Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 656
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
момичета преди малко се върнахме от лекарката.
е не ни се размина без антибиотик.
няма как ще го пием.
аз преварявам водата на котлона,наистина трябва да ври най-малко 5 мин,а в каната нестава.
дари аз къпя миша със свекито,но се е случвало и сама да си я къпя.тя свекито само ми подава зехтина.
затоплям стаята,приготвям коритото,водата,хавлия,дрехи,памперс.нося си топлата вода и я сабличам.тя мн обича в коритото,но извадя ли е голям рев пада.

# 361
Мамита  Hug  Hug Hug
Мерси за отговорите за къпането  Hug Вече имам достатъчно кураж и вярвам, че ще се справя сама. Ще пиша веднага другата седмица щом се изкъпем самички с Любо как съм се справила  Peace Е, сигурно ще има малко екшън като за първи път, ноооо ще се сбориме няма да се даваме Я!  Wink
Tink   Hug Hug  Hug радвам се, че писа! Много е сладка Дара в мивката  Heart Eyes
delight   Hug Hug Hug слинга го поръчах от тук http://www.sling.bg/pozicii.html Ако искаш като дойде утре ще ти кажа как е на живо и дали съм доволна  Peace
IvAs   Hug Hug Hug пропорцията за захарта във водата е 5 гр. на 100 мл. - или 1 чаена лъжичка - така ми казаха и в клиниката и педиатъра после  Peace Не се притеснявай за акането - педи каза, че и веднъж на 24 часа е достатъчно. Ние до преди няколко дни на всяко хранене пълнехме пеленката. Сега ака 2 пъти на денонощие малкия.
ahoney   Hug Hug Hug да  Joy Joy Joy като има лайф значи 100% съм сама  hahaha Освен това вече имат и 24 часови дежурства в къщата...  ooooh!
Мъжа ми е Инженер на ПТС/Подвижна Телевизионна Станция/ и ако стане нещо с живото предаване да знаете кой е виновен  Mr. Green Има го във финалните надписи - веднъж го изписват Инженери , виднъж Екип ПТС... Той е Тодор Николов.

# 362
  • Враца
Ехо здравейте и днес от мен.
Свеки си замина и на всички вкъщи ни е сдухано,даже на малката.Усеща сякаш и цял ден мрънка.
Гледам ,че гворите за къпане.Аз си къпя Илиянка от първия ден сама.Свеки каза,че я е страх,защото е забравила как става номера,а и не иска ако стане нещо тя да е виновна.
Милата много ми помагаше,не ми се бъркаше и не даваше съвети.Тя е на принципа,че една майка знае какво е добро за детето.Майка ми от Гърция дава акъл по скайп:давай вода,слагай пудра на дупето,къпи детето във стаята и т.н. .И най-фрапиращото:Ти луда ли си да изведеш детето на шестия ден на разходка? ShockedВ отговор получи :Да такава съм,ти като си ми майка за 30 години сега ли го разбра?

Дари,Ахони нацелувайте си рожбичките от мен Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Тинк малката е страхотна сладурка Hug Hug Hug

Красита дано по-бързо се оправи малката гушни я от мен

Ами това е за сега отивам да хапна малко житце,че след малко отваряме млечния бар

# 363
veni_sasi я кажи по колко житце хапваш, че след като те прочетох вчера съм сварила една огромна тенджера и цял ден с това се храня  Party

# 364
о най после а се уредя да сена з амалко.краско цяла нощ и цял ден ме умори.спала съм само 2 часа Crazy много е неспокоен и вече предполагам че е от млякото.аз хапвам житце сварено с мляко но май вече ще го ям без млякото Whistling има много колики и ние сме така,само докато спим(ако спим)и ако яде и то спокойно че в повечето случаи реве и на циц..само тогава си трайка,ааа най голямото ни щастие и тогава пуска даже усмивки е когато го сваля гол,е тогава му е голям кеф.смятайте тогава по колко пъти на ден сме голички,направоооо голям голищар е този моя пикльо hahaha

