Варненци - в кой ресторант ходите най-често и защо? - 2

• 102 822
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
# 376
Тука доста момичета писаха, че ще го посетят ресторанта, все пак няма ли някой с отзиви вече? Предвид характера на собственичката и готвачка на заведението, какво ли сервират наистина?  Thinking
Обядвах вчера в прословутата ‘’ Дева”с колегите. Ако трябва  с две думи да опиша впечатленията  си – нищо особено. Нито успя да ме впечатли кой знае колко, нито да ме разочарова. Менюто действително е доста обемно, но въпреки всичко изпитах известни затруднения с конкретизирането на избора си. Не си падам по карашици  и болшинството комбинации между меса, плодове, зеленчуци  сметаново –сиренени сосове и остри подправки ми се струват  меко казано извратени.
Първоначално си набелязах  мусаката в дневното меню, но  присъствието на тиквички и ориз в допълнение към класическите кайма и картофи промени намеренията ми. Преориентирах се към нещо по-простичко, пиперки бюрек с плънка от яйце и сирене  без ‘’екстри’’, че имаше някакви модификации с орехи, чесън и т.н. в плънката. Отделно си заръчах и един  пататник – възможно най –изчистен ‘’модел’’ .  Пиперките се оказаха много симпатични на външен вид и нищо особено на вкус. Не ми се понрави лука и разните му там ‘’зеленикакви’’ подправки забъркани със сиренето.  За сметка на това, пататника беше вкусен. Единствено  накълцаните в него домати не се ‘’възрзваха’’ с представите ми  за ястието, та се наложи да ги поопощя. Колегите поръчаха пържено пиле с лимонов сос , картофено руло с млечен сос и мляко с ориз, все от обедното меню. Пилето изглеждаше и ухаеше много апетитно . Картофеното руло със соса и обилно поръсения копър отгоре  - тъкмо обратното.  Confused  Млякото с ориз не опитах, но визуално изглеждаше доста ‘’прозрачно’’, което ме навежда на мисълта, че или е ползвано мляко с масленост от порядъка на 0,1% за приготовлението му или са наблегнали на ‘’чешмянката’’ .  Laughing
За цените,  права е жената - храни народа направо ‘’без пари’, особено на фона на колегите си в района – Бистро Европа, О’Модус , Радо и Бодега примерно. Нашият обяд излезе 22 кинта общо за 4 човека, че и безалкохолно пихме.
Като заключение,   в  моята лична класация, ‘’Дева’’ няма особен шанс да се нареди нито сред ‘’любими заведения за хранене’’, нито сред ‘’предпочитани заведения за специални поводи’’, но пък става за разнообразяване на обедни  мероприятия с колеги.

Имате право да хвърляте камъни! Понякога в отчаянието си вършим неща ,за които после съжаляваме...... Приемам всяка плесница ,защото изглежда я заслужавам. Приемам и критиката ,когато е обективна.  Бях се зарекла никога повече да не вляза тук (и обещавам това наистина да е последния ми пост), но като всяка жена поисках да разбера в моите умения ли е причината или греша в нещо друго.
Впечатли ме поста на ciccia на който ще направя анализ ..............ако искатe не ме четете!
Правото е Ваше!
Това не е обективно наблюдение ,а тенденциозно. Чете се още от първото изречение.
Чета коментара и се усмихвам! За да каже предубеден човек „нищо особено”,означава само едно.......Simple Smile
От прочетеното по „какво си пада” дамата, веднага разбрах ,че е от хората традиционалисти, което няма нищо лошо, защото не всеки обича експеримента с вкусове и разнообразие. Затова и всеки раздел от менюто е на два под раздела българска и европейска кухня. Просто човек се ориентира към това което предпочита и другото прeстава да съществува. „Извратените”  сметаново сирени сосове, може на нея да не и допадат ,но хората са различни и идеята е всеки а намери за себе си това което предпочита. Който е опитвал сос синьо сирене може да го потвърди. Това не е важно и няма значение. По-важното е идеята на коментара.
Дамата се отказва от „беломорска муска” ,която горещо препоръчвам ,защото е въздушна и изключително вкусна. (Прави се от пластове варени натрошени картофи, кайма с доматен сос , ориз, подправки и бешамелов сос между пластовете и повярвайте ми в нея тиквички няма:))
Все пак изборът се спира на пиперки бюрек ,които са класика в жанра и няма как да се избяга от нея ,защото няма да е пиперка бюрек ,а нещо друго като тази с ореховата плънка ,която вчера правих 6 пъти  за една и съща маса и хората споделиха ,че рецептата е „уникална”.
„Пиперките се оказаха много симпатични на външен вид и нищо особено на вкус. Не ми се понрави лука и разните му там "зеленикави" подправки забъркани със сиренето.” - Мила, как не ти се понрави лука ,като в пиперка бюрек лук не се слага! Лично аз ги правих и се кълна в децата си ,че лук никога не слагам на пиперка бюрек. „Зеленикавите там” подправки е обикновена чубрица ,която ще намериш и в рецептата на Балкан-турист. Какво особено да има в едни обикновени пиперки бюрек?  Необикновените бяха изключени още при избора......
Пататника по рилски също е оригинална рецепта и ако махна доматите ,все едно да махна от омлета по селски домата ,с което автоматично го превръщам в омлет-асорти.
Виж, спокойно  е можело да поръчаш на сервитьорката да ти го приготвим без домати, след като не харесваш зеленчука в тази комбинация.
Пилето ухаеше ,а картофеното руло има копър, което означава ,че не става! Много интересни заключения.  Знам , че колегите ти са били доволни  и това ме кара да се усмихвам ,защото съм сигурна ,че нещата ми бяха перфектни на вкус!
Твое право е „Дева” да не е сред любимите ти заведения и да го определиш като заведение за „разнообразяване”. Само че от една консумация на обедно меню и две неща от раздел”сиромашки гозби” едва ли човек може да добие пълна представа за истинската стойност на менюто. С удоволствие бих ти препоръчала Тавиче по чирпански с телешко задушено и сос манатарки или пилешко роле с традиционна гарнитура или джулбастия от обезкостено джоланче което се топи в устата. Това е само една малка част ,но съобразена с вкуса на традиционалистите . За мен пилето с ананас и стафиди е ненадминато! 
Днес ми е усмихнато ,защото снощи имах хубава вечер ,с хубави гости. Точно такива за каквито мечтая! Културни, интелигентни мъже, които дойдоха по препоръка .............със сигурност ,не от bg mama.

