Деца с диабет - тема 7

• 80 464
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.Добрич
bella 99, ]e ти изпратя телефоните на Ели Котова и с нея можеш да говориш за лагера. Предишните две години сме ходили семейно тримата, а сега вече сме 5. Laughing Ако в телка ви пише че си придружител, 195лв от твоята сума също се поема от държавата и ще плати само бащата.

Месец юли   1-ва смяна -11.07.2010г. -18.07.2010г. 2-ра смяна -18.07.2010г. -25.07.2010г. 3-та смяна -25.07.2010г. –01.08.2010г. Месец август   4-та смяна – 01.08.2010г. – 08.08.2010г. 5-та смяна – 08.08.2010г. – 15.08.2010г. 6-та смяна – 15.08.2010г. – 22.08.2010г.     Цената за едноседмичният лагер е :   За дете   - 245 лева / нощувка,храна, туристическа такса,застраховка,транспорт до обектите за посещение и входове/ За родител – 285 лева / нощувка ,храна, туристическа такса , застраховка, транспорт до обектите за посещение и входове/   Все още лекарите нямат   график кой кога ще е с нас. Тази година отново ще получите фактури с, които ще бъдат осребрени парите /195 лева/ за Рехабилитация. Записването за лагера започна и ще продължи до 05юли 2010г.При записване за дата която желаете се внася капаро от 100 лв. на човек, а останалата сума при пристигане в лагера. За всички от страната внасянето на капарото ще бъде с пощенски запис :гр.Пловдив 4000; Централна поща запис до поискване; Oni$l@vAaAa: ЛЕТЕН   ЛАГЕР В ПИРИН   2010 година   Тази година летният лагер на Асоциацията ще се проведе в красивата   Пирин планина.Комплексът в който ще бъдем настанени се казва “White Fir Hotels” и е на 3км. от Разлог и на 5км. от Банско. Комплекса разполага с външен и вътрешен басейн, зала за игри зала за обучение както и фитнес зала. По време на едноседмичният лагер ще посетим следните къщи-музей: • Къща- музей „Никола Вапцаров”; „Велянова къща”; „Неофит Рилски”; Метоха- Банско; църквата”Света Троица”построена през 1835 г., а така също и паметника на Паисий Хилендарски.   • Друго забележително място което ще посетим е Байкушева мура, която се издига величествено на 1930 метра надморска височина. Възрастта и се оценява на повече от 1300 години, което я прави най-старото иглолистно дърво в България и едно от най-старите дървета в света.   Има още изненади,които за сега ще запазя в тайна.Надявам се това лято да бъде поредното незабравимо изживяване за всички нас. Това са смените както следват:

# 226
spinki би ли изпратила и на мен телефона на Ели Котова ние също искаме да отидем на лагер предварително ти благодаря а случайно да знаеш в кой ден и час ще е удобно да я потърся?

# 227
  • Пловдив
lusi_73
0889 182 697

# 228
Отдавна не съм влизала в темата и съвсем съм изпуснала новините за тези хубави убождащи устройства. Наистина ли са толкова добри?
   Да похваля моето момиче, че се справи блестящо на изпитите след 7 клас /въобще не искаше да кандидатства по документи само със заболяването/ имаме 5.75 по математика и 5.65 по БЕЛ  Simple Smile Страшно съм горда, че се бори с другите на равни начала. Децата ни с нищо не са по-различни от другите /само по-умни и по-борбени могат да се окажат  Wink/

# 229
 Hug Party Party Браво, Clivia! Браво на детенцето де Wink

newsm78
Някой с детенце с инсулин сутрин и обяд - Актрапид, вечер Микстард30 дали става вечер вечерята и инсулина преди нея да е към 21ч примерно и закуската в 22 да се пропусне..че от няколко дни го караме така, покрай хайманосването на щерката навън, всичко уж като стойности е ОК, но освен  неполезността на късна вечеря по принцип други "вредности" има ли?

# 230
anny,
моята дъщеря е сутрин и вечер с Микстард30.
Не смея да пропускам закуската в 22 часа, защото с нея се покрива пика на бързия инсулин в микса. Вие колко единици слагате и какви са стойностите на захарта откакто пропускате закуската? Не й ли пада така много захарта през нощта?

