Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 650
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Добро утро и от мен Декрио честита дъщеричка много да ви радва да расте жива и здрава и много щастлива Simple Smile)
Вчера бяхме много неспокойни направо имам чувството че това дете беше решило да ме прави луда, не искаше да спи, ако заспи спи по 1час максимум като междувременно почва да се криви и да се напъва ни капки помагат ни нищо Simple Smile
Мен пак ме почнаха зъби, че снощи баща й я гледа аз ходих на зъболекар, беше се справил чудесно като се върнах детето спеше, а преди да тръгна я нахраних и така му я оставих будна, милата го държала да я люлее в кошарата 1 час Simple Smile))) че даже му хванала чалъма тати кога да я вземе на ръце Simple Smile))))
Днес сме на първата консултация малко ми е притеснено и нервно щом се върна ще пиша как е минало и какъв е резултата от това лакомо ядене Simple Smile
Посреднощ пак си се буди за ядене спи по най-много 4часа но като се събуди не може да изтрае и 2мин докато й сменя памперса Simple Smile
Аз все още имам локхии вече са съвсем съвсем малко и дано скоро спрат, исках да питам какъв период от време е нормално да не ми дойде цикъла - да знам кога трябва да се обърна към гинеколог. Този който ми следи бременността каза че няма нужда да ходя на профилактичен преглед понеже съм нямала шевове....затова към вас се обръщам Simple Smile)) Още нещо щях да питам, ама пустия ми мозък забрави по-късно пак ще пиша.
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug ревнахме за глад отивам

# 376
  • До хладилника, който обичам
Искам да попитам Бу - аз се цедя и прибирам кърмата в стерилизирано шише за хранене, само че отгоре с твърда капачка, а не с биберон. Така престоява от три до шест часа и след това затоплям в уред за затопляне преди самото хранене. Но понякога малкия изведнъж пак заспива и аз вече съм затоплила кърмата...в този случай како да правя да я върна в хладилника и по-късно пак да я затоплям или да я оставя на стайна температура и колко време може да стои на стайна температура?

Здравей, Krischeto Simple Smile Ако не възразяваш ще ти отговоря вместо Бу.
Не е правено подробно изследване, което да определи дали е безопасно да се дава на бебе кърма, която е останала от предишно хранене или мляко, което е било затопляно вече, но не е било използвано. Много експерти по лактация са съгласни, че мляко, което не е изпито на едно хранене, може да бъде предложено още веднъж, преди да трябва да се изхвърли.
Някои експерти считата, че кърмата, която е била затоплена, но не е използвана може да бъде затоплена още веднъж, но не и повече пъти заради намаляването на някои от нейните ценни имунологични свойства. Тя следва да се съхранява в хладилника и да се използва не по-късно от 4 часа след това.
Най-добре е изцедената кърма да се съхранява на порции от по 60-120 мл, за да се избегне разхищението й. Малки порции също така се размразяват и топлят по-бързо.
Ако искаш повече информация относно съхранението на кърмата би могла да прегледаш указанията за съхранение на кърмата, публикувани в Библиотеката на кърмаческия форум. Там има преведени 2 интересни статии с приложена таблица за бърза справка относно температурите за съхранение и времето  Peace

Към изчерпателния отговор на Else мога само да добавя, че много майки предлагат храна на стайна температура - има бебета, които ще харесат и ще ядат така. Някои деца харесват охладена храна (кърма), включително от хладилника; други - на стайна температура; трети - затоплена. Струва си човек да пробва и да разбере неговото дете какво ще хареса  Grinning  Може да се окаже, че няма против да яде мляко на стайна температура и тогава няма да има притеснения за затопляне-охлаждане-неизползване на ценната кърма Simple Smile

# 377
Wola, имаш моите палчета и тези на близначетата Praynig
Качих малко снимки. Вашите са страхотни. Хайде аз си лягам, че свеки дойде. Hug

# 378
Бу, Еlse, благодаря ви. Това доколкото разбирам, а и прочетох материалите за съхранение, означава че като се изцедя например в 7 сутринта, мога да държа кърмата за следващото хранене в 10 часа на стайна температура, без да я слагам в хладилника, без да й се убият полезните съставки. Аз я държа направо в шишето, от което ще го храня.

