~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 394
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
Привет. Връщам си думите назад за конвоя.  Close Crossing Arms Нека всеки си прави изводите...за нас е ясно какво мислим, но за незапознатите това е направо избождане на очите!

Алвера, ми знам ли на кой пречи?  newsm78 Както и да е, ние сме като феникси. е, може и да не е толкова краси (че много ми харесваше вида му) , но съдържанието ще е същото.  Peace

стискам палци на матурирращите и днес и за резултатите.  Praynig Praynig Praynig

АС, ма то не е нужно да си заклет преводач. Hug

айа
, как минава гостетето, те това е добър курс практически, за запознаване с арабкото семейство и приятели.  Mr. Green

Имам още какво да кажа, ама ме гонят за навън. Tired

# 511
                       Здравейте мои арабски красавици   bouquet
               Вчера късно се завърнах от служебната домашна командировка  Mr. Green
               Много хубави теми сте поддели , интересно ще ми е да ги следя. Grinning
               Добре дошла и от мен Тортуна   bouquet
               Аз пък не бих отказала да нося ето това http://www.hijabulhareem.com/ProductLargeImages/IMG_1941.jpg
               На тези ,които имат изпити , желая успех  Praynig
               Моята малка принцеса ,приключи много добре учебната година. Grinning
               Да видим баткото каква ще я свърши.Страшен мързел го гони напоследък  #Cussing out
               Добре че си боядисвам косата , че вече съм побеляла като старица.
                Амалче видях клуба във Фейса , ама все още гледам като индианец там. Как мога да се зачисля във 
               него Embarassed Мога на ЛС , да ти пратя профила си , ако може ти да ми пратиш покана
               Ще ставам ,че много работа ме чака
               Лек и спокоен ден на всички  Hug

# 512
  • France,Mulhouse
здравейте мили дами,аз се намесвам вашите дискусии за да получа някаква инфо за пазаруване на месни изделия halal.т.е.позволени,от каде точно ,магазини,марки и т.н. в софия или в видин..или другаде, благодаря и поздравления за темичката newsm51  newsm10

# 513
Наржиса, бяхме пуснали линк преди месец за две сертифицирани фирми. За теб ето ги отново.
http://vibs-bg.com/show_firm.php?id=839
http://www.musan.bg/about.html
Втората има магазин ак Женския пазар в Сф.
за полетата е по-сложно.

Саида, Поздравления за малката умница.  Heart Eyes добре, пиши мина лични, ще обясня как става. Hug

# 514
Амал-кой ти резна блога  Shocked мислех,че хоста е добре защитен  Rolling Eyes моя е наред сега

Мираж-ти пък се уплаши от никаба.Може за теб лично да стане задължителен един ден,кой знае Twisted Evil.
Покриването на лицето не е крайност.Крайност е да си седиш в къщи,за да не те види някой.
Най-добре е само едото око да е открито,колкото да виждаш пътя;чудесно е да си с никаб;хубаво е да си с отговаряща на
'хиджаб' забрадка и манто;допустимо е да си с широки,скромни дрехи и забрадка,т.е. има нива.Рая също е на нива.Нафс-а пречи на никаба,колкото и знания да имаш.
50000 тома за съжаление не те правят алима.Няма как да не намериш ,,Насиха лил-Мар'ат ил-Муслима''от шейх Саалих ал-Фаузаан,там има отговор,подкрепен с доказателства по всички въпроси,засягащи жената.

Ляхма-в Иран.
,,,затрудняването на комуникацията,, най ми хареса като аргумент  Whistling
В Дубайско вече има ,,дрес код,,познайте колко се спазва от туристките.Гади ми е от целулита им,
една грозна бурка като от снимката е по-естетична.
между другото не знаех,че бурката има свойството не само да прикрива,но и да загрозява,хитро  Simple Smile

Саида-тъкмо щях да си поръчвам абая с такова ръкавче,но бяха спрели тока и магазина затворен.Тук има непредвиден режим на тока,хората спях в колите си от жега,35-40 С е ноща.Ние заседнахме с децата в асаньора-тъкмо да се отвори вратата,тока спря и тя се затвори  Rolling Eyes децата ревът,жега,въздуха като,че ли свършваше.Добре,че пазача е природно интелигентен египтянин,маша'Алла,та дойде да ни спаси.

Ние всички сме с хранително отравяне.Хубав ливански ресторант,чист,на централно място и ей на,лепна ни бактерията  Sad

narjisa -интересни имена имат децата ти,от къде е баща им?

# 515
  • сред маслини и портокалов цвят
Привет от мен!

Не съм писала отдавна, но боледуването ми се проточи. За щастие не ми се наложи да прибегна до местното здравеопазване. Под местно имам впредвид това в Латакия. Щото по мои наблюдения читавите доктори масово са се изнесли в Дамаск.
Изпих огромни количества лайка, отделно правех гаргара, пак с лайка. Гърлото ми беше страшна гледка, но мина. За известно време обаче не искам да виждам лайка на картинка даже. Mr. Green

Амал, много се радвам на идеята за създаване на клуба. Ще се радвам да се включа с каквото мога. Обаче не мога да вляза във Фейсбук.
Мираж, да не би да не се отваря по сирийско.
Иначе днес ще тегля мозилата.

Йоли
, явно не ти е лесно в момента. Дано нямате проблеми и дано не ви спрат нета.

Алвера, честити ти абитуренти! Laughing Много радост да ти носят! Радвам се, че синът се е прибрал жив и здрав. На тоя шофьор трябва да му дръпнат един здрав бой!

АС, дръж се, мила. Справила се е каката, сигурна съм.

Тортуна пиле и т.н., добре дошла! Дано се чувстваш удобно при нас!

Марси, пиши и тука, бе жена, че с тоя нет не мога да следя всички теми. Ще си ходиш ли това лято в БГ.Целувки на Линда!

Делта, ако четеш тук, специални големи прегръдки! Hug

За нападнатия кораб няма да пиша нищо. Аз съм много търпелив и неконфликтен човек, но ако сега си напиша мнението, ще се наложи сама да информирам модератор да ми тресне един бан.

Иначе сме добре. Претоварени сме доста, защото искаме през август да пътуваме и тримата за БГ.
Вчера вечер си дадохме почивка обаче и се разходихме из Латакия. Дребният се държа учудващо добре. Пред един магазин имаше една маймунка. Карумче не искаше да мръдне оттам. Днес откакто се е събудил все за маймуната говори. Даже не си изяде цялата закуска, остави за маймуняка. Mr. Green
Като ми остане време ще кача снимки на 2-те маймунки. Grinning
Амал, специално за теб ще кача снимки на къща с вътрешен двор, беше казала че искаш такава. Правихме я за един познат на Акрам, йорданец, хубава стана.

Толкова от мен. Прегръдки на всички! Hug

# 516
Ясминке, явно и латакийските доктори ги е отвял мегаполисния вятър. newsm78 Чудно, в селтото на моичкия вика, че офторите работели яко и доста пари изкарвали.
Радвам се, че идеята за клуба ти харесва, Има много с какво да се помогне, например на какви категории да се раздели информацията. както и предложения за събития и естественоо подкепа за тези събията дои само словом кактоо ии препращане на други познати БГ към клуба. В нашия квартал например в периметър от 3 блока има още 2 такива съпруги, за които знам, а има и много които не знам
Фейса не се отваря при вас, но това не е проблем, има други начини. Като одйдеш тука ще се впишеш, а като има върпоси ще те питам Heart Eyes

Лилсън, докато е време копирай съдържанието.

