Април вече чука и всички малки МАРТЕНИЧКИ2010 са тука (1)

• 31 598
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • София
GodaiVa, http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=99cd1cb0de712984e … 9383f33a6177180f0
марисса, докато се кърмят децата имат една синя пелена на окото (ако може така да се каже). Вики определено я има и дори бялото е бледо синьо. НЕ знам на какво се дължи и дали е при всички, но се говори, че кърмените бебета са синеоки.
dekryo добре сте си дошли у дома!
veni_sasi честита месечинка!   bouquet

# 676
я ми кажете какво е общото между кърменето и цвета на очите?  Laughing Бих питала Бу,смин или елсе, но не икам да ги занимавам с щуротии...

Кърменето е невинно  Mr. Green Кърменето няма връзка с цвета на очите! Цветът е въпрос на взаимодействие между алелите на гените на двамата родители Grinning

# 677
Имам въпрос към Бу, Смин или Елсе: Аз съм със плоски зърна и в началото дъщеря ми не можеше да захапе и да суче както трябва. Затова акушерката ми ни даде силиконови зърна, с които кърменето ми е много лесно. От 1 седмица обаче се опитвам да ги махна и да привикнем вече да се кърмим без тях. Детето се справя горе долу добре, макар че често изпуска гърдата и трябва наново да се наместваме и т.н. Но мен страшно много ме болят зърната (първите 1-2 кърмения не болят, но колкото повече кърмения минават толкова повече боли). До такава степен, че не мога да търпя никакво докосване до тях, дори и дреха. Не са разранени или нещо такова, просто болят като ожулени (без да изглеждат ожулени). Върнахме се пак на силиконовите зърна, тъй като от болка без тях не мога да кърмя. Та въпросът ми е - нормално ли е да ме боли така? Уж следвам всички съвети и детето засуква правилно, а ако не е засукала правилно наново я слагам докато засуче, и въпреки това боли. Ако просто се опитам да пренебрегна болката, дали с времето тя ще премине, като ми загрубеят зърната? Ако продължа да кърмя със силиконовите зърна, това ще има ли траен негативен ефект върху детето и върху целия процес на кърмене. Да подчертая - искам да кърмя до към 1 годинка и ми е много важно да не вземем да се отбием преди това...

# 678
  • София
я ми кажете какво е общото между кърменето и цвета на очите?  Laughing Бих питала Бу,смин или елсе, но не икам да ги занимавам с щуротии...

Кърменето е невинно  Mr. Green Кърменето няма връзка с цвета на очите! Цветът е въпрос на взаимодействие между алелите на гените на двамата родители Grinning
не става въпрос за завинаги, а за периода на кърмене. Вики определно има синя "пелена" на очите.

# 679
Tink ти мажешли с нещо зърната си, купи си крем за зърна и ги мажи след всяко кърмене. Може би до сега понеже си била с силиконовите зърна зърната са ти изнежени и не са достатъчно еластични както при всяко начало на кърмене. В началото и мен ме боляхя зърната въпреки че ги мажех 1 месец преди да родя но от търкането при сучунето на Алекс докато станат по груби бяха доста чуствителни сега вече не се налага да ги мажа толкова често.
Ти ако искаш прави така мажи зърната всеки път но веднъж кърми със силиконовите веднъж без тях докато ти привикнат УСПЕХ

# 680
я ми кажете какво е общото между кърменето и цвета на очите?  Laughing Бих питала Бу,смин или елсе, но не икам да ги занимавам с щуротии...