ахони може ли да ми кажеш как даваш еспумизана и биогаята заедно.всмисъл дозировка,кога по колко пъти и т.н.благодаря предварително Hug
делайт браво че сте се прибрали,дано вече удържате положението и митенцето да не се разболява вече.
краситка съжалявам че сте на антибиотик много добре те разбирам,дано се оправите бързо.
челси хич не се притесняваи за килограмите мила,ч виж какви красавци си рдила,а после като проходят да видиш как ще се вталиш Hug
тинк много е сладинка малката и как сладко си лежи Hug
вени Hugдари ще се справиш сигурна съм,ти си много упорита а пък и за малките ни съкровища на всичко се научаваме.аз немога да го къпя малкия понеже още от бременността едната ръка много ме боли и даже едва се трумкаме по цял следобед когато е по неспокоен и за сега тази превилегия е на мама.
ами забравих вече какво друго щях да пияша но за сега това е от мен,гуш за всички

# 365
  • Варна
Искам да попитам вие гладите ли в стаята където е бебо?  newsm78
Моята майка ми каза, че не е хубаво заради рахита.
Чували ли сте нещо подобно?

# 366
  • Враца
Карамелче не съм следила колко ми се събира за деня.Като ми се прияде нещо хапвам житце,за десерт примерно пак.При мен ефекта е след около половин до един час след като съм го яла.
Направо усещам как ми се пълнят гърдите.Пия и успоредно с това и чая на ХИП и доста други течности.Но определено житото ми действа най-добре.Ще се радвам ако и на теб ти помогне,с моята мишка сме само на кърма като в 90% от случаите изяжда само едната гърда и и стига

Ени  Hug Hug Hug

Хелена аз не гладя в стаята при нея,но не заради рахита,а защото много се овлажнява въздуха от парата.А това за рахита не съм го чувала

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 20:02 от veni_sasi

# 367
Момичета аз се опитах да кача малко снимчици.Дано съм се справила.
http://krasinka86.snimka.bg/baby/krasinka86.489851
Честита дъщеричка на Декрио.Да ви е жива и здрава малката принцеса.Многа да рава мама и тати.Бързо възстановяване на теб мила а на тати наздраве

# 368
Здравейте мами
много рядко имам възможност да пиша тук
ако може да ни добавите на първата страничка - имам си дъщеричка Маги, роди се на 16-ти март, с тегло 3700
за сега сме сме само на кърма, и ако по-късно ме остави за малко ще пиша по-вече за нас
За сега лека вечер

# 369
  • До хладилника, който обичам
Да се отчетем - днес бяхме на консултация и за 1 месец сме порастнали 4 см и 920 грама! Вече сме цели 53 см и 3700 гр! Аз се притеснявах дали и е достатъчно кърмата и доки каза, че щом толкова много е наддала даже и е повече от достатъчно! Даже каза да и даваме повечко чайче между храненията, че се движи в горната граница и да похапва по-малко кърма. По този повод искам да се обърна към Бу - моля те, прочети предишното изречение... Дали да давам наистина чай, за да може Дара да не яде толкова кърма? Аз кърмя на поискване, понякога дори повече от 8 пъти на ден, тъй като малката понякога заспива на гърдата и след 1 час пак е гладна. Освен това, в повечето случаи кърменето е единственото нещо, което я успокоява (а тя ако не спи или не суче винаги реве) - биберона го плюе веднага и почва да кашля и да се дави и затова не и го даваме. Видях, че си писала да се дава след ядене, а докторката ни каза между храненията, точно с цел да се пълни стомахчето. Аз мислех, че бебетата сами си регулират калориите, когато са изключително кърмени и мисля да не се водя по съвета на педиатърката... Какво мислиш по въпроса?

