Варненци - в кой ресторант ходите най-често и защо? - 2

• 102 822
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Припомням вила Буров - някой сядал ли е това лято там?

# 121
Някой знае ли дали пускат с домашни любимци в Бялата къща? Примерно с хамстери или рибки... newsm78

що такъв въпрос  Laughing ?
Само за отличници...

# 122
  • varna
Не си спомням вече дали коментирахме ресторант"Seaside".Предстои ми да го посетя.Някой има ли впечатления от него?

# 123
Не си спомням вече дали коментирахме ресторант"Seaside".Предстои ми да го посетя.Някой има ли впечатления от него?
Средна хубост но и много скъп. Peace

# 124
Средна хубост но и много скъп. Peace
Напоследък често го коментирате,та реших все пак да прегледам сайта и менюто.Видно е,че трябва да имаш доста солидно кулинарно образование,ако не искаш да разпитваш сервитьора и да се чувстваш като някоя тъпа овца що е то ганаж от спанак и финоаз от шунка,фарш от френски сирена,бразирани чери домати и редукция от рукола,дялове от черна маслина,компле от свинско гръбче и ребро,рагу от горски ягоди или рагу от свежи домати и краставички.
Да ви кажа честно,малко в повече ми идва толкова префърцуненост на явно байганьовската ми персона.
И после се чудят що масите им са празни.Малко са персоните с подчертан афинитет към помпозното и малограмажното,придружено с дебела сметка накрая.

# 125
PURE ELIXIR , нали скоро ходи във Вила Буров - там цените по- ниски ли са? Те нямат сайт и не мога да им видя нито меню, нито нищо.

# 126
Пина,положението не е по-различно от Сии Сайт,бедно меню с по 4-5 предложения,разни изгъзени наименования,накрая в чинията нищо невиждано,и най-вече нищо вкусно.На мъжа ми пъстървата в билков сос беше обилно посипана с копър,чак не се траеше.Пилето Сиена си е чист Рататуй/по нашенски гювеч/ с хапки пилешко.Другите блюда все в този ред.Че не са обилни откъм грамаж би се преживяло за тези цени,ако поне ставаше за ядене.Една свинска вратна пържола да имаше в менюто,все щеше да е за предпочитане.
Както казах,чудесна,спокойна градина,няма я глючката от Алея първа,но.........до там.Поне за мен.

п.п.Нищо не пречи да изпиеш едно кафе в градината и да прегледаш менюто,или пък като се разхождаш да поискаш да го погледнеш.Така ще се ориентираш сама устройва ли те.

Пробва ли Бялата къща?

# 127
Не съм я пробвала все още.

Да ползвам, че темата е отворена, макар да е встрани от първоначалната идея...  Аз харесвам кратките и конкретни менюта. В хубав ресторант не върви да ти отнеме 30 мин да прочетеш менюто - не си в читалнята на библиотеката, все пак. Дразнят ме и менюта, които включват шопска салата, майонезени салати, българска кухня - готвено, пици, спагети, скара/бира, китайско, суши, баклава, тирамису, хамбургери и манджа с грозде.
Иначе, както ми ги описваш Вила Буров и сие, май няма и да ги пробвам...

Относно наименования - ганаж от спанак предполагам е някаква кремообразна маса от спанак; фарш от френски сирена си го представям да е нещо фаршировано с тях; редукция от рукола ще да е някак си преправена/ обработена рукола; дяловете от черна маслина ще да е нарязана маслина; компле от гръбче и т.н. е просто комплект; рагуто предполагам е от сорта на италианското рагу за спагети - демек сос/каша. Финоаз от шунка и бразирани домати не зная какво е, но не ми се натрапиха от менюто, честно казано.

# 128
Не съм съгласна. Миналото лято доста често ходехме на Вила Буров заради голямата градина и храната. Не съм забелязала грамажите да са малко, а си беше и доста вкусно. Освен да се е променило, не знам. Цените също са напълно достъпни. Е не е евтино, но за обстановката и за спокойствието, което предлага, е съвсем нормално. Peace

# 129
Аз предложих ресторант "Лоза", но никой не каза, дали ходи там и дали му харесва. Виждам, че се обсъждат все помпозните заведения, които не залсужават изобщо такова внимание според мен. В "Лоза" градината е страхотна, храната е невероятна (до сега е нямало нещо от което да съм недоволна, а аз съм си капризна по принцип:), обслужването също, цените са супер достъпни и  грамажите са повече от на всяко друго място. Най-важното, че не е няоя кръчма, въпреки, че някой, като чуе името му ще си помисли така. Идете там няма да съжалявате  Peace

# 130
Миналото лято ходихме в Лоза веднъж и ни наядоха бълхи по краката  Crazy. Иначе да, вкусно беше и порциите бяха големи, но...
И това лято пиците в "Радо" са толкова вкусни, но и сървиза е също толкова зле като миналото...

