Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 612
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Добро утро и от нас. тази сутрин Вики ме събуди с вик  Shocked Беше наакана и гладна, но така скочих, че свят ми се зави.
Lena R, много съжалявам за проблемите ти. Свеки не може ли да си вземе няколко дни отпуска да ти помага? Дано скоро се оправите.
Мама ив, радвам се че са ви харесали песничките. Аз не харесвам цялата серия на медикс, много я хвалят, а азз всичко, което съм пробвала е било боклук.
За пентаксина много лошо се е получило. но пък доки каза, че ще бъде по зк само за деца, ридени след 01.04, т.е. а нашите не. може да се оплачем някъде. ще говоря с моята аптекарка и тя ще ме уведоми, когато го пуснат и ще ви кажа.

# 646
Добро утро мами!
Бебка спи омаломощена от снощи и седнах да ви прочета. Ние бяхме в голям екшън снощи. От 18.00 до 22.00 ч. рев с изключение на половин час сън, резултат от дълго приспиване. Пак се дърпаше от гърдата и не искаше. Памперсите и ми се видяха по-сухи и беше прескочила с аки веднъж, което е нетипично. Притесних се, че остава гладна. Ревеше постоянно, а не като от колики. Към девет се обадих на док. Тя каза да меря температурата в дупето (нямаше) и цвета на акито нормален ли е. Каза, че ако има проблем с ушички, коремче или е настинала, няма да е само рев, а ще има и др. показатели и щом няма, да дам водичка, капки за колики каквито има  и да я успокояваме. Дара не искаше вода (тя не пие), но след половин час се унесе и през нощта беше по-спокойна. Замалко бяхме хукнали по нощите на дежурен лекар, бях и взела вече космонавтчето. Мъж ми вече каза да не ям чесън и кромид, въпреки, че Бу писа, че може, спряла съм пр. мляко и май ще спирам киселото, варивата и не знам вече.
марисса , мен също ме вълнува цвета на очичките, т.к. аз съм с кафяви, а на мъж ми са сини. Засега на бебка са средно светло синьо сиви, като в центъра са по-светли  и е само на кърма. Някой знае ли това кафяви очи ли ще бъдат или сини, или не се знае още?
slun4o, браво на Дара, колко е пораснала и е героиня да не плачка! Това ваксината за втория месец ли е? Май не е проблем да се намери, не сме я търсили още, предупредиха ни, че е 60 лв. и се бие три месеца.
Прочетох Карамелче какво е написала за Пентаксима. Чудно, педиатърката каза, че ние го купуваме. Те трябва първи да са информирани. Като е така, няма да бързаме да се имунизираме и без това не бързам. Както разбирам от Ахони, ще си я платим ваксината и то на три пъти. Мнооооооого  нечестно и скъпо.
Vasilia, привет! И на нас ни казаха контактен дерматит. Мажа с отвара от смрадлика и май изсветляват петната. Започнаха като червени пъпчици, които се разливат в червени петна и слизат от личицето към гърдичките. Сменихме скоро и праха за пране.
Ле ле, Lena R, наистина една серия ви е започнала. Лошото идва по три, така че няма повече нищо лошо да става (2 бр. шарка + колелото). От тук вече само слънце и усмивки! Кураж!
Ахони, сега пък хрема. Дано бързо да мине!
4elsy, точно като теб не сменям памперс към 1 ч. и няма смисъл, защото Дара като спи май не пълни памперси и го сменявах преди почти сух.
Не мога да повярвам, успях да ви прочета, закуся и отговоря. Бебче Дара ми е слънце тази сутрин. Пу пу пу
Приятен и слънчев ден, мами!