Кърменето е невинно  Mr. Green Кърменето няма връзка с цвета на очите! Цветът е въпрос на взаимодействие между алелите на гените на двамата родители Grinning
да, и аз така ги виждам нещата Laughing

Ахони, тя има не, защото е кърмена Peace Никола не е имал, а е изключително кърмен, Валери пък имаше за кратко. Чудела съм се откъде идва този мит и реших, че това е защото поколението преди нас масово си е отбивало децата на 3-4 месеца, което съвпада с избистрянето на очите

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 16:44 от марисса

# 681
  • Враца
Здравейте милички. Вени честита месечинка. Да е жива и здрава малката сладуранка. Моя мишок днес ме направи луда. Мрънка през час иска да яде и вече е на доза 180 мл. над които се мота час време. Докато ги изяде и пак е гладен. Така ми се излизаше но в това мрачно време не посмях.Нощес се буди пак по никое време за ядене и сега така ми се спи че едва гледам. Кротна се сега дано да е за по дълго.Днес няма режим няма нищо. Отгоре на всичкото на мен ми се събуди алергията към слънцето от онзи ден и сега цялото ми лице  е на болезнени и сърбящи петна. От умората очите ми сълзят и става още по зле положението.Пък не мога да отида на лекар с този мрънчо. Баща му беше нощна и аз направих всичко възможно да поспи три часа като се прибра ама за мен нямааа. Така наоплаквах ви се сега да ходя да си оправям кухнята че от вчера чака.

# 682
здравейте мамита
добре дошла декрио  bouquet  с малката сладуранка
на нас днес ни биха втората ваксинка милия краско заплака чак до посиняване,но понеже много му се спинкаше бързо се успкои и заспа
на нас също още от началото ни гурдаляват очичките.изписаха ни капки и едното мина.капвах и кърма но едното все още си гурдаляви особено като спинка или като плачка.сега ще взема и аз да правя,масажче че взех да се притеснявам вече.
момичетата на които са ви били ваксиката дет е на 1 месец казаха ли ви нещо за къпане да не се къпе детето,че нашата нищо не каза,то не беше и нашата а нейна колежка но както и да е.аз мисля дас не го къпч за всеки случай newsm78
и ние тр да си го купуваме пентаксима,но какво да се прави.
вени честита месечинка на малката красавичка  bouquet

# 683
Tink ти мажешли с нещо зърната си, купи си крем за зърна и ги мажи след всяко кърмене. Може би до сега понеже си била с силиконовите зърна зърната са ти изнежени и не са достатъчно еластични както при всяко начало на кърмене. В началото и мен ме боляхя зърната въпреки че ги мажех 1 месец преди да родя но от търкането при сучунето на Алекс докато станат по груби бяха доста чуствителни сега вече не се налага да ги мажа толкова често.
Ти ако искаш прави така мажи зърната всеки път но веднъж кърми със силиконовите веднъж без тях докато ти привикнат УСПЕХ

Стелле, ами уж мажа с лансинох, ама от дъжд на вятър.  Embarassed Май ще почна по-упорито. То не само самото зърно ме боли ами и ареолата около него дето детето захапва... Май ще пробвам схемата веднъж със и веднъж без зърната и дано свикнеме, че ми писна от тия зърна - мий, стерилизирай... направо ужас!

# 684
  • София
eniq, след първата ваксина педиатърката каза да не къпем детето същият ден.

# 685
Здравейте,

поседните дни само наминавам и нищичко не пиша и виждам, че съм разтревожила Мама Ив, която винаги се сеща за всички, та сега спим и ще драсна 2-3 реда.

Ние имахме хрема, която уж преборихме, но нослето и още малко хърка и то само вечер, но педи каза че ще е така дълговреме да не се притеснявам ? !?
Иначе налини потвърдиха хидронефрозата на бъбречето, миналата седмица я водих на друг доктор, който пък я отрече, каза че са си в норма - тия ще ме побъркат и сега съм записала час за другата седмица притрети специлист та да видим кой крив кой прав? Това дете го побърках от доктори и капки за какво ли не.

Коликите ни се засилиха драстично към 6-7 седмица, нали тогава казват че е пика, дано да е отминал малко давам вече трети вид капки и втори вид чай -милото.

Днес бях на преглед и при гинеколожката /чаках 3 часа/, но всичко ми е наред матката се е свила все едно не съм била раждала и яйчниците са ми чисти.

