Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • offshore & overseas
На мен педиатърката ми каза, че Превенар щяла да влиза в календара и да чакам.  newsm78
Аз ще я слагам. Имаме големи спорове с мъжа ми...главно заради цената Close. 140 лева е един прием а те са няколко.
Или Превенар, или другата, те са две пневмококови. Но педи каза да чакаме, че били различни щамове и ако купим на едната фирма, пА спечели другата, ще трябва да продължим да си купуваме за всички приеми. Ми то къде ще му излезе краят така? Аз все пак мисля, че всички приеми са 140 лв., ама то с мислене не става -- трябва да се провери.

Ел, за М: възможно е в началото да идва и по два пъти в месеца, след 2-3 цикъла би трябвало да се регулира. Аз с Халюша нямах цикъл от 7 май 2006 до 24 декември 2008. Както и да го смятаме, това са си 32 месеца. Сега ще видим, но си мисля, че пак ще ме тръшне безбрежната аменорея.

П.П. Пневмококовите ваксини ще са задължителни, тоест няма искам-неискам. Ако детето ще се интегрира в об-вото, трябва да му се сложат. Иначе, детска градина на найси, а може би вече и у-ще.

# 301
Съни Скай, Пипиту, Ел_п,   мерси за бързите отговори  Hug. То и аз така направих...дано си изчисти и нослето и гърленцето.

Съни, то кафенцето не е излишно,  особено с полъха на морския бриз...размечтах се  направо... Rolling Eyes А Димана е само за целувки, такава добричка и грижовна с мама  Laughing Laughing И нашето време за спокоен сън ще дойде, само търпение се иска (спокойствие и само спокойствие)

Ел, пробвай с биберон с по-малка дупка. Аз ползвам на Нук за вода 0-6месеца, но пък кърмата е по-рядка от АМ newsm78. И малката се дърпа от време на време, но я оставям да си почине от сукането и след 10на минутки, пак на гърда я слагам...или  в сънено състояние, тогава спи и суче...(като сега например, а се е наяла още преди час, ама ревна нещо и ...)

За коликите, нашата педи каза "Не на всяко дете му действат капките против колики. Много мами докато сменят 2-3-4 вида капки и коликите отшумяват!" Та така де, пак търпение му е майката  Mr. Green

На мен пък никой нищо не ми е казал за пневмококова ваксина...Добре, че сте вие, мацки, та да разбера за какво иде реч  Hug

# 302
И ние имаме спор с миОто  smile3515 и то не заради парите ooooh!
Той нали някога мнооо отдавна е бил лекар, та за него това са глупости, не можело така да се бият постоянно ваксини за всичко, детето трябвало само да си изгради имунитет  Tired

# 303
  • offshore & overseas
От друга страна, Калина ми оцеля и без пневмококова, и ще продължава да оцелява, щото не й се полага. Laughing

Неви, и Люска се е давила така няколко пъти, за разлика от Халюша, но аз просто я изправям, даже веднъж я обърнах с главата надолу, без да го препоръчвам, пиша, за да видите колко съм шашава. Shocked Просто в паниката дори да знам какво да правя, то ми изфирясва от кратуната. Crazy

За млякото в шише: моят опит сочи, че авентските биберони с малки дупки почти нищо не пускат, от цица е много по-лесно, дори и в моментите, когато трябва да се суче по-енергично. baby_neutral

Флауър, въобще недей си мисли, че бебка ти се е родила малка. Халюша се роди 2450, пък я каква е млада дама -- 15-16 кила е, едвам я вдигам.

По повод на ситните бебоци си спомням, че след като се прибрахме с Калина, поканихме да дойде на посещение у нас една неонатоложка от Майчин дом и аз естествено виновно си повтарям мойта си песен, роди се малко детето, тревожим се, не знаем кво да правим, а жената ме скастри, хич не е малка тя, ако знаеш колко малки бебоци ми минават през ръцете (и добави, ти не ми казвай на мен какво е малко бебе)...

Е, не й повярвах много-много (въпреки че знаех, че има и доста недоносени дечица дори под кило родени), ама и малката маймуна доста настървено сучеше и настигна връстниците си за нула време (че даже и надмина някои). Аз бях решила, че ако трябва ще гладува, но ще суче -- изпълних си заканата, без да се наложи да гладува. Naughty Така и не успях да хвана у нея ранните признаци на глад, ако и внимателно да я наблюдавах. Направо надуваше клаксона ruporuu, а Люска сега веднъж не ми е ревала от глад, егасиму децата -- толкова са различни!

П.П. Да си кажа и аз за кърпичките и пампите: ползвам Памперс и кърпи, и памперси, пък съм много доволна (има чат-пат и пропуски, но общо взето са ОК). Аз дори съм бетер циганките, чак напоследък реших да я мия девойката след акане, доскоро само с кърпичка люс-люс, но тя Люсил е с крокодилска кожа явно, да чукна на дърво.

Калина я миех с бебешки сапун след всяка смяна, докато не ми писна радикално и я пуснах по пързалката. Подсече се чак на 2 години и нещо, когато й никнеха последните кътници и вдигна 39,8 по Целзий, тоест нямаше общо с хигиената. Оправих я с Еритеал на Клоран. За жалост Судокрем съм го потулила нейде си, за да не стане жертва на нездрав интерес, ама къде е. newsm78

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 09:48 от Мяуче

# 304
Тук не бях писала, но за ваксините обсъждахме още в миналата тема. В държавен вестник е обнародвано, че закона се изменя и с две думи пентаксима е по ЗК за 2010 г., но  Naughty кога дойдат ваксините
А пневмококовите стават Препоръчителни, което ще рече - 'убави са, но България няма пари за превенция, давайте вие, та да не даваме за лечение после ние...
Аз сложих другата - Синфлурикс заедно с Пентаксима и те са на 3+ 1 приема всеки по 160 лв. Педиатрите ползват отстъпка!!!! На мен чрез д-рката ми излезе 130лв. приема.

# 305
  • offshore & overseas
Е, ако е на тая цена и ако е препоръчителна само, много благодаря, но ще рискуваме Wink

ralmin, защо не провериш девойката за млечница или дерматит? (това, което описваш, ми намирисва да не е обикновено подсичане, дано не съм права, де).

# 306
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Добро утро майчета и бебчета Grinning

Честити втори месечинки на всички пораснали бебоци  bouquet  bouquet

На всички болнички и на всички с неприятности една гоооляяяямаааа Hug

Аз също ще слагам Пренавара/или другата/, когато дойде времето, а другият месец ще слагаме и Ротарикса /тази е за повръщането и диарията/:peace:

Вчера ходихме с Дани на ортопед Grinning Здрави сме, всичко е наред. И трите си деца ги водих при доктор Алексиев, с тази разлика, че първите двама ги водих в Горна Баня, а сега с огромно задоволство открих,че нашият доктор има частен кабинет,точно зад Билата на бул.България/пада се точно срещу 121 училище/. Той по принцип никога не е работил с касата, и в Горна Баня беше на частно, но там с по-стара техника, докато сега бях много приятно изненадана и възхитена от кабунета му - да ви кажа за първи път в БГ се чувствам като европейка Peace Бяхме и с трите деца, и докато с Дани се преглеждахме, другите двама си играеха на пързалката и къщичката, гледаха детски, хапнаха бонбонки, защото така е обзаведена приемната Grinning Самият преглед мина много бързо, бяхме с час, и освен нас нямаше други, адски чисто, мирише на хубаво,доктора е много мил  - на мен това лично ми направи много хубаво впечатление.Работи с много модерен апарат, веднага се вижда всичко,   и при него няма гащички/за дечицата с проблеми/, а едни специални ластици, от Америка си ги е донесъл, и когато го попитах за разликата/от любопитство/, ми каза, че с ластиците децата имат много бърз резултат, без самото дете да се мъчи, и че скоро са му изпратили едно бебе от Токуда, новородено, със сериозен проблем, и сега бебчо вече е здраво детенце Peace Peace Споделям ви тези неща, за да може,ако ви се наложи да знаете,че имате добра алтернатива --аз лично имам голямо доверие на този човек, и не случайно и трите си деца ги заведох при него Peace Peace

Хубав ден момичета, оздравявайте, черните серии да минават и никога повече да не идват, само хубави неща да ни се случват и много слънце да има около и в нас Grinning Grinning

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 10:23 от magnoliamm

# 307
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Simple SmileЗдравейте, мами Simple Smile

Да почерпя, че днес ставаме на ЦЕЛИ два месеца Simple Smile

Дано, черната серия вече отмина и всички да се радваме на пролетта, хубавото време, здравите бебоци и безпроблемен живот!!!