# 377
Много грешна стратегия. Особено с разбора на единственото мнение за въпросното заведение.
За Балкантурист няма да споменавам.

# 378
  • Варна
Ако скоро не сте посещавали нещо английско (идва есента, все пак) можете да прескочите до хотел Вентура и да пробвате бистрото и живата бира там. На нас ни хареса. Съжалявам, че не успяхме да отидем до бара.

# 379
Пицария Радо е затворила за сезона, не зная дали следващия сезон ще отвори отново, не зная дали Радо ще има пак заведение във Варна на което и да е място, но искам да изкажа разочарованието си от него. След обсъждането тук, а явно и след конкретни ситуации в ресторанта, в момента той излива злъч във Фейсбук. Твърди, че вече (след затварянето на заведението) може да се местят столове на воля. С отбор юнаци, предполагам от персонала му, се подиграват и си предлагат да оставят 10 стола навън, да може всеки да си ги мести както иска и да си поръчва 'стол за чантата ми' - цитирам.
Радо има 548 приятели вив Фейсбук и в момента всички четат тази 'дискусия'. Надявам се, че ще забележат липсата му на професионализъм в тази проява и ще си направят изводите.
Радо прави разкошни, невероятни пици, но явно добрия готвач се различава от добрия ресторантьор.

# 380

Радо прави разкошни, невероятни пици, но явно добрия готвач се различава от добрия ресторантьор.

Peace
Да  Joy
Поредния "ресторантьор" в района, на който клиентите му са криви.

# 381
...След обсъждането тук, а явно и след конкретни ситуации в ресторанта, в момента той излива злъч във Фейсбук. Твърди, че вече (след затварянето на заведението) може да се местят столове на воля. ...

Мъж-истерик? Забавно.

# 382
  • ВАРНА
 След лирическото отклонение, да кажа, че и на мен ми харесва обедното меню в Ла Пастария  Peace

Последна редакция: сб, 18 сеп 2010, 22:45 от Tatti

# 383
Тъпотия!
Съвсем логично е това, че няма да има ресторант повече във Варна. Цяло клято ресторантът му беше полупразен.

# 384
Еййй докато се наканя да отида и те са го затворили ???
Само успях да прочета по назад в темата за проблеми с персонала и клиеннтите .
Но поне кажете как беше кухнята ???
Истинско италианско ли се хапва или има побългаряване като навсякъде /почти/ ??

# 385
 Joy ще умра! Никога не съм взимала отношене за ресторант Радо, защото съм сядала само веднъж там. Общо взето бяхме доволни, но опита ми все пак е скромен.

Но това във фейсбук е уникално. Толкова нелепо и инфантилно...
Нямам думи!

Той сърдит на клиентите ли е? Все още не зацепвам...  Joy

# 386
На мен и пиците в ресторанта Радо не ми харесваха, тестото беше ок, но материалът върху него - микроскопичен.

# 387
На мен пък това е единственото място във Варна, където пиците ми харесват. Преглъщах всякакви тъпотии от персонала заради вкусните пици, цяло лято ходехме поне веднъж седмично и към края вече не им обръщах внимание. Понеже обожавам Швепс битер лимон, от юни месец съм ги замолила да заредят няколко бутилки - щях сама да си ги изпия до септември - е не, и не - не им стана неудобно всеки път да ми обясняват как нямат такъв швепс. Последните няколко пъти исках да пия мента със спрайт - ами и мента нямаха, свършила в края на сезона и решили да не зареждат повече...  Crazy
Жалко за добрия готвач, който както се оказва е слаб ресторантьор и мениджър.

# 388
Най-доброто,което може да направи Радо, е да се цани за пицайоло про някой добър мениджър и от него да  се иска само да прави пици! Като ресторантьор се доказа,че е провал. Така ще направи добро и на себе си, и на феновете на пиците му.

# 389
Markrit , оригинални италиански бяха с все брашна, сирена, сосове - всичко! Само пастата искаше да е малко по- твърда и щеше да е съвсем като в Италия, но пиците бяха наистина уникални, с ясното съзнание какво е значението на думата  Wink

Общи условия

Активация на акаунт