Наржиса, Таха не е ли алжирско име? Заповядай и ти в клуба ако още не си се разписла.а

# 517
Привет принцеси от ориента
Гледам доста хора, които липсваха се разписаха, че викам си чакай и аз  Laughing
ТОРТУНА не помня дали ти казах добре дошла (старост-нерадост) Ако не съм, но също не си спомням нещо да ни каза за себе си.  Peace Ако си моля да ме извиниш - уж чета, но явно поради душевното си състояние не помня или ако чета не запомням  Mr. Green (Добро оправдание,че трябва да си взема да пия Гинко Прим ли беше Вин ли беше)
НАРЖИСА (така ли се чете  newsm78) добре дошла и на теб   bouquet И ти ако може малко инфо за себе си да дадеш.
Ама много съм любопитна какво да се прави  Embarassed Същинска свекърва - баба Джаврие №2  Mr. Green
За покриването като сме си говорили с хабибито, казва че ходят всякак - то напълно покрити, до модерно облечени, особено младите. Като го питах аз как трябва да ходя там(не че ще ходя де) казва че както искам. Нямало да ме кара насила да се покривам  Simple Smile
Иначе много хубави моделчета сте показали. Искам и аз пък такива. Това черничкото много ми хареса. Ама ако бях слаба като това девойче дет го е облякло  Mr. Green
Ясмин  Hug Радвам се че си се оправила. Сега вече по-често ще се разписваш.
АМАЛ аз често срещам една жена около работа, която е облечена с туника, панталон и забрадка на главата. А и други жени съм виждала, но тази често я засичам. Много сме арабелките  Hug
АС успех на каката на втория изпит. Не че се съмнявам че ще се справи.
ЛИЛИ  Hug интересно инфо както винаги. Аз да си призная не разбирам много, но ми е интересно да чета.
МИРАЖ и ти също - винаги научавам по нещо интересно.
САЙДАХ добре дошла в къщи  Hug
АЛВЕРА нямам думи за абитуриента- Ех че ми е още малка момата. Ако я почакате да порастне  Hug
АЙА как беше гостито. Снимков материал ще има ли  Hug
ДУА видях те  Hug четеш ни. Разпиши се и ти.
Ох аз нещо много се разписах днеска. Няма да изброявам поименно, защото ще пропусна някого и ще ми се разсърди - затова на всички  Hug

# 518
По повод конвоя мога да кажа много неща,но ще бъдат изтрити веднага от модовете,затова ще  направя само едно заключение-вече света си има нов вид тероризъм -характеризира се с това,че терористите носят хуманитарни помощи-храни,лекарства ,строителни материали,инвалидни колички и т.н и са толкова опасни ,че са нападнати в международни води.Освен това в тази група влизат народни представители,общественици,журналисти и обикновенни хора.

лиле споко  Peace ,няма да ти отнема правото само ти да пускаш фатауи,никога не съм твърдяла че,съм алем в тази област,нито пък ще ти отнема правото да определяш кой е за Рая и кой за Ада .Но,помисли малко ако никаба е задължителен,то защо се практикува само в определени страни  newsm78 newsm78 newsm78 ,нима според теб муслим в останалите страни ,не спазват каноните на Исляма  newsm78 .Защото където и да отидеш хижаба е дрес кода на мюсулманките.Ако пък говорим за облекло-погледни в Сауди и изобщо в Залива-да вярно слагат никаб-но ,очите им са толкова гримирани,носят абаи ,но моделите са по тялото и с така окраса ,че вместо да прикриват привличат вниманието на мъжете.

