Отговори
# 165
Да но нали сме много съвременни...вече не се произвеждат живачни.....трябва да се радтърся из някой стар шкаф дали не останал някой читав...

# 166
  • София
galika, това че има проблем с ерекцията мъжа, ти не значи че ще има проблем и със спермограмата. Но все пак е добре да проверите. направете го най-добре в клиника по стерилитет, а не в обикновена лаборатория. А тези уж електронни термометри по 7-8 лв според мен са боклук, и аз имам, но не го ползвам....

# 167
zazzi...и аз се надявам да няма проблем със спермограмата...просто има много проблеми в работата и е голям работохолик....опитвам се да го откъсна от тях...гледам да не говорим за работа у дома...да а ще послушам съвета ти и ще открия добра клиника по стерелитет във в Варна...

а по отношение на термометъра...открих как се работи с дигиталния..ами термометъра се пъха под мишница както живачния пенепрдикулярна на мишницата.т.е. сама резервоарчето на живачния стълб да е под мишницата, а се пъха щелия под мишницата абсолютно но успоредно т.е. все едно го поставяте като, че ли ще ви бият инжекция под мишницата и го закривате целия с ръката, като го притискате, както с живачния...ох дано успях да обясня...малко съм многословна..но успях и днес съм с нормална температура 36,5 градуса..

не съм сигурно , но май на инструкцията е точно обяснено как се ползва...а аз я биях зтрила нещо.. newsm78

# 168
galika виждам, че и Зази вече е отговорила, но и аз да допълня. Проблем с ерекцията изобщо не означава, че спермограмата ще е лоша. Както и обратното за жалост също е валидно - може да е като тигър в леглото и да се окаже, че спермограмата му е с лоши показатели. Иначе всички добавки, които съм дала нагоре не са лекарства - а именно хранителни добавки, които повишават тонуса, подобряват качествата на сперматогенезата и не могат по никакъв начин да навредят. Ако искаш да си по-спокойна естествено можеш да се консултираш с лекар, но аз съм ги назначавала сама и определено резултата е налице  Wink.
При нас също нямаше видим проблем - спирмограмата на съпруга ми беше отлична, при мен всичко беше наред, но така и си мина година и половина, че и малко отгоре.
За тестовете за ОВУ мога да напиша научен труд. Мерих повече от 8 месеца ОВУ и ситуацията беше "тука има - тука нема". Изобщо не можех да хвана кога съм в ОВУ, накрая ходих 3 поредни месеца на фоликуметрия - там поне нещата са доста ясно видими. И установих поне при мен кое е било грешката и защо тестовете за ОВУ не са вършили работа. Аз ги правех или сутрин рано или вечер късно ( защото през деня съм на работа), освен това през деня поглъщам доста вода и се оказва че това също влияе върху отразяването на тестовете.
На тях пише - за да си най-сигурна в резултатите, теста трябва да се прави следобяд към 16 часа, като по възможност преди това да не си ходила поне 1 час и половина до ВЦ.
Сега виждам, че си от Варна - там има добри специалисти по стерилитет със сигурност - губи ми се името но има една жена и един мъж, които са много добри. Така че потърси клиника и най-вече опитай да създадеш такава атмосфера, че работохолика да се почувства по-отпуснат и наистина поне за няколко часа да спре да мисли за работата си.

# 169
И аз щях да й предложа да пробва с фоликуметрия- на мен ову тестовете са ми допълнително изнервящи / по половин час съм се зверила в двете чертички доколко са еднакви/ Shocked
Сега си поръчах един, който отчита на база слюнка, ама по-скоро от лиготия Whistling
Хубав петък на всички  Hug

# 170
Да момичета най-сетне втората чертичка при мен излезе контрастна.....просто не съм си ги правила достатъчно редовно...а що се отнася за спермограмата чакам любимия да му понамалее работата, че най-сетне да си направи спермограма...въпреки, че доколкото знам много време, за да си запази човек час за спермограма... ooooh!

# 171
  • Видин
Как сте, душичкиии? Hug

Аз прелитам петъчно да видя има ли новини от Бъни, но май още няма нищо Rolling Eyes

Най -сигурния метод за хващане на овулацията е фолуметрия Peace
galika, следващите 48 часа действайте Wink

Хубава петъчна вечер на всички! Hug

# 172
Момичета здравейте,помагайте със съвет моля ви!
 Накратко за какво става въпрос.На 11 април беше последният ми опит,от тогава са изминали 13 дни,вчера на 12 ден от кекса следобед ми се появи леко кафеникаво зацапване и си помислих,че ми е дошло, малко по-рано(трабва да ми дойде на 25-26 април).До тук нищо обезпокоително,но зацапването нито се засилва нито изчезва.Случвало ми се е преди да ми дойде да започва с леко кафеникаво течение,но само в началото.Дали ако направя тест ще имам някаква яснота,или е още много рано,или просто ме връхлита М.?
Пия аспирин протект и фолиева киселина,но снощи пропуснах приема на аспирина.

