Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
Ника, чета и не вярвам на очите си... Hug Hug Hug Господ да ни оази от подобно преживяване  Praynig

Мили мами, прегръщам ви  Hug

не ми се пише нещо....

Лека и спокойна нощ!

# 286
Ника-  Hug искренно се надявам всичко лошо да е зад гърба ви  Praynig
За майките с изприщени дупета на бебетата-хубаво е да се оставя при всяко сменяне на памперса малко на въздух дупето,докато е оправи.Аз сега го правя и профилактично,Криси многог му харесва(но трябва навсякъде да застилам че винаги се изпишква Laughing)

# 287
Пффф, Ника, какви ужасии сте преживели  Sad. Хайде само хубави емоции да имате оттук нататък  Hug Hug Hug Цункай и гушни душичката Макси от мен специално!

И аз отлитам в страната на сънищата. Спокойна нощ на всички!!!

# 288
  • Бургас
Ника  Hug

С.Нева  Hug

И аз отлитам след Рали ,в страната на сънищата !

# 289
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Ника, добре завърнала се! Дано всичко лошо е зад гърба Ви!
И аз имам ужасни спомени от тази болница.

Вие четете ли някакви бебешки списания? Аз си купувам често, понеже ми е скучно в парка. И днес в новия брой на ,,Бебе'' прочетох, че задното мляко слизало след 40-тата минута от сукането. Моето бебе сучи около 20-25минути. Значи ли това, че не поема от по-калоричното мляко?

За бебетата с подсечени дупета мога да предложа да направят маска с хума. Само за няколко часа дупето е отново спокойно и мекичко.

Страхотни снимки сте качили на малките сладкиши.
Не ви ли се струва, че много от бебетата си приличат? Даже когато разглеждам снимките в албума и ако дъщерята се завърти край мен много често пита: ,,Мамо, къде си снимала тук Нико?'' Тя по принцип си е ужасно разсеяна и в главата и само танци и разни други глупости...

И за козметиката на Авен да се изкажа. Имам кратък, но изчерпателен опит с бебешката козметика (упоритият обрив на Ники ме накара за една седмица да похарча маса пари за мазила от всички предлагани в България марки). Та Авен е най-доброто на пазара в момента, според мен.

# 290
  • Бургас
Ника Hug Hug HugСега чета и не ми се иска да си представям какво си преживяла.Най-страшното за една майка е да гледа детето и да страда.Дано вече да се оправя и всичко да остане зад гърба ви!!!
eftelya и моят син беше с хидроцеле и понеже беше лято,ни препоръчаха операция есента.То пък дотогава се разнесе,та се разминахме. Сигурна съм,че ще се оправите Hug

И аз отлитам в страната на сънищата.
Как само ви завиждам Cry

# 291
Добро утро, мили момичета   bouquet

Предлагам кафенце:

Тази сутрин Деа така жестото се задави  Cry...Както си спа детето, върна съвсем малко, но и през носа  и като спря да диша... така зверски се уплаших...Вие какво правите в такъв случай? Аз просто я наддигннах и тупах по гръбчето...уф, такъв зор, докато си поеме въздух... още киха, кашля и хърка...И не изглеждаше щастлива, както обикновено  Sad
Страх ме е да не и влезне в дробовете, че може и възпаление да направи...

Нарцис, това за сукането 40 минути и задното мляко, не ми се струва вярно...все пак зависи колко силно сучи бебо и колко кърма имаш...но някой с опит ще ти каже повече... Heart Eyes
Ефтелия, дано всичко приключи успешно и то в най-скоро време  Hug
Мий, да нагушкаш Преслав и по-малко да се притесняваш, ще премине и това изпитание Flowers Four Leaf Clover
Ванилия, поздравления за добрите мерки на малката принцеска  Peace

За кърпите и пеленките - ползвам на памперс сенситив мокри кърпи и пеленки памперс 2ка, досега са пропуснали само веднъж и то на голямо количество ако. Дупето и аз мия почти на всяко сменяне, зависи какви ги е свършила Деа и колко е изнервена от глад..
Засега пожелавам хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 292
  • Бургас
Добро утро !
Димана заспа в 9 и се събуди в 6 и 15  thumbsup
Кафето днес е от мен / с лек мирис на Моренце... / :

# 293
  • Бургас
С.Нева,изпреварила си ме ...  Hug

Ами като се задави Димана я обръщам на обратно,всмисъл слагам ръката ми на гърдичките и и я обръщам надолу .Надявам се да ме разбра.

# 294
s.newa Валя се давеше така отначало...много е зловещо знам,обръщам я и я потупвам  да изтече всичо от  носа,и от майка ми знам задави ли се да и проверявам езика да не го е глътнала Rolling Eyes
Преживяванията на Ника са ужасни милото детенце ... Cry
За памперсите :2 ката без еластични ленти пропуска много,сега сме на 3ка и съм много доволна от тях
Моето дете много яде..чудя се кво да я правя на 2 часа реве за ядене пие по 130 и по 8 хранения на ден-да й увелича дозата ли...май това ще направя

Имаме си нова количка много и се кефя,бордо ,триколко , пък и ефтина(горе долу) Crazy

# 295
  • София
Добро  утро.

Ника, настръхнах докато четях Cry. Дано всичко е наред за напред Praynig

s.newa, като се задави го обръщам по корем и потупвам докато излезе и започне да диша. той няколко пъти ми посинява от захласване и духам в лицето.

Мерси за кафето, момичета Simple Smile
Ясен започна да прави фасони на гърдите ми Sad. Аз го дохранвам с биберон единица. Изсуква лесното мляко от гърдите и пуска. Аз го мъча на гърда максимално. Муси се, но суче. Ох дано не се отбие докато успея да разбера какво се случва с кърмата ми, че цикъла ми май пак ще идва ooooh!. Нормално ли е д ми дойде 2 пъти в месеца?

Приятна разходка на всички Hug

# 296
  • Плевен
Ника, както си такъв лъчезарен и смел човек, какво е трябвало да изживеете. Да не дава Господ и ние да разберем...Дано всичко отшуми бързо и детето ти да се усмихва повече.
Оф, хора, кога ще минат тез колики?! Буден ли е само пъшка, пърди, напъва се..., ужас е просто. Давам Биогая и Колийф, а нощем по веднъж Еспумизан. Всичко опитах и не му минават...Ми ако продължат до 1 година, аз ще вляза в лудницата сигурно...И Тино суче нервно, най-вече вечер, сукне, дръпне се, проплаче, пак сукне, оригне се ... ей такива неща, направо е мъчение..Суче по 5 пъти на ден като изсуква различно количество - от 100 гр. е стигал до 190, но най-често по 130-150 грама. Дали са му достатъчни?

# 297
Добро утро мили дами   bouquet

Ефелия, ваксината се казва Превенар и е за пневмококи  Rolling Eyes някой озплзвал ли я е или мисли ли да я ползва  newsm78
Наш педи не е привърженик на ваксините, ама все си мисля дали пък не ми я предлага с търговска цел  newsm78 а може и наистина да носят големите деца гадните бактерии, а пневмония не искам никой да прекарва вкъщи , за "Тин" да не говорим Tired
Хаа, тя струвала 140 лв.  #Crazy

# 298
  • offshore & overseas
Марго, ние вчера бяхме на консулт и се оказва, че освен Пентаксим, в календара със задължителните ваксини ще влиза и една пневмококова (за родените след февруари 2010). Е, да, ама имаме админ проблем, както се изрази докторката, ваксини НЯМА по ЗК (макар и да ни се полагат)!! Затва чакаме, докогато може. Остава ся да купуваме и двете (и пневмококовата е на 3+1 приема). Основният проблем е, че Глаксо и Авен се борят чия ваксина да е одобрена (едната е Превенар, пък другата не знам коя). Те това е то!!

# 299
  • София
На мен педиатърката ми каза, че Превенар щяла да влиза в календара и да чакам.  newsm78
Аз ще я слагам. Имаме големи спорове с мъжа ми...главно заради цената Close. 140 лева е един прием а те са няколко.

Общи условия

Активация на акаунт