# 231
Мария, ние първите 5-6 месеца бяхме на вашия режим  Peace
Сега ми е ясно, че вечерната закуска е задължителна, но когато вечерята е толкова късно  newsm78.
Нощно мерене тези дни не съм правила (все ми е жал да разваля съня), но преди вечеря, лягане - към 12ч, сутрин КЗ си е в нормите 5-6.
Иначе вечерта слага по 12Е Микстард, пробвах с 11, но сутрин се вдига захарта над 7, затова тази доза я запазихме от преди, месеци сме на нея вече, но друго интересно ми е, че покрай жегите и повечето движение последните 2-3 седмици, доста намали Актрапида, докарахме го до 3+4, а беше стигнало до 6-7 сутрин/обяд преди 2 месеца някъде.

# 232
  • гр.Добрич
Здравейте на всички. Я споделете кой ще ходи на лагер? Ние уж ще сме във втората смяна, пък да видим.
Днес правихме гликиран и пак е 6,8. Не мърдаме от тази стойност.

Момичета как процедирате като сте на заведение? Направо незнам какво да поръчвам за ядене на малкия. Другите деца искат сокове, торти, мелби и става една. Накрая си тръгваме с много караници и всчки с развалено настроение.

# 233
  • София
Ние се каним да ходим, вероятно последната смяна през август.
Ще се радвам, ако се засечем с някой познат там.
spinki, да не би да си недоволна от гликирания?!
Като излизаме някъде, гледаме да е по време, близко до обичаен час за хранене, и й поръчваме нейната си порция. Понякога слагаме малко повече инсулин, защото се изкушава и все гледа да хапне още нещо извънредно.
Вие сте с помпа - защо се карате, вместо да го оставиш да хапне и да го покриеш с болус?

# 234
  • Пловдив
Ние сме от 8 август.

# 235
Здравейте! Имам нужда от малко помощ ... някой знае ли колко грама кокосов орех е 1 ХЕ? Никъде не намерих информация.

Относно лагера - базата изглежда много добре, стига да е това което намерих в нета:
http://www.whitefirhotels.com/bg/summer/
При нас, обаче ... проблема с пубертета ... детето не иска да ходи, защото го е срам и не познава никой. Дано да успея все пак да я навия, защото ми се иска най-вече да види и разбере, че не е само тя с диабет на този свят и да престане да се крие и срамува от това. Ако някой се сдобие с по-подробна информация относно лагера, моля, да я публикува!

# 236
  • София
MaryJ, зимата го бяхме търсили, защото искахме да дадем.
По много бледи спомени, дадохме колкото ябълката - то е не толкова сладко, колкото мазно.
Кофти е на вкус, ние не повторихме, ама трябваше да се убедим. Crazy

# 237
Льоня, мерси! Ние сме го купили и седи така от 1 седмица, защото не мога да намеря инфо за него. Не знам дали ще и хареса, но тя много иска, така че ще пробваме. Разбрах, че има много мазнини, но пък четох на няколко места, че кокоса влияел много добре на КЗ.

# 238
  • Пловдив
Здравейте! Имам нужда от малко помощ ... някой знае ли колко грама кокосов орех е 1 ХЕ? Никъде не намерих информация.

В 100 гр. меката част на кокоса:
Белтъчини -3 гр
Мазнини -   33 гр
Въглехидрати - 15 гр.

# 239
  • гр.Добрич
MaryJ, колко е голяма дъщеря ти? Може би е хубаво да е в смяна с нейни връстници. Ние сме ходили само на 2 лагера, но според мен децата се забавляват добре, дори като се карат. Laughing Нормално е да не познава никой, но ще се запознае.

Льоня, питам за храненето навън, защото нашия бизнес е такъв, че все сме по заведения или пицария или ресторант. Не винаги ядем там, обикновено сядаме за кафенце, но все нещо се поръчва и се започва - искам това, искам оноваВъобще не мога да му хвана края, защото повече се предлага суха храна, но той е толкова капризен. най-вече иска пица. Вчера имало детски рожден ден на съседната маса и уж играеха децата, но по едно време го почерпили торта и той я изял. Чак тогава дойде да каже. Станал  неконтролируем. Wink Май просто трябва да свивам, че ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт