Великден на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО на мама гука ! (4)

• 36 554
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
  • offshore & overseas
Флауър, и аз тъй мислех, че е от (не)качените кила (аз качих 7-8 най-много предния път), но май не е било съвсем тъй, защото и с Люси по принуда пак толкова наддадох (в болницата доста поотслабнах от лежането ли, от медикаментите ли, до днес ме боли д-то от инжекциите), пък тя се роди 2950, и то 20 дена преди термин. Thinking

Калина стоя в интензивното на системи 5 дена (отделена от мен, с 45 минути дневно свиждане), през което време са я хранили с АМ. В Шейново не се допуска носене на кърма, особено като се знае, че престоят ще е кратък (до седмица). Щом ми я дадоха обаче, тя се впи като пиявица и сука, сука, та и сега продължава да си иска чат-пат. Crossing Arms

Неонатоложката, която ни посети, пък напротив -- каза, че малките бебета сучат по-настървено и по-интензивно, защото имат да наваксват. При Халюша наистина беше така. Първия месец наддаде кило, а втория -- кило и половина. Природата си знае работата. Но истината е, че когато сучат, поемат повече, отколкото ако им се дава с шише. И не е вярно, че не могат да изсучат задното мляко. Я я виж Лорката на Плами как дръпна.

Мисълта ми е да не си внушаваш, че нещо може да попречи на кърменето, ако ти го искаш (знам колко е трудно и как желанието да знаеш колко яде и колко наддава те разкъсва). Просто опитвай да я слагаш на гърда възможно най-често, па ако ще и хич да не суче. Така вероятността да остане на гърда е много по-голяма (и за теб ще е далеч по-лесно, а и ще можеш да издържиш по-дълго, цеденето е страшна хамалогия според мен). Бебетата най-много обичат да се докосват до мамината кожа. А ц***те са най-меките и сладки залъгалки на света. Laughing

П.П. Неви, Халюша като че ли взе малко по малко да се освобождава от страха си, но не си правя илюзии, че ще стане от раз. Ние всички много "работим" с нея, ама тя е бая трудна. Благодаря ти, че питаш! Hug

За сминдух-съдържащото нищо не знам, за жалост, но съм чула, че билката е лактогонна. Опитай, защо не! Дано Шамана да се яви с повече инфо.

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 12:39 от Мяуче

# 331
и аз мислех при Драганов да ходим,но там май мноого се чака,а с малкото мрънки хич не ми се виси пред кабинета,та ако при алексиев не се чака предпочитам.Ходилите при Драганов споделете бързичко ли става прегледа

# 332
  • offshore & overseas
Аз се надявам да не се чака толкоз много, нали все пак записваме час. Crossing Arms

# 333
  • варна
НИКА ПРИВЕТ И ОТ МЕН ДАНО МАЛЧО СЕ ОПРАВИ БЪРЗО И КОШМАРА  ВИ ДА СВЪРШИ .АЗ БЯХ ДВА ПЪТИ В БОЛНИЦА С КАКАТА И ЗНАМ ПРЕЗ КАКВО СИ МИНАЛА ,МНОГО ДА НАЦЕЛУВАШ БЕБЧО И НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ВСИЧКО ЩЕ СЕ НАРЕДИ Hug

# 334
Не сме чакали при Драганов,нали затова е с час.Мен ми харесва че има подход към бебетата и е от старат генерация!

# 335
Здравейте момичета!Моля за съвет , че и аз не знам какво правя вече.Малчо го нападна хрема ,измъчи се милия ,а на мен сърцето ми се къса като го слушам.Почнахме с мазило бактробан изписано по телефона , после след частен преглед капки тобрекс е ефект няма.
Облекчава го само физ. разтвор и аспиратора,но много плаче от тях , а аз се страхувам да не му разраня нослето знае ли някой колко често може да се ползва аспиратор?Благодаря ви за всеки съвет предварително.

# 336
 заблудила съм се явно,значи може и при него да отидем,че ни е по-близко  Peace

Аз аспиратора тези дни го ползвам 4-5 пъти дневно,Ели повечето пъти даже не плаче

# 337
Супер за Али!

Теди, ще ми кажеш ли колко струва прегледа при Драганов и отделно ли се плаща за ехо. Искам да съм подготвена, дансъ излагаме...

Прегледа е 30лв, даваш му ги на него и това е всичко Simple Smile Те пък ти отговорили...  #Silly И ние не сме чакали за Драганов  Peace

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 13:15 от Teddy*

# 338
  • Бургас
Привет!  Hug

НикаHug Дано всичко лошо е вече зад гърба ви!

Чета, че за ваксините си говорите... Аз съм много назад с информацията, почти не съм се интересувала. Но, май ще трябва да поправя тази грешка.  Thinking

Малкият шушон спи в шезлонга на терасата от час и нещо!  Shocked А досега въобще не искаше да стои в шезлонга...

# 339
  • София
ДД!
Благодаря ви още веднъж на всички!  Hug Hug Hug
Ние от ваксините ще слагаме само Пентаксим и то кой знае кога, засега ги отлагам поне с месец.
Макс иначе с всеки изминал ден става все по-спокоен, вече не врещи като е буден, заглежда се и си стои мирен. Не иска по цял ден на ръце както беше. Също така най-накрая схвана, че не е нужно да крещи нощем когато е гладен и сега много дискретно ръмжи и пъшка без да буди блока.   hahahaLaughing
radost 76 , аз аспиратора го ползвам по няколко пъти на ден, иначе просто ще се задръсти от секретите.

Спахме заедно с Борис на едно легло, не искаше да заспи без мен. Не съм предполагала, че толкова ще му липсваме, снощи през цялата вечер седя и държа крака на брат си  Laughing, защото не му позволявам да му пипа ръцете.

# 340
  • София

Спахме заедно с Борис на едно легло, не искаше да заспи без мен. Не съм предполагала, че толкова ще му липсваме, снощи през цялата вечер седя и държа крака на брат си  Laughing, защото не му позволявам да му пипа ръцете.

Ooo, това е толкова мило от негова страна! Heart Eyes Rolling Eyes

Ника, дано Макс се оправи бързо и тези перипетии да останат само любопитна случка от детството му, която да се разказва на повечето семейни събирания. Това се отнася и за останалите болни бебчета!  Hug

Пуу, да минава това преходно време ooooh!, да се стопля трайно и да излизаме навън.   Nature Sunny

Диди май е в някакъв бебешки пубертет или т.нар. "криза на растежа". Както си ядеше рядко и обилно, сега вече иска да яде често и обилно и аз едвам смогвам.  Crazy Количеството в памперсите се увеличи стабилно и дори вчера имахме два рекорда - за най-оакано дупе и за най-тежък памперс.  bowuu Mr. Green

А пък последните дни през деня Диди заспива само за около 20-30 минути.  Shocked През другото време не мрънка (много), бодра е и търси внимание.  Whistling Вечерта си спи на 2 пъти по 3 часа.  Thinking

Абе това дете определено е по-бодро от мен.  1crib
А на мен ми се спииии...  smile3507

# 341
Нева, от личен опит нищо не мога да кажа, защото научих за тази добавка доста по - късно. Смята се, че сминдуха има лактогонно действие, но както с всички билки препоръчвани като стимулиращи лактацията, всичко е индивидуално, на някои действат, на други не.  При повечето билки, че има малък, но все пак съществува риск от алергична реакция и е добре да се подходи внимателно.

Ника, много е миличък Борис, сигурно много сте му липсвали  Hug

# 342
Пфуууу времето навън е отново отврат. Нашия залюхан баща замина в командировка и дъждобрана му остана в колата, та като излизаме след малко ще се моля да не е задухало мнпго и дане завали, че имаме уговорка.
И аз си записах час при Драганов за двете чевета във вторник. Мяу, замалко да се засечем, но се отказах от понеделника, че нямаше кой да ни кара. Сега ще дойде часа на истината - от месец и половина носим гащите Михаела. Ебаси гадното нещо - нито на него му е удобно, нито на мен......
Така че да си кажа честно си ги спестявам редовно. Дано ни ги махне, но според педито трябва да ги носи още два месеца... Confused ooooh! Tired
Айде чао да се хранем и да хукваме навън.Дано не го простудя Confused

# 343
Шаманче, Мяуче, благодаря за отговорите  Hug Ще взема да пробвам...

# 344
yoo-hoo беше се загубила,тъкмо днес си мислех да пиша в скайп и ти пък взе че се отчете  Mr. Green
s.newa при мен рицинуса има страшен ефект,спрях да го пия даже че много напрежение чувствах и другото което забелязах че ми действа е житото,ядките определено не.А и по принцип все съм си жадна и много вода пия сега съвсем-понякога докато суче изпивам по 2 250 милилитрови чаши  Shocked Аз да си кажа,въпреки че при всеки е различно
 Отказах се да излизам днес,дано утре вече понапече малко слънце.
 Днес ми е изключително поспаливо детето,ще взема да му измеря температурата сега като се събуди,че е и е присъщо така да спи...(няма угодия сега пък що спи  Crazy)
 За памперсите и аз съм с памперс 3ката е значително по добра от 2ката и визията им е друга.Имам и един пакет Либеро и вечерта слагам от тях за по сигурно.Мокри кърпи на baby crema с лайка ползвам,много съм доволна,много приличат на Нивеа само дето са 2 и малко,а не 5 лв.Тук я мия почти винаги на смяна на памперс,но като бяхме в Търново само на мокри кърпи карах,че все бяхме нанякъде и изобщо не се зачерви-явно си е до кожа,крокодилска е и нейната явно-дано така продължава

Общи условия

Активация на акаунт