# 647
  • София
Mama Da, нямаме хрема  newsm78
За очичките и аз постоянно се чудя. Моите очи са сини, въпреки че родителите ми, брат ми дори бабите и дядовците ми са с кафяви и цял живот хората са ми пожелавали и моето дете да е синеоко. Мъжът ми е със зелени очи, но пък не се знае аз какви гени точно нося. За сега очите на Вики са наситено сини, дори стават по светли или тъмни според небето както правят моите, но не смея да се надявам да си останат такива, за да не се разочаровам. С риск да прозвучи много самонадеяно цял живот хората са се възхищавали от очите ми и така ми се иска Вики да е наследила това от мен, за сега формата и точно като моята, остава да изчакаме малко и да разберем за цвета. Praynig

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 09:40 от ahoney

# 648
  • Сред обкръжението
Добро утро и от нас мамита!

Да се похваля тази нощ и ние поспахме. Направихме едно хранене в 22 ч., а следващото чааак в 5,20 ч. После в 8,30. И то без добавки.  Grinning

Мамо Ив, Не сме правили пробно кърмене, а и док не предложи - той просто беше сигурен, че Боби е гладен и кърмата не му стига. Аз обаче реших малко да не го слушам Embarassed Другата седмица сме на преглед и ще ни бият ваксината - тогава ще видим как е наддал. Сега го дохранвам само, когато видя и съм сигурна, че не му стига. Както казваш той тогава изяжда ръце, ръкави, всичко което достигне. Засега се справяме с дохранване веднъж на няколко дни и то в следобедните хранения. Явно тогава ми е по-малко кърмата.

Марисса Боби се роди с черни очи. Ама наистина черни. Сега вече са му кафяви.

Gugalinka Много неприятно. Дано се справиш бързо с недоразумението.

Василия Дано бебче бързо да влезе в ритъм и покрай него и вие  Hug

Lena R   Hug  Cry

# 649
добро утро и от мене.докато ви изчета и си изпих кафето.
мойте лохии бяха до 40 ден ,но мн слаби ,даже си ходих с ежедневни превръзки.вчера ми дойде цикъла,но и той засега е мн слаб,да не казвам почти никакъв.
нашите очички са сини все още,макар че съм я кърмила само 1 седмица,аз съм с тъмно кафеви,баща и с кафяво-зелени,но в неговата рода имат сини очи и много ми се иска Миша да е със сини очи.
вчера купих памперси на Пуфис 3-ка,бяха на промоция и днес ще слагам от тях да пробвам как ще са.
гледах снимчиците-ама те много са пораснали всичките бебенца и са много сладки.
Лена много неприятно това с варицелата-дано скоро да се оправите.
вера бяхме пак на преглед-е тез секрети неискат да си ходят,уморих го това дете от капки.изписаха ни тобрекс,антибиотични са,дано вече те да помогнат.
ние ядем по 120 гр 6 или 7 пъти.
тя в началото беше много лакома,но сега малко се поуспокои Laughing на 30 април сме на консултация.
 Hug за всички ви.

# 650
ахони, няма начин дете на светлооки родители да е с тъмни очи (нямат доминантни гени),само обратното е възможно.Вики ще е светлоока Peace

За очичките - На Никола от самото начало му бяха сини очите, но ясно сини, а не мътни.Мътните очи се променят.На Валери му бяха сини, но не бяха бистри и аз бях убедена, че ще станат кафяви.Само че взеха, че се избистриха и много ще се учудя ако потъмнеят.Аз обожавам сини очи, но се бях настроила едното ми дете да е със сини другото с кафяви...

Евче, според моя педи до 3я месец месец се променят като цвят след това като нюанс.Има една тема, в която една дама твърди, че до първата си годинка е била с небесно сини очи и после са станали кафяви - аз това не го вярвам  Laughing Започнах да не сменям памперс, защото не ми ака вече през нощта

Лена, много неприятно, дано му се размине на беби Hug

моата информация е, че всички родени 2010 са по новия календар, а още не се знае дали ще има пентаксим за реимунизацията на родени 2009

# 651
  • София
eniq, rali_bt , благодаря момичета, той снощи сам се изака.  Ще имам в предвид съветите ви, ако се наложи.  Hug

# 652
Добро утро  Hug
Ние се готвим да излизаме, само дано не се развали времето докато се натуткаме по обяд.
Аз имам проблем с памперсите.Минах на 3-ка, защото Божидар преди повече от две седмици тежеше 5200, обаче страшно много ми пропускат.Направо е нещо страшно кръста му е вечно опикан от страната на която лежи.Не мога да разбера къде е проблема - големи ли са му, аз ли не ги слагам както трябва.... newsm78

За Пентаксима и на мен педиатъра ми каза да го купувам, защото всичко около ваксините е пълна каша, но е факт, че в момента е изтеглен от аптечната мрежа.На мен ще ми трябва за 27-ми и ще видим до тогава как ще се развият нещата.