# 173
Купче, според мен си направи тест - нищо не губиш. Ако си бременна мисля, че ще отчете - все пак сме съвсем близо до датата на предполагаемата М. Аз си направих тест 1 ден преди очакваната дата и се оказа положителен. Стискам палци Hug
Хъни-Бъни, все влизам в темичката с надежда да прочета, че вече чакането ти е приключило, и ние чакаме с теб, мила! Малкото зайче проявява характер, но няма къде да се скрие, все ще трябва да излезе най-накрая  Hug
Напоследък не пиша, защото съм в някакво странно настроение, по-скоро в попаднах в някаква дупка. Все ми е притеснено, все ми е напрегнато, не ми се среща с хора, не ми се ходи на работа... Дано да е временно и да е от хормоните.

# 174
Купче, при мен този месец след няколко дни закъснение два дена зацапваше, спираше и си правеше квото иска общо взето и на третия дойде с пълна сила. Ако нямаш нерви да чакаш направи тест, не губиш нищо.

EliK, излизай бързо от тази дупка, не й се оставяй- коварна е  Hug

Вижте какъв хубав ден, пуснали са и птички даже, да се опитаме да гледаме по-ведро! Напрегръщах ви всичките, отивам да му се насладя Hug Hug Hug

# 175
Купче, за зацапването може да има различни причини. Ако е между 7-10 ден, би могло да е имплантационно, но  то най-често не е продължително. Понякога кафеникавото зацапване е знак за прогестеронов дефицит. А прогестеронът е хормон, който се отделя от жълтото тяло след овулация. Ниският прогестерон  не изключва да има  бременност, но е важен за износването и. Обикновено в тези случаи лекарите изписват дуфастон или утрогестан.
За тест ми се струва малко рано, освен ако не е чхг. Възможно е на 13 ден да не отчете бременност (а да има такава  Praynig) и вместо да се поуспокоиш- да се разочароваш.
Най-добре направи консултация с гинеколога си.
Стискам палци да има хубави новини  Hug
Бъни-и-и, как е малкият Зайко  Hug? Още ли сте 2 в 1?

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 09:58 от dudence

# 176
  • Варна
kup74, това зацапване може да е от всичко, така че не му обръщай внимание. Каквото е, ще си покаже след някой друг ден  Hug
ЕлиК, от дупките се излиза с ... шопинг, кафе навън, планиране на екскурзия  Grinning Бързо влизане в релси!
Аз пък само се препъвам - така ми се спи, а ме чака много работа - и в къши, и на работа... Но, fight fire with fire - натоварването ми е пълно, само да сме здрави - което ви го пожелавам и на вас.

# 177
Благодаря ви момичета за отговорите!
 При мен няма промяна,нямам никакви болки само ми се спи ужасно много и по -всяко време.Едно ми е отпуснато,занесено  и мързеливо.Да ви призная зацапването ме притеснява имала съм две неуспешни бременностти и знам,че такива признаци не вещаят нищо добро.Дано да не съм права.
ELIK недей така.Отпусни се  и не се тревожи.Намери начин да отхвърляш лошото настроение с разходки,положителни емоции.
DUDENCE мисля да се консултирам с лекар,но малко по-късно евентуално ако има положителен тест.Благодаря за информацията.
MALINA M наистина смятам да изчакам малко.
GOLDEN DELICIOUS утре и при мен,ще е трети ден от зацапването и ако няма развитие ще направя тест,а и утре е денят в който очаквам М.

# 178
Напоследък не пиша, защото съм в някакво странно настроение, по-скоро в попаднах в някаква дупка. Все ми е притеснено, все ми е напрегнато, не ми се среща с хора, не ми се ходи на работа... Дано да е временно и да е от хормоните.
Уффф и аз съм в такава дупка, избягвам хора, с никой не ми се говори  ooooh! Днес водих дъщеря си с нейна приятелка на кино, и вместо да се разходя спокойно из магазините, аз седнах в колата и блуждаех почти 2 часа  ooooh! Отдавам го на времето  Flutter

# 179
Зайци има ли тук ?! Крият ли се ощее малките пухчовци?! Заешка им работа, дано се престрашат скоро да изскокнат иззад храста и да размахат весело пухкави опашки! Mr. Green Hug
Купче - направи си тест утре! Силно ти стискам палци зацапването да се окаже имплантационно!
Ели - никакви дупки, къде тръгна и ти сега с тоя корем по дупки да се пъхаш!? Мммм?
Я така дай една усмивка, по-широкааа  Simple Smile още малкоо Grinning и ощеее  Laughing, ааа ей така е почти тамън Mr. Green  Hug Hug Hug

Я тука да ви усмихна малко  Mr. Green

Пена се събудила сутринта, издоила кравата, извела я на паша, събудила децата, нахранила ги, наточила косата, отишла на полето, косила, жънала, насякла дърва, приготвила обяд, нахранила децата, прибрала кравата, след това косила до вечерта, върнала се, приготвила вечеря, нахранила децата, изкъпала ги, почистила, седнала и изяла един комат хляб и легнала да спи с чувство за изпълнен дълг... обаче изведнъж скочила ужасена:
- Божке, Вуте нена****!
  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт