КГО 2008 8-ма част

• 29 503
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Привет и честито и от мен на празнуващите...  bouquet

Кога да пиша...като все сме навън, надишах се на прахоляци и се находих в пясъчници за години напред....По цял ден сме навън, много ми е уморително, но с тоя бяс вкъщи не мога да стоя. Стигнах до там,че си нося храна и вода, защото още не е почнал силния сезон и в морската продават само сладолед...

Сега да ви споделя, мислех да използвам "оплача",но си обещах повече да не се оплаквам от Момото,защото имаше една много мила постъпка...та ,както и да е,отплеснах се-имам си ранен или точно навременен инатест пубертет...как да го формулирам и аз не знам... Close ...
И после-нервна съм била... Tired

Тръшкането и агресията към мен са когато не му позволя да направи нещо...на площадката все имитира някое по-голямо дете, ходи там,откъдето ще се пребие и се преби, още има ожулено по едната буза, гледа че големите играят с пръчки, и той с тях,ама и ги налага ....Не ми се изброява...то е безкрайно, всеки ден зависи от това кой е на площадката и каква магария прави....

Как пък не подражава на децата,дето ги люлеят с часове по люлките , а все на другите "бясове"...

И яденето му все по-малко става...отказва всичко,освен солени бисквити,тип "рибки", понякога плодово мляко и това е....Закуската от овесени ядки и сирене все още я яде, но в толкова мини количества...

От какво расте-не знам, вече е почти 12кг и 87см, мен ме побърква, не знам как ще издържа лятото....Чакам и аз с нетърпение класирането за яслите, макар че ми е ясно,че няма да отиде от първия ден и там да остане...

# 106
Тони все едно за Калоянчето говориш,едно към едно, и с яденето е същото. тотално отказва да яде, даже и бисквити не иска. Яде само сухари и малко мляко, това е. Не зная как издържа.
За площадките - само при големите,с тях иска да играе, само дето агресията е към мен,не към тях. Търкаля се всеки път като го изкравам от някоя беля, пищи ужасно, дере ме, хапе. Изкарваме по цял ден в парка, и въпреки това заспива към 11,30 - 12 вечерта. Буди се по няколко пъти през ноща. Как издържа без да яде и по цял ден да беснее не ми го побира мозъка.
За три месеца е качил - нищо не е качил,само на сантиметри е пораснал.Ама и как дакачи то е като реактивен снаряд и като не яде почти нищо.
Аз свикнах, като се търкаля на алеята, сядам до него на асфалта и седя докато се успокои, вчера една жена ме гледаше много съчувствено,сетне ставаме и тръгваме до следващото предизвикателство. И така, такива са какво да се прави.

# 107
  • Варна
..................................
Аз свикнах, като се търкаля на алеята, сядам до него на асфалта и седя докато се успокои, вчера една жена ме гледаше много съчувствено,сетне ставаме и тръгваме до следващото предизвикателство. И така, такива са какво да се прави.

......ами и аз така правя, оставям го да си "полегне" на асфалта, явно инатите му точно в този момент имат точка на кипене, и силите не му достигат да се задържи на крака Laughing 
Като се надигне вече и протегне ръце, говоря с тих глас, обяснявам, той точно тогава пък решава,че е време да ми отмъсти и да ме издере по лицето, тогава пак го пускам долу, той пак се тръшне...
...важното е,че успявам да се сдържа и не викам, имам чувството,че ще го засрамя така пред другите и ще получа обратен ефект, а това че няма полза от обясняването и говоренете....си е точно така, дето се вика-карам по правилата на онез психолози,дето много знаят, пък резултата е на лице-пак се тръшка и пак ме дере...

# 108
Какво да обясняваш, то не разбира, аз спрях да обяснявам. Мълча като риба и това е.Карала съм се, но в къщи,ясно е-не ми издържат нервите, е,какво да ти кажа, в момента в който започна да викам(да и това ми се случва,този който гледа тип дете Калоян-Момо и сие, ще ме разбере) започва да реве от обида. Когато му се карам изключително много се обижда и засяга. Явно това го усеща. Понякога ме избива на смях и като го гледам как се тръшка  се смея (малко през сълзи) и това го обижда. Още повече се дере. Няма угодия Laughing

# 109
И мой Данни е същия- и досега най- мрази да му се присмиваме и много се ядосва.  Mr. Green...
Момичетата са друга работа, Вики много се засяга на каране, но на майтап носи, че даже и сама измисля закачки и шегички всякакви...