Да кажа и аз за памерсите - пробвах всичко, но откакто сложих Huggies съм много доволна, и Либери и Памперс ми изпускаха няколко пъти.
Майчета, които се цедите и даватеот шише, как го правите - цедите се преди всяко хранене непосредствено и давате прясна кърма или всяко хранене за следващото и в хладилник?

# 379
Добро утро!Да кажа за изцеждането-може да се изцедиш и да даваш напрово изцедената кърма а може и да даваш от предишния път изцедената и тази да я изцедиш за  следващото хранене!  bouquet

# 380
Wola, стискам палчета Praynig Peace Hug
didipeicheva, стиснати палчета и на теб Peace Hug
4elsy не съм много сигурна, но мисля че има прогама на социалното министерство именно за майки с близнаци - бабата може да помага, като условието е да не е пенсионирана, само че трябва да потърсиш в сайта или майка ти да се поинтересува тук какви са условията, това ми го бяха казали миналата година та не съм сигурна колко е валидно към настоящия момент, но  все пак може да се провери  и ако е така -все си е вариант:peace: Hug
всички бебчета са страхотни Hug

ние днес също бяхме на първа консултация, младежът е качил 1600гр. и е пораснал със 7 см

# 381
Здравейте,
Wola стискам палци за държавния изпит  Praynig
Didipeicheva, дано първата консултация мине добре и да се окаже, че мнооооого сте пораснали Simple Smile Да си призная и на мен ми е притеснено от срещата с кантара следващата седмица.
Krischeto, аз цедя и давам непосредствено преди хранене. През ноща обикновенно се изцеждам в 12:30, а малката се буди между 1:00 и 3:00. В такъв случай прибирам кърмата в хладилник и я стоплям, когато малката се събуди. Да си призная веднъж ядена кърма не ми се е налагало да предлагам втори път, защото аз цедя по около 40 мл на ядена и винаги започваме с нея.
Аз бих искала да Ви попитам дали давате биберони-залъгалки и ако да оставяте ли бебчетата да спят с тях? Аз винаги го вземам след като заспи, а не съм сигурна дали е редно.
Спорен ден!

# 382
Здравейте, милички HugАз вчера изобщо не можах да стигна до форума.Първо се бях разшетала из къщи и естествено се претоварих.Заболя ме операцията, кръста, гърба, абе гадна работа.После за мой късмет Симона ми разказа играта с ревове.Направо ме побърка.От 2 дни много реве и почти не се успокоява.А вчера и толкова много искаше да яде.През ноща поспахме мъничко и в 6 след като я нахраних като взе пак да реве ъм 7.Побърках се.Взех я при мен в леглото и няма, и няма..Не се успокоява.Накрая чак баща й като дойде от другата стая/че нещо се притеснява, че е изтинал/ и легна при нас веднага спря да реве и като я погали малко и заспа.Чак болно ми стана, че  при мене се къса от рев, а при него винаги се успокоява.Признавам си, че си поплаках от това.Почнах да се чудя дали аз не правя нещо както трябва.Направо имам чувството, че за нея аз съм само източник на храна и нищо повече.Много ми е болно CryДано не съм натоварила никой, но знам че само вие ще ме разберете.
Пожелавам ви слънчев и усмихнат ден.Аз днес се чудих дали да не изведа малката за 20-30 мин. на разходка, ама май ще я изкарвам още ден-два на терасата и тогава.Поне на 2 седмици да стане.

# 383
  • София
Здравейте.
eniq, Еспумизанът давам както преди – преди всяко хранене по 25 капки. Биогаята веднъж 5 капки преди хранене и после давам еспумизан. Но не се води от мен, че от снощи Вики е с нечовешки колики. Не знам вече какво да я правя. Аз ако започна да се ограничам повече ще спра въобще да ям, толкова внимавам какво приемам.
Делайт, радвам се че сте добре и вкъщи. Hug
Тинк, страхотна е Дара.
hellena, какво е общото с рахита? Аз гладя само в стаята, защото въздухът е много сух и от парата на ютията се овлажнява много добре.
krasinka86, голяма е сладурана.
ian4eto, честито. Да ти е жива и здрава!!!
wola, стискаме и двете с Вики и вярваме, че ще се справиш перфектно!!! Hug
kali 7, браво на вашия юнак. Все така да расте!!! Hug
Didipeicheva, стискам и на вас палци за първата консултация.
tincheto, разбирам те напълно Hug. Аз също се ядосвам, че Вики по-лесно се успокоява в чужди ръце, а не в моите, но когато не ме е виждала известно време и после се поява прави толкова щастлива физиономия, че съм сигурна че ме обича. Мисля че просто от мен като нейна майка иска повече и затова повече плаче понякога.

# 384
  • София
някоя мама може ли да ми обясни в какво се изразява кризата на растежа и дало може Вики сега да я изживява - реве много, яде повече, има повече колики?

# 385
  • София
Още един въпрос. С какъв препарат перете и изпира ли наакано? Аз пиера с Сано Максима и сега си гледам прането и ми се плаче. Нали ви се оплаках, че няколко памперса пропуснаха, та сега имам дрешки с петна. Този препарат (най-скъпия) никаква работа не върши - търках на ръка малко, киснах дрешките половин ден преди да ги пусна в пералнята на 60 градуса и пак са мръсни  #Cussing out.

# 386
  • София
ahoney, аз пера с Тео Бебе. Бях скептична към него в началото, но се оказа, че всичко изпира. Само на 40 градуса ги пера.

Виждам, че сте обсъждали въпроси за изцедената кърма. Чудя се когато излизаме навън и например искам да я храня в парка, може ли да си нося изцедена кърма - няма ли опасност да се вкисне. До сега само веднъж сме пробвали, но не посмях да я нахраня с кърма, а взех АМ и гореща вода и ги смесих непосредствено преди храненето.
Аз до сега доста кърма изхвърлях, не знаех че може толкова време да се съхранява в хладилник  newsm78 Моята лекарка ми каза до 18 часа в хладилник, а в статията от кърмаческия пише 8 дни   Shocked

# 387
Аз също пера с Тео Бебе, но петната не излизат. Първо ги пера на ръка и после в пералнята с останалите дрехи. Имам приятелка, която пуска дрехите първо с Вениш  на кратка програма и после на пълна с бебешкия прах и омекотител, но нейната принцеса е на годинка вече.  Аз още не съм пробвала този вариант, защото става въпрос за две,три дрешки инцидентно, но когато бебка порасне и започне да се цапа повече сигурно ще премина на този вариант.

# 388
Привет и от мен  Hug

Ahony, аз също пера със Сано Максима, но преди това натърквам с бебешки сапун петната и ги накисвам за известно време. Пера ги на 40 градуса.
Не знам точно в какво се изразява кризата на растежа, но от няколко дни Ева също плаче по-често и има повече колики, иначе прави по-големи паузи между храненията - 2:30 - 3:00 часа, а доскоро огладняваше на 2 часа и по-малко. Дано скоро да отмине този период, че ми е много мъчно като нищо не мога да направя, за да я успокоя.

Поздрави на всички!

# 389
По въпроса за храненето в парка, аз се престраших и си я кърмя. Мисля, че няма нищо срамно в това да си накърмиш бебето. Естествено правя го дискретно, намирам си подходящо спокойно място. Има специални покривала за кърмене като това, но не знам в България дали се продават. Ако не намеря, мисля да си ушия, мисля че не е много сложна изработката.

Общи условия

Активация на акаунт