Тинк, ти си усещаш най-добре нещата Simple Smile Ако кърменето я успокоява, кара нея и теб да се чувствате добре и спокойни, бебето си расте чудесно (920 гр е съвсем нормално наддаване Wink), дали искаш да замениш полезната кърма с чай?
Ако си гладна, а вместо това ти дават чаша чай - пиеш, залъгваш се, но освен ако целта не е да отслабнеш, дали ще има полза някаква от този чай?
Бебетата наистина сами регулират калориите. Има бебета на кърма, които наддават много в първите месеци (1,5-2 кг на месец дори) - и все пак дори те забавят темпа на наддаване след първите месеци, а обичайно към годинката по ръст и тегло не се различават от връстниците си - особено като почнат да се движат и да са активни, бързо догонват останалите бебета и стават стройни Simple Smile

# 370
Бу, безкрайно съм ти благодарна!  HugПотвърди и моето вътрешно усещане. Peace Няма да измъчвам детето с диети!  Naughty Crossing Arms

Последна редакция: ср, 07 апр 2010, 23:39 от Tink

# 371
Здравейте и от нас! Честито на всички нови майчета и да се ви живи и здрави дечицата!
Ние сме добре. Растем и хубавеем. Коликите продължават в пълна сила. Аз както бях казвала и преди давам Инфакол на всяко хранене, Колийф също на всяко, а Био Гайа веднъж дневно сутрин преди ядене и да ви кажа сме по-добре..да не ни чуе дявола Praynig
Освен това купих чай от резене, който действа добре. Аз самата цедя и давам от шише , но нямам много мляко. цедя се за всяко храрене по 1 час, направооо ooooh!, но така е и един път на ден сме на АМ, защото не стига.
Искам да попитам Бу - аз се цедя и прибирам кърмата в стерилизирано шише за хранене, само че отгоре с твърда капачка, а не с биберон. Така престоява от три до шест часа и след това затоплям в уред за затопляне преди самото хранене. Но понякога малкия изведнъж пак заспива и аз вече съм затоплила кърмата...в този случай како да правя да я върна в хладилника и по-късно пак да я затоплям или да я оставя на стайна температура и колко време може да стои на стайна температура?
Много плаче малкия и на мен много ми е жал, а и съм още доста нервна и ми е много криво без да има особена причина и си плача и това е, но знам че ще мине Praynig
До скоро!!!

# 372
Искам да попитам Бу - аз се цедя и прибирам кърмата в стерилизирано шише за хранене, само че отгоре с твърда капачка, а не с биберон. Така престоява от три до шест часа и след това затоплям в уред за затопляне преди самото хранене. Но понякога малкия изведнъж пак заспива и аз вече съм затоплила кърмата...в този случай како да правя да я върна в хладилника и по-късно пак да я затоплям или да я оставя на стайна температура и колко време може да стои на стайна температура?

Здравей, Krischeto Simple Smile Ако не възразяваш ще ти отговоря вместо Бу.
Не е правено подробно изследване, което да определи дали е безопасно да се дава на бебе кърма, която е останала от предишно хранене или мляко, което е било затопляно вече, но не е било използвано. Много експерти по лактация са съгласни, че мляко, което не е изпито на едно хранене, може да бъде предложено още веднъж, преди да трябва да се изхвърли.
Някои експерти считата, че кърмата, която е била затоплена, но не е използвана може да бъде затоплена още веднъж, но не и повече пъти заради намаляването на някои от нейните ценни имунологични свойства. Тя следва да се съхранява в хладилника и да се използва не по-късно от 4 часа след това.
Най-добре е изцедената кърма да се съхранява на порции от по 60-120 мл, за да се избегне разхищението й. Малки порции също така се размразяват и топлят по-бързо.
Ако искаш повече информация относно съхранението на кърмата би могла да прегледаш указанията за съхранение на кърмата, публикувани в Библиотеката на кърмаческия форум. Там има преведени 2 интересни статии с приложена таблица за бърза справка относно температурите за съхранение и времето  Peace

