаги го изяжда.дали е криза на растежа?

# 350
  • София
Вики се поуспокои. Сега спинка, мъчат я коликите, но като че ли не са толкова страшно. Най-важното е, че се поуспокои от изнервеността. Снощи се усмихна за пръв път от 3 дни и беше голяма радост вкъщи.  Hug
delight, браво на мъжа ти. Не може да искаш от него да се сеща за всичко  Laughing

# 351
krasita1 Митко хвана от батко си сополите и една гадна кашлица заради която петък вечерта го заведох на преглед в Токуда и се наложи да останем. Направо не знам как ще пазя това бебе по-далеч от Никола. За вашите сополи педиатъра какво каза?

# 352
нашите сополи бяха зелени и педи ни изписа едни правени капки за нос и отложихме ваксината.
след 1 седмица отидохме на преглед но сополите още си ги имаше,даже и храчки имаше и много да давеше от тях.тогава ни изписа други капки за нос Мукосептонекс.слагах ги 7 дена но никакъв ефект.днес я чух на 3 пъти да кашля,дано не сме за антибиотик.но като и натисна едното ухо и почва да плаче,а доки винаги гледа ушите.температура не съм мерила,но като я пипна не ми пари.вие имахте ли температура?

# 353
IvAs Hug Борко и Любо съвсем заедно си се движат  Laughing и пъпчетата даже на един и същи ден им паднаха  Peace Да са ни живи и здрави! Hug
Ние къпем Любо вечер в 7 часа с мама. Гледам по едно и също време да става къпането.
Обмислях варианта да започна по-късно да го къпя, но нещо нещо не съм много убедена, че ще стане по-добър вариант така...
yanin4eto   Hug Тоши се прибира много късно в понеделник и четвъртък, когато са лайфовете на Биг Брадър и след това на Иван и Андрей... Всичко зависи кога и как те ще приключат... Пък от опит знам, че с напредването на предаването зачестяват и извънредните лайфове и хич не искам да го чакам до 1-2 часа през ноща, че да къпем бебо  Crossing Arms Пък и Тоши трябва да поспи... така че мисля сама да го къпя  Wink За сега не съм го къпала във ваничката му, защото пазехме пъпчето. Къпя го /то е силно казано "къпане" Mr. Green/ с подвижното душче над мивката в банята като съм го подхванала през корема и мием дупе, крака, гръбче и глава  Laughing
Много да нагушкаш малкия Георги от мен  Hug  Heart Eyes

ahoney  Hug Hug Hug какво прави моята любима бузанка Вики?

Аз си поръчах слинг. Чакам го утре да дойде и ще докладвам после дали върши работа  Peace

# 354
  • До хладилника, който обичам
Тук могат да се задават и въпроси директно към БУ
Здравейте момичета.Имам едно въпросче .. малката от няколко дена има колики , и взехме чай от копър.На кутията обаче пише само  как се прави ... бихте ли ми казали вие как го давате?Преди ядене .. след ядене, и по колко горе долу.Много ми се виждат 100мл за веднъж.  Thinking

Аз го давам между храненията когата е нервен Алекс това ни е един от методите за приспиване малко чайче и след това биберон като количество се събира неповече от 100 мл да изпива за 24 часа понякога и по-малко ако е спокоен
Аз първоначално давах чай ХИИП но каточе ли от него се увеличаваше апетита и го замених с обикновен чай от смелени семена то копър май го няма този ефект - може и да си внушавам Joy Joy

В блога малко ми е бавна комуникацията напоследък, затова вероятно в темата тук или дори по телефон ще стане по-бърз отговорът  Blush Crazy Извинете, ако някой ме е питал нещо там и не съм писала.

По принцип ако и когато се дават допълнителни вода и чай, следва да се вземе предвид, че в идеалния случай са без захар (за да не яде бебето 'празни' калории), както и - след кърмене, за да не се пълни стомахчето с чай/вода, вместо с хранително мляко Simple Smile

# 355
Здравейте момичета!

Чак днес ми остана време да влезна във форума и като видях колко сте изписали, явно няма да успея да ви изчета. Но най-важното, искам да поздравя всички нови горди мамчета на прекрасни бебчета! Честито момичета, много щастие и късмет и най-вече много здрави рожбички! Hug  bouquet

Ние с малката принцеса Дара сме на много специален режим... цял ден, особено следобед спим и после цяла нощ бодуваме и се кокорим и мрънкаме и ревеме! Сега се чудя как да я препрограмирам от нощно на дневно бебе!  Joy Иначе спим заедно на голямото легло, в своето креватче повече от 5 мин не издържа и почва да врещи, ама с такъв силен  глас, че не знам съседите как ни търпят! Все сме си на ръце, или при тати или при мама и така си я караме с много гушки.  Heart Eyes

Да се отчетем - днес бяхме на консултация и за 1 месец сме порастнали 4 см и 920 грама! Вече сме цели 53 см и 3700 гр! Аз се притеснявах дали и е достатъчно кърмата и доки каза, че щом толкова много е наддала даже и е повече от достатъчно! Даже каза да и даваме повечко чайче между храненията, че се движи в горната граница и да похапва по-малко кърма. По този повод искам да се обърна към Бу - моля те, прочети предишното изречение... Дали да давам наистина чай, за да може Дара да не яде толкова кърма? Аз кърмя на поискване, понякога дори повече от 8 пъти на ден, тъй като малката понякога заспива на гърдата и след 1 час пак е гладна. Освен това, в повечето случаи кърменето е единственото нещо, което я успокоява (а тя ако не спи или не суче винаги реве) - биберона го плюе веднага и почва да кашля и да се дави и затова не и го даваме. Видях, че си писала да се дава след ядене, а докторката ни каза между храненията, точно с цел да се пълни стомахчето. Аз мислех, че бебетата сами си регулират калориите, когато са изключително кърмени и мисля да не се водя по съвета на педиатърката... Какво мислиш по въпроса?

Виждам, че дискутирате къпането... Ние пробвахме във ваничката, но Дари е твърде малка и много се стряска от голямата вана и затова почнахме да я къпем в мивката. Както знаете 10 дни бях съвсем самичка, понеже мъжът ми трябваше да пътува и си я къпех и всичко си правих сама. Не беше чак толкова трудно, просто доста изтощително. А за къпането - ето ви нагледно как се къпеме, хехехе - http://i940.photobucket.com/albums/ad250/fanthagero/Dara/DSCI0341.jpg  hahaha

# 356
  • Русе
   Честито на Декрьо! Да е жива и здрава малката госпожичка!
   Аз докато успея да прегледам 2-3 странички и Ема се събуди Simple Smile
   При нас времето също не стига - спазваме горе-долу 3 часовия режим. Аз нямам много кърма и сме почти на АМ само, давам НАН1.
   Ема като цяло е кротко бебе, но като стане време за папане започва страшен рев! Като е наакана(2-3 пъти на ден) също не търпи и плаче. Имаме и колики, давам й Еспумизан, за сега добре се повлия от тях.
   Вчера сутринта се събуди с конюнктивит, започнахме лечение и днес вече оченцето е много добре Simple Smile Тази сутрин пък като махнах памперса - изненада - пъпа го няма! Оказа се чак на гърба й Grinning
   Мами, вие как преварявате водата - на котлона или с термокана? Ние мислим да си купим нова термокана, днес ходихме по магазините, но не успяхме да изберем. Ценовия диапазон е доста голям - от 45 до 200 лв, не знам дали има смисъл да се дават толкова пари за една кана...

# 357
krasita1 Митко в никакъв момент не е имал температура. Не знам и аз какво да ти кажа за тези сополи, ако не й минат на Михаела я води пак на лекар да не й слиза надолу към гърдите. Дано й мине бързо.

darida какъв слинг си поръча и от къде? С Ники ползвах слинг и сега ми се иска да си взема нов, още повече че нямам представа къде е стария.

# 358
  • София
darida  искам да те попитатам за водата със захар, найстина ли има разхлабващо действие и в каква пропорция я приготвяш. Ние сме на АМ и малкият ака по веднъж на 24 час, виждам го че се напъва, но като сваля памперса нищо.  По принцип по колко пъти трябва  да  ака на 24 часа. Благодаря предварително

# 359
  • София
Mimeto78, водата за бебето трябва да ври 5-7 минути, а термокана изключва веднага, щом кипне. Не бих използвала. Преварявам на котлона.
krasita1
, дано се оправите скоро със сополите
Дари, вече като гледам лайф на Биг брадър ще знам, че заради него сама къпеш Любо  Sad  И без това не ме кефят  Grinning А ако не е тайна какво точно работи Тоши?

Общи условия

Активация на акаунт