И понеже се чувствам малко виновна че съм писала скоро ви качих малко по актуални наши снимчици да ни се порадвате:)

http://martenki2010.snimka.bg/baby/nashite-bebeta.470432.18227481

Айде до после че се разревахме Simple Smile
Поздрави на всички

# 686
Здравейте Simple Smile
Еня- на нас лекарката ни каза, че можем да къпем бебка без проблем и ние си я изкъпахме снощи Simple Smile
Лена- бързо да оздравяваш, много ми стана мъчно като прочетох, представям си какъв стрес е това Cry
Мама Ив, как си?
Декрю-добре дошла Hug
Бобитка,Звездичка-къде се изгубихте?
Мама Да   Hug
За Пентаксима нашата педиатърка каза, че се очаквало ваксината да е по Здравна каса чак от юни , а ние нямаме толкова време (прегледа ни е на 11.05).Ще я купим какво да правим, струва 61 лв май, но я няма никъде:( Ще пробвам и в Търново, но проблема е че трябва да се пренесе в хладилна чанта дотук,защото трябва да се съхранява на много ниска температура..Ще видим Sad
Аз се занимавам с бебешкия дневник на Дарето и това носи толкова добро настроение:) Всичко и съхранявам, един ден ще има да се радва, както аз на моят Simple Smile Hug
Момичета, какво направихте с пъпа на бебчетата?
Кога мога да махна яденето на бебка в 24?
Отивам да подготвям памперси,че оттука ми намирисва моята госпожица-хаха Joy

# 687
Суска, страхотна е Карина Heart Eyes Кой постави диагнозата, Буева ли?Стискам палци за трето хубаво мнение Hug

аз пъпчетата и на двамата си ги пазя за спомен Peace

# 688
Честита месечинка на Ичка и от мене, Вени!!!    bouquet     bouquet     bouquet
Tink   Hug съчувствам ти много за зърната  Hug Sad, защото и аз съм ужас с тях... Макар че не кърмя, а изцеждам с помпата... Мажи се с кремче, по възможност без отмиване /за всеки случай/ можеш да ползваш и подплънки за кърмачки, за да не те болят зърната при допир с дрехите. Че аз нищо не търпях до скоро да се докосва до тях  ooooh! Вече взеха да ми се оправят зърната след мазане с кремче и редуване на цеденето - веднъж на ръка, веднъж с помпата... Но пък кърмата ми взе да спира  Rolling Eyes ooooh!
Ще стискам здраво палчетата да се оправиш Тинк и да се кърмите с малката Дара до годинка, както искате  Hug Hug Hug
Четох, че обсъждате очичките - нашите са сини, като на тате и в началото бяха по-мътни и по-тъмни. Вече се избистрят и изсветляват и са си сини  Peace
Протичането на пеленките наистина става като са малко по-големички на бебчо. Ние ползваме Пуфис и за сега съм страшно доволна  Peace
slun4o Hug аз още не съм решила къде да "хвърля" пъпчето... Не знам какъв да му е късмета на малкия... Мисля си, че е малко глупаво да го хвърля в болница, за да стане лекар например... Наистина и на мен ще ми е интересно другите майки да споделят какво са направили с пъпчетата  Hug
Добре завърнала се на Декрю   bouquet

# 689
тинк мила аз първата седмица имах много болезнени зърна,макар видно да нямаше нищо.след всяко кърмене се мажех с лансинох и се оправих както казах вече за 1 седмица.дано редуването да помогне или поне да намериш нещото което да ти помогне че знам какво ти е Hug
аз също съм в чуденка за пъпчето и незнам къде да го хвърля newsm78
сусалинда много е сладинка малката,сстискам палчета  да е грешна диагнозата и да е добре принцеската Praynig
антиния,слънчо благодаря ви.аз му измих дупето преди защото не се бях стила за това и съм намокрила крачето.за сега няма нищо пък реших все пак да н го къпя за всеки случай Thinking
ние също си имаме бебешки албум но нямам никакво време за него а така ми се иска,е скоро и това ще дойде.гледам да запечатвам всеки важен момент за да може после да го попълня. Party
дари ти стимулираш ли по някакъв друг начин кърма освен цеденто.може да пийваш лактогонен чай и да хапваш житце Hug

Общи условия

Активация на акаунт