Божидар яде по 110-120гр. кърма и по 100 АМ, явно сухото мляко му идва тежичко.Прави пауза през нощта от 6-7 часа и веднъж на ден яде само по 50гр.

Моя синковец май има крусти по челцето между веждите.Не съм сигурна дали е това обаче кожичката му е една такава загрубяла и одебелена.Не знам с какво да ги махна-мазах със зехтин, но без особен ефект.Крем за крусти имат Мустела, но нали им е спрян вноса, абсурд е да го намеря.Давайте някакви идеи  newsm78

# 653
ивас ,ако детето си ака по веднъж на ден не го мъчи с разни тернометри.
ние акаме само по веднъж и то от почти самото раждане.
ако вече не се изходи няколко дена пробвай с по драстични мерки.

# 654
  • София
Добро утро!
Относно ваксините, моята информация е като на Марисса, че на всички бебчета родени през 2010 ваксината ще се осигурява от Здравната каса, но друг е въпросът, че още не е подсигурена навсякъде и ще се наложи ние да си я купуваме.
Педиатърката каза, че ще ми се обади преди следващата консултация да ми каже имат ли ваксината или да си търся аз.
И ние от онзи ден сме на Памперс 3-ти размер, съвсем малко му е широчък, но с темповете с които расте това дете до седмица ще му е перфектен.
На Коко очичките бяха сини като се роди, сега обаче потъмняват, цветът е нещо средно между тъмно синьо и сиво, но още са мътни. Интересно ми е какви ще станат в окончателен вариянт.
ahoney, наистина имаш страхотни сини очи, благородно ти завидях, когато се запознахме. Дано и Вики има твоите очи. Peace

# 655
Здравейте момичета,

И мие сме със сини очи , но ми се виждат по-бистри, незнам дали ще останат такива, но са едни наситено синьо, а вътре черни. Иска да ви питам нещо за оченцата. Моя момък му се появяват гурелчета на едно око. Капах капки Торекс, но пак му гурелясва окото след сън. Има ли някой такъв проблем и какво са ви казали на вас педиатрите. Изчиствам гурелчетата с превалена вода, но се чудя до кога ще сме така и от какво може да е. Четах за запушени слъзни канали, но пише че симптомите са да сълзи окото, а нашето не сълзи чак толкова по една сълзичка да му потече, не повече, и незнам дали става дума за запушени слъзни канали и дали ще се оправи от само себе си, че не ми се иска лекарска намеса и упойки за сондиране.

Моля споделете опит

# 656
цветослава за оченцето бих ти дала съвет да го почистваш със сребърна вода и да капеш кърма ако се кърмите Simple Smile Нищо не ти пречи да правиш масажче не окото, щом си чела из темите предполагам си разбрала как се прави. На Никола също му гурлясваше и така се преборихме  Peace дано му е добре оченцето вече. А за слъзните каналчета ако има проблем и правиш от сега масажче шанса да се отпуши само е много голям, защото всичко им е още много нежно на мъниците  Hug

# 657
щастлива съм-как се прави това масажче на окото?
на нас едното ни око е по навлажнено от другото .

# 658
  • Варна
Относно очичките и на Сияна са тъмноо сини надявам се да си останат такива. Аз съм със зелени мъжа ми е със синьо-зелени Simple Smile) Аз до 2год възраст съм била с много ярко сини очи но след това са станали зелени, майка ми и баща ми са с кафеви надявам се малката да си остане със светли очи както каза и марисса няма как да станат тъмни Simple Smile))

# 659
  • София
Антония, благодаря  Hug
Мариса, при мен проблемът е, че не съм наследила очите от никого, защото единственият светлоок човек от рода ми е през 3 поколения от мен и е единствен, т.е. не съм спазила законите на генетиката и се смята, че е някакъв вид мутация и няма да я предам на децата си. Ама това може да са пълни глупости и Вики да си остане синеока. Ама пък ако й се променят очите няма да я върна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт