~128~ На вкусен чай при наc се спрете - към Арабски свят  далеч се пренесете ~

• 45 262
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
             Айа - ще ти кажа аз какво знам за паспортите , тъй като и на мен ми предстои може би пътуване зад граница , а моят изтича септември. Значи като питах в паспортна служба , ми отговориха , че за да пътувам в чужбина , паспортът ми трябва да има поне 6 месеца валидност. Можеш да си направиш паспорта за един месец , за три дни или експрес -за един ден.Цената за три дни е 80 лв , за месец 40 лв , екс. не я запомних. Трябва само да си платиш необходимата такса във банка , и отиваш във паспортна служба със квитанцията . Там ще направят всичко останало.
Дано правилно съм те насочила  Hug

# 676
Привет, арабелки и дружки.  Flutter

Мираж, значи казваш името ти по принцип рредизвиква смут? Mr. Green Е как се пътува с три девойки? Наистина ми се стори, че бързо сте пристигнали.  Peace

Олди, мерси за книжката, ето един желаещ вече да я прочете.  Hug оо, с тази телевизия наистина се увредиха децата. И компютрите в добавка, епидемия е направо.  Outta Joint виж, нашата не обича реклами, но една серия на Телетъбис много я харесва. Тя май е и единствената серия, която има в български торент сайт.

Алверка, какво стана с умората? Забелязах, че повечето хора по улиците (когато ги има, че нещо много е пусто напоследък) Shocked изглеждат някак посивели и уморени. А колко магазини по пазарите стоят празни, страхотия...

Айа, честито преместване и приятно събиране на багажа. Mr. Green За задграничните паспорит е така както казва Саида, трябва 6 месеца валидност. Моят не е изтекъл, но мислим да пътуваме, дали понеже сега съм вместо с черна с руса коса ще ме карат пак да си вадя? newsm78

Мираж, от това дали ще заминем зависи и дали ще се видим.  bowuu bowuu bowuu Та засега не мога да кажа с точност.

Еди, добре дошла. И аз съм от София.  bouquet Името ти наистина е интересно. И на твоята принцеса имаме съименничка тука.   bouquet

На всички гуш гуш. И на тези дето не са се разписвали отдавна също.  Hug

# 677
  • София
Здравейте на всички, аз чак засядам на компа, че досега се занимавах с мъничето, та сега заспахме:)
Мираж, значи аз съм от смесен брак-майка ми е българка, пък баща ми турчин и по принцип най-правилно е Хедие, ама така са ме записали в личната карта(сгрешили) и така съм си останала:) Но накратко всички ми казват Еди
Saidah, Айа, Amal благодаря ви за отзивчивостта:)
Мираж, извинявай а твоето какво е, че казваш че предизвиква смутени погледи:D Че и на мен почти винаги ми се случва:)
Приятен след обяд от мен засега newsm03

# 678
 ELIDNA - сигурно знаеш ,че на арабски името ти означава подарък.Моето име предизвиква смут в Сирия,защото си типично бг име и от 9 букви,аз обаче си падам по комичните ситуации,така че когато се представям си казвам цялото име,без да го съкращавам.Веднъж дори ме бяха питали дали това ми е името и фамилията. Laughing

амалче ако не се видим в София ,ще те карам да идваш до нас  Crossing Arms

саида дано да се оправи времето и да се изкъпете в морето. Praynig

# 679
  • София
Мираж дааа знам:) То и на турски означава същото, да аз се усетих за твоето име ,че е българско на арабски ама вече бях постнала:)
Saidah дано да се оправи времето, 4е и ние се запланували другия петък да се запътим към Лозенец за една седмица,пък ще видим как ще е за първи път на море с дете:D:D:D
Хайде момичета оставям ви за малко, отиваме с Айа да се поразходим до северния парк за 1-2 4аса.
Целувки

# 680
Привет и от нас! Почерпете се - днес ставаме на 3 месеца  bowuu

Айа, предполагам, че ще я намериш книжката лесно, сравнително нова е  Peace За паспорта да ти кажа - Саида е права по принцип, но в момента заради новите документи за самоличност има страхотни опашки и експресните поръчки хич не са такива. Масово не се спазват сроковете. Ние подадохме документи за мен и за бебето и би трябвало да са готови в края на месеца (обикновена поръчка - за 1 месец). Да видим  Thinking Иначе вече на място те снимат, така че не се налага да минаваш през фотото.
Амал, аз бях с къса коса на старите документи и хич не си приличах, но не са ми правили проблем. Предполагам, че и при теб няма да има  Peace
Ох и още исках да пиша, но едно бебе с изсулени чорапи ми се е увесило на косата и май е по-добре да спра  Whistling

# 681
ОлдСпорт, честити първи 3 месеца.
Днес на Ребека е позволено да се закача както реши с косата на мама   Heart Eyes

Саидка, Амал, Олди, благодаря ви за информацията   bouquet по принцип паспорт не ми трябва, до края на годината не планувам да излизам от Европейския съюз, а в него може и само с лична карта.Големите опашки ме притесняват, не ми се иска кратката почивка да я прекарам в чакане...та може би ще отложа за зимата  Thinking

Иначе и аз се присъединаявам към всеобщата молба за слънце  Praynig Погледнах прогнозите в нета за бг, следващите 10 дни и въобще не съм доволна  Crossing Arms Дано не познаят  Praynig

Елидна, каква е тази грешка – от Хадие, та чак на Едиях , в крайна сметка обаче имаш уникално и специално име  Peace
Бе писала, че засега сте в Сф, да не би да имате планове да се местите? Ама съм любопитна  Blush

Амал, вие към Сирия ли ще ходите?
И аз използвах паспорт, на чиято снимка съм тийнейджърка с къса коса , когато вече бях първокурсничка с дълга коса, тогава нямаше евтини самолетни билети и пътувахме главно с автобуси. На сръбската или хърватската граница винаги имаше голямо чудене и маене, аз ли съм, не съм ли  Mr. Green Но в крайна сметка не са ми правили проблеми. С цвета на косата дори мисля, юе е по лесно  Peace

# 682

Добро утро момичета  Hug

Неделя е и няма никой,та аз като оправна булка да сложа закуската. Grinning И за разбуждане малко смях с дреби,вчера минаваме през пазара,а в събота изнасят и животни.Една бабичка седнала с кашон с 6 кученца,и дреби се залепи за нея,аз обаче отказах да и купя.Последва рев-искам в мойта къща искам Обиииии, не те обичам защото не ми купи куче. Crossing Arms
По време на пътуването ,беше вечер и тъмно ,на една почивка видяхме дървена къщичка ,оградена с мрежа и аз помислих, че има нещо екзотично и отидохме да видим.Да обаче екзотиката се оказа-2 огромни дога  Laughing,които веднага скочиха и се разлаяха.Аз се стреснах и издърпах дреби,то обаче започна да мрънка ,че искало да ходи да плаши кучетата. Laughing
Носих и една голяма мека играчка маймуна ,на корема на която може и да се спи,и всеки път ,когато трябваше да слизаме от автобуса,се започваха преговори,че няма да се мъкне маймуната ,защото няма кой да и я вземе.Обаче най-смешното беше ,когато минавахме за паспортите,а изтеглиха автобуса и дреби започна да вика-тръгна рейса с маймунатаааааа.

олди честити ви 3 месеца  bouquet

Останалите къде сте newsm78

# 683
  • София
Добро утро Мираж, и ние закусвахме вече, станали сме в 7 някъде, Айа се събужда, става, хваща се за решетките на кревата 1crib и почва да вика с всичкия си глас.......И да искаш да си поспиш малко в неделя няма:(((( Много мрачен ден от сутринта, при нас вали дъжд:(Мираж а по принцип да те попитам Зейтуне до кой град достигат до Сирия, всмисъл най близко до Амман, то мъжа ми и така не може да пътува през Сирия,трябва със самолет, но аз съм се чудила за себе си, но ми се струва малко дългичко и с бебе...Аз до Дидим( Турция) съм пътувала с автобус, беше си приключение:)
Айа, засега сме с в София да, но мислим да идем и до Ерихон( Палестина) и там малко да поживеем, ще видим, още не сме го решили.
Олди,честит малък рожден ден и ние си ги празнуваме 1dating
Хайде отчетох се и аз, до скоро момичета