За скорпионската лошотия- Данни нарочно ме риташе по корема, докато аз бременна с Вики го преобувах например. И досега- направи ли магария гледа гузно, и ако усети дори малко омекване в тона на обясняващия (каращ се) родител, защо така не трябва започва да се смее и да се прави на дръж ми шапката ... Разбират и помнят бъдете сигурни, но не го показват още, както ние очакваме... По скоро изпитват нас...

Обаче, колкото повече напредват с това да разбират какво им говориш, както и те да успяват да изразят какво искат и защо са ядосани- по лесно става.
Много е важен тона на родителя- спокойствие и твърдост му е майката...

При моя младеж видима промяна в положителна посока, по отношение на обратната връзка и послушанието започнах да виждам от третия му рожден ден нататък...  Whistling...

# 110
Здравейте всички
Аз ще се присъединя към отбора на Тони и Ренката.Бяхме на поивка в Сандански резултата е Деа с разбита глава и уста , ожулени колене, а Дени е с разбита уста и ос.Тук не споменавам дребните падания на мраморни стълби в хотела защото не разрешава да и даваш ръка и т.н.Махаме бибата и всяко заспиване е свързано с истерии едночасови и така стискам зъби  Simple Smile
Черпя на патерици за вчерашния ми празник  bouquet

# 111
  • София
Ох, не съм сама в неволите си.
Изпушила съм яко покрай излизанията с Влади. Направо ме побърква от всякъде. Като тръгваме реве, че не иска да се обува, облича, слага шапка или да слиза сам по стълбите. като се прибираме не иска д а влиза, да се събува, съблича и т.н. навън е трудно контролируем и той редовно се тръшка на земята. Соня нито 1 път не е легнала на земята.
Не ми се мисли как ще я караме цяло лято навън. И аз съм зле с нервите и много крещя. Tired

На ясла не е приет, групите се запълниха и шансове нямаме никакви.  Sad

Спирам да мрънкам, но поне да се оплача на вас. Hug

# 112
Да се присъединя към вашия отбор и аз!  bowuu Тръшкането от половин година си го влачим, пубертета бих казала, че го забеляза първа Хеленка преди около 2 месеца (не се бях сетила, мислех, че към 2 г ще ме споходи това "щастие"). Катерене по високи катерушки, скачане от дивана - http://www.youtube.com/watch?v=13UhFIlTBIo , дране, хапане до кръв, щипане, скубане, а напоследък и най-"обичното" от мен - прилепване и истерии ако ме изгуби за миг от поглед. Излишно е да казвам, че през нощта се буди по 1000 пъти и се тръшка и насън ако не го взема. Все се бута при големите, воюва с тях за играчки, взима си каквото му харесва и обикновено другите плачат, а Максим играе с каквото си хареса.

И да ви кажа, хич не ми е до търпение... разбирам го, но след определен момент му се карам, викам и даже имаме нещо като наказване - за по минутка, но за момента му е достатъчно...

С храната - от 20 дни я кара на въздух и вода. Отвратен е от почти всякаква храна, яде по 2-3 лъжички от предложеното. Но пък пие сокове и млека разни...и кърмата, която разредихме (най-накрая).

Трудно се издържа... Поне баткото вече не ни създава проблеми и е разбран  Praynig Кога ли ще се оправи и малкото пубертетче...

# 113
  • София
Момичета, искрено ви съчувствам  Confused Но ще порастнат децата, няма все така да са. Това малко за кураж го казвам, но да си призная дори ми е бедна фантазията явно да си представя какво ви е с такива палавници. Сега ще накарам нашия татко да прочете какво сте написали, за да установи, че Михаела и на малкия пръст на вашите юнаци не може да стъпи в белите, а често й се кара, че не слушала.

Ние сме добре. Мишето обича да се заравя по пясъчниците, обожава да се кипри в къщи с "джиджита", предимно с моите сутиени  Laughing. Отписах я от детската кухня. Не че беше лоша, но ме ядосаха откъм организация 1-2 пъти и реших, че Мишето и без това яде всичко, сега аз й готвя. Тя пък не отказва манджа. Установих, че предпочита храна, която да е с консистенция на манджа, суха храна яде, но не в количества за наяждане. Понякога също й писва от дадено ядене, търси си разнообразие. А маслини може да яде с кг-ми.
За детска градина не сме класирани. Ще се гледаме още една година явно. А ако работата се увеличи ще търсим вариант с частна. На чиста ясла не съм пробвала да я записвам. Не ми се нрави идеята тъкмо да се адаптира в яслата и да трябва да я местя в градина на следващата година и целия процес да започва наново.
Резервирали сме си СПА уикенд във Велинград, но решихме да не ходим сега по почивните дни с навалицата.

# 114
  Привет момичета!
 Честит имен ден на патерици на всички празнуващи   bouquet!
 Искренно съчуствам на момичетата с кааращи силен пубертет деца  Hug!Кураж милички и търпение му е майката!Аз също съм чувала,че трябват много обяснения,но с ясен и категоричен тон.Алек ми беше такъв,сега всички казват че е много добричък и послушен,но да ви кажа мен ме прави дива и щастлива.Понякога ме изкарва извън кожа.В този ред на мисли поста на Нев ме провокира да ви споделя мойте терзания.Когато Алек започна да ходи на градина и да се събира с деца седеше само отстрани и ги наблюдаваше.Никога и с никой той не се заговори или заигра.Успокояваха ме,че като отиде в училище ще се променят нещата.Уви това не стана.Излизах с него да го запознавам с децата,че от това му седене в къщи подивявах.Днес го запознавам,играе с тях (но аз съм плътно до него) и на другия ден неще и да ги види.Бях се поболяла,че детето ми е асоциално.Но доживях в 3-ти клас чак той опозна съучениците си (не всички де),има приятели в блока и излиза сам да играе с тях.Явно всяко си е различно и всичко с времето му.
 Весела е същата,седи отстрани и само наблюдава.Ама аз втори път няма да се поболея,вече съм го преживяла,ще си чакам търпеливо.Започна да яде малко повечко,пие вече много вода и сокове.Ама нали мама вече работи кърменето ни беше само през ноща.Сега нали ни нямаше с мъжа ми и ги оставихме на свекърва ми на село.Вече мога да кажа,че безболезнено и лесно се отбихме Simple Smile.Малко ми липсва,но мисля че вече и беше време,а и според мен достатъчно и дадох Embarassed!
 Много дълго стана май,айде лек ден и пак ще пиша като имам време!

# 115
  • софия
Такамммм ( както казва Валерия), вече не си задавам въпроса кой кого, защото е ясно, че е, тя мен. В никакъв случай, не мога да кажа, че се тръшка или инати, но мога да кажа, че каквото не е поискала, това не е получила. Резултатът – майка, която дъх не може да си поеме и дете, което не се отделя от нея. Нали знаете, кой каквото си направи и цяло село не може да му го направи. За упреците, които получавам от всички страни – не ми се говори. Ами не мога да бъда толерантната немска майка ( както беше казала Тони) и за моето спокойствие  ( за което скъпо си плащам), когато сме навън, съм на една ръка разстояние. Това да я оставя, да си играе сама с други деца или пък да рови къде ли не – няма такъв филм. Най-лошото е, че осъзнавам, че по този начин й вредя, дори даже, че я задушавам, но не мога другояче. Преди бях по-лежерна, но откакто родих, релето каза „ щрак” и аз тотално се бъгнах ( да не кажа – полудях).

В моментите, в които и моите нерви не издържат, и на мен ми се случва да повиша тон, по-скоро изкрещявам името й, но във всичките случаи, ефектът е обратен. Ако искам да не прави нещо, просто й заангажирам вниманието с нещо друго. С други думи, обръщам се на маймуна, само и само да има мир.

За храненето – яде се в определени часове, почти няма междинни хранения, евентуално може да хапне някоя и друга солета, когато сме навън, но като цяло закуската си е закуска, обядът си е обяд и т.н. Тук обаче, си имам друга грижа –  все още пасирам и скоро не виждам начин да се преустанови тази практика. И от чаша не пие.....и гърне не ползва. С една дума – ще ходим на училище от есента, ама не сме си написали домашното.

Не искам да се оплаквам, добро ми е детето и е много миличка. Просто на моменти ( то си е по-скоро вече перманентно състояние) физически изнемогвам.....