# 131

Относно наименования - ганаж от спанак предполагам е някаква кремообразна маса от спанак; фарш от френски сирена си го представям да е нещо фаршировано с тях; редукция от рукола ще да е някак си преправена/ обработена рукола; дяловете от черна маслина ще да е нарязана маслина; компле от гръбче и т.н. е просто комплект; рагуто предполагам е от сорта на италианското рагу за спагети - демек сос/каша. Финоаз от шунка и бразирани домати не зная какво е, но не ми се натрапиха от менюто, честно казано.
Пина,знам че им разбираш на кулинарните термини и на готвенето като цяло,за което ти свалям шапка Hug!Не че и аз  край темите в готварския не понаучих подобни като терин,дип,крамбъл,киш,тарт и т.н. сигурно има и още,сега не се сещам,но надявам се ми схвана идеята на коментара.То не че няма как да научим кое какво е,в гугъл инфо бол,ама да му се не види,трябва ли да напишеш менюто си по най-изгъзения начин,за да си мислят хората,че ще им сервираш нещо от космоса едва ли не.
Като прочетох въпросното меню се сетих за една моя комична ситуация преди много време-купуваме си с мъжа ми първият ни лаптоп,бяхме оставили да му дооправят нещо,и като отиваме да го вземем продавачката ни пита:Вие за ноут бука ли сте?Ние понеже сме абсолютни лаици на тема РС,отговаряме:Не,ние сме за лаптопа.Тя повдигна вежди и каза:Е да де!
Често казано почувставх се неловко,но в края на краищата мога ли да знам цялата терминология на света.
Та исках да кажа,че който е дошъл да остави някой солиден лев във въпросния префинен ресторант,не е нужно да се чувства като тъпак,докато чете менюто.
Пък откъде да знам,някой може това да ги кефи,да им дава самочувствие ,че хапват нещо по-high quality!
Относно вида на менюто,съм на обратното мнение,не приветствам меню с по 3-4 разновидности,не ми е проблем да ги изчета,когато предложенията са повече,защото общо взето  нещата навсякъде са подобни и бързо намирам,това което обичам да ям.Много е трудно да се поддържа качествено голямо меню в ресторант,шапка свалям на онези,които успяват.Но като седнат на масата компания от примерно различни възрасти,от деца до по-зрели хора,и с различни вкусове и предпочитания,трябва да има нещо подходящо за всеки.
Сори за многото спам,и за да съм по темата-кой държи сега Лозата,разбрах,че вече не са бившите от Никова къща,които според мен се справяха по-добре кулинарно,докато си бяха в Никовата,в Лозата нещо ме разочароваха тамън 2-3 пъти.

# 132
Миналото лято ходихме в Лоза веднъж и ни наядоха бълхи по краката  Crazy. Иначе да, вкусно беше и порциите бяха големи, но...
И това лято пиците в "Радо" са толкова вкусни, но и сървиза е също толкова зле като миналото...
Ами ние ходим там всяка седмица и бълхи не са ни яли. Било е нещо инцидентно от някоя животинка дето се навърта наоколо.

# 133
  • Варна
Не съм съгласна. Миналото лято доста често ходехме на Вила Буров заради голямата градина и храната. Не съм забелязала грамажите да са малко, а си беше и доста вкусно. Освен да се е променило, не знам. Цените също са напълно достъпни. Е не е евтино, но за обстановката и за спокойствието, което предлага, е съвсем нормално. Peace

+1/ впечетленията ми са от няколко посещения тази година/  Simple Smile.

# 134
Организирах кръщенето на сина си в ресторант "Иванова чешма" и останах меко казано впечатлена! Simple Smile След ремонта заведението е станало още по-уютно, особено на втория етаж, където са сложили много зеленина, а гледката е просто удивителна! Друг плюс е, че имат голяма градина с детски кът, където по-големите деца си играха. Любимата ми част от ресторанта са трите беседки-сепарета в градината. В тях човек се чувства много уединено и спокойно, а и може да наблюдава децата докато си играят!
За кухнята нямам забележки - всичко беше на ниво!
Препоръчвам ви горещо да посетите "Иванова чешма" (намира се в квартал Галата, преди разклона за центъра на квартала и бензиностацията) !

Общи условия

Активация на акаунт