ясмин имаш шанс да влезеш във Фейса от тук,само ако ползваш безжичен нет-но,това тук е много скъпо удоволствие ,понеже се таксува на мегабайт инфо ,или пък да провериш във вашата поща дали предлагат кабелен нет,за съжаление нашата поща още не предлага. Иначе през телефон няма да можеш да влезеш.  Sad

Момичета ,голямата от утре започва с матурите-стискайте палци  Hug

п.с. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500814.0;topicseen

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 20:18 от Мираж

# 519
Здравейте,благодаря много на Мираж за поканата да се присъединя към вас..  Hug Сега ще ви разкажа моята история :
Всъщност аз не съм омъжена за арабин,все пак съм на 17 години.Истината е,че майка ми винаги е знаела,че дядо ми й е втори баща и темата за истинския и баща е била табу.Преди около 2 години обаче истината излезе наяве и се оказа,че истинския и баща е арабин.Майка ми беше доста изненадана,тъй като никога не беше предполагала,че въпросният ми биологичен дядо въобще е чужденец.За сметка на това аз,леко притеснена,стигнах до извода,че съм 1/4 арабка.Исках да науча повече за тази култура и започнах да чета какви ли не материяли за нея.Останах пленена;меко казано.Запалих се по всичко арабско.Събрах 60 лв и си купих единствения учебник по арабски за България.За 3 месеца сам-сама научих толкова,колкото познатите ми знаеха за 4 години.Бях запленена от цялара мистерия и загадъчност.Започнах да контактувам с араби (под контакт имам предвид приятелски взаимоотношения) , за да мога да се докосна до тази култура.Беше ми лесно,тъй като уча в училище,където се учи този език.Покрай тях опознах сирийския диалект доста добре.И до ден днешен продължавам да уча езика.Тази година посетих Египет и се разплаках,когато си тръгвах Simple Smile)) Това е моята история.Пиша тук в тази тема,защото се надявам да се сприятеля с вас...  Simple Smile

# 520
СиВи, добре си ни дошла.  bowuu bowuu Мисля си попаднала на точното място - където хората са пряко свързани с арабския свят и без предразсъдъци, виждащи и хубавото и лошото, но обичащи.  Hug

В тази връзка един линк, който публикувах и на стената  на клуба във Фейса:
Снахата на мюсюлманина, който държи ключа за Божи гроб е българка

Никсън, ЕГН-то си казва думата. Mr. Green

Мираж, хайде, след утре да си по-спокойна. Praynig

Дуа
, пиши бе пиле, липсват ми твоите коментари особено сега. newsm78

Айа
, и ти.  Praynig Hug

Утре се организира протест срещу военната операция. нека всеки, който може да се откъсне от ежедневните ангажименти поне за час да дойде.
http://www.facebook.com/?ref=home#!/event.php?eid=131729820174727
Много тегаво, ще става нещо, не вървят добре нещата в света... newsm78

# 521
cv_danova добре дошла  Hug  bouquet
А разбра ли, дядо ти какъв е по националност  newsm78

амалче докато се упокоя има много време,матурите са до 20.06  Sad

# 522
Привер на всички

v_danova, добре дошла  Hug

АС, радвам се, че сте доволни от изпита, сега остава да ви приемат в желаната специалност  Praynig

Амалче, имам ужасно главоболие днес, чуствам се като парцал. Утре дано успея да бъда по–активна.

Мираж, успех на каката в матурите  Praynig

Ясмин, дано болестите са зад вас  Peace

И аз нямам думи за случилото се... заглавието на една статия, която четох днешния ден израел може за вбъдеще да отбелязва като деня, в който е обявил война на хуманността...

Лека нощ на всички, и  дано утрешния ден е по–мирен и хубав от днешния  Praynig Hug  bouquet

# 523
                               Честит 1-ви юни ,ден на детето  Heart Eyes

Нека всички деца по земята да бъдат много щастливи и здрави , и детската усмивка и смях, никога да не слизат от слънчевите
          им лица.
          Нека те променят света към по-добро, и към равенство между хора и раси , там където нашето поколение се е [size=7pt
          провалило.[/size]Нека нашите деца постигнат баланса и равенството между хората , нека те не правят разлика   
          между религия и етнос.

# 524

честит ден на детето -нека през цялата година децата да растат сред много игри ,смях и обич

Общи условия

Активация на акаунт