Бърза редакция, по-скоро добавка: http://picasaweb.google.bg/mlechta/bxGVSJ#

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 16:03 от mlechta

# 116
Здравейте Simple Smile
Вчера правихме погача на малкия мъж  Rolling Eyes Беше лудница  Crazy Бяха 10-тина деца освен възрастните... добре, че майка ми поседя с тях в детската стая (т.е. стаята на Алекс) докато Коко будуваше заради колики, че иначе съвсем щях да лудна Simple Smile Та поклюкарствахме с приятелките и ми беше едно готино, докато не дойде време да си лягаме, а Коко реши че се е наспал през деня и му удари един як рев цяла вечер... Ама айде стига с него, все пак това е отчетната на Алекс  Twisted Evil
Тя се поочовечи малко, уж разбира повече и когато е на кеф слуша какво и се говори Simple Smile
Та тя става в 6.00-6.30 и още неотворила очи почва "Лююю-лююю"... по това време почти винаги се случва да храня Коко и когато Сашо е излезнал по-рано (напоследък често му се случва  ooooh! ) аз търча да храня малкия при нея, защото ако тя дойде при нас започва да рови навсякъде и най-вече "подрежда" скрина на малкия и после трябва да го подреждам наново... Друго, което обича е да се опитва да му облече дрехите...

Та след като преобуя малкия, правя закуска на Алекс, която тя напоследък хич не яде и най-късно 7.30 сме на терасата и тя обикаля като отвързана и се чуди каква беля пак да сътвори... последно се опитваше да цели дядо си с празни бирени бутилки защото Сашо беше изкарал една каса на терасата докато се организира да я върне  ooooh! Редовно рови из цветята и хвърля пръстта през терасата... хваща се за парапета и се набира и се катери с краката и малко й остава да се метне и тя  Rolling Eyes мен очите ми съответно са  Shocked , а когато малкия се разреве аз търча и само я подканям да ме хване, за да не се пребие докато ме няма  ooooh!
Когато (ако) времето се постопли изкарвам малкия и тогава има още едно нещо, което да вардя от набезите на Алекс Simple Smile А когато тя обядва и не заспи се разхождаме по улицата, а ако заспи след като се събуди ходим до една площадка да дивее... лудницата е пълна... засега се справям с все по-малко сън но скоро май ще издъхна... ще видим Simple Smile Но вечер колкото и да съм изморена съм адски щастлива... като я видя как го гушка и целува а той й се усмихва (макар и несъзнателно) и ми е едно такова милооо Simple Smile
Друго също исках да ппиша, но Алекс се размрънка и ще има Лююю-лююююю  Whistling  Hug

# 117
  • София
Ели, какво сме седнали ние да мрънкаме в сравнение с твойто ежедневие. Направо ти се възхищавам. Hug
Върна ми спомените Влади като се роди как се справях и с двамата, но Соня все пак беше на 2 и половина , а не на една и половина.
"Любимо" ми беше да го кърмя и на нея тогава да и се ходи до тоалетна. Mr. Green

# 118
Simple Smile Вие двете говорете още. Да ми понастръхне още малко косата. Simple Smile Като сме се хванали на хорото...ще го играем, няма как.

Съни, радвам се, че не е само при мен такова положението. Макар че, след като прочетох за преживяванията на Тони, Йо и Бебочка си казах, че този вариант е за предпочитане. Но така като гледам накъде отиват нещата, струва ми се и при нас наближава периода на тръшкането и истерясването.

Ние тук си обменихме някакъв вирус семейно и вече една седмица боледуваме. Нямам търпение да минава най-после и да го събера малчото с другите дечица и да си видя най-после дружинката.

Радостин упорито не употребява думичката "Мама". За сметка на това на татко си му вика мило "тате"! Много нечестно от негова страна. Simple Smile

# 119
  • София
Здравейте дружинка мила  Hug
Ние се порадвахме на удоволствието да живееш в по-малък град, бяхме на гости на баба и дядо. Кеф - всичко на 1 ръка разстояние, може да излезем и за половин час, ако трябва да потушаваме назрялото напрежение...люлки, пързалки - колкото искаш.
Калоян надмина себе си - омиташе каквото и да му се сложи в паницата, ама и аз така правех навремето - на баба манджите тачех най-много. Дядото пък се отчете с разходките по баири и полянки...абе супер е да има кой да ти помогне, пък било и за 3-4 дни.
Е, има и тръшканици, но пък бързо му минава. Случва се да се тръшне на асфалта, да хапе, да реве...гледам да си съхранявам нервите в такива моменти и не се ядосвам. Изчаквам го да му мине и не се впечатлявам от коментарите на хората наоколо.
Бельосник е голям, все е с цицини, драскотини, синини и всякакви други екстри.
За ясла не сме кандидатствали и не мислим да го правим, за градина ще видим, не ми се ще по ред причини, но да видим дали няма да ме принудаят обстоятелствата от чисто финансовая гледна точка.
Капучинка, с такова кротко детенце като твоето, хич няма защо да ти настръхва косата Simple Smile...стига номер 2 да не ти го върне тъпкано  Mr. Green Hug

Общи условия

Активация на акаунт