# 373
Здравейте, май само аз си пиша през ноща, но така е с 2 бебета. Досега приспивах Ицо ( 1 час), сега е време на Филипчо да папка и го чакам, чувам го, че се пробужда. Вчера им сложиха имунизациите и доста ги заболя милите ( в двете крачета и с огромни игли). Милите цял ден са спинкали и имаха температура. Аз легнах от 5 до 10, че знаех, че цялата вечер ще се обърка, както и стана. Вчера горките деца бяха като хипнотизирани. Слава на Бога няма реакции. Praynig
Тинк, много се радвам, че се появи. Hug
Вени-Саси, радвам се, че и ти се появи. Hug Моята свеки Слава на Бога още е тук. Май месец си тръгва. Юни ние си идваме за малко, а после тя пак ще дойде за 6 седмици, така че ще имам помощ. Защо премахнаха в закона майчинството на бабите. Много тъпа държава. Моята свеки обеща преди години ако дойде внуче да си вземе майчинство, а сега вече не може. Пък е млада още и мама е млада. Аз не искам друг да ми гледа децата, но с близнаци си трябва помощ. Цецилинката как ли се справя милата, дано да има помощ.
Много ми липсва Мамма, Маринексчето, надявам се, че скоро и те ще имат възможност да пишат. Hug
Даридка, Енийка. Феникс, Ахони, Калитата, Марисса, Нинчу, Янинче, Крисче, Тинче, Звездичка, Слънчице, Красита и всички мамита,  Hug
Мама-Ив, много ми липсваш, ама с бебенцата е разбираемо по-рядко да имаме възможност да пишем, но по-добре рядко отколкото да не пишем. Hug
Дари, май за къпането по-лесни ще ти е в мивката като Тинк, защото така не се нуждаеш от човек който да ти полива за изплакването. Ние нашите първо го повиваме с хавлийките. Надвесваме ги по гръб над ваничката измиваме главичките, аз помагам с изплакването. После подсушаваме главичките и ги връщаме в коритото. Първо коремчетата и тн. после гръбчетата и дупетата. Тати Ванчо си ги държи на китката като прекарва палец и показалец пред мишничките им. Аз помагам с едно шише за изплакването. Но за тази процедура трябват май двама. В мивката ми се струва по-лесничко ако си самичка. Успех Heart Eyes
Яниниче, младичка си а се справяш се страхотно с бебе Георги. Hug  

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 05:26 от 4elsy

# 374
  • Враца
Добро утро душички. Аз рано рано да се включа с една огромна молба- Стиснете пабчета милички днес ми е държавния изпит и съм адски притиснена. Видях че сте обсъждали лохиите мойте спряха на 25 ден и даже на 41 ден си ми дойде цикъла нормално 5 дена с тази разлика че мина само с болки в кръста без ужасното раздиране долу ниско.Дано така си остане.Челси миличка просто не мога да си представя какво е при теб.Ти си номер едно.  Hug Да в икажа Сами започна да се плюнчи мислех че е рано и че бъркам но няма шега от няколко дни си има стабилно слюнка и се чуди какво да я прави милия.Аз си го къпя сама когато тати е на работа до късно. Слагам го във ваничката и така като първо сипвам повечко вода вътре да има с какво да го плискам.После с една ръка обливам обръщам гръбчето и главичката и пак така.Е малко при обръщането натежава на ръката докато го оправя ама няма начин.Да се похваля от два дни дребосъка се буди само в един през ноща да хапне и после чак в 6 сутринта. Но пък през деня яде на два часа почти и е много нервен.Имаше още нещо което исках да напиша ама пусто излезе им от главата. Честита рожба на Декрио да и е жива и здрава .Нацелувайте бебеоците от мен всички и ви гушкам.Сега изчезвам че екшъна с подготовката на мама да излиза и на дребо сутрешните ондулации е просто на 6.

Общи условия

Активация на акаунт