Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета!
Празниците свършиха, а мен в такива моменти ме наляга депресия. И времето е много гадно... Дано светне малко, че как ще изкараме деня направо не знам.
Днес подложих моя момък на истинска фотосесия. Ето някой от снимките: http://fevruari2010.snimka.bg/baby/nashite-deca-na-2-meseca.482152.18101255

vanya_pleven,  и  аз се чудя какво кремче да купувам. Мисля че има на мустела някакво за лице, което предпазва от слънце и вятър. Трябва и аз да поразгледам.

Решила  съм за преминаването към твърда храна да си купя този уред: http://www.iventas.bg/iventas/index.php?/Philips-AVENT/A0-166-Ko … -miniblender.html
Някой има ли впечатления от нещо подобно? И въобще дали ще е необходимо?
Искам и при захранването да не се почувствам неподготвена както при раждането. Тогава оставях всичко като се случи събитието и мъжът ми търчеше само със списъци до аптеката. Вследствие на моята неподготвеност имам козметика, която не употребявам за поне 300 лева. Ако знаех, че и толкова ще ме мързи да се цедя щях да си взема електронна помпа.

Вие всъщност изцеждате ли се след всяко хранене? Защото аз го правя само след сутришното. На другите хранения бързаме за разходка.

Споделете какъв ви е режима! Аз кърмя Ники седем пъти на ден. Започваме в 5 часа и така на три часа. В книгата на д-р Гатев пише, че трябвало да ядат по 5 пъти на ден. Моето бебе не може да изтрае толкова време. Вашите  дечица на какъв интервал огладняват?

# 121
И Кристиан не изтрайва дълго по корем- 2-3минути,а и често си обляга главата на ръцете.Аз гледам като е в мен да го слагам по корем върху гърдите си и аз да полягвам -така му е по -добре,или по корем на краката ми и слагам ръка под гърдите му-така су държи глават по-дълго изправена и не му е неприятно.Аз пък се притеснявах че растем много бързо.Преди седмица на прегледа беше 60 см и 6,200 кг,и това само след 2 месеца(роди се 52 см и 3,200 кг).Казаха  ми че се развивал с нормални и равномерни за него темпове(ползват някаква графика) ,но понеже таткото е 1,93 м и 115 кг-май си има обяснение... Grinning Друг въпрос е че бяхме на -едрото бебе на консултацията,а всички др. бяха над 4 месеца  Embarassed Да ми е жив и здрав -много си хапва-все така през 1,30 - 2 часа,а аз тази седмица отбелязах първия смъкнат килограм  newsm68 .Ами мама вече като я няма-сама се оправям с всичко -да видим до кога  #Crazy
Към 2-я месец бебета би трябвало да почната да се протягат да пипнат нещо-Криси не го прави-само си разглежда-при вас как е?Иначе е много общитлен и се радва на всички-най-много обръща внимание на хората,не на предметите.Даже вчера беше срамежливко-закача се и се смее с 1 моя приятелка и после заравя глава в скута ми... newsm62

# 122
  • София
Здравейте момичета!
Честита втора месечинка на Момчил, Алина, Габриела, Мартин и Валентин!
Честита месечинка на Катрин и Мирослав!
Да са ви живи и здрави момичета и само хубави емоции да имате с дечицата!

Съни Скай, хич не се шашкай, всичко си му е наред на детенце! Дечицата са различни, едни могат едно, други друго, така че твоето слънчице може други работи Simple SmileЩе се научи. За атопичната кожа - стискам палци бързо да отшуми!
Бебоците, които не искат да акат - при Калина действа много добре следното: изяждам 2 круши на гладно и в рамките на деня се стремя да изпия 1 кутия натурален сок от круша. Детенце, което обикновено ака веднъж -два пъти днвено, при тази терапия ака поне 5-6 пъти.  Стискам палци да се нормализират работите и бебчетата да пълнят редовно памперса  fingerscrossed

Дано и бебчетата на Ника и Жаничка да са добре, някой има ли инфо от тях да напише как са? Praynig
Дано и Мяу е успяла леко да се поокопити след тежките емоции. Мяу кураж! Дано ги хванат и да ви върнат откраднатото! Важното е, че вие сте добре!
Бръм, надявам се, че при вас уплахата от катастрофата е отминала, хубаво е, че сте живи и здрави с Митачето!

На мамите, които се борят с проблемите около кърменето - стискам палци момичета! fingerscrossed

Довечера сме на консултация и ще ни слагат пентаксима, стискайте ни палци, че аз вече нагълтах гипса и ми е много притеснено!
Хубав ден на всички ви желая!  bouquet

# 123
Здравейте!
Христос Воскресе! Много здраве, щастие и любов за всички бебчовци и родители!

Ние нещо сме доста кисели тези дни. Иска да се храни през два часа. Дали не намалява кърнмата ми?. Последния път като реших, че намалява качихме 1600г за един месец. Дано е просто криза на растежа.
Иначе слава богу изхождането ни се оправи  и отново ака по два пъти на ден, та се успокоих. Сега пък тати е болен от вчера с температура и много ме е яд. Дано не лепне нещо на малкия.
По празниците си отходихме - то не бяха молове, то не бяха разходки из парковете.... Много спокойно си изкарахме.
Честити месечинки на всички слънчица днес!  bouquet

# 124
Въобще не си вкарвайте такива филми в главата! Наред са си децата. Митко не обича да стои по корем, като го сложа веднага дава зор да се обръща. Иначе крепи главата малко време, но му писва, изхитява се и си поляга върху ръцете. А по принцип, Кристинче, и като ходих на ортопеда го казаха - преждевременно родените бебета са на приблизителната възраст около термина, а не на колкото се водят. Примерно Митко в действителност сега е на месец и половина, не на два и половина.
Но, Съни, това да я слагаш два пъти по десет минути е много. В смисъл - ако изкарате 10 мин. добре, Митко не може толкова и не го насилвам. По добре я слагай по-често и за по-малко, примерно минута-две, иначе мисля че много ще се уморява. Но ти виж и сама прецени.

http://www.t-a-o.com/EN/     това е сайта. Доставката за Бг е 18 евро (или лири, не обърнах внимание, така че да ги разделим). 
Дайте да правим списъка с желаещи и да действаме.

Аз (Бръмби)
....

И аз искааам!

# 125
  • France-Bulgaria
Бръмби,радвам се,че се зае с поръчката.  bouquet
Направо си мислех,че само Аз и Ради искаме и щях да я пускам при първа възможност.
По-късно на лични ще дам линк към артикулите.
Имам и код за намеление  Wink

Днес установих,че Есер има къса юздичка  Sad
Трябва ли сега да го водя да му я срежат или трябва да изчакам още малко?Сани това ни липсваше...
Има ли други с хидроцеле на тестисите освен нас?И как ги повивате?

И за вакисната Пентаксим- предварително ли я поръчвате или я има в наличност по аптеките? newsm78

# 126
  Привет и от мен!
Изтървах ви края през празниците,но сега ще наваксам с четенето.
Иначе ние изкарахме страхотно в Търново.Чак не можех да си позная детето Simple Smile всчичките нощи спа от 10.30 до 7 сутринта,после като се събуди се смее,гука гледка си и чак към 8 без нещо хапва.Много се надявах като се приберем да продължи така,но уви,снощи се разплака още в 2 часа Sad  Явно въздуха там и понася по-добре,при нас е по-тясно и задушно съответно и и се запушва нослето.А и там три дни беше почти изцяло на открито и сега тук пак затворени ужас.Пък може и прото като майка си да не харесва София детето Simple Smile Мисля да си събера багажа и да се командировам за малко повече време там,само татко й назнам какво ще прави без нас,милия
 Охх,мрънки се обажда пак...после ще дочитам явно

# 127
  • София
eftelya, вносител са Търговска лига, а и повечето аптеки поддържат наличност, тъй като се търси. Виж в аптека на търговска лига или национален аптечен център Simple Smile Ако те интересува в София къде се намират, пиши ми ще ти обясня   bouquet

# 128
Въобще не си вкарвайте такива филми в главата! Наред са си децата. Митко не обича да стои по корем, като го сложа веднага дава зор да се обръща. Иначе крепи главата малко време, но му писва, изхитява се и си поляга върху ръцете. А по принцип, Кристинче, и като ходих на ортопеда го казаха - преждевременно родените бебета са на приблизителната възраст около термина, а не на колкото се водят. Примерно Митко в действителност сега е на месец и половина, не на два и половина.
Но, Съни, това да я слагаш два пъти по десет минути е много. В смисъл - ако изкарате 10 мин. добре, Митко не може толкова и не го насилвам. По добре я слагай по-често и за по-малко, примерно минута-две, иначе мисля че много ще се уморява. Но ти виж и сама прецени.

http://www.t-a-o.com/EN/     това е сайта. Доставката за Бг е 18 евро (или лири, не обърнах внимание, така че да ги разделим). 
Дайте да правим списъка с желаещи и да действаме.

Аз (Бръмби)
....

И аз искааам!

И аз съм за. Благодаря, Бръм, че се навиваш да поръчаш  Hug. По-късно днес ще ти пусна линковете на лични.

# 129
 Здравейте момичета! Simple Smile
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 s.newa, мерси за кафенцето Hug. Само сподели как така се справяш с кърменето без помпа и без цедене на ръка newsm78. Аз ако не е тая помпа, досега да съм приключила сагата с кърменето. Малката все по-кратко време прекарва на гърдите ми.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ralipo, направо падам като заразказваш за вашите разходки. Още докато беше бременна. Евала! Студ, сняг, дъжд не те плашат. Така и трябва newsm10. На мен просто ми е некомфортно да се разхождам така. Еле пък дъжд да ме вали.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SuNnY SkY , недей да влизаш в някакви рамки, таблици и тям подобни простотии. С първото дете по се връзвах, ама сега някой да ми каже какво "трябва" да прави детето на определена възраст Naughty. А също и някои майки като започнат с хвалбите си, техните деца видиш ли какво могат и правят. На 6 мес проходили, на 9 мес проговорили 3 езика hahaha. Да бе, да. Детето ти е родено нормално и нормално се развива, това си проличава от началото. Сега пък 10 мин по корем. Я не се втелясвай. Обръщай си я, помалко и докато на нея и е добре. Няма да я мъчиш, я. Дет` се вика няма непроходило и непроговорило дете  Wink (дано не ти е прозвучало, като че ли ти се карам. Просто не се втелясвай, искам да те успокоя Peace, тепърва ще чуваш какво ли не. После ще има "защо моето дете не хваща играчки, защо не ходи, защо не говори...")

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
vanya_pleven , с баткото съм използвала Мустела, ама ми идва малко сухичък. Сега съм намислила да е Микросън бейби на фирма Spirig. Страхотни дерматологични продукти. Peace

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Нарцис , много хубави дечица имаш! И бебока колко хубав момък се е оформил вече Heart Eyes. Живи и здрави! За уреда не мога да ти кажа нищичко. Не съм използвала такова чудо. А, за режима- ние сме на смесено хранене и ядем горе-долу през три часа, седем пъти на денонощие. По- горе писах за рамкирането. Трябвало да яде 6 пъти (според педи и разни книги). Трябвало да изпива 150 мл вода на денонощие  #Crazy. Аз и обяснявам на наш`та доФторка, че вода и да и давам тя не иска- оооооооо, как така, "трябвало" да пие. Ами като трябва да дойде тя да и я даде  Crossing Arms. Или пък "трябвало" да отпадне нощното хранене, да се давало вода. Абе тия хора някога деца гледали ли са???? #Cussing out

Днес съм войнствено настроена. Не знам що така, няма явна причина.  Whistling

Гадно е временцето. Пак ще се спи в къщи на отворен прозорец. Няма да има разходка, та по-късно мога пак да "намина".

Хубав ден! Grinning

# 130
Здравейте момичета!

Това гадно време, само за пазаруване Wink Бръмби, може и аз да ти пусна 2-3 линка, много хубави нещица има.

Завиждам ви за храненето на 3 часа значи - Никола ако устиска 2, пак е добре..Като ламя е момчето, просто не знам..Май ще трябва за 3-6 месечни да поръчвам размер Simple Smile

Нарцис, страхотен е адаша Wink

Пф, е сега ме зарадваха, че болничния ми за раждане е сбъркан и трябва да ходя да си го поправям. Егасиму и тъпотията значи: термина ми е 20.02, което означава, че в болничния пише 'да се яви на работа на 20.02'. Е ся, раждам и отивам, ебаси. И понеже този за раждане ми е от 21.02, имало един ден преносване и за този един ден трябва да си изкарам болничен от поликлиниката. Пф, че тъпо Sad

# 131
Нарцис, нали пита за режима на хранене - ние ядем по 6 пъти на ден. Момъкът вече свикна, но в началото беше наложено на сила от педиатърката, че нали първия месец ядеше 10 пъти на ден и качи много. Сега нощем почива от 22 до 5 часа или 6 часа, зависи до кога успея да го окротявам. И след това гледам да яде на 3 часа - точно 6 хранения, ама аз му давам и сок сутринта межу 9 и 12 часа. Аз реших, че ще го захранвам както каката по старите методи и още когато направи един месец започнах да си му давам сок по 30 мл. на ден от изцедени домашни ядълки. Много му харесва и много се сърди като свърши сока. Та със сока ни идват колкото вашите хранения.

Балеринке,мерси за инфото - ще го проуча това кремче

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 12:57 от vanya_pleven

# 132
...Завиждам ви за храненето на 3 часа значи - Никола ако устиска 2, пак е добре..Като ламя е момчето, просто не знам..Май ще трябва за 3-6 месечни да поръчвам размер Simple Smile

...Пф, е сега ме зарадваха, че болничния ми за раждане е сбъркан и трябва да ходя да си го поправям. Егасиму и тъпотията значи: термина ми е 20.02, което означава, че в болничния пише 'да се яви на работа на 20.02'. Е ся, раждам и отивам, ебаси. И понеже този за раждане ми е от 21.02, имало един ден преносване и за този един ден трябва да си изкарам болничен от поликлиниката. Пф, че тъпо Sad

Не ни завиждай, Светулче, а се радвай, че кърмиш. Аз пък бих дала всичко да я храня и засищам само на кърма, пък ако ще и през час да е.

А за болничния- аз съм абсолютно същия случай. Тъпо е да , ама няма как. Лекаря следил бременността ти, трябва да ти издаде болничен за един ден пренасяне.

# 133
Здравейте, писанки!

Надявам се сте изкарали добре Великденските празници. Hug

Ние по празниците бяхме болнички и притеснени, но днес вече сме добре, температурката ни спадна. Явно е било някакво вирусче- и Алексчето, и Ники го изкараха. Бубка се размина само със сиропчета. С доки се чувахме по 100 пъти на ден, много отзивчива беше, даже каза и нощем да й звъня, ако се притесним нещо. Доволна останах от отношението й. В четвъртък сме на консултация да видим колко сме пораснали.
Времето тук е кошмарно. Дойдохме малко на гости на нашите, та поне да смеся 2-3 приказки с бабчето. Да се похваля, моята свекърва утре заминава пак за Швейцария и в къщата оставаме само ние и свекъра. Той, човекът, по цял ден е на работа и все едно ще сме си сами. Урррааа!  ura dance

От известно време забелязвам промяна в начина й на сукане- нервничи, докато захапе зърното, ближе го, изплюва, захапва, изпуска и така, докато се накани. Мята ръце, рита с крака, ужас! Не знам на какво се дължи това, преди не беше така. Шаманче, Мяуче, пък и другите, дайте съвет, моля! Иначе от вчера започнах да хапвам разхлабващи храни, да видим ще има ли ефект върху изхождането на Алекса. А дано! Praynig

# 134
Ха, ха - и аз се включвам в групата на сбърканите болнични. Сутринта ми върнаха моя, че докторката не изчислила правилно дните за последният болничен и ми ги е писала с 2 повече, та вместо 135 общо излизат 137. И сега изпратих майка ми да ходи да унищожават този болничен , да издават нов и да си попълвам и декларацията на ново, че датите ще са различни.

Общи условия

Активация на акаунт