Деца с диабет - тема 7

• 80 462
  • 742
  •   1
Отговори
# 735
искам да попитам каква прябва бъде кр захар при децата с диабет нашта от няколко дена е между 10,6 до 11,7 през целия ден newsm78

# 736
Диди, хубаво е да се движи 5,6 ,7. Това са нормалните стойности. Аз бих казала, че и 4 е нормална, ама зависи кой организъм как я чувства.
   Щом имате такива стойности, означава, че малко не ви достига инсулина. Не сте ли пробвали да увеличите с 1 единица?
   Но пак е най-добре да покажете дневника на докторката си и тя да ви даде съвет, защото при вас 1 единица инсулин може да сваля много кръвната захар и да не се получат неприятни инциденти  Peace

# 737
  • София
При нас (24 кг.) 1 Е актрапид като корекция сваля към 10-12 ммол.
Ако писалката ви е с половинки, бих опитала с половинка, дори с четвъртинка - не знам детенцето колко е голямо и колко тежи.
И на мен ми прилича на леко снижени дози.
Иначе КЗ преди хранене е добре да е до 6 ммол, два часа след хранене - до 10 ммол, през нощта - 7-8 ммол.

# 738
Тя е на 5 години и тежи 13,800кг но забравих да спомена че е новооткрит няма и месец  newsm78

# 739
  • Пловдив
Диди, хубаво е да се движи 5,6 ,7. Това са нормалните стойности. Аз бих казала, че и 4 е нормална, ама зависи кой организъм как я чувства.
   Щом имате такива стойности, означава, че малко не ви достига инсулина. Не сте ли пробвали да увеличите с 1 единица?
   Но пак е най-добре да покажете дневника на докторката си и тя да ви даде съвет, защото при вас 1 единица инсулин може да сваля много кръвната захар и да не се получат неприятни инциденти  Peace

Здравейте на всички от извесно времи ви чета и реших да се вкюча и аз дъщеря ми е на 5 год и на 3 януари ни откриха диабет .......
При новооткрит диабет 1 ед. инсулин допълнително може да намали КЗ с  15 - 16 ед. Така че никога не увеличавайте по 1 ед. наведнъж, дори эндокринолог да ви посыветва това, защото има и такива, които само знаят да увеличават дозите.
Льоня правилно е посъветвала, че възможно 0,25 дори е достаточно.

# 740
  • София
Clivia, да, сигурно в сравнение с предишни години, сега има по- добри неща. Съжалявам за тежкият период, през който сте минали  Hug Надявам се и все по- добри условия за децата ни ( а и за всички други болни ) да има  Praynig Не знам дали НЗОК скоро ще започне да поема разходите на помпите, но поне лентичките да останат 1100 за вече порасналите деца. Дори и те не стигат, а представям си със 150 как се живее...

# 741
Да кажа, че сме минали през различни периоди и че 1Е инсулин ни е сваляла с 6Е кръвната захар,а сега ни сваля с около 3.
   Аз никога не съм разполагала с писалка, която да дозира по-малко от 1Е инсулин  Simple Smile Браво, че вече има такива. Правела съм други трикове, за да вкарвам половинки.
   Гледах репортажа в събота вечерта по БТВ-аз не знаех за този проблем. Ами това е направо геноцид  ooooh!
   Точно на децата да не дават право да минават на аналози е направо ужас. И точно най-важният критерий като лош контрол на кръвната захар. Хареса ми откровеността на доц. Коприварова-само да не пострада от нея  Peace
   Тедивас, то този период не е бил само за нас, а за всички деца от тези години Sad

# 742
  • София
Момичета и момчета Simple Smile, нова тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=560550.0.

Общи условия

Активация на акаунт