Честита втора месечинка и на бебе Диана на Monica21 и на бебе Теодор на nalika

Лек ден

# 308
Имам едно питане -Къде и какви документи се подават за майчинството,по адресна регистрация съм Монтана иначе живея в София newsm78"

# 309
добро утро,момичета и аз да се включа за ваксините,този месец не ни сложиха пентаксима
заради пневмонията ,но другия сигурно дано вече да го има при лекарите,за другата ваксина лекарката кажа да изчакаме ,но мисля да я слагам,дори има и за по големи деца и ще сложа и на каката,защото миналата година детенцето ,което почина от менингококов сепсис беше от нейната градина и бяхме доста изплашени тогава,но нали често сме болни и не идва ред на нея.

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 10:41 от дими32

# 310
  • offshore & overseas
Ето това открих за пневмококовите инфекции. Да не дава Господ! Praynig Praynig Praynig До 5 годишна възраст може да се сложи, ако правилно съм разбрала.

# 311
Оф, не питайте... Само като го видя и ме избива на плач... На никого не пожелавам да си вижда детето в такова състояние - цялото беше посинено от стискането, едното му око се беше полузатворило от плач...едната му ръчичка бинтована със стърчащ абокат като ранено пиле, трагедия просто.
Никога няма да го забравя- с каката в 8 месец преживяхме подобен кошмар с абоката-посиниха я цялата и и напукаха вените по цялото тяло-изглеждаше точно както го описваш. Отново се разплаках Cry Cry Cry

Много съжалявам, 4е сте преживяли вси4ко това... Hug Hug Hug

# 312
        Добро утро! Съни, С.Нева, мерси за кафенцата, изпих ги и двете.

Ох, тези ваксини- луда работа. Моето джипи, а и педиатъра ни са категорични- само Пентаксим, нищо друго, защото така организмът свиквал да мчу се подава готово решение за всичко и, ако се наложи някой път, нямало да се бори. Все пак не можело да се сложат ваксини за обсолютно всички дребни болести. Не знам кой крив, кой прав, аз съм в ГОЛЯМА чуденка. Пентаксим, Синфлорикс, Ротарикс....1000 лева.  От друга страна, ако, не дай боже, вземе и се разболее от нещо, което сме можели да предотвратим с ваксина, ще си блъскам главата и ще се обвинявам до лудост. И какво правим, питам аз? Побърка ни тази държавица- хем ни казват, че трябва, хем пари нямат да ги осигурят, хем данъци и осигуровки събират до припадък. Айде, че се ядосах. Извинете за словоизлиянията!

# 313
Добър ден!
Гледам за ваксините сте говорили,след мн чудене решихме с мъжа ми да слагаме Пентаксим и Синфлорикс(препоръча ми я педиатърката че е 10 валентна).Исках и Ротарикса да сложим ама стават ве4е към 800 лв. Rolling EyesСамо че нашата докторка не иска да ги слага едновременно с пентаксима та ще ги започнем от 5 м.(реално ще изпуснем 1 прием).
За цикъла и моят дойде онзи ден,но тази нощ стана страшно направо(ще ме удави),веднъж сменях чаршафа,после подложената кърпа също я нацапах,наложи се сутринта да пратя мъжа ми за превръзки,че отидоха към 4-5 превръзки ooooh!.
Да питам някой случайно да е поръчвал от marks and spencer,много им харесвам детските неща(материите са супер),но тук са доста по скъпи в сайта са наполвина?

# 314

Тази сутрин Деа така жестото се задави  Cry...Както си спа детето, върна съвсем малко, но и през носа  и като спря да диша... така зверски се уплаших...Вие какво правите в такъв случай? Аз просто я наддигннах и тупах по гръбчето...уф, такъв зор, докато си поеме въздух... още киха, кашля и хърка...И не изглеждаше щастлива, както обикновено  Sad
Страх ме е да не и влезне в дробовете, че може и възпаление да направи...

Не се притеснявай за това, мила. Аз по този повод говорих с нашето педи. Нали е мляко - и да влезе няма проблем. Не е твърдо тяло-това е опасно.
За мерките-другите са ти казали.
Део веднъж се задави по подобен начин и после два часа хриптя и диша неравномерно. Пълна смрад  - та тогава звънях, Hug

Общи условия

Активация на акаунт