# 684
Най-близо да Амман ,ти е Дамаск,аз съм пътувала с бебета.Сега автобусът е с широки седалки ,удобно се пътува,само се запаси с повечко храна и вода за детето и разбира се играчки,защото определено в един момент ще и доскучее.
Не те ли е страх да отидеш там  newsm78

# 685
  • София
Мираж, да ти кажа съвсем честно не:) Бих искала да отида и да видя и там какво е, пък той и мъжа ми не е живал там вече почти 15 год, така че вариант за връщане тук винаги има:) Не се притеснявам понеже в градчето е спокойно, нямат проблеми засега. Пък аз искам и език да науча, горе долу разбирам, ама не е същото. И да ти кажа съвсем честно си мисля че за детенце ще е по-добре там, ще се научи на уважение и няма да ми скитосва по улиците.. Като виждам тук какво става, направо страх ме хваща как ще се възпитаме:( Пък ние сме с такива професии, че винаги можем да си намерим работа някъде на друго място, ама сега откакто хвана тая криза... нещо не върви на добре:(

# 686
привет

ELIDNA, здрасти. Аз съм старо куче, ама напоследък отсъствам от форумската сцена  Crazy

Деси, значи за рамадана ще сте в Сирия

Ох, наистина не знам какво да пиша  newsm78

ялла бай засега

# 687
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Привет арабелки!

Елидина,   bouquet добре с идошла, много ми беше приятно да чета написаното от теб !

Олди, честит тримесечен юбилей!

Мираж, дреби е като моето малкото- винаги тръгва с много ентусиазъм , а после реве за нейното си коте  Mr. Green Ама поне не ви е скучно  hahaha А каките как са , имат ли си приятелки тук. Ама и вие улучихте едно време...

Айа, поздравления за новия дом   bouquet

Шилан точно ти ли не знаеш какво да пишешеш ?! Как си иначе?

Амал, вие оздравяхте ли? В това време на бебка сигурно й е омръзнало в къщи.

Саида, поне по морето не беше толкова зле до сега. Ама слушах една прогноза- казаха, ч е водата е по-топлоа от въздуха

На мен подължава да не ми е добре, вече и глсвата ми се върти. Имам подозрение от какво може да е и тия дни ще ходя на лекар. Дано се окаже че бъркам, защото не е на добре. Не е за умиране чак ама все пак  Mr. Green

Никито, видях те. Как си днес, нали е неделя  Hug

# 688
шило нали няма нужда да ти се обяснявам в  Heart Eyes ,но и разписването ти е напълно достатъчно Hug

алвера дано да не е нещо сериозно   Praynig Praynig Praynig.Каките си имат приятелки тук и вечер се събират пред блока.

Преди малко се прибрахме от тукашния мол,дреби сърдито-един час в детският кът и се стори много малък  Crossing Arms, .Каките обаче са щастливи-едната си взе от намаленията дънки и риза,другата само дънки.А на дреби 2 книжки за научаване на цифрите и буквите,като приказки.
ще цитирам шило-ялла бай,че излизаме пак.

# 689
Здравейте принцеси!!!
ЕЛИДИНА добре дошла   bouquet
АЛВЕРКА по-добре съм вече благодаря. Няма нищо интересно за писане затова и чета повече  Hug
ОЛДИ честит юбилей. Да расте здрава малката принцеса. Оттук нататък стават интересни. Само да имаш здрав гръб и нерви  Hug
АМАЛЧЕ на меден месец беше ама се върна вече  Hug
САЙДАХ къде сте по морето  newsm78
На всички арабелки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт