Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте  Hug

Аз да си повторя въпроса отпреди:

Шаманче, Мяуче,
1. Лора като суче напоследък и се чува едно "цок-цок". Майка ми каза, че значело къса юздичка и трябвало да се цепне.  newsm78 Имате ли друго обяснение?

2. Иначе от вчера яде само по 5 мин и после повръща всичко на фонтан  Sad Ходихме до педиатрията. Оттам ме нахокаха, че не давам вода и се било обезводнило детето в жегите, та затова повръщало  Sad
Еми да, ама всичко се повтаря и днес -сучене 7 мин, повръщане...
Видях, че писа в картона - диагноза ГЕР. което ме попритесни  Whistling Днес й давам вода с лъжичка, че не обича биберони, ама тя пак иска да яде - не мога да гледам как реве детето. Не мога да преценя кога е преяла и кога не...  Thinking

Уф, едно ми е такова... Tired Мъжът ми казва - Ти прецени дали да й даваш да яде...И аз не издържам, пак й давам преди да са минали 2 часа.

Някой друг има ли такъв проблем?

За лепенката на пъпчето някой беше писал - събира се отдолу нещо, май е някакъв секрет. Иначе пишеше, че е дишаща лепенка, с която може да се къпе бебето. Ще видим педиатъра тази семица. Ще го карам да я сменя.

Не иках така да се оплаквам, ама много се притеснихме вчера...

Хубав ден на всички  Hug

# 91
  • Бургас
Здравейте и от мен!!
Първо да пожелая  Честито Възкресение Христово !!! Нека всички болни бебенца да оздравяват и от сега да има само положителни новини Hug
И аз да се включа със същото питане към Шаманка-Катрин докато суче се чува такова"цъкане".Пробвам със смяна на позите и сякаш в дръга поза не се чува,ама не ми е и удобно. Другото е ,че едната ми гърда я чувствам твърда и не добре изпразнена след сукане,а не изцеждам нищо с помпа.Може ли да е запушен канал?
И преди всичко да се похваля и да благодаря на Шаманката за отделеното време  bouquet,че ние вече от една седмица сме изцяло на кърма!!!Въпреки ,че още се чудя дали и стига и често съм на ръба да я дохраня ,но ме успокояват пълните памперси(сигурно по 10 наакани и напишкани на денонощие-ма много ака бе.... Mr. Green) Но за сметка на това ни се увеличиха коликите Cry

За лепенката на пъпчето, доки и сложи в пъпчето памуче, преди да я залепи ,за да попива явно точно ако има такива секрети.Като я свалихме си беше сухо.
Плами, дано не е нищо притеснително с това повръщане Hug
Лек ден, засега на всички!!!

# 92

Христос Воскресе!
Господ да пази дечицата ни и бързо да оздравяват болните!  Praynig

Ние вчера почти целия ден го изкарахме на вън - бяхме на пикник, беше супер.

Кристинче, разбирам те, защото моят Стилян има проблеми с ушите от 2 години - направо е кошмар, мъка ми е много, оня ден ходихме спешно до ИСУЛ, защото се мяташе като риба на сухо в леглото.

Незнам кой беше писал за поръчка от оня сайт. Аз съм "за", но не знам как става с плащането въобще.

# 93
Кари, браво, много се радвам на такива новини  Hug Все така добре да се справя девойката, пък коликите ще отминат. Гушкай я много и масажирай коремчето и надявам се скоро да се похвалиш с по - спокойно бебе.

Цъкането, щракането по време на сукане може да се дължи и на други неща освен къса юздичка, най- общо казано цъкането се дължи на не добро засукване, на липса или нарушаване на вакума. Късата юздичка може да се установи от педиатъра, обикновено детето не може да изплези езиче извън устата, езикът има сърцевидна форма. Ако наистина се касае за къса юздичка, най - лесно е да се клипне още сега. Процедурата е проста, до колкото знам не е болезнена и детето може веднага да засуче след това. Корекцията е препоръчителна, защото много често късата юздичка пречи на бебето да направи хубав вакум и то не успява да суче ефективно. Това може да доведе до спад в теглото, а по - късно може да има проблеми с изговарянето на някои букви.
Цъкането, както се е сетила Кари, може да се поправи при различна поза. Ако кърмите седнали в поза люлка, можете да подложите възглавница под бебето. Може да ги държите не легнали, а полуседнали. Плами, подобни пози по изправени могат да помогнат и на твоето бебе с повръщането. Опитвайте различни варианти докато някоя поза не пасне и на двамата.
Цъкането може да е и признак за гъбична инфекция (може да се установи от педиатъра), може да прави така и при болка в ушенцата или запушен нос. Плами, това ме подсеща, дали не е запушено нослето на твоето бебе? Понякога секретите пречат на сукането и бебето се задавя и повръща. Вариант ли е да се консултираш с детски гастроентеролог дали действително се касае за ГЕР? Колко пъти е повърнала така, на фонтан? До колкото съм запозната, при ГЕР се препоръчва бебето да се храни на често и по малко и да не се слага веднага в легнало положение, да се държи по изправено.
Колко са мокрите пелени на Лора за денонощие? Изпишканото има ли цвят и миризма (по концентрирана и неприятна).

Кари, за гърдата, случват се в началото такива неща.
може да е препълнена, да има запушване, възможно е да усещаш и бучки. Слагай Катрин да суче по често от нея, без да забравяш и другата разбира се. Можеш да вземеш профилактично лецитин (1-2 в началото като профилактична доза) за да не се получават по сериозни запушвания. Ако гърдата се втвърди и напрегне още, можеш да правиш компреси със студени зелеви листа (натриват се леко с точилка и се слагат  върху гърдата под сутиена като се избягва ареолата). Със зелето обаче не бива да се прекалява, защото се смята, че има лек намаляващ лактацията ефект. Топъл душ или компрес преди изцеждане, ако положението не се подобри само от сукане, може да облекчат процеса. Възможно е да усещаш болка като натъртено в гърдата дни след като омекне. Това е нормално, травмираното място просто се възстановява по - бавно. Ако обаче започнеш да вдигаш температура или гърдата да почервенява на места, добре е да се консултираш с лекар.

# 94
Христос Воскресе, момичета и бебета! Heart Eyes
Живи и здрави да сте всички и все така да си помагаме взаимно. Hug

# 95
  • Бургас
XCat Hug

Димана снощи се закашля 1-2 пъти ,мисля като се върне мъжа ми от работа, да я заведем на лекар.
Няма Т, няма хрема, ама на мен ми е нещо притеснено и все си мисля разни глупости.
Дано да не излезе нещо сериозно .

# 96
...че ние вече от една седмица сме изцяло на кърма!!!...

Супер новина, БРАВО  smile3501!!! Толкова се радвам някой като сподели нещо такова! Аз дали ще успея някога??? Увеличението на кърмата ми съвпада с увеличените нужди на бебето и пак сме на стартова позиция. Имам чувството, че ще се срастна с помпата, не знам ако не се цедя какво ще правя Thinking...

...Дано да не излезе нещо сериозно .

Дано! Praynig

# 97
Коте   Hug
Как се справяш с кърменето? При мен е още на ръба, но не се предавам. Никой не е казал, че е лесно, най-тежко е следобед и вечер, от няколко дни додавам изцедена кърма, която си я събирам от всяко хранене по 5-10мл...

Момичета, само мойта девойка ли е неспокойна по разходките? В къщи не давам залъгалка, но като е навън не спи спокойно и давам, за да не плаче и мрънка...и още нещо - в ничии други ръце не ще да стои, освен в моите, к'воЙ туй чудо незнам?! Не мога да се откъсна от нея, освен като спи, а често спи неспокойно...

Дани Коларова, да ти е здрава и щастлива рожбичката, да расте умно и будно дете, много радост да ви носи!

Как сте Мяуче, Ника, Яничка, Танче?  Hug Hug Hug

Съни Скай, дано й няма нищо на Диманка fingerscrossed

By the sea, и моята Деа плачка когато пръцка и когато се пъне да ака, въпреки, че акитата са редки... Нямам обяснение, освен, че това е ново усещане за малките бебчета и , може би, донякъде неприятно... newsm78 За да облекча неразположението, често нося малката в поза "тигър на дърво" (мерси Шаманче) и това я облекчава.

Балеринка, ще успееш  Peace Вярвай в себе си! Ти си едни гърди напред, щом можеш да се цедиш с помпа... Hug аз даже и на ръка почти нищо не изцеждам...

# 98
Коте  Hug
Как се справяш с кърменето? При мен е още на ръба, но не се предавам. Никой не е казал, че е лесно, най-тежко е следобед и вечер, от няколко дни додавам изцедена кърма, която си я събирам от всяко хранене по 5-10мл...
s.newa,   bouquet
Как се справяме ли...? newsm78
Мииии, справяме се някак. Още сме само на кърма. През 30 минути сме на гърда и ядем поне по толкова... Joy
Гледам да се цедя с помпа всеки път - сутрин изцеждам невероятното количество от 100-120 мл, следобяд 60 мл, а вечер я изцедя 30 мл, я не. Каквото успея да извадя, го давам като добавка с шишето.
Когато смуче, усещам слизането на кърма и има мляко по устата, така че все някаква кърма би трябвало да има. Wink
Категорично съм се зарекла да карам максимално дълго без адаптирано мляко, пък ще видим...Миналата седмица беше качил само 100-150 гр., в четвъртък пак ще се мерим и ще преценим.
Бори се до дупка, ей! Няма да се даваме! Peace
Колкото до разходките - наш юнак заспива 5 минути след като го пъхна в кенгуруто, с количката сме излизали само веднъж, но и там заспа доволно след порядъчно разглеждане на околностите. Grinning

# 99
Поздравявам ви с една пост великденска жаба  Joy

# 100
Ние днес ставаме на цели 2 месеца и се опитвам да почерпя по случая ... newsm38

# 101
Шаманче, супер е жабока, развесели ме  Smile thumbsup

Майка ми пак изби рибата с прекрасните козунаци и се чувствам и аз като него  Laughing.

Днес на обяд тъкмо излязохме аз и Йони (татко му остана да чисти вкъщи  Wink ) и заваля. Сложих дъждобрана на количката, а аз се борих с количка и чадър едновременно  hahaha. Щеше да е по-умно, ако си бях сложила дъждобрана, ама уви   Crazy.
Разходихме се час и като се прибрахме беб продължи да си спи в количката и така 2 часа  Shocked. Това за него през деня е супер необичайно, особено когато количката не се движи  Shocked. Аз за първи път си свърших работата на спокойствие - изгладих 3 перални.
Съни, дано излишно си се притеснила  Hug.

Честито на всички, които празнуват днес 2 месец!!!

# 102

Почерпете се и за наше здраве-днес Катрин прави месец!

# 103
И аз искам да почерпя за Мирослав , който става днес на 1 месец   party023   cook , за съжаление не знам точно как качвате прекрасните снимки. Ние с Катрин на AMORE , сме последните от "февруарчетата"  newsm53

# 104
AMORE, Anika честита първа месечинка на  Катрин и Мирослав!
Кукла, Ради, Дими, Малвина и Ксеопеа честит втори месец на Момчил, Али,Габи, Мартин и Валентин!

Да растат горди и щастливи, да бъдат здрави и жизнерадостни, да са умни и палави!

bouquet  bouquet  bouquet
(дано никого не съм изпуснала)

Общи